Healing holidays header image

Hälsoresor

Hälsoresor - Spa & Hälso erbjudanden på vackra destinationer

Välkommen till världen av Hälsoresor!

Vår hälsa är en skatt som vi alltid behöver skydda och bevara. Att vara frisk och i form gör det enklare att njuta av livet. Därför är en hälsoresa det perfekta sättet att spendera din semester på - de är inte bara roliga, men också bra för oss! Oavsett om du vill ha ett holistiskt tillvägagångssätt för att ge dig själv en hälso boost och förhindra hälsoproblem eller helt enkelt önskar att förbättra ett specifikt hälsoproblem, det finns det rätta hälsopaketet för alla. Läs på om våra tips för hur du kan boka din egna hälsoresa!


Hitta den perfekta Hälsoresan:

Om du redan vet vad du letar efter, använd då våran sökmotor här nedan. Du kan välja ditt valda resetema, destination och längd på vistelsen samt om du har några speciella önskemål. Vid vårt breda utbud av hälsoresor, kan du välja mellan ett brett utbud av spa behandlingar så väl som dieter, detox och fitnessplaner. Till exempel kan du gå på detox med en hälsosam och näringsrik hälsoplan, njuta av massager och ayurveda behandlingar, träna med yoga och pilates lektioner eller hitta din inre balans med hjälp av hälso- och wellnessexperter. Alternativt kan du dyka djupare in i välden av hälsoresor och ta reda på alla olika typer av hälsoprogram, spa-städer, hälsohotell och behandlingar för specifika hälsoförhållanden.Vilken Hälsoresa är den rätta för mig?

Om du frågar dig själv den här frågan, ja då är du på rätt plats! På denna sida kommer du att hitta all relevant information om detta ämne så du kan göra ett informerat beslut om vilken resa som är den rätta för dig.

Börja med att upptäcka vad som intresserar dig mest. Till exempel, titta på de olika typerna av hälsoprogram. Där kan du läsa om de olika behandlingarna som är involverade i varje program, hur de förbättrar hälsan, andra aktiviteter som följer med i din hälsoresa och var de erbjuds.

Alternativt, börja med att utforska kurorter runt om i världen - där kommer du få lära dig allting om kurorter, både nära hemmet och längre bort. Detta är det perfekta stället att starta din forskning om platsen är i prioritet över hälsoprogrammet för dig. Vet du att du vill stanna i Europa för din resa? Klicka här för att upptäcka de vackraste kurorterna i Europa.

Om prioritet snarare är hotellet eller själva resorten i sig, varför börjar du inte med att titta direkt på spahotell och hälsoresorter och välj din resa baserad på medicinsk expertis och tillgängliga faciliteter.

Om du vill förbättra ett specifikt hälsotillstånd på din resa, kolla in vår sida på alla indikationer och behandlingar av sjukdomar. Där kan du ta reda på vilken typ av hälsoprogram som är lämplig för behandling av vilken sjukdom, hur programmen körs och var de äger rum.

Till sist, om du letar efter en specifik hälso behandling, kan du starta din sökning med vår encyklopedi av behandlingar i våra hotell. Till exempel, om du alltid har velat ta ett lera bad, kan du skriva detta i sökfältet och du får resultat om hur och var du kan få ett!

Hur lång borde min Hälsoresa vara?

Om du redan nu har en idé på vilken sorts resa du önskar åka på, då behöver du bara tänka på hur länge det passar att vara iväg.

När du bara vill upprätthålla eller öka din allmänna hälsa finns det ingen fast rekommenderad längd. En typisk hälsoresa som är lite kortare kan vara allt från 2 till 4 nätter medan längre hälsoresor kan vara minst 3-4 veckor, så det är upp till dig!

Vid behandling av specifika hälsoproblem, såsom psoriasis eller artrit, tenderar spa-läkare att rekommendera en viss tidsperiod (vanligtvis minst 2 veckor) för att se några långvariga resultat. Detta kommer att variera beroende på sjukdomens allvar och typen av behandling. I dessa fall rekommenderar vi verkligen att du följer de rekommenderade vistelserna för positiva resultat.

Varianter av Hälsoresor hos SpaDreams

Hälsohelger

 • Varaktighet: ca. 2-4 dagar
 • Fokus: dessa program handlar om att öka din hälsa och välbefinnande tillsammans med hälsosamma träningsaktiviteter som vandring, cykling, simning, golf eller yoga. Tillsammans med några härliga spa & wellness-behandlingar är målet att förbättra övergripande hälsa och välbefinnande.
 • Klicka här för att titta på alla erbjudanden ifrån hälsohelger.

Hälsoveckor

 • Varaktighet: ca. 7 dagar
 • Fokus: Medan du njuter av vackra omgivningar, hälsosamma näringsrika måltider och personliga behandlingar som är rekommenderade av spa doktorn (t.ex massage, termalbad or lymfdränage), kommer du förbättra din generella hälsa och välbefinnande med ett holistiskt hälso tillvägagångssätt.
 • Hälsoämnen: tid för dig själv, wellness och aktiviteter (t.ex. stavgång, Aquafitness eller Yoga), detox.
 • Klicka här för att se alla erbjudanden på hälsoveckor.

Djupläkning 2+ veckor

 • Varaktighet: ca. 2-4 veckor (beroende på indikation/behandling)
 • Fokus: Djupläkning med ett specifikt behandlings mål (t.ex. migrän, ryggont, bronkit, fetma eller muskuloskeletala problem). Du kommer normalt att ordineras 2-6 behandlingar per dag och medföljande hälso- och wellnessaktiviteter, som yoga, simning och meditation.
 • Viktig faktor: alla behandlingar tillhandahålls enligt spa-läkarnas recept och regelbunden övervakning av framsteg/resultat.
 • Klicka här för att se alla erbjudanden på djupläkande hälsoresor.

 


Populära Hälsoresor erbjudanden

Bästa sättet att boka min Hälso- & Spa semester

Som en erfaren researrangör med över 40 års erfarenhet inom spa och hälsoresor runt om i världen, ser SpaDreams-teamet fram emot att hjälpa dig att planera din nästa hälsoresa och stödja dig för att boka rätt erbjudande. Kontakta oss idag - via telefon eller e-post och berätta bakgrunden till dina reseplaner. Vi ser fram emot att ge dig personliga råd, utan kostnad, och boka dinna drömmars hälsoresa. Kom i kontakt med våra experter här: kontakta SpaDreams eller bläddra genom hotell med sökfältet nedan!

Kan du inte bestämma dig om en längre Hälsoresa är det rätta för dig? Kanske är du intresserad utan någon av våra kortare Hälsoresors erbjudande, eller en enkel wellness-helg som kommer att göra dig mycket gott.  Eller om du vill ha en mer holistisk helande reträtt, varför inte kolla in våra yogaresor i Europa? Med en yoga-resa kan du förbättra både din fysiska och mentala hälsa tillsammans med en hälsosam kost och avslappnande meditationer.

spadreams logo transparent background

10 anledningar att boka med SpaDreams

 • Bra hotell urval
 • Bästa prisgaranti
 • 99% glada kunder
 • 40 års erfarenhet
 • Expertråd
 • Personlig semester
 • Enastående kvalitet
 • Stöd från Start till Slut
 • Dataskydd
 • Senaste resetrenderna

Boka din Hälsoresa idag