Viktminskningsresa

Gå ner i vikt med med träning och diet

Ta första steget för att komma i form

Vi har alla sett detta tidigare: när du tar på dig kläderna på morgonen märker du att byxorna känns lite stramare. Vi skulle vilja skylla på de små älvorna som syr våra kläder tajtare medan vi sover. Men den gnagande rösten av förnuftet berättar för oss att det troligtvis är den hemliga chokladkakan eller ytterligare pizzaskivor som äntligen har landat på höfterna. Att vara offer för ens laster och dåliga vanor är bara mänskligt, men ibland behöver vi lite hjälp eller motivation för att få oss tillbaka på rätt väg.

Med över 40 års erfarenhet har vi noggrant sammanställt ett stort urval av viktminskningsprogram över hela världen för dig. Njut av din resa till ett liv med bättre hälsa och form.

SpaDreams erbjudanden för viktminskningsresor


Hur du kan gå ner i vikt under resan

Vem sa att viktminskning, diet och motion måste kännas som arbete eller vara tråkig? Det känns ofta tråkigare när du är ensam eller när du gumlar morötter och ser på när andra njuter av sin chokladkaka. En hälsoresa för viktminskning är ett bra sätt att gå ner i vikt i en rolig och positiv miljö! Följande bantningsprogram är fyllda med läckra måltider, spännande aktiviteter samt experter och likasinnade människor för att hjälpa dig gå ner i vikt på din resa.

Gå ner i vikt med en fastekur

Fasta är ofta en frestande metod att gå ner i vikt eftersom det ger intrycket att om du inte äter någonting kommer du att gå ner i vikt snabbt. Detta är en missuppfattning eftersom viktminskning under den första fasteveckan ofta är en viktminskning i vatten och inte en förlust av fett. Men det betyder inte att fasta inte är ett utmärkt sätt att gå ner i vikt! Denna metod kan användas för att få ditt system igång igen och införa hälsosammare vanor i din rutin. Du äter inte tomma kalorier eller skadliga livsmedel när du fastar. De kommer att ge din kropps naturliga ämnesomsättning en kick start, avlasta matsmältningssystemet och lindra det ohälsosamma beroendet till socker och koffein. Eftersom fasta också åtföljs av läkare eller kostrådgivare kan du också få värdefull insikt om de viktigaste faktorerna som bidrar till din viktökning. Du kommer att återvända hem med förnyad vitalitet och ambition att vidareutveckla de hälsosamma vanor du har börjat.

Det finns många olika typer av fasta, från det välkända juicefasta till den mindre välkända alkaliska dieten. Läs mer om de olika fastemeotder hos SpaDreams på vår fastekur-sida!

Växtbaserade dieter

Många människor väljer också en näringsrik, växtbaserad diet för att gå ner i vikt, eftersom mycket av viktökningen beror på starkt bearbetade färdigrätter. När du återvänder till en whole food diet med mycket frukt och grönsaker börjar du eliminera bearbetade sockerarter, fetter och tillsatser samtidigt som du minskar kalorierna. En vegetarisk eller vegansk semester är också ett bra sätt att se om du vill byta permanent och att visa dig att gå ner i vikt med en växtbaserad diet inte behöver vara tråkig eller jolmig! Låt dig inspireras av ett av våra hotell som erbjuder vegetariska och veganska alternativ!

Viktminskningsprogram

Å andra sidan är bantningsprogram utformade för att gå ner i vikt och hjälpa dig att omforma din kropp. De låter dig starta din viktminskningsresa med hälsosam kost, lätt träning och några speciellt utvalda behandlingar. Viktminskning betyder inte att du måste känna dig obekväm!

Tror du att gå ner i vikt med en diet är rätt för dig? Här är en översikt över våra viktminskningsprogram med diet.

   

Viktminskning med diet Viktminskningsprogram

Hälsoresa för viktminskning med fokus på träning

Det andra viktiga elementet för viktminskning är träning. Det är ofta svårt att hitta något du tycker om, eller kanske bara motivationen att göra det ensamt hemma, särskilt om du är ny i rutinen. Ett viktminskningsprogram innehåller ofta en mängd olika fysiska aktiviteter och övningar så att du kan prova allt och hitta det som passar dig bäst. Du kan hitta allt från Yoga eller Pilates till guidade promenader eller vandringar till hardcore boot camps.

För dig som behöver en spark i rumpan för att komma tillbaka i form är boot camp-program såväl som rigorösa träningsprogram säkra för att få dig i gång. Det finns dieter och massor av träning här för att antingen få dig i form eller hålla dig i form. Med hjälp av personliga tränare kan du hitta exakt den workout du behöver för att hantera dina problemområden. Det finns ofta några bra behandlingar som kan hjälpa dig att hantera ömma muskler och ge dig själv en välförtjänt belöning.

Kurserna kan anpassas till alla fitness- och erfarenhetsnivåer, så att du inte behöver vara rädd att du inte kan hänga med och du kan prova något nytt utan att tveka.

Naturligtvis kan du också välja att gå ner i vikt med en personlig tränare för den ultimata personliga upplevelsen. Tränaren hjälper dig att hitta din perfekta träningsrutin och skapa en personlig plan för viktminskning.

Hitta ditt perfekta paket i vår omfattande översikt över viktminskning med träningsresor. Vi är säkra på att vi kan hjälpa dig hitta rätt semester för dig!


Väl avstämda viktminskningsprogram med behandlingar

En viktminskningssemester handlar inte bara om bantning och motion, det kan också handla om att återvända hem med ny energi och en bra känsla för sig själv! Många paket för viktminskning inkluderar behandlingar som lindrar ömma muskler, ökar din ämnesomsättning eller bara ger dig en liten belöning för dina ansträngningar och framgång.

Många har vänt sig till viktminskning med en exotisk Ayurveda-kur som ett mycket individualiserat, holistiskt hälsoprogram. Inte bara den vegetariska ayurvediska kosten och yoga är bra för viktminskning, utan också behandlingarna. Ditt viktminskningsprogram innehåller behandlingar som är specifikt anpassade till din dosha och dina problemområden och hjälper till att få kropp, ande och själ tillbaka i balans. Ayurveda-läkarna och terapeuterna kommer att titta på din kropp och livsstil i sin helhet för att hjälpa dig att ändra dina matvanor med sunda ayurvediska rätter. De kommer också att arbeta med dig för att hantera alla underliggande hälso- eller känslomässiga problem som kan vara grunden till ditt problem med autentiska behandlingar samt yoga och meditation. Genom att behandlar orsaken till viktökningen arbetar du för att uppnå långsiktiga resultat.

En viktminskningsresa med fango, även kallad lerterapi, är en favorit för många. Det kommer från Italien, från områden med naturliga, mineralrika leror. När du använder leran för omslag och behandlingar aktiverar du din ämnesomsättning och främjar kroppens naturliga avgiftningsprocesser. Fango-lera och kroppsinpackningar stimulerar din ämnesomsättning, för att inte tala om att det är bra för din hud!

Behandlingarna med lera hjälper dig att förbränna fler kalorier och hjälper din kropp att utsöndra toxiner. Kombinerat med en kalorifattig och hälsosam kost finns det knappast ett mer avkopplande och föryngrande sätt att bli av med de extra kilona.

Thalassoterapi-bantning, såsom de i Spanien, utnyttjar havets regenererande egenskaper. Dessa bantningsprogram inkluderar vanligtvis behandlingar som algeromslag och uppvärmande massage, där mineraler och naturliga ingredienser används för att öka ditt välbefinnande, hjälpa din kropp att detoxa och låta din kropp återhämta sig från träningspassen på gymmet.

Det är inte bara behandlingarna som är bra, utan de flesta program och hotell har vatten aerobics eller träningskurser, vilket är utmärkt för att lindra lederna samtidigt som det ger motstånd för en mer krävande träning!

I valet och kvalet – Resmål för din hälsoresa för viktminskning

Du vet vanligtvis vilken typ av viktminskningssemester du vill ha eller vad du vill fokusera på, men när det gäller att välja destination blir valet lite svårt. Vill du ha ett spa, hotell eller en viktminskningsklinik? Och var finns de bästa viktminskningscentren?

Viktminskningsprogram i spa, hotell och kliniker

Ett viktminskningsspa och ett viktminskningshotell är i princip detsamma. Båda erbjuder fantastiska måltider, träningsprogram och avkopplande behandlingar. Bantningsprogrammen och -menyerna är designade av experter och yrkesverksamma som vet att det slutliga målet är att hjälpa dig att tappa några kilo och känna dig lättare och bättre i form. Vissa spa och hotell har experter på plats, t.ex. kostrådgivare, dietister eller personliga tränare som kan ge dig individuellt råd.

En viktminskningsklinik å andra sidan har sjukvårdspersonal på plats och konstant medicinsk övervakning. Du kan konsultera med läkare och de kan bättre hantera komplexa fall eller gäster som faller in i riskgrupper. En viktminskningsklinik skulle vara ett bra val för viktminskningsterapi och för att anpassa din diet efter sjukdomar som diabetes, eftersom utbildad medicinsk personal kommer att kunna övervaka både din viktminskningsprocess och din hälsa.

      

 

 

 

 

                        

De populäraste resmålen för viktminskning

Eftersom kost och viktminskning inte beror på faktorer som väder eller klimat, finns det ingen bättre eller sämre resmål, och säsongen spelar bara en underordnad roll och påverkar bara den typ av fysisk aktivitet som du kan göra. Men det finns vissa resmål som är mycket populära för att gå ner i vikt på resan och för dieter, ofta beroende på vad du vill fokusera på.

Tyskland

Om du vill välja en diet eller en fastemetod är Tyskland ett bra val. Det finns många hotell och kliniker som erbjuder nästan alla typer av diet, ofta med decennier av erfarenhet av respektive dietmetod. Det tyska landskapet är också perfekt för cykel- och vandringsturer, och den goda förbindelsen till kollektivtrafik säkerställer att du kommer till din destination till ett rimligt pris.

Spanien

Spanien är en populär destination för sol och strand, som också är ett bra komplement till varje viktminskningsemester! Även under vintermånaderna finns det fler soltimmar i många delar av Spanien än i andra delar av Europa. Trots att temperaturen ibland kan bli lite svalare under vintermånaderna, säkerställer den ljusa solen och den livliga spanska kulturen att du alltid förblir lycklig när du kämpar mot dina kilon. Spanien har också en fantastisk kustlinje som möjliggör certifierad Thalassoterapi som inte finns i alla delar av världen!

Indien och Sri Lanka

Om du letar efter en mer holistisk och spirituell viktminskningsreträtt erbjuder Indien och Sri Lanka äkta ayurvediska program som kan anpassas efter dina specifika behov enligt din dosha. Indien är födelseplatsen för denna århundrade gamla hälsotradition och yoga, en väsentlig del av varje Ayurveda-semester. Den livliga historian och landets århundrade gamla förbindelsen med Ayurveda säkerställer en äkta upplevelse. Ayurveda och yoga är lika förankrade i Sri Lankas kultur och en del av det dagliga lokala livet. Den exotiska öns begränsade storlek gör att du kan kombinera din viktminskningssemester med en rundtur eller dagsutflykt, så att du kan se och uppleva många delar av denna frodiga ö och varm kultur.

  

Hitta din perfekta viktminskningsresa

Vänligen använd sökmotorn nedan för att se alla våra erbjudanden för viktminskningssemestrar. Här har du omedelbar tillgång till ett brett utbud av hotell och kliniker för viktminskning över hela världen. Vi har redan valt indikationen för dig, du kan också välja önskad destination och de exakta datum du vill gå på din viktminskningssemester.


 

 

 

Glöm inte att packa din motivation

Detta är den del vi alla tenderar att ha problem med, att hålla fast vid den motivationen att nå vårt mål. Alla har ett unikt skäl, från att få din hälsa tillbaka på rätt spår till att helt enkelt vilja se till att du är klar för bikini-säsongen. Oavsett vilken anledning du än har, kom ihåg att låta experterna på viktminskningshotellet veta så att de kan hjälpa dig att påminna dig om dina mål och hålla dig motiverad.

 • En mycket populär begäran en semester för att gå ner i vikt efter graviditeten. Inte bara vill du må bra i din egen hud, utan du vill också se till att din hälsa är i perfekt skick för att vara där för ditt nyfödda barn. Att ge dig själv en välförtjänt paus för att ta hand om dig själv hjälper dig att hitta vitalitet och energi att ta hand om din familj. Kolla in vår sida om viktminskning för mammor!
 • Naturligtvis gör det aldrig ont att ta med dig din personliga cheerleader! Varför inte gå in på denna viktminskningsresa tillsammans med en vän eller släkting? Ni kommer inte bara att kunna motivera varandra på semestern, ni kommer också att kunna dela denna unika upplevelse och fortsätta att motivera varandra med det ni har lärt er när ni är hemma. Ta reda på hur du går ner i vikt med vänner.

Tipps för att boka din viktminskningsresa

Ingen vill gå bankrutt när man går på en viktminskningssemester. SpaDreams-teamet har listat några av sina favoritinsidertips om hur du får mest för dina pengar!

 1. Boka med en vän! Om du bokar ett dubbelrum för en person, ber många hotell om en tilläggsavgift för användning som enkelrum. Så du kommer inte bara att ha någon med dig för att hålla dig motiverad, genom att dela ett rum med din bästis sparar du mycket pengar. Glöm inte att be om två enkelsängar när du bokar.
 2. Boka ett paket. Om du vill boka fitnesskurser eller behandlingar är paket ett bra sätt att spara lite pengar. Om du köper till allt på plats kommer du sannolikt att betala mycket mer. Dessutom innehåller nästan alla semesterpaket med viktminskning alla dina specialkostmåltider.
 3. Välj ett fokus. Om du försöker boka allt på en semester, kommer paketpriset snabbt att stiga. Fundera på om du vill prova en specifik diet, förbättra din kondition eller helt enkelt prova några viktminskningsbehandlingar.
 4. Ibland är det billigare att bo nära hemmet. Ofta är hotell på andra sidan oceanen billigare, men flyget för att komma dit är mycket dyrt, särskilt för korta resor. Det finns många fantastiska viktminskningssemestrar i Europa som kan nås med budget-flygbolag. Även om ditt hotell och ditt paket kan vara dyrare, är den totala kostnaden för din semester mycket mindre!

