Ayurveda i Spanien

Ayurveda i mediterran atmosfär

Ayurveda retreats i Spanien

Upplev kunskapen om ett av världens äldsta traditionella hälsosystem framför den spanska kustens pittoreska bakgrund under en autentisk Ayurvedakur i Spanien. Den traditionella indiska läkekonsten syftar till att avgifta kroppen och behandla hälsobesvär. Ge dig ut på en resa till ditt inre centrum, till mer välbefinnande i vardagen och en helt ny livskänsla med en Ayurveda resa till Spanien.

Låt dig inspireras av Spaniens idylliska natur medan du upptäcker historiska byar, pittoreska kuststräckor eller de spanska öarna med sin medelhavsatmosfär.

Vare sig du vandrar i bergen, cyklar längs kusten eller badar i havet – du kommer att ha tillräckligt med tid på din Ayurveda resa för att njuta av stunderna utomhus.

Med Ayurveda i Spanien har du äntligen möjlighet att lämna vardagens stress och blockeringar bakom dig och ladda batterierna. Ayurvedas helande och förebyggande effekt stärker din kropp på lång sikt och leder dig tillbaka till din inre balans.

Våra bästa autentiska Ayurveda hotell i Spanien

Hitta det passande Ayurveda paketet

Välj rätt erbjudande bland ett stort antal Ayurveda paket. Med en Ayurvedakur har du möjlighet att fullständigt avgifta din kropp och få en ny lätthet. Få ett ungdomligt utseende med en Rasayana-kur eller låt dig föras in i en värld av gammal indisk visdom med en Panchakarma-kur.

Längden på din Ayurveda behandling i Spanien beror på hur mycket tid du har till förfogande. Du kan boka en kort Ayurveda semester från så lite som fyra nätter, eller välja en längre kur på sju nätter eller mer för en mer djupgående Ayurveda-upplevelse.

Dina Ayurveda terapeuter kommer att fastställa din dosha-typ under en första konsultation och diskutera dina individuella behov. Utifrån denna diskussion kommer en personlig behandlingsplan att utarbetas för dig. Slappna av med många huvud-, ansikts- och helkroppsmassager eller stärk ditt immunförsvar med ångbad och inandning. Alla ayurvediska behandlingar hjälper kroppen att återställa sin inre balans.

Komplettera din Ayurveda behandling i Spanien med yoga eller meditation direkt på stranden.

Ayurveda program i Spanien

Dessa typer av ayurvediska kurer finns i Spanien

Klassisk Ayurveda Shirodhara behandling

Rasayana kur

Vill du ha ett ungdomligt och blommande utseende igen? Då är Rasayana-kuren i Spanien något för dig. Tack vare hälsofrämjande och avslappnande behandlingar ger din nyvunna livsenergi dig en strålande glöd. Regenererande örter och ayurvedisk kost ger kroppen en känsla av lätthet och dynamik. Rasayana-kurer för föryngring och anti-aging hjälper dig i svåra övergångsskeden i ditt liv, till exempel under klimakteriet eller när du befinner dig i andra vändpunkter.

Ayurvediska kryddor och juicer

Ayurveda avgiftningskur

En ayurvedisk faste- och avgiftningskur i Spanien gör att du känner dig lätt som en fjäder och får din blockerade livsenergi att flöda igen. Beroende på din dosha-konstitutionstyp kommer dina Ayurveda terapeuter att skapa en specifik kostplan för dig. Pitta- och Vata-konstitutionstyper bör inte helt avstå från fast föda. En något strängare fasta kan dock vara mycket fördelaktig för Kapha-typer. Om du aldrig har fastat tidigare kan en ayurvedisk fastekur och avgiftningskur vara en perfekt introduktion för dig eftersom den är mer skonsam.

Ayurvedisk örtstämpelmassage

Panchakarma kur

Profitera på den djupa rengöringen av din kropp under en traditionell Panchakarma-kur. När de ackumulerade avfallsprodukterna avlägsnas från kroppen får du en helt ny känsla av fräschhet och lätthet. I den förberedande fasen lossar de ayurvediska specialisterna dina vävnader genom massage och frigör på så sätt de ackumulerade gifterna. Därefter sker själva rengöringen under rengöringsfasen. Under den efterföljande uppbyggnadsfasen stödjer du kroppen i dess regenerering genom att ta ayurvediska preparat och medicinska örter.

Ayurveda boenden: Spaniens vackraste hotell och resorts

Smakerna är olika. Därför kan du välja boende för din Ayurvedakur i Spanien bland flera olika erbjudanden: Ett elegant hälso- eller spahotell med havsutsikt, ett klassiskt Ayurveda-hotell direkt i bergen eller ett Ayurveda center i stil av en spansk finca direkt vid stranden –  du kan själv bestämma vilket boende som passar dig bäst och som är lämpligt för din Ayurveda semester i Spanien.

Alla spanska Ayurveda-boenden har en nivå på 3 till 5 stjärnor och ett brett utbud av wellness-erbjudanden som inbjuder till avkoppling. På många boenden kan du boka extra aktiviteter för att komplettera din semester. Det finns till exempel erbjudanden om guidade vandringar, surfingkurser eller golfbanor som står till ditt förfogande.

Under din Ayurveda time-out i Spanien kommer du att bli omhändertagen av autentiskt utbildade Ayurveda specialister – en del av dem kommer även från Indien eller Sri Lanka. Traditionella Ayurveda behandlingar inkluderar huvud-, fot- och ansiktsmassage eller antistressmassage av ryggen med varma örtstämplar. Med hjälp av inhalationer eller ångbad med örter kan du slappna av och låta all ballast falla bort från dig.

Holzplankenweg zu Pavillon am Strand

De mest avkopplande resmålen för din Ayurvedakur i Spanien

Kust och hav framför Teneriffa

Kanarieöarna

Kanarieöarna består av totalt sju öar av vulkaniskt ursprung. På Teneriffa kan du utforska öns vandringsparadis under din Ayurveda behandling eller beundra en 16 kilometer bred kraterkittel i Teide nationalpark. På La Gomera kan du äntligen hitta din egen mittpunkt i ett hisnande kust- och bergslandskap på vandringar genom världens största lagerskog och längs vulkaniska skorstenar i nationalparken Garajonay. La Palma välkomnar dig med sin unika gröna vegetation och ön Lanzarote bjuder in dig till avkoppling med sitt blomstrande naturparadis. Gran Canaria är den perfekta platsen för strandsemester. På de oändliga sandstränderna kan du njuta av solen och svalka dig i det djupblå havet.

Strand, berg och hav på Mallorca ovanifrån

Balearerna

Balearerna är en grupp av 146 öar i Medelhavet. Den mest populära ön på Balearerna, Mallorca, lockar varje år många turister med ett brett utbud av semestererbjudanden. Efter din Ayurveda behandling på södra ön kan du hitta inre frid långt bort från turistmassorna på en vandring i bergskedjan Serra de Tramuntana i nordvästra delen av ön. Menorca har ett mycket kontrastrikt naturlandskap som i norr kännetecknas av ojämna stränder och starka vindar. På Menorcas södra del däremot kan du dröja kvar på långa sandstränder och i mysiga fiskebyar och njuta av ögonblicket. Även på Ibiza har du möjlighet att finna lugn och ro när du promenerar i ensamhet och nära naturen i västra delen av ön. Ön Formentera lockar sina besökare med vita sandstränder, kristallklart vatten och oförstörd skönhet.

Segelbåtar framför Costa Brava, Spanien

Costa Brava

Vid Costa Brava får både havs- och bergsälskare valuta för pengarna. Slappna av i lugna vikar eller promenera längs det karga kustlandskapet. Vid en vandring i bergen på Costa Brava kan du upptäcka den berömda Camí de Ronda, en 200 km lång vandringsled längs hela Costa Brava. Men du kan också utforska skogarna och kusten med mountainbike. I små fiskebyar som Cadaqués har du möjlighet att vila och ladda batterierna.

Segelbåt framför Costa del Sol, Spanien

Costa del Sol

Upptäck Andalusiens vackra kust, Costa del Sol. Strandälskare och solälskare känner sig särskilt hemma vid Costa del Sol. Fyll på D-vitamin under en dag på stranden för att stärka ditt immunförsvar. Du kan fördjupa dig i det djupblå havet med en mängd olika typer av vattensport. Surfing, snorkling, dykning och simning är idealiska sätt att lägga till motion till din Ayurveda-semester i Spanien. Utflykter i regionen ger dig möjlighet att utforska det historiska arvet i de omgivande kuststäderna, till exempel Sevilla.

Våra bästa Ayurveda retreats i Spanien

FAQ - Ayurveda i Spanien

Vilken är den bästa tiden att resa till Spanien för en ayurvedisk semester?

Sommarmånaderna i Spanien är varma och mycket torra. På våren är det däremot mildare temperaturer, vilket gör en Ayurveda-semester i Spanien mer behaglig.


Hur mycket kostar en övernattning på en Ayurveda-resort hos SpaDreams?

Tack vare våra förmånliga villkor och vår garanti för bästa pris kan du boka din Ayurveda resa till Spanien från ca 10 200 kronor för 5 nätter. Vistelser på 7 nätter får du hos SpaDreams från cirka 11 050 kronor.


Vad innebär en certifierad Ayurvedakur i Spanien?

Om du väljer en Ayurvedakur i Spanien får du autentiska Ayurveda-behandlingar, som massage och oljebehandlingar, av Ayurveda-specialister och läkare som kommer från Indien eller har utbildats där, utan att du behöver resa långt. Dina behandlingar och måltider kommer att skräddarsys personligen för dig enligt din dosha-typ, så att din Ayurvedakur blir en mycket individuell upplevelse. Yoga, meditation eller andra avslappningsprogram kompletterar din kur.


Vad är en lämplig längd för en Ayurveda-semester i Spanien?

Om du bara vill prova Ayurveda en gång kan du boka en kortare vistelse på 3 dagar. För en riktig Ayurvedakur i Spanien bör du dock planera minst 7 nätter, eller ännu hellre 10-14 dagar.


Hur kan jag spara pengar när jag bokar ett Ayurveda-hotell i Spanien?

Håll utkik efter våra specialerbjudanden, t.ex. rabatter vid tidig bokning, last minute och all inclusive erbjudanden.


Hur hittar jag rätt Ayurveda-anläggning i Spanien för mig?

Med vår sökmotor kan du enkelt filtrera våra erbjudanden enligt dina önskemål. Våra experter hjälper dig också gärna att hitta det perfekta Ayurveda-hotellet i Spanien via telefon eller e-post. Kontakta oss för en personlig rådgivning.


Alla Ayurveda erbjudanden i Spanien