Utmärkt 4,8/5,0

5 Omdömen från våra kunder

Top 3 hotell för Yoga Detta hotell är nummer 3 på vår favoritlista för temat Yoga. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Top 2 hotell i Grekland Detta hotell är nummer 2 på vår favoritlista för Grekland. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Utmärkt för ensamresande. Denna resa lämpar sig extra bra för ensamresande. Över 70% av de som bokade hos oss reste ensamma.

Yoga och meditation inbäddat i Peloponnesos gröna skogar

Relaxsemester i Home of Silence

Tystnad, glädje, otämd natur: Långt bort ifrån vardagens stress och mitt i Peloponnesos kullar, inbjuder Home of Silence till inre harmoni. I de dagliga yoga asanas och meditationerna hittar du djup ro – med en härlig utsikt över skogarna, bergen och havet. Men det finns också äventyr som väntar dig: vid utflykter till öde stränder, vandringar till hemliga vattenfall och besiktningar av typiskt grekiska kustorter.

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

8 dagar yoga intense 16.06.-23.06.2018

7 Nätter, Trippelrum, Halvpension

En vecka med mycket yoga-, andnings- och meditationsövningar. Tid för dig själv och utflykter, upptäck den vackra Peloponnes, med dess bedårande solnedgångar, ensamma sandstränder och gröna skogar.

 • vid 7 övernattningar inkl. halvpension (vegetarisk/vegan)
 • frukt, yogurt och fika på eftermiddagen
 • 2x dagligen yoga och meditation à 2,5 timmar
 • 1 utflykt till en lokalsevärdhet
 • du bor i enkel-, dubbel- eller trippelrum med bad/wc, ekologiska, mysiga, enkla med panoramautsikt

Telefon bokningskod: Y31P8

5 293 kr

8 dagar yoga & relax vårförtrollning 09.06.-16.06.2018

7 Nätter, Trippelrum, Halvpension

 • vid 7 övernattningar med frukost i bokad rumskategori inklusive vitalfrukost och middag
 • frukt, yogurt och fika på eftermiddagen
 • vegan och vegetarisk kost
 • 2 timmar hatha yoga, pranayama och meditation på morgon och kväll
 • 1 utflykt till en lokalsevärdhet

Telefon bokningskod: Y31P7

5 293 kr

8-dagars Yoga & Relax Höstsemester 01.10.17-08.10.2017

7 Nätter, Trippelrum, Halvpension

Yoga för alla som vill låta själen vandra och vill få riktig energi innan vintern börjar. Yoga, sol och ditt individuellt må-bra program.

 • 7 övernattningar inkl. halvpension (vegetarisk/vegan)
 • 2x dagl. vardera 2 tim. yoga
 • boende i dubbel-, enkel- eller trebäddsstugor med badkar/WC: ekologiskt, enkelt, mysigt och med panoramautsikt

Telefon bokningskod: Y31P6

5 675 kr

8 dagar yoga & ayurveda 08.10.-15.10.2017

7 Nätter, Trippelrum, Halvpension

 • 7 övernattningar inkl. halvpension (vital frukost och middag)
 • yogurt och frukt på eftermiddagen
 • 2x dagligen 1,5 timmar yoga, pranayama och meditation
 • 3x ayurveda massage (à 45 minuter)
 • vistelse i dubbel-, enkel- eller trebäddslodges med bad/WC, ekologiska, enkla, mysiga och med panoramautsikt

Telefon bokningskod: Y31PA

6 247 kr

I detalj

Reseöversikt
Vakna, finna sig själv: När solen klättrar över bergsryggen och tyst väcker dalen på morgonen, börjar du dagen med en meditation och intensiva yoga asanas. Efter en uppfriskande frukost står dagen till fritt förfogande med utomhusaktiviteter, utflykter till kustorterna eller helt enkelt med avslappning på stranden eller vid poolen. Huruvida vid vandring, terrängcykling, simning eller utflykter i den grekiska antiken: varje dag kommer med en ny upplevelse. Sent på eftermiddagen tränar du, beroende på kursen, ytterligare 1,5-2,5 timmar Hatha och Kriya Yoga – och gläder dig över en sund kvällsmat med vegetariska och vegana delikatesser från det grekiska köket och, om möjligt, från ekologisk, regional odling.