 

   

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

spadreams logo transparent background

 

   

10 skäl att boka med SpaDreams

 • Största hotellutbudet
 • Bästa prisgaranti
 • 99% nöjda kunder
 • 40 års erfarenhet
 • Vi är experter
 • Individuell service
 • Bästa kvalitet
 • Alltid där för dig
 • Dataskydd
 • Senaste Resetrenderna

Den ideala längden för en viktminskningsresa

Den perfekta längden beror till stor del på vad du vill uppnå och vart du vill resa. Som tumregel föreslår vi följande:

 • 1 vecka: Bryt en dålig vana eller prova en ny diet eller träning. Vi har alla varit där: en fuskdag förvandlas till en fuskhelg, och innan du vet vad som har hänt är det nu en fuskvecka. Det är svårt att komma tillbaka på rätt spår, oavsett hur engagerad du var förut. En veckors paus är ett utmärkt sätt att komma tillbaka in i en träningsrutin eller äta utsökt mat utan skuldskänsla! Detta är också bra för resor närmare hemmet.
 • 2 veckor: Slår på återställningsknappen och kickstarta en ny hälsovana. Om du har nått den punkt där du inser att något måste förändras, kan en 2-veckors viktminskningssemester vara just saken. Detta gör att du kan ta till dig dessa nya vanor och ger dig många möjligheter att rådfråga experterna för att verkligen anpassa din viktminskningsplan enligt dina behov. Om du tänker åka långt bort, till exempel till Indien eller Sri Lanka, är en kortare semester vanligtvis inte värt den tid det tar att flyga dit.
 • 3+ veckor: En total livsstilsförändring. Speciellt om du påbörjar en viktminskningsresa för första gången och du vet att du kommer att behöva en fullständig livsstilsförändring, kan du dra nytta av en mycket lång viktminskningssemester. Många program som är utformade för 21 nätter eller längre försöker beröra alla aspekter av ditt liv för att se till att du har en bättre förståelse för vad du behöver göra. Oavsett om det är för att stoppa den känslomässiga binge eating eller komma in i en fitness rutin, kommer du att vara välutrustad för att ta tillbaka kontrollen över ditt liv!

Är du fortfarande inte säker på vilken viktminskningssemester som passar dig eller hur länge du ska gå? Kontakta en av våra reseexperter för personlig rådgivning för att starta din viktminskningsresa!


Se våra populäraste erbjudanden för viktminskningsresor


FAQ: Viktminskning

Är det möjligt att tappa 2,5 kilo på en vecka?

Ja det är möjligt! Det viktiga är att göra det med en hälsosam viktminskningsplan, som består av en näringsrik kost och massor av träning. Det är bäst att göra det tillsammans med en medicinsk expert eller specialist för viktminskning för att säkerställa att du uppnår varaktiga resultat.


Hur mycket vikt kan jag gå ner på en viktminskningssemester?

Det beror helt på ditt engagemang, din utgångspunkt och vilken typ av viktminskningspaket du kommer att följa. Många uppnår så mycket som 2-5 kilo inom en vecka illsammans med särskild övervakning och en personlig viktminskningsplan. Men alla experter håller med om att det inte handlar om de resultat du uppnår på en vecka, utan om att lägga grunden för livsstilsförändringar och permanenta, långsiktiga resultat!


Är det möjligt att göra en viktminskningssemester med ett befintligt hälsotillstånd?

Många av våra viktminskningspaket inkluderar medicinsk personal och expertråd som är skräddarsydda för individen. De är också vana att hjälpa gäster med befintliga hölsotillstånd, t.ex. diabetes. Diet och träningsprogram kan justeras så att de tillgodoser dina hälsokrav. Var noga med att kontakta din läkare för att se till att viktminskningspaketet du valde passar dig och låt dem råda dig om vad du skulle behöva för att ha en hälsosam viktminskningssemester! Låt våra reseexperter veta i förväg så att allt kan avstämmas med viktminskningshotellet.


Hur mycket vikt ska jag gå ner?

Detta beror helt på din situation. Ofta kan en bra startindikation för att bestämma din idealvikt vara att beräkna ditt Body Mass Index (BMI). För att ha ett mer exakt förslag på din idealvikt som tar andra faktorer med i beräkningen, kan en expert säga hur mycket vikt du bör gå ner och hjälpa dig att göra en viktminskningsplan för att få dig till en sund vikt.


Andra gäster intresserade sig även för:

 

Relaterade ämnen:

 • Vikthantering
 • Viktminskning för mammor