Hemmaspa

6 tips för ditt hemmaspa

Hemmaspa

Ibland verkar våra liv vara en enda lång To Do-lista. Vi stressar från en sak till den andra, försöker att uppfylla alla krav. Det är inte konstigt att vi längtar efter avkoppling och nedvarvning då och då. Som tur är kan även en kort paus från vardagen hjälpa oss att skapa mer lugn och välmående. SpaDreams visar dig hur du kan använda små tricks för att få en härlig hemma-spa dag.

Förutsättningar för en lyckad hemma-spa dag

För att få en lyckad timeout från vardagen krävs en del grundläggande förutsättningar. Det börjar med planeringen av din spadag. Det är bäst om du börjar planera några dagar i förväg. På detta vis kan du skaffa alla saker du behöver för din egentid i förväg och vara säker på att du slipper alla krav och belastningar denna dag. Tider som måste passas, oavsett hur viktiga de är, är för det mesta en stressfaktor. För en lyckad spadag hemma är det viktigt att du gestaltar din dag så stressfritt som möjligt.

Försök att somna lugnt kvällen innan – läs, lyssna på en ljudbok eller gör något avkopplande så att du känner dig utvilad på morgonen. Försök att dra ner på tiden du lägger ner på tekniska apparater som din mobil, datorn eller tv:n – allra helst ska du inte använda dem alls. Nu behöver du bara frigöra dig från dina tankar. Ta ett block eller en pappersbit och skriv ner allt som oroar dig eller påverkar dig negativt. Lägg undan dina bekymmer på pappret för dagen och njut av en välgörande timeout för själen. Tid är en viktig faktor när det gäller spa och välmående. Du bör alltså undvika tidsbegränsningar – försök att njuta av dagen utan att tänka på klockan, då kommer din spadag att bli en framgång.

Här har du våra tips för ditt lilla hemma-spa. Vi önskar dig en härlig timeout!

Bad hemmaspa

Ett härligt bad för varje stämning

Avkoppling, humörhöjare eller muskelavslappning – det enklaste och populäraste tipset för avkoppling hemma är ett bad i ditt eget badkar. Det är viktigt att din spaupplevelse påverkar alla sinnen. Dekorera ditt badrum med levande ljus, sätt på din favoritmusik – du kommer att märka direkt att dessa två faktorer förbättrar ditt välmående. Grädden på moset är en välgörande doft. Välj den efter ditt humör – välj en olje-badtillsats från apoteket eller en specialaffär. De olika dofterna har olika effekt på ditt sinne. Citrusdofter har en vitaliserande effekt, eukalyptus verkar anti-inflammatoriskt, lavendel, sandelträd och valerina lovar lugn sömn och ros och vanilj har en sensuell effekt. Tänk på att smörja in dig med en härlig lotion efter det välgörande badet för bästa möjliga effekt oavsett vilket humör du har.

Bada som Cleopatra (mjölkbad)

De som är sugna på något riktigt kungligt kan välja en antik inspirationskälla: Cleopatra. Den egyptiska skönheten sägs ha badat i mjölk regelbundet. Säg hej till mjuk och len hud!

Detta krävs för ditt Cleopatra-bad:

 • 1 liter mjölk (även vegetariska alternative, helst 3,5 % fett)
 • 250 g honung (eller oliv-/kokosolja)

Så här gör du:

 1. Fyll ett badkar med 37-39°C grader varmt vatten.
  2. Värm honungen (om den inte är flytande) och blanda den med mjölken. Om du väljer olja kan du blanda ingredienserna direkt.
  3. Häll blandningen i vattnet.
  4. Tänk på att skapa en trevlig stämning med lite levande ljus.
  5. Njut av ditt Cleopatra-bad i 20-25 minuter. Torka dig försiktigt efteråt så att mjölken och honungen har bästa möjliga effekt på din hud.

Ansiktsmask hemmaspa

Avokadons positiva effekt på din skönhet

Ansiktsmasker är en stor spatrend. Det finns billiga produkter att köpa. Om du vill prova något nytt kan du försöka blanda din egen mask. Den enda saken du måste tänka på är ett masken blir fetare ju fetare produkter du använder. De nyttiga fetterna från gröna frukter är extra bra för torr hy. För att göra en avokadomask blandar du helt enkelt mosad avokado med en matsked jogurt och lite honung. Fördela blandningen på ditt ansikte och låt den ta i 10 minuter. Du kommer att känna dig härligt avslappnad efteråt!

En massage om dagen håller besvären borta

Massage är ett annat utmärkt sätt att slappna av. Vem säger att du måste masseras av andra? Som tur är finns små hjälpmedel som kan ge dig massagens välgörande effekter hemma. Piggbollar t.ex. ger dina fötter efterlängtad vila. För en mysig skalpmassage väljer du en eterisk olja du gillar och masserar dina tinningar försiktigt.

Skönhet är en hemmaprodukt

Spa och skönhet hänger ihop. Om du redan håller på att skämma bort dig själv från topp till tå kan du även passa på att vårda dina finger- och tånaglar med en härlig nagelolja.

Frukt hemmaspa

Wellnesssnack

Höjdpunkten av din spadag är ett wellnessmellanmål. Försök att bara äta lätta måltider. Vi rekommenderar färsk frukt och grönsaker. De har en uppfriskande och positiv effekt på din hud. Om du fokusserar på en hälsosam och balanserad kost kan du även motverka finnar och dålig hy. Ditt ansikte kommer att se fräschare och renare ut ju bättre du äter. Klara, färdiga, frukt!

Vi önskar dig en härlig hemma-spa dag!

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta