gesund abnehmen

Viktminskningskurer

Avslappning & hälsosam viktnedgång

Ny livskraft med en bantningskur

Ju större missnöjet med den egna kroppen blir, desto starkare är för många människor också önskan att göra någonting mot det. En diet betyder för dem att tappa många kilon på snabbast möjliga sätt. Du som redan försökt att gå ner i vikt hemma vet att det inte är så enkelt. Vardagen med sina frestelser, stressen och den årslånga, inövade rutinen av arbete och snabba, onyttiga måltider gör det svårt för oss att upprätthålla motivationen och disciplinen.

Med våra viktminskningskurer på hotell kan vi erbjuda dig ett underbart alternativ! Här kan du koncentrera dig på din kur i lugn och ro. Under vägledning av professionell personal på plats och med en kombination av kostomställning, viktminskning och sport resp. aktivitetet går du ner i vikt på ett moderat och hälsosamt sätt, så att du kan börja ett vitalare och piggare liv.

I det följande vill vi nu presentera dig de olika typerna av bantningskurer samt passande erbjudande i vårt utbud. Här hittar du säkert den rätta kuren för dig!Olika typer av kurer för viktnedgång

Vare sig fasta, Ayurveda eller träningsresor – många vägar tar dig närmare ditt personliga mål för viktminskningen.

Fastekurer

Med en fastekur ligger fokuset vanligtvis på avgiftning och rensning samt aktiveringen av kroppens självhelande krafter som följer med detta. På så sätt kan det lindras ett flertal sjukdomar resp. symptom med hjälp av en kur med hälsofasta. Eftersom du äter mindre under din fastekur kan du naturligtvis även tappa några kilon. I alla fall är var och en av de olika fastekurerna den perfekta utgångspunkten för en hållbar kostomställning och därmed även för hälsosam och effektiv viktminskning. På våra fastehotell får du medicinsk vård, kan slappna av med wellness och avgiftningsbehandlingar eller göra något ännu bättre för din kropp med lätt motion och avslappningsövningar. ”Fitnessvarianten” bland fastekurerna är fastevandringen.


Gå ner i vikt med Ayurveda

Alla beståndsdelar av en Ayurvedakur anpassas precis till dina personliga behov. Baserat på din konstitutionstyp (dosha) skapar Ayurveda-läkaren eller -specialisten en individuell kost- och behandlingsplan för dig. På så sätt profiterar du inte bara på det nyttiga, typsanpassade ayurvediska köket, utan också på ett flertal individuellt anpassade behandlingar. Din Ayuvedakur kompletteras med lätt motion i form av Yoga och meditation för avslappning.


Bootcamps och träningsresor

Nyttig mat och mycket motion står i fokuset på träningsläger och träningsresor. Här finns det allt från Yoga över fitnessklasser till personlig träning. Workshops öch föredrag om wellness, sport och kosthållning tillkommer. Ofta är även samtal med specialister och analyser av kroppen och fitnessen integrerade i programmet. Stödjande och välgörande behandlingar som fysioterapi eller massage kompletterar paketet.


Kostomställning med de populäraste dieterna

Med de mest valda dietformerna ur vårt utbud lyckas också du med kostomställningen som är så viktigt för hållbar viktnedgång.

Frukt-grönsaks-diet

Gå ner i vikt med nyttig mat

Erbjudanden för frukt-grönsaks-diet

Som namnet redan säger är denna form av diet baserad på måltider med färsk frukt och grönsaker. Det kan t.ex. vara juicer, smoothies, råkost eller frukttallrikar. Även med en alkalisk diet kan man lägga fokuset på frukt och grönsaker. Målet med denna diet är att avgifta kroppen från föroreningar och att sätta igång ämnesomsättningen.

Low Carb och LOGI

Bantningskurer

Erbjudanden för Low Carb och LOGI

Low Carb och LOGI (Low Glycemic Index, lågt glykemiskt index) förminskar mängden kolhydrater och aktiverar ämnesomsättningen. Likadan som med frukt-grönsaks-dieten bör det läggas vikt på framför allt grönsaker och frukt, för det sistnämnda är det även viktigt att beakta sockerhalten. Bortsett från detta får du även äta mjölkprodukter, ägg och magert kött samt nötter, baljväxter och fullkornprodukter i små mängder.

Dieter med ett visst antal kalorier

För dig som helst vill hålla sig till ett specifikt antal kalorier har vi uppdelat några av våra populäraste erbjudanden med info om kalorierna i tre grupper.


