Ayurveda på Mallorca

Autentisk Ayurveda med Medelhavets atmosfär

Ayurveda retreats på Mallorca

Hitta den mest paradisiska plats du kan tänka dig för din Ayurveda kur på Mallorca i ett kulturlandskap med medelhavskaraktär och maritim atmosfär. Medelhavsön utanför Spaniens östkust förtrollar dig med en varierad mångfald av orörd natur, fina kuststäder och historiska kulturminnen. Med Ayurveda på Mallorca kan du dyka djupt ner i kunskapen om ett av världens äldsta hälsosystem och uppleva djup avslappning och välgörande regenerering. För en gångs skull kan du koncentrera dig på dig själv och på att läka din kropp. Ge dig ut på en obeskrivligt vacker resa till ditt livs essens och en helt ny känsla av välbefinnande som får dig att känna dig som om du har kommit fram i din kropp. I harmoni med den mallorquinska naturen hittar du tillbaka till ditt centrum vid den idylliska kusten, simmar, snorklar och dyker i det turkosblå Medelhavet eller vandrar i bergen i Serra de Tramuntana. Glöm tiden för en gångs skull och kom in i nuet med Ayurveda på Mallorca. Upplev att din kropp stärks och läks genom ayurvediska behandlingar.

Låt dig guidas av autentiskt utbildade Ayurveda terapeuter – vissa av dem kommer till och med från Indien eller Sri Lanka – under traditionella Ayurveda behandlingar som huvud-, fot- och ansiktsmassage eller antistressmassage av ryggen till en helt ny kroppskänsla. Ayurvediska inhalationer eller ångbad med örter stärker ditt immunförsvar på ett hållbart sätt under din Ayurveda semester på Mallorca.

Våra bästa Ayurveda hotell på Mallorca

Välj bland många Ayurveda paket

Beroende på dina livsvillkor och ditt hälsotillstånd finns det olika Ayurveda paket som du kan boka på ditt Ayurveda hotell. För att ge kropp, ande och själ en helande rening kan du boka en traditionell Panchakarma-kur för avgiftning. I din strävan efter ett ungdomligt utseende och en fräsch glöd kan en Rasayana-kur hjälpa dig. För ren avkoppling och föryngring kan du boka en Wellness Ayurveda-behandling.

Anpassa längden på din Ayurvedakur på Mallorca efter din egen tidsåtgång. För en kort Ayurveda-semester lönar sig redan en vistelse på tre nätter. Naturligtvis kommer du att uppnå en större avslappning och helande effekt med en längre kurvistelse på sju nätter eller mer.

Innan du börjar ditt Ayurveda program kan du ta tillfället i akt att få din dosha-konstitutionstyp fastställd av en Ayurveda specialist. Vid det första samtalet fastställs också en behandlingsplan för dig, som anpassar alla följande behandlingar till just dina behov. Lugnande huvud-, ansikts- och helkroppsmassage ger dig avkoppling, medan ångbad och inhalation stärker ditt immunförsvar. Under ett detaljerat slutsamtal kommer dina Ayurvedia terapeuter att gå igenom dina hälsoframsteg med dig och ge dig användbara tips om hur du kan bibehålla den avslappning och hälsa som du har uppnått i vardagen. Yoga, meditation och andningstekniker ger ditt sinne vila och avbryter tankekretsar.

Ayurvediska program på Mallorca

Hitta den passande typen av Ayurveda behandling

Ayurveda Massage

Panchakarma kur

En Panchakarma-kur på Mallorca renar din organism på ett holistiskt sätt, både fysiskt, mentalt och andligt. Under den förberedande fasen av den trefasiga reningskuren löser din ayurvediska terapeut upp kroppens metaboliska avfallsprodukter. Med välgörande massage mjukar Ayurveda specialisterna upp dina vävnader så att alla upplösta gifter kan föras ut ur kroppen genom ayurvediska utrensningsprocedurer i reningsfasen. Uppbyggnadsfasen avslutar Panchakarma-kuren och hjälper din organism att återhämta sig genom att ta ayurvediska örtpreparat.

Ayurveda Rasayana oljor

Rasayana kur

Unna dig själv ett ungdomligt utseende och en fräsch glöd med en Rasayana-kur på Mallorca. Ayurvediska behandlingar skämmer bort din hud och föryngrar ditt utseende avsevärt. Individuellt skräddarsydd kost och skonsamma hud- och kroppsbehandlingar i kombination med föryngrande örter ger dig en blomstrande utstrålning. Andningstekniker ger kroppen tillräckligt med syre, vilket ytterligare förstärker effekten av anti-aging-kuren. Meditera för att uppnå djup balans och få din blockerade livsenergi att flöda igen.

Ayurveda Wellness Kur

Wellness Ayurvedakur

Ayurveda behöver inte alltid vara medicinsk, utan kan också fokusera på att slappna av kroppen i form av en Wellness Ayurveda behandling på Mallorca. Njut av värmande oljemassage och pirrande oljestrålar i pannan för att hitta trygghet. Avslappnande helkroppsmassage frigör alla muskelspänningar i kroppen så att du känner dig lätt som en fjäder och får en helt ny inställning till livet. Avslappningstekniker som meditation, yoga och andningsövningar kan ytterligare förstärka den stärkande avslappningseffekten. Stäng av huvudet och kom in i ögonblicket.

Ayurveda Resorts på Mallorca

För att du ska kunna koppla av helt och hållet under din Ayurveda-semester på Mallorca bör du definitivt välja rätt boende i förväg. Välj mellan ett ädelt hälso- eller spahotell med havsutsikt, ett mediterrant Ayurveda centrum på en finca direkt vid stranden eller ett klassiskt Ayurveda hotell mitt i bergen.

Våra Ayurveda hotell på Mallorca har en nivå på 3 till 5 stjärnor och erbjuder dig möjligheten att släppa loss all stress i bastu- eller poollandskap med en mängd olika Wellness-erbjudanden.

Du kan njuta av den här paradisiska öns pittoreska kustlandskap under guidade vandringar, tennis, golf eller andra fritidsaktiviteter.

Hotellpool på Mallorca

De mest avslappnande resmålen för din Ayurveda resa till Mallorca

Katedralen La Seu i Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

I Palma de Mallorca, Medelhavsöns färgglada huvudstad, kan du komplettera din Ayurveda semester med många kultur- och underhållningsmöjligheter. Besök den historiska katedralkyrkan "La Seu" från 1200-talet, som anses vara Palmas landmärke. Från slottet Castell de Bellver har du en vacker utsikt över hela staden. På stadens egen strand, Playa C'an Pere Antoni, kan du njuta av solen och ta en paus i en maritim miljö. Paseo Marítimo, Palmas hamn, bjuder in dig till en promenad och till att beundra de många båtarna.

Serra de Tramunta bergskädjan på Mallorca

Camp de Mar

drömstranden i Camp de Mar får alla strandälskare vad de önskar. Simma i det turkosblå vattnet eller slappna av i den fina, vita sanden – stranden i Camp de Mar är den perfekta platsen för att dröja kvar och finna ro. En liten ö ligger direkt i viken och kan nås genom att simma eller via en brygga. Men även aktiviteter utanför havet är möjliga. Utforska bergskedjan Serra de Tramuntana genom att vandra eller cykla. Från Sant Elm kan du göra en båttur till naturreservatet Dragonera Island. Golfspelare kommer att få valuta för pengarna på den närliggande golfbanan Golf de Andratx.

Snorklings-paradies framför Mallorca

Sa Ràpita

På öns sydkust har du möjlighet att utforska den orörda naturstranden Es Trenc, som förtrollar sina besökare med en nästan karibisk känsla, under din Ayurveda-semester på Mallorca i Sa Ràpita. På guidade dagsturer kan du besöka det havsskyddsområdet runt omkring ön Cabrera i omedelbar närhet. Vattensportfantaster kan ägna sig åt kajakpaddling, snorkling, vindsurfing, segling och dykning, medan vandrare och cyklister har möjlighet att upptäcka Mallorcas näst största vinodlingsområde i närheten av staden Felanitx.

Våra populäraste Ayurveda hotell på Mallorca

FAQ - Ayurveda på Mallorca

Hur hittar jag rätt Ayurveda Resort på Mallorca för mig?

Hos SpaDreams kan du jämföra olika Ayurveda-boenden på Mallorca för att hitta det perfekta erbjudandet för dig. Eftersom varje Ayurveda-hotell erbjuder olika Ayurveda-paket, t.ex. Ayurveda fastekurer, Wellness Ayurveda-kurer eller traditionella Panchakarma-kurer, bör du definitivt kontrollera i förväg vilket erbjudande som passar bäst för dina hälsobehov.


Vilken är den bästa tiden att resa till Mallorca för en Ayurveda-semester?

För att profitera på den bästa tiden för en Ayurveda-semester på Mallorca bör du definitivt flyga till Mallorca mellan april och september, den varmaste tiden. Men en Ayurveda-vistelse på Medelhavsön kan också vara mycket lockande på våren. Milda temperaturer och tomma stränder kan vara ett bra skäl för en Ayurveda-resa under lågsäsong.


Vad kännetecknar en certifierad Ayurvedakur på Mallorca?

Med en Ayurvedakur på Mallorca kan du kombinera asiatisk läkekonst med Mallorcas och Medelhavets atmosfär. Som spa-gäst bor du på öns bästa Ayurveda-hotell, där du tas om hand av autentiskt utbildad Ayurveda-personal och lika kvalificerade yogalärare, så att du kan dra full nytta av din Ayurveda-resa.


Vad är en lämplig längd för en Ayurveda-semester på Mallorca?

För bästa resultat bör du planera minst 6 nätter eller 7 dagar för ditt Ayurveda-program. För klassiska Panchakarma-kurer rekommenderas vistelser på 2 veckor eller mer, helst 3 veckor.


Alla Ayurveda erbjudanden på Mallorca