Ayurveda i Kerala

Autentisk Ayurveda i södra Indien

Ayurveda retreats i Kerala – ett detox-paradis

Ayurvediska kurer har funnits i århundraden, men aldrig tidigare har de fått så mycket uppmärksamhet som idag. För dem som söker balans med naturen och inser att alla levande varelser har en gemensam grund är Ayurveda en perfekt livsstil. Kerala är en av de mest paradisiska platserna i Indien, vilket gör det till ett utmärkt resmål för autentiska Ayurveda behandlingar av alla slag.

En Ayurveda semester i Kerala erbjuder en miljö som är vilsam och avkopplande, samtidigt som ayurvediska behandlingar hjälper till att rena och stärka kroppen. Delstaten Kerala, med sitt tropiska klimat, ligger i södra Indien och bosattes ursprungligen av Ayurveda-männen som flyttade hit för mer än 3000 år sedan. Här kombineras den lokala Ayurvedans helande krafter med Keralas unika Ayurveda-klimat.

Floran i Kerala är särskilt mångsidig. Det finns tropisk vegetation med palmer och bananplantager. Palmkantade vita sandstränder bjuder in till drömpromenader där du kan lämna vardagen bakom dig. Ayurveda terapeuterna i Kerala är experter på stresslindring och låter dig verkligen slappna av.

Våra bästa autentiska resorts för Ayurveda i Kerala

Ayurveda paket i Kerala – en oförglömlig Ayurveda semester

En Ayurvedakur i Kerala är en underbar upplevelse för alla som redan känner och älskar Ayurveda eller för de som för första gången provar en Ayurvedakur. Den kan pågå i upp till sex veckor, men bör vara minst tre dagar. Ayurvediska kurer tar tid, men effekterna kan vara i upp till 10 år.

Efter den inledande konsultationen kommer Ayurveda läkaren att fastställa vilken typ av dosha (bokstavligen: "fel") som dominerar i din kropp. Ayurvediska läkare behandlar kropp, sinne och själ lika mycket och skapar därför en behandlingsplan enligt din dosha:

  • ayurvediska behandlingar med läkemedel för att rena kroppen
  • masker med uppfriskande örter och kryddor
  • ayurvedisk massage med helande oljor, enligt din dosha
  • dricka ayurvediska teer och soppor enligt din specifika dosha
  • yoga- och träningsprogram, anpassade till ålder och konstitution

Ayurveda-kockar skämmer bort dig med färska nationella och internationella delikatesser som anpassas till din terapiplan baserat på din dosha. Våra Ayurveda paket inkluderar huvudsakligen helpension, men vissa hotell erbjuder även halvpension. För enkla vistelser eller som medföljande person kan du också bara njuta av den omfattande kulinariska frukostbuffén.

Ayurveda behanding Shirodhara

För dig som är intresserad av den indiska läkekonsten erbjuds seminarier och kurser i ayurvedisk matlagning, som du är varmt inbjuden till. Personalen på ditt Ayurveda hospital ordnar gärna utvalda dagsutflykter eller ett särskilt veckoprogram för dig på plats för att göra din Ayurveda resa till Kerala till en oförglömlig upplevelse.

Efter den ayurvediska kuren finns det ett slutsamtal med läkaren för att försäkra sig om att behandlingen var framgångsrik och för att diskutera med dig hur du kan integrera den ayurvediska kosten och andra ayurvediska behandlingar i din vardag.

Ayurveda program i Kerala

Ayurveda viktminskning i Kerala

Ayurveda viktminskning

Enligt Ayurveda ska kroppen hållas i naturlig balans. Genom kuren behandlas till exempel matsmältningsproblem och ämnesomsättningsstörningar för att fastställa orsaken till din övervikt. Syftet med denna kur är att hjälpa dig att uppnå din idealvikt genom ayurvedisk kost och en speciell kombination av olika behandlingar samt yoga och meditation. Målet är att avgifta kroppen, rensa den och på ett hållbart sätt balansera din energiomsättning och öka din ämnesomsättning.

Det första steget är att sätta ihop en kostplan som är anpassad till dina behov. Din kropp kommer att balanseras och problem åtgärdas med hjälp av lämpliga näringsåtgärder. Du och din kropp kommer att förändras positivt och bli friskare efter detta kur-program.

Ayurveda Panchakarma i Kerala

Panchakarma

Panchakarma terapi är ett balanserat program med olika metoder för att rena kropp och själ och på så sätt behandla en mängd olika sjukdomar, t.ex. i huden, hjärt- och kärlsystemet, urinvägarna, rörelseapparaten och lederna, ämnesomsättningen och mag-tarmkanalen.

För en Panchakarma eller Ayurveda detox-kur rekommenderas vanligtvis en period på minst 14 dagar. Syftet med denna kur är att avgifta kroppen, avlasta levern och på ett naturligt sätt befria den från stress och avfallsprodukter så att ämnesomsättningen fungerar bättre. Kuren består av fem element som alla är nödvändiga för människan: Kost, yoga, meditation och ayurvedisk massage med både oljor och örter.

Den ayurvediska avgiftningskuren genomförs vanligtvis i tre steg: den förberedande fasen Puvakarma, den femfaldiga reningen Panchakarma och efterbehandlingen Paschatkarma. Av de fem ursprungliga reningsteknikerna är det bara tre som fortfarande används, särskilt för europeiska gäster: Virechana – lavemang med ghee, kokosolja eller sesamolja, Nasya – behandling av näsa och bihålor och Vasti-tarmlavemang. Panchakarma är en intensiv reningsritual med böner till Shiva, fredens gud.

Ayurveda Wellness i Kerala

Wellness Ayurveda

En Wellness Ayurveda-kur är en resa till vår självläkningsprocess. Det skapar en balans mellan kropp, ande och själ och ger dig ny styrka. Kuren består av olika behandlingar, t.ex. massage, örtpaket eller ansiktsbehandlingar med helande oljor. Yoga, meditation och andningstekniker används också för att komplettera kuren. Även örtteer och livselixir som ghee och honung används för att göra något bra för din hälsa.

Det finns ingen bestämd tid för en Wellness Ayurveda behandling, eftersom den beror på den enskilda personen. Tyngdpunkten ligger på viktningen av livsfaserna och de krav som hör samman med dem. Ayurveda kuren baseras därför på de individuella behov som du har fastställt i förväg tillsammans med en Ayurveda terapeut.

Ayurveda Resorts i Kerala – Lär dig att uppskatta livet igen

Ayurveda betyder "livskonst" och kan översättas med "att slappna av och må bra". Och det är precis vad som väntar dig här. Boendeenheterna på ditt Ayurveda center eller hotell med 3 till 5 stjärnor nivå varierar från enkla bungalows till lyxiga villor, men alla har en sak gemensamt: de erbjuder gästerna mycket känsla och atmosfär med traditionella möbler, mosaik och färger som utstrålar livsglädje.

Boendena är lugnt belägna – några av dem i så kallade Ayurveda villages (byar) – men är ändå den bästa utgångspunkten för utflykter och turer, till exempel till Backwater floderna. Eftersom de flesta av våra retreats ligger nära stranden får du en fantastisk utsikt över det turkosa havet. Från andra Ayurveda hotell har du utsikt över skogiga berg.

De flesta av våra Ayurveda hotell och resorts erbjuder helpension, i vissa fall även halvpension. Ayurveda-personalen är mycket välutbildad och licensierade Ayurveda-terapeuter utför alla kurer på högsta nivå. Helande händer skämmer bort dig med massage i ett av de rymliga behandlingsrummen och i relaxrummen kan du hitta din välförtjänta ro och glömma vardagen. Vissa Ayurveda spa har till och med en bastu där du kan koppla av underbart.

Ayurveda Resorts i Trivandrum, Kerala

Våra bästa autentiska Ayurveda hotell i Kerala

FAQ - Ayurveda i Kerala

Vilken tid på året rekommenderas för Ayurveda resor till Kerala?

Kerala i södra Indien har ett relativt konstant klimat. Temperaturen sjunker inte under 25 grader och stiger inte över 33 grader i genomsnitt.


Vilka språk talas i Kerala?

De officiella språken i Indien och därmed även i Kerala är hindi och engelska.


Behöver jag ett visum för Kerala resor?

De krävs ett E-visum innan du påbörjar din Ayurvedakur i Kerala. Det är inte möjligt att få visum vid ankomst till Indien på flygplatsen.


Vad kostar en Ayurvedakur i Kerala med SpaDreams?

Du kan boka en klassisk Ayurvedakur på 7 nätter från ca 2200 kronor per person. Panchakarma-kurer på 2 veckor eller mer kan bokas från cirka 8000 kronor per person. Priserna inkluderar rum, behandlingar och helpension. Beroende på hotellets läge inkluderar våra Ayurveda-paket dessutom vanligtvis en utflykt till backwaters eller andra utflykter samt transfer till och från flygplatsen.


Hur kan jag spara pengar när jag bokar ett Ayurveda-hotell i Kerala?

Kolla på vår webbplats eller hör med våra experter för last minute eller all inclusive erbjudanden. Vi har också alltid bra rabatter för dem som bokar tidigt.


Vilket hotell erbjuder de bästa Ayurveda programmen i Kerala?

Alla våra SpaDreams partnerhotell är noggrant utvalda och erbjuder autentisk Ayurveda. Utbildade och kvalificerade Ayurveda-specialister, läkare och terapeuter övervakar behandlingarna. Både vi och de ayurvediska klinikerna och hotellen lägger stort värde på att ge dig Ayurveda-upplevelser av hög kvalitet.

Alla Ayurveda erbjudanden i Kerala