Tjänster och program
Dyk in i ditt egna djup, hitta här det sanna och eviga – det är vägen vi tar under detta åtta-dagars retreatprogram. Bredvid yoga och meditation ska kropp och ande också belönas i Home of Silence med även mer frisk luft och sol. På morgonen tränar du först meditation med en hisnande utsikt över dalens djup och havets vidd.

På förmiddagen väntar dig Silvio, Home of Silence grundare, med en yogalektion i Hatha och Kriya. Följt av en ytterligare yogaenhet sent på eftermiddagen. Mellanåt lockar omgivningen till individuella besök: strandromantiker gläder sig över de fina sandstränder vid Kalo Nero och Elaía, där man knappast träffar en människa på tiotals kilometer. Aktiva vågar sig på en utmanande terrängcykeltur genom skogarna. Det är mödan värt för de som hellre promenerar i den milda halvskuggan vid utflykter i de ändlösa olivträdsplantagerna. Flera höjdpunkter på bildistans är Ochsenbauch-bukten med sitt turkosblåa vatten, olivsodlingens ”huvudstad” Kalamata eller även det imponerande antika Apollontempel vid Bassae (UNESCO-världskulturarv).
Home of Silence tar även hand om den bästa kulinariska stärkningen. För sina vegetariska och vegana rätter använder kocken Ulli regionala grönsaker och frukter, köper typiskt grekisk ost på marknaden och låter dig smaka de goda Kalamata oliver och oljor – Peloponnesos' specialiteter.

Daglig rutin:
1. dag: Ankomst efter individuell resa

2.-7. dag: När morgonljuset når kullarna, guidar dig Silvio Perpmer genom en 30-minuters meditation. Efter en tépaus fortsätter yogaträningen med Hatha och Kriya. Yogapassen rätter sig efter nybörjare och avancerade på samma gång. Efter den anslutande frukosten med müsli och porridge, frukter och ostar börjar du din semesterdag. Beroende på intresse kan gemensamma utflykter till omgivningens sevärdheter organiseras. Sent på eftermiddagen väntar dig dagens andra yogaenhet – nu sjunker solen ner över Medelhavet som ett färgglatt kvällsljus.

Vid kvällsmaten kommer Home of Silences gäster tillsammans till en mysig dagsavslutning och njuter av den ljumma natten under stjärnorna.

8. dag: Avresedag

Boende
Högt över floden Nedas dal och mitt i en skog med gamla olivträd och ännu äldre ekar, kryper Home of Silences stugor intill berget. Tre av stugorna är byggda av naturträ: gemytligt boende på ca. 25 kvm, uppfyllt av varm trädoft. Perfekt för 2 personer eller en liten familj, med WC och handfat. Lika hemtrevliga men uppfyllda med ljus är de två Lotus Belle Hybrid tält som var och ett också erbjuder plats för 2-3 personer på ca. 25 kvm. Eget badrum och WC ligger i omedelbar närhet. Den som undrar om tältboende betyder att avstå från komfort kommer att bli överraskad: du sover på japanska lyx-futonsängar och hittar alla bekvämligheter från strömanslutning till garderob. Vid behov står också huvudhuset med sina 3 sovrum för två personer per rum till förfogande. Eftersom varaktighet och hälsa är mycket viktiga för oss, kommer hemtextilierna, tvätt- och rengöringsmedlen från kontrollerad ekologisk produktion. Solenergin försörjer stugorna med grön ström. Emellan träden välkomnar hängmattor till avkoppling och läsning, platån med sin öppna living-areal inbjuder till måltiderna med utsikt över havet, till solbad och – tack vare pool och naturdusch – till avkylning. Här finns också yoga- och semninariumavdelningen: under bar himmel, bortskämd av ett gammalt olivträds skugga och av de omgivande bergens panorama. På bara några kilometers avstånd från Home of Silence sträcker sig nästan oberörda stränder – som en gång om året besöks av ett tusentals vattensköldpaddor för att lägga sina äggen.

Vandringsvägar leder omedelbart från stugorna i Peloponnesos imponerande natur ursprungliga herdar- och fiskebyar är nyfikna på besök.

Yogalärare
Silvio Perpmer hade glädjen att redan som barn komma i kontakt med yoga. 2002 introducerade Paramapadma Dhiranandaji honom i Kriyayogans teknik och utbildade honom som diplomerad yogalärare. Sedan dess erbjuder Silvio Kriyayoga även för sina elever som en väg att kunna förena allt i denna värld: yrkesliv och familj, yoga och meditation. Silvios kunskap om kroppen, som han har på grund av sin utbildning till statlig diplomerad läkemassör, är därmed till elevernas fördel. Med Home of Silence inbjuder Silvio Perpmer alla som vill dra sig tillbaka för ett tag från den livliga världen till ett refugium av ro – för att nå sig själv och sitt verkliga jag.

Kundomdömen
”Home of Silence var min första yogaretreat – och sedan dess är jag säker på att det är många som kommer att följa. Men särskilt kommer jag att komma tillbaka till Home of Silence, eftersom stugornas intimitet och stillhet i denna underbara skog är ojämförlig. Silvio är en perfekt värd och guidade oss alla med mycket uppmärksamhet genom yoga- och meditationslektionerna. Landets, naturens och befolkningens ursprunglighet hjälpte till att komma till ro. Men utan kocken Ullis omsorg skulle denna semester inte ha blivit så underbar: alla gäster, hungriga från dagens många upplevelser, blev bortskämda av henne.”

Katharina, Tyskland, Oktober 2016

”På sommaren 2016 hade vi varit första gången i den ny invigda Home of Silence och var begeistrade. Många yogaretreater påminner om club semestrar: det finns listor som man kan registrerar sig i och då gör man utflykter och idrott osv. i grupp. Då fattas det bara en animatör... Men i Home of Silence är allting mycket rotfast och ursprungligt, en verklig reträtt för de som vill komma till ro med hjälp av yoga, meditation och natur. Stugorna (vi bodde i en av tälten – underbart!) är mycket charmiga och omgivna av skog. Yogapassen förde min maka och mig själv mycket vidare.”

Manuel, Österriket, Juli 2016

Priser och tider

11.06.17 - 18.06.2017
dubbelrum Lodge € 665 per pers., enkelrum Lodge € 665 per pers., tvåbäddsrum tält € 665 per pers., trebäddsrum € 665 per pers., dubbelrum i huvudhuset € 665 per pers.

18.06.17 – 25.06.2017
dubbelrum Lodge € 745 per pers., enkelrum Lodge € 940 per pers., tvåbäddsrum tält € 695 per pers., trebäddsrum € 645 per pers., dubbelrum i huvudhuset € 745 per pers.

16.07.17 – 23.07.2017
dubbelrum Lodge € 695 per pers., enkelrum Lodge € 890 per pers., tvåbäddsrum tält € 645 per pers., trebäddsrum € 595 per pers., dubbelrum i huvudhuset € 695 per pers.

23.07.17 – 30.07.2017
dubbelrum Lodge € 745 per pers., enkelrum Lodge € 940 per pers., tvåbäddsrum tält € 695 per pers., trebäddsrum € 645 per pers., dubbelrum i huvudhuset € 745 per pers.

30.07.17 – 06.08.2017
dubbelrum Lodge € 645 per pers., enkelrum Lodge € 840 per pers., tvåbäddsrum tält € 595 per pers., trebäddsrum € 545 per pers., dubbelrum i huvudhuset € 645 per pers.

01.10.17 – 08.10.2017
dubbelrum Lodge € 695 per pers., enkelrum Lodge € 890 per pers., tvåbäddsrum tält € 645 per pers., trebäddsrum € 595 per pers., dubbelrum i huvudhuset € 695 per pers.

Så här bor du

Lista med rummen som står till förfogande

Tillägsinformation

MINIMIANTAL DELTAGARE:
Minimiantalet av deltagare är 1 person.
Maximalantalet av gäster är 14 personer.

Ankomst flygplats: Kalamata (KLX)

Transfern från flygplatsen KLX till retreaten är ej inkluderad i resepriset. Transferkostnad: € 50 per färd och bil. Betalning på plats.

Det finns möjlighet att hyra en hyrbil. Kostnad ca. € 20-30 per dag. Bokning hos Hellen Kladi, kontakt: hellenkladi@gmail.com. (Vänligen nämn login Home of Silence vid bokning av en hyrbil). Hyrbilen kan tas emot precis vid flygplatsen.

Ankomst från ca. kl. 15, avresa till ca. kl. 11. På ankomst- och avresedagar erbjuds inga kurser.

Kundomdömmen

Karta

Yoga och meditation inbäddat i Peloponnesos gröna skogar
Boka Kontakt Vidarebefodra