Ayurveda i Indien

Ayurveda i Indien

Upplev autentisk Ayurveda

Autentiska Ayurveda retreats i Indien

Indien anses vara fosterlandet för både yoga och Ayurveda. Ayurveda, den årtusende gamla indiska läkekonsten, betyder bokstavligen "livets vetenskap" och har högsta anseende här. Ayurvediska läkare i Indien behandlar sina patienter med den hängivenhet som lärts ut genom tusentals år av praktik. Det finns ingen plats i världen som kan ge dig en mer autentisk ayurvedisk retreat och där du verkligen kan ta dig tid att reflektera över dig själv. Meditera med munkar och praktisera yoga med likasinnade människor på en av de mest orörda Ayurveda-destinationerna. Ayurveda i Indien lär dig att leva medvetet utan distraktioner och för dig i harmoni med dig själv och naturen.

De traditionella anläggningarna erbjuder autentiska Ayurveda retreats med ett brett utbud av program som alla är skräddarsydda efter gästens individuella behov. Upptäck de palmkantade stränderna, de tropiska trädgårdarna eller de täta djunglerna i Indien medan du njuter av din ayurvedisk retreat. Upptäck din äventyrliga sida genom att utforska Indiens fantastiska vandringsleder i orörd natur eller se sällsynta och exotiska växt- och fågelarter som har bosatt sig i Indiens inhemska botaniska trädgårdar, som är bland de vackraste i världen. Läs vidare för att upptäcka det exotiska Indiens färgstarka och magiska sidor!

Våra bästa autentiska Ayurveda retreats i Indien

Ayurveda paket i Indien

Vad du kan förvänta dig av en traditionell Ayurveda behandling

Våra partnerhotell i Indien har ett omfattande utbud av program med lyxiga Ayurveda behandlingar för både läkning och välbefinnande. De exklusiva paketen kan anpassas efter din vistelsetid, upp till en flera veckors Ayurveda semester i Indien.

Varje Ayurveda retreat börjar med en inledande konsultation. Här fastställer traditionellt utbildade Ayurveda-terapeuter din "Dosha-typ". Därefter skapas en skräddarsydd Ayurveda-behandlingsplan bara för dig.

Typiska behandlingar som ayurvedisk massage och traditionella pannbehandlingar är en väsentlig del av varje terapi. Avslappningsprogram som yoga, meditation och rörelseövningar ingår också i din Ayurvedakur för att stödja alla ayurvediska behandlingar. Många Resorter erbjuder möjligheten att fördjupa dina kunskaper om Ayurveda eller utforska ayurvedisk matlagning med särskilda kurser och workshops.

Ayurveda program i Indien

Panchakarma Ayurveda Indien

Panchakarma

Inom ayurvedisk medicin är hälsa det högsta goda och därför grunden för ett liv som är livskraftigt. Under Panchakarma terapin, en avgiftningskur som kan översättas till "de fem metoderna", spolas gifter systematiskt och försiktigt ut ur kroppen och samtidigt helas själen med hjälp av massage och varma oljor.

Innan du börjar din Panchakarma kur informeras du av en certifierad terapeut om förfarandet och tillsammans med dig skapar de en behandlingsplan som är skräddarsydd specifikt för dig.

Rasayana Ayurveda i Indien

Rasayana

Rasayana syftar till att vrida tillbaka tiden och hjälpa dig att känna dig yngre och mer vital. Denna terapi befriar dig från gifter och avfallsprodukter som åldras din kropp och förkortar din livslängd samt återuppbygger försiktigt din livskraft. Du kommer att få en individuell kost- och hälsoplan under hela din Ayurveda retreat i Indien. Detta säkerställer en avgiftning och rening i den skonsammaste formen och befriar celler och vävnad från onödigt avfall. Cell- och vävnadsföryngring är målet för denna Ayurvedakur. Du kommer att märka förändringar i hudens utseende efter mycket kort tid och känna dig friskare och mer aktiv.

Ayurveda detox i Indien

Ayurveda detox

En frisk kropp fungerar smidigt. Mekanismer som ämnesomsättning, lymfsystemet, lungor, lever och njurar avlägsnar rutinmässigt alla skadliga ämnen. Ayurvedisk medicin i form av växtbaserade kosttillskott underlättar avgiftningsprocessen. Men från tid till tid blir även det bästa systemet överväldigat och behöver inte bara en paus utan också aktivt stöd för återhämtning och regenerering. En detox-kur hjälper din kropp att återställa balansen i sitt eget försvar genom vila, motion och avgiftning för att förbereda den för det som väntar.

Ayurveda viktminskning i Indien

Ayurveda viktminskning

När Ayurveda-specialisterna fastställer din specifika Dosha (Vata, Pitta, Kapha) får de massor av viktig information om din kropp, inklusive tendenser för dina vanor, fysisk och psykisk hälsa och till och med information om din ämnesomsättning. När en ayurvedisk specialist fastställer din Dosha-typ kan de skräddarsy en viktnedgångsplan som är baserad på din kropp och dina personliga vanor, båda unika bidragande faktorer till vikthantering. Behandlingarna kommer också att vara skräddarsydda för att hjälpa dig att återställa balansen i din kropp och själ samt eliminera gifter, med målet att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga viktminskningsmål på ett hälsosamt sätt och hålla kilona borta! 

Ayurveda Wellness Indien

Wellness Ayurveda

Och ibland behöver och förtjänar man bara att skämma bort sig själv! Varför vänta tills du har ett problem eller är överdrivet stressad? Låt våra lyxiga Resorter och hängivna Ayurveda-terapeuter hjälpa dig att glömma dina bekymmer och hålla dig i toppform! Delta i yoga- och meditationsklasser och förverkliga din Ayurveda drömresa på det mest autentiska och naturliga sättet. Kulinariska läckerheter serveras dig varje dag av toppkockar från Indien. Låt dig svepas bort med en av dessa exotiska resor och njut av alla de nöjen som Indien har att erbjuda!

Ayurveda terapi i Indien

Ayurvedisk terapi

Många människor med medicinska tillstånd, ofta kroniska, vänder sig till ayurvedisk medicin som ett alternativ till typiska moderna eller västerländska behandlingar. Vanliga moderna medicinska behandlingar innebär ofta att man tar en mängd olika piller som ger många människor fler biverkningar än lindring. De har sedan vänt sig till Ayurveda för att få ett holistiskt och naturligt tillvägagångssätt för att behandla sina kroniska sjukdomar eller symtom med traditionella behandlingar och urgamla ayurvediska läkemedel och örtmediciner. Många läkare godkänner till och med ayurvedisk medicin som en kompletterande behandlingsmetod tillsammans med moderna medicinska metoder.

Ayurveda Resorter i Indien

Indiska hotell är världsberömda för sin varma och inbjudande gästfrihet.  Du kommer att välkomnas som gäst på ett av de förstklassiga boendena under din Yoga och Ayurveda resa i Indien. Var är det bättre att varva ner än på en lyxig Resort där alla dina önskemål tas om hand? Oavsett om du reser ensam eller i grupp bor gästerna i högkvalitativa rum med fantastisk utsikt.

För en varierad Ayurveda-semester kan individuella dagsutflykter, vandringar och besök på kulturella sevärdheter bokas på plats. Semestern avrundas med ett individuellt spa- och yogaprogram i vackra Wellness-områden som garanterar oförglömliga stunder av lycka.

Ayurveda Resort Indien Nikki's Nest

De bästa resmålen i Indien

Ayurveda Indien berg vid solnegång

Norra Indien och Uttarakhand

Regionen Uttarakhand ligger i Himalaya i norra Indien och gränsar till Tibet och Nepal. Här finns Indiens största bergskedja, Nanda Devi, och erbjuder spektakulära vyer med snötäckta toppar och skidbackar. Dessutom kommer du att uppleva tätbevuxna skogspartier och blomdaler.

Religiösa vallfartsorter och heliga hinduiska tempel är populära pilgrimsorter i Himalaya och skapar den bästa grunden för din Ayurveda-semester i Indien. Under spontana yogapass i ett ashram kan du ladda upp dina batterier och din livsenergi intill de två heliga källorna Ganges och Yamuna.

Ayurveda Indien teplantage

Södra Indien & Udagamandala

Södra Indien är magnifikt, färgstarkt, varmt och traditionellt. Här uppfylls alla klichéer när man tänker på Indien: rikt dekorerade tempel, doftande teplantager och palmklädda sandstränder. Ayurveda i Indien behöver inte bara betyda inre kontemplation, utan aktiverar även förlorad livsglädje.

Trots allt kommer du också att få valuta för pengarna som fredssökande i södra Indien; för idylliska oaser av frid kan hittas såväl som tropiska skogar. Kulturella sevärdheter som staden Mysore kommer att förtrolla dig och Udagamandala, en stad i Nilgiribergen, är utgångspunkten för utflykter i Södra Indiens hisnande natur.

Ayurveda Indien Backwaters

Sydvästra Indien och Kerala

Stora teplantager, ris- och kryddodlingar, palmstränder och nationalparker, som Periyar National Park, där elefanter, apor och tigrar bor, ligger i ett grönt landskap. 29 stora sjöar och laguner och 44 floder utgör det huvudsakliga transportnätet i sydvästra Indien.

Backwaters är förbindelsen mellan staden Kochi och hamnstaden Kollam. På välbyggda träpråmar kan du fly från vardagen och upptäcka baklandet i detta vackra landskap.

Du passerar färgglada tempel, stannar vid energetiska kraftplatser och kan känna hur tiden inte spelar någon roll här, utan endast den inre klockan räknas. Denna unika region bjuder in dig till en flykt från vardagen och är den perfekta destinationen för din Ayurveda semester i Indien.

Våra bästa Ayurveda och Yoga retreats i Indien

FAQ – Ayurveda i Indien

När är den rekommenderade resetiden för att resa till Indien för en Ayurveda semester?

Generellt sett är den bästa tiden att resa till Indien mellan oktober och mars. Du bör dock tänka på att varje region har ett annat klimat. Och även om det kan vara frestande att åka till Indien under de varmaste och soligaste årstiderna, rekommenderar många Ayurveda-läkare de mer tempererade månaderna eftersom de är mest fördelaktiga för Ayurveda behandlingar.


Vilka språk talas i Indien?

De officiella språken är hindi och engelska.


Kan jag göra en Ayurveda retreat som rökare?

Eftersom syftet med en Ayurveda retreat är att befria kroppen från gifter och skadliga ämnen rekommenderas det starkt att du avstår från rökning under veckorna före retreaten samt under den.


Behöver jag ett visum för att resa till en Ayurveda Resort i Indien?

I allmänhet behöver du ett visum för att resa in i Indien. Detta beror dock på nationalitet samt bosättningsland och syftet med din resa. Det finns flera olika typer av visum tillgängliga, till exempel det vanliga E-visumet men även ett medicinskt E-visum. Det är bäst att rådfråga ditt lands utrikes departement eller den indiska ambassaden i ditt bosättningsland för att få den mest aktuella informationen.


Vilket Ayurveda hotell erbjuder den bästa Ayurvedkuren?

På SpaDreams kontrollerar vi att varje Ayurveda-hotell erbjuder autentisk Ayurveda under uppsyn av kvalificerade Ayurveda specialister, läkare och terapeuter. Våra Ayurveda-hotellpartners är lika engagerade i att erbjuda Ayurveda-upplevelser av bästa kvalitet.


Alla Ayurveda erbjudanden i Indien