Ayurveda behandlingar i Polen

Ayurveda och Wellness mellan Östersjön och Östkarpaterna

Upptäck ditt sanna jag med Ayurveda i Polen

En mild bris blåser genom håret medan fötterna sjunker ner i den varma sanden och du promenerar längs den avskilda stranden. Kom till Polen för en Ayurvedakur och låt dig förtrollas av idylliska kustlandskap vid den polska Östersjökusten eller av gröna kullar och hisnande sjöar i Pommern. När du har släppt in naturens helande krafter i ditt hjärta kan din kropp äntligen uppleva förnyelse och återställa sin egen balans. Den värdefulla havsluften och det läkande saltvattnet i polska Östersjön stärker ditt immunförsvar och hjälper kroppen att läka.

I sydöstra Polen väntar Karpaterna på dig med en medelhavskänsla. Det är inte för inte som denna region i Polen ofta kallas "polskt Toscana". För din Ayurveda-semester i Polen är den naturliga idyllen nära den polsk-ukrainska gränsen ett absolut insidertips. Det är upp till dig om du vill utforska de söta städernas rika historia på en dagsutflykt, spendera större delen av din Ayurvedaresa på stranden eller vandra genom Polens doftande skogar på långa vandringar. Men du kan vara säker på att Polen kommer att överraska och förtrolla dig med sina natur- och kulturskatter.

Våra populäraste hotell för Ayurvedaresor till Polen

Olika Ayurveda paket med mångfaldiga innehåll

Du har möjlighet att ge din semester en viss inriktning genom olika Ayurveda-paket. Välj mellan avgiftning, avslappning eller regenerering. Eftersom de olika Ayurveda-behandlingarna har olika innehåll varierar de också i längd. Ayurvediska Wellness-kurer lämpar sig särskilt bra för en kort Ayurveda-semester, en Ayurveda helg eller en dagskur. Längre vistelser på upp till tre veckor lämpar sig för avgiftning eller regenerativa kurer.

I början av din Ayurveda-semester i Polen får du en intensiv inledande konsultation med en ayurvedisk läkare, särskilt vid längre spa-vistelser och klassiska Panchakarma-kurer. En noggrann undersökning av ditt hälsotillstånd och bestämning av din Dosha-typ gör det möjligt att ta fram lämpliga behandlingsmetoder. Dessa finns i din individuella behandlingsplan, som också ger dig information om det exakta förloppet för din ayurvediska behandling.

Lukta den aromatiska doften av helande örtstämplar och högkvalitativa örtoljor som försiktigt sprids över kroppen under massagen. Mysigheten med inandningar och ångbad hjälper dig att känna dig hemma och låta all stress försvinna. Om du vill kan du avsluta din Ayurveda behandling med meditation eller yoga.

Förutom behandlingarna anpassas även kosten individuellt efter dina behov för att göra något bra för din hälsa på alla nivåer. Se fram emot helt nya smakupplevelser med ayurvedisk frukost, halvpension eller helpension. Om du följer en speciell diet, t.ex. vegansk, laktosfri eller glutenfri mat, kan du boka individuella alternativ.

 

Ayurvediska program i Polen

Berika din semester med olika typer av Ayurvedakurer

Ayurveda Panchakarma i Polen

Panchakarma kur

Under Ayurveda i Polen ger en Panchakarma-kur dig chansen att återställa balansen mellan dina tre doshas och att hjälpa din kropp att återhämta sig. Under förberedelsefasen används massage för att mjuka upp dina vävnader och frigöra ackumulerade metaboliska avfallsprodukter. Under själva reningsfasen avlägsnas dessa gifter från kroppen genom olika dräneringsförfaranden, t.ex. sköljningar eller lavemang. För en särskilt bra regenerering tar du vitaliserande medicinska örter i den sista uppbyggnadsfasen.

Ayurveda Wellness i Polen

Wellness Ayurveda

Mitt i den idylliska naturen och det fullständiga lugnet kan du äntligen lämna all stress bakom dig och hitta dig själv under en Wellness Ayurveda behandling i Polen. När gjorde du senast något bra för dig själv? Det är dags att koncentrera dig mer på dig själv igen. Välgörande oljemassage, oljestrålar i pannan och värmande blomsterbad skämmer inte bara bort din hud utan framför allt ditt nervsystem, som äntligen kan komma till ro. Upplev ett tillstånd av djup avslappning som du kommer att ha med dig i din vardag under lång tid framöver. Du kan komplettera din Ayurveda-semester med yoga, meditation eller andra avslappningstekniker.

Ayurvedisk fasta och avgiftning i Polen

Ayurvedisk fasta

En gång om året bör du befria kroppen från gamla avfallsprodukter och ge den en chans att rensa sig själv under en fasta. En ayurvedisk fasta och avgiftningskur i Polen hjälper dig att bli av med tyngden av ackumulerade gifter och få en ny lätthet för ett bekymmersfritt liv. Med ayurvedisk kost behöver du inte helt avstå från fast föda, men du har möjlighet att minska antalet måltider avsevärt. Särskilt Pitta- och Vata-personer drar nytta av det mildare sättet att fasta.

Ayurveda hotell i Polen

Upplev den härliga kombinationen av medicin från fjärran öster och den maritima atmosfären på ditt boende vid den polska Östersjökusten under din Ayurveda-kur i Polen. På ett familjärt boutiquehotell i Västpommern kan du tillbringa din Ayurveda-semester i komfortabla dubbel- eller enkelrum. Eller så kan du välja ett modernt spa- och wellnesshotell direkt vid Östersjön, där du kan hitta den djupaste avkoppling under en strandpromenad.

Om du vill ta din avkoppling till en ny nivå kan du komplettera din Ayurveda wellness-resa med talrika wellness-erbjudanden på ditt hotell och verkligen koppla av med behandlingar som massage eller peeling. Under ayurvediska behandlingar med varma oljor ger de erfarna ayurvediska terapeuterna dig djup avslappning.

Spa vid havet i Polen

De vackraste resmålen för din Ayurvedaresa till Polen

Ayurveda i Polen vid Östersjön

Den polska Östersjökusten

Ensamma stränder och söta kustbyar väntar på dig vid den polska Östersjökusten under din Ayurvedaresa till Polen. Titta på solnedgången på stranden medan du lyssnar till vågornas lugnande ljud och kommer helt in i nuet. Mitt i doftande tallskogar ligger den polska kustsjön Leba, där du kan vandra, cykla eller utöva olika vattensporter. Förutom den pittoreska kustnaturen erbjuder Östersjön också magnifika badorter, som Misdroy, Kołobrzeg och Świnoujście, som bjuder in till att flanera längs strandpromenaderna.

Kvinna terrängcyklar i uppför en kulle

Karpaterna i sydöstra Polen

Sydöstra Polen välkomnar dig med ett vilt naturlandskap som kännetecknas av otämjda, svala bäckar, blommande ängsdalar, djupa skogar och karga bergstoppar. Skogarna i Karpaterna låter dig glömma allt oviktigt under Ayurveda i Polen och reflektera över dig själv. Vandringar till häst eller till fots är det bästa sättet att upptäcka regionen och dess pittoreska natur.

Östersjökusten i Västpommern, Polen

Västpommern

Västpommern presenterar sig som ett absolut vattenparadis under din Ayurvedakur i Polen. Förutom Östersjökustens maritima atmosfär kommer du att uppleva den hisnande skönheten hos de otaliga sjöarna i Pommerns sjölandskap. Mitt i Polens urskogar återspeglas trädens avslappnande gröna färg i sjöarnas kristallklara ytor och erbjuder det perfekta utrymmet för dig att verkligen koppla av. Oavsett om du sitter i kajak eller på en stand-up paddleboard har du i Västpommern möjlighet att uppleva ett verkligt vattenäventyr och känna den helande kraften hos detta element.

Strand vid Österskusten i Pommern

Pommern

Pommern är förmodligen mest känt för sina vita sandstränder och långa kuststräckor. Men regionen har mycket mer idyllisk natur och bjuder in dig till att drömma i Szwajcaria Kaszubska (Kashubian Switzerland). Vandra över gröna kullar, genom täta skogar och längs stränderna på glittrande sjöar. Turmberget Wieżyca ger dig en storslagen utsikt över den vilda naturen som ligger vid dina fötter. Sjön Kashubian Lake är en av de vackraste sjöarna i Polen. Vid stranden av den breda sjön kan du inte bara finna inre frid, utan också få kropp, ande och själ i balans igen.

Våra Ayurveda Wellness hotell i Polen

FAQ - Ayurveda i Polen

Hur mycket kostar en Ayurvedakur i Polen med SpaDreams?

Du kan boka en Ayurveda-kur för 3 nätter från ca 2220 kronor per person.


Vad är en lämplig längd för en Ayurvedaresa till Polen?

Om du vill lära känna Ayurveda eller göra en ayurvedisk Wellness-kur är en kort semester med tre nätter lämplig. För mer intensiva Ayurveda-kurer rekommenderas vistelser på en vecka eller mer, för Panchakarma till och med två eller tre veckor.


Alla Ayurveda erbjudanden i Polen