Termalbad i Ungern – För hälsomedvetna turister

Termalbad i UngernDet finns mer än 1300 termalkällor i Ungern varav mer än 300 har använts för behandlingen av hälsoproblem i mer än 2000 år. Redan de gamla Romarna utnyttjade termalkällornas kraft och skapade termalbad.

Om du har suttit i det varma och sprudlande vattnet förut för att mjuka upp dina stela muskler och leder vet du om fördelarna. I huvudstaden Budapest men även på många andra ställen och områden har man byggt termalbad. Ungern är känt för sina termalkällor men även för kurbehandlingarnas höga kvalitetsstandard.

Termalbaden och deras högklassiga erbjudanden

Ungern Budapest TermalbadTermalvatten är egentligen bara vatten som får ha detta namn utan att behöva ha en speciell sammansättning. Temperaturen måste vara högre än 30°C annars är vattnet inget termalvatten. Termalvatten kan dock ändå ha en positiv effekt på kroppen eftersom vattnets värme och tyngdlöshet har en avslappnande effekt.

Vid spända, stela muskler och ledvärk, utmattning och en försämrad hälsa kan ett termalbadbesök ha en fantastisk effekt. I Ungerns termalbad finns dessutom många möjligheter för lyxiga spa:n och i kombination med en familjesemester kan man utmärkt prova på de härliga arrangemang.

Héviz termalsjö är ett bra exempel som är världens största termalsjö med sina 5 hektar och är en viktig del av Ungerns turism. Det är en varmvattensjö som försörjs av en enda källa. Mer än 70 miljoner liter termalvatten forsar in i sjön varje dag – människor från hela världen kommer för att dra nytta från det fantastiska termalvattnet. Lotusblommorna som växer på ytan med tallrikstora blad gör sjön till en sann turistmagnet. Säsongen sträcker sig året runt eftersom det 30°C grader varma vattnet även har en god effekt när det är kyligare väder.

Hotell i närheten av HévÍz

Heviz sjön termalbadRunt om sjön Hévíz och i omgivningen finns självklart många fina och högklassiga hotell som erbjuder kurgästerna lyxig komfort. Spa i Ungern är ett växande tema. Landets besökare kan dra nytta av ett växande utbud av moderniserade anläggningar och framför allt en stark effekt. Den gästvänliga servicen är ett annat viktigt kännetecken – alla hotell vill att gästerna ska trivas och må bra så att de kan återhämta sig på bästa möjliga sätt.

Upptäck SpaDreams hotell i Ungern: Kurer och spa i Ungern! >>

Alla våra hotell i Budapest >>

Alla våra hotell i Hévíz >>

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
Hotel Napsugár
Ungern – Balaton – Hévíz
Tips: Komplett hälsokur till sparpris
7 nätter, Enkelrum, Halvpension
Hotel Erzsébet
Ungern – Balaton – Hévíz
Tips: Stor klassisk hälsokur
7 nätter, Enkelrum, Halvpension
Hotel Piroska
Ungern – Västra Ungern – Bük
Tips: Komplett hälsokur
7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
Hunguest Hotel Pelion
Ungern – Balaton – Tapolca
Liten grottkur
7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta