Аюрведический отель

Ayurveda hotell

Hitta dig själv på de vackraste ayurvediska hotellen

Ditt boende för autentisk Ayurveda

Ett ayurvediskt hotell är en plats där du kan låta alla dina bekymmer och all stress försvinna. Ge din kropp en välförtjänt paus och uppnå ett tillstånd av fullständig avslappning. Om du tillbringar din Ayurvedakur på ett av våra hotell kan du förvänta dig ett team av utbildade Ayurveda-specialister, förstklassig inredning på rummen och i wellnessområdet samt hälsosam ayurvedisk mat som hjälper kroppen att återfå energi. Rensa kroppen från oönskad ballast med traditionella behandlingar och terapier, som massage och oljestrålar på pannan på Ayurveda spa-hotellen. Med hjälp av den indiska läkekonsten kan du fullständigt avgifta och vitalisera din kropp. Hitta tillbaka till ditt eget centrum med yoga och meditation eller njut av en mild avkoppling på våra wellnesshotell med Ayurveda.

Våra ayurvediska hotell är dessutom en idealisk utgångspunkt för utflykter för att utforska de varierande omgivningarna. Lär känna olika kulturer under din Ayurvedakur och beundrar hisnande naturlandskap där du för en gångs skull kan fly från vardagen.

Oavsett om Ayurveda-hotellet ligger i  Europa eller i Asien – din Ayurvedakur blir en unik upplevelse. Vi hjälper dig att hitta rätt boende för dig.

Våra bästa Ayurveda hotell över hela världen

Det här väntar dig på våra Ayurveda-hotell

Alla våra Ayurveda-hotell är något speciellt, eftersom de kan befinna sig på de mest varierande platser, men oftast omgivna av en fantastisk naturidyll eller vackra kulturstäder. Oavsett om det är vid stranden, i bergen, nära staden eller i den djupaste djungeln – du kan koppla av på anläggningarna så fort du anländer. Du kan också välja vilken typ av hotell du vill ha. Föredrar du ett lyxigt spahotell med Ayurveda, ett hotell för ayurvedisk fasta eller ett traditionellt Ayurveda kurcentrum? Beroende på dina mål kan du välja det lämpligaste hotellet.

Alla våra hotell har dock en sak gemensamt: de uppfyller våra höga kvalitetskrav och har 3 till 5 stjärnor för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av din Ayurveda-semester.

Inredningen

Fint inrett hotellrum med himmelsäng på ett av Ayurveda hotellen

På våra Ayurveda hotell hittar du ofta en kombination av modern utrustning och traditionell charm. De flesta hotell erbjuder förutom en högkvalitativt utrustad wellnessavdelning med t.ex. bastu, ångbad, bubbelpool och pool även ett fitnessrum. De mysigt inredda enkel- och dubbelrummen har oftast ett badrum med toalett, dusch och badkar. Vissa av rummen eller lyