Ayurveda i Europa

Upptäck autentisk Ayurveda nära dig

Holistiska Ayurveda retreats i Europa

Unna dig lite lugn och ro med en Ayurveda retreat i Europa. Det finns nästan oändligt många vackra destinationer där du kan tillbringa din Ayurveda semester och du har möjlighet att välja mellan de mest pittoreska naturlandskapen.

I Portugal och Spanien kommer du att förtrollas av idylliska kustlinjer, färgglada hamnstäder, pittoreska byar eller vulkaniska öar med medelhavsstil. I middagsvärmen kan du koppla av under en siesta och få möjlighet att koncentrera dig på dig själv. Även i Tyskland, Österrike eller Schweiz finns det många Ayurveda hotell som erbjuder autentiska Ayurveda semestrar i Europa. Slappna av på stränderna vid Nord- och Östersjökusten, upptäck de hisnande bergsutsikterna vid Alpernas utlöpare eller dyka djupt ner i de helande krafterna i de många spa- och klimatkurorter som finns. Under din Ayurveda semester i Italien och Grekland kommer du att möta en helt ny sida av dig själv i Medelhavsmiljön. Utsträckta promenader vid havet stöder din avkoppling och regenerering.

Ayurveda i Europa erbjuder dig den paus du har letat efter för att vila och ladda batterierna och ger dig den energi du behöver för att ta dig an vardagen. Låt oss visa dig att du inte behöver resa långt för att få uppleva exotiskt välmående.

Våra bästa autentiska Ayurveda Resort i Europa

Ayurveda paket i Europa

Boendena erbjuder i allmänhet olika Ayurveda paket som du kan välja mellan. De ayurvediska behandlingar som erbjuds skiljer sig åt inte bara i innehåll utan också i längd. Till exempel ger en Ayurveda minisemester i form av en Ayurveda helgretreat dig chansen att koppla av och varva ner även när du har väldigt lite tid över. Många yoga retreater erbjuder en lightversion av Ayurveda och erbjuder några speciella ayurvediska massageformer för att avrunda programmet.

Längre Ayurveda retreats på sju nätter eller mer har däremot en mer intensiv effekt och har ett särskilt gynnsamt resultat på din kropp. Innan dina Ayurveda terapeuter skämmer bort dig med huvud-, ansikts- och helkroppsmassage kommer de att genomföra en inledande konsultation med dig. Denna konsultation tjänar till att fastställa din dosha-typ och definiera en konkret terapiplan som är skräddarsydd specifikt för dig! Genom till exempel ångbad och inhalationer samt den typiska oljestrålen för pannan, Shirodhara, får Ayurveda specialisterna dina doshas tillbaka i balans och stärker ditt immunförsvar. För att uppnå en särskilt avslappnande effekt kan du ofta lägga till yoga, meditation eller andningsövningar till din terapiplan.

Ayurveda program i Europa

Ayurveda i Europa Panchakarma

Panchakarma

Vill du stödja din kropp genom att aktivera dess självläkande krafter? Är du på jakt efter bättre hälsa och välbefinnande i din vardag? Då är ett Panchakarma-program det rätta valet för dig. Genom lugnande massage med oljor och örtstämplar frigör Ayurveda experterna gifter och avfallsprodukter från dina vävnader, för att därefter avlägsna dem från din kropp genom utsöndringsmetoder som sköljningar eller lavemang.

Ayurveda i Europa fasta och detox

Ayurvedisk fasta och detox

Ayurvedisk fasta och avgiftning syftar till att eliminera metaboliska avfallsprodukter och gifter från kroppen och hjälpa den att återhämta sig. Till skillnad från klassisk terapeutisk fasta kräver ayurvedisk avgiftning inte att du avstår från fast föda, utan reducerar istället ditt födointag till ett minimum och ser till att du bara äter högkvalitativ mat full av värdefulla näringsämnen.

Ayurveda i Europa Wellness

Wellness Ayurveda

Ett Ayurveda-program för välbefinnande i Europa ger dig en paus från den dagliga stressen och hjälper dig att centrera dig själv. Lugnande oljemassage och ört-behandlingar lugnar ditt nervsystem och återställer din inre balans. Avslappningstekniker som meditation, yoga och andningsövningar förstärker den avslappnande effekten av din Ayurveda Wellness-behandling.

Ayurveda hotell i Europa

Antalet boenden för din Ayurveda semester i Europa verkar nästan vara oändligt. Bestäm själv om du föredrar att bo på ett pittoreskt Ayurveda spahotell direkt i de schweiziska bergen, på en modern spa- och hälsoresort vid Medelhavet på den portugisiska kusten eller på ett klassiskt Ayurveda hälsocentrum mitt i de tyska skogarna.

Alla europeiska boenden erbjuder tre till fem stjärnor nivå och ger dig möjlighet att koppla av i pooler eller bastuområden. Många boenden ligger mitt i idylliska, naturliga omgivningar, vilket gör att du helt enkelt kan glömma tiden på din Ayurveda retreat i Europa med aktiviteter som vandring, stavgång, stand-up paddling eller simning.

Under hela ditt Ayurveda program kommer erfarna Ayurveda specialister att följa med dig, så att du alltid känner dig väl omhändertagen. De utbildade och kvalificerade Ayurveda läkarna kommer ofta från Indien eller Sri Lanka, vilket innebär att du får ta del av autentisk traditionell indisk visdom nära hemmet.

Ayurveda spa Europa

De mest natursköna resmålen för Ayurveda resor till Europa

Ayurveda i Tyskland Neu Schwanstein

Tyskland

I norra Tysklands maritima atmosfär, vid Nordsjöns eller Östersjöns kust, kan du dra nytta av ett hälsosamt havsklimat och långa strandpromenader. I södra Tyskland förtrollas du av det pittoreska bergspanoramat vid Alpernas utlöpare. Naturens lugn vid Bodensjön eller Chiemsee-sjön låter dig varva ner och återvända till ditt centrum. Även i hjärtat av Tyskland kan du upptäcka intressanta bergsformationer, under vandringar i Sächsische Schweiz eller ta en lugn skogspromenad i Sauerland eller Eifel.

Ayurveda i Europa Portugal

Spanien & Portugal

Känn den milda havsbrisen på din hud när du utforskar blomster-ön Madeira eller promenerar längs de gyllene stränderna i Algarve i södra Portugal. Du kan också besöka den färgrika huvudstaden Lissabon under din Ayurveda resa till Europa och ta intryck av portugisernas avslappnade attityd till livet. Spanien lockar dig med sina färgglada öar. På Teneriffa upptäcker du vulkaniska stenar, medan Mallorca har vita sandstränder vid dina fötter.     

Insidertips: Kombinera din Ayurveda retreat i Portugal med en stadsutflykt i Lissabon. Upptäck den berömda arkitekturen, åk på de berömda spårvagnarna eller njut helt enkelt av lokala delikatesser. Utforska varför så många människor har kommit att älska den här staden!

Ayurveda i Europa Österrike Schweiz

Österrike & Schweiz

Blommande ört-ängar, snöklädda bergstoppar och kristallklara sjöar gör att du kan upptäcka Schweiz och Österrike på egen hand i harmoni med naturen under din Ayurveda semester. Du kan utforska Tessin under många friluftsaktiviteter, till exempel vandring, stavgång eller cykling. Spas och klimat-hälsoresorter berikar dina Ayurveda vistelser.

Ayurveda i Europa Italien

Italien & Grekland

I skuggan av olivträden kan du titta ut mot havet och äntligen finna dig själv i gudarnas land. Gå i den grekiska mytologins fotspår i den grekiska huvudstaden Aten och upptäck Greklands största bergsmassiv under omfattande vandringar på Olympos. Men även Toscana med sina pittoreska vingårdar bjuder in till avkoppling under din Ayurveda kur i Europa. Känn ett djupt lugn vid Gardasjöns stränder eller utforska imponerande städer som Rom, Venedig eller Milano.

Våra bästa Ayurveda hotell i Europa

FAQ - Ayurveda i Europa

Vilken är den bästa tiden för Ayurveda resor till Europa?

Under sommarmånaderna har du vanligtvis tur med vädret i alla europeiska länder och det regnar mindre. Men även på våren eller hösten kan du tillbringa din Ayurvedakur i Europa långt bort från turistmassorna. På vintern erbjuder särskilt de snöiga områdena i Schweiz och Österrike ett absolut vinterparadis.


Hur hittar jag den rätta Ayurveda Resorten i Europa för mig?

De olika Ayurveda-boendena i Europa erbjuder dig alla väldigt olika Ayurveda-paket, så du bör definitivt vara tydlig innan du bokar vilka Ayurveda-terapiformer du överhuvudtaget vill boka. Om avkoppling och en lugnande time-out står i fokus för din Ayurveda-resa är en Ayurveda wellness-kur det bästa sättet att hitta det du söker. Mer intensiva Ayurveda-upplevelser gör du med en Panchakarma-behandling. På vår webbplats har du möjlighet att filtrera de olika Ayurveda-boendena utifrån resmål och önskad varaktighet, så att du i slutändan kan välja det perfekta boendet för dig i en direkt jämförelse.


Vad är en lämplig varaktighet för en Ayurveda-semester i Europa?

Du kan boka både korta Ayurveda-semestrar och längre behandlingar i Europa och välja dessa individuellt beroende på din tillgängliga tid.


Vilket land uppfann Ayurveda?

Ayurveda är en gammal indisk tradition som kan översättas till "livets vetenskap". Den har praktiserats i Indien i över 2000 år. På senare år har den blivit känd som en naturlig och holistisk läkemetod och praktiseras nu över hela världen.


Vilket land är bäst för Ayurveda?

Du kan ha en fantastisk ayurvedisk retreat var som helst i Europa. Det är viktigt att hitta certifierade Ayurveda specialister som övervakar dig under hela vistelsen för att du ska kunna dra så stor nytta som möjligt av dina behandlingar.

Alla Ayurveda erbjudanden i Europa