Fördelar med en bantningskur på hotell

Att gå ner i vikt med ett program på våra hotell ger dig ett flertal fördelar. Långt bort från vardagens rutiner och stress kan du koncentrera dig helt på dig själv och dina mål. Ändå är du inte ensam: På plats blir du professionellt omhändertagen av läkare och näringsexperter och dessutom möter du likasinnande, så att ni kan utbyta erfarenheter och motivera varandra. Hotellens mysiga atmosfär och de vackra omgivningarna gör att du trivs väl och erbjuder möjlighet för avslappning och motion i frisk luft. Naturligtvis finns det även sport- och wellnessprogram som främjar din viktnedgång. Dessutom innehåller våra paket – förutom övernattningarna och måltiderna för det valda antalet dagar – även användningen av spaområdet.

Alla fördelar med en kur på hotell på en blick

  • • Professionell vård av medicinsk personal
  • • Kostrådgivning
  • • Gå ner i vikt i grupp, med likasinnade
  • • Långt bort från vardag och stress
  • • Sport- och wellnessprogram
  • • Motion i vackra omgivningar
  • • Tillträde till spaområdena
  • • Ramprogram för variation

De populäraste resmålen för en viktminskningskur

När du kombinerar din bantningskur med en semesester spelar resmålet naturligtvis en stor roll. Du ska ju trivas på alla områden. Om det nu är Tyskland, Osteuropa eller Asien: Läget av våra hotell ger dig chansen att utforska omgivningarna och att göra något bra för din kropp med en promenad eller vandring. Den trevliga och hjälpsamma personalen på plats kommer att hjälpa dig när som helst och gör din semester med kur till en oförglömlig upplevelse.

För mer information besök gärna vår sida för viktminskningsresor.


Upptäck våra populäraste hotell för effektiv viktminskning

FAQ – Viktminskingskurer

För vem lämpar sig en bantningskur?

På grund av den goda medicinska vården på våra partnerhotell lämpar sig våra kurer för viktminskning för vuxna som vill börja ett hälsosammare liv och gå ner i vikt med ett program för hälsosam viktnedgång, samt för människor med övervikt och fetma. Innan du bestämmer dig för en bantningskur bör du dock prata med din läkare och ta reda på om denna är rätta vägen för dig. Särsklit för fastekurer är det viktigt att utesluta kontraindikationer. Barn och ungdomar ska i allmänhet inte fasta.

Hur länge ska en viktminskningskur vara?

Du kan inte gå ner i vikt och ändra dina matvanor över natt. För bestmöjliga reslutat borde du planera en kur med minst 7 övernattningar, helst 14 dagar så att du har tid att lära dig dina nya vanor.

Behöver jag hålla koll på vad jag äter efter bantningskuren eller kan jag äta choklad och kakor igen?

Även efter bantningskuren är det viktigt att du fortsätter äta balanserad och nyttig kost. Men du måste förstås inte avstå från godisar i hela ditt liv. När du har uppnått din önskevikt och hittat en bra balans av kosthållning och motion kan då och då unna dig lite kaka (helst med bara lite socker och hemlagad) eller choklad (mörk eller bitter choklad), helst som efterrätt efter en måltid. Ännu bättre vore det förstås med nyttiga mellanmål som färsk frukt eller nötter.

Hur kan jag hålla vikten efter bantningskuren och undvika jojo-effekten?

För att upprätthålla dina resultat borde du äta balanserad kost även efter din kur för hälsosam viktnedgång. Om du direkt börjar äta livsmedel med för mycket socker kan det hända att du snabbt återvänder till gamla vanor och sedan går upp i vikt ännu mer än du hade gått ned. Se till att du motionerar eller tränar regelbundet och att du helst väljer nyttiga och hemlagade snacks som färsk frukt och grönsaker eller nötter.

Du kan även göra en fastedag då och då för att aktivera ämnesomsättningen igen, t.ex. med en juicefasta eller fruktfasta.


Vad kostar en kur för intensiv viktminskning?

Priserna variierar beroende på längd, resmål, fokus och inkluderade tjänster. Hos oss kan du boka din viktminskningskur med 7 övernattningar redan från ca 269 EUR i Europa, 455 EUR i Asien och 475 EUR i Tyskland (per person).

Sammanställ din personliga viktminskningskur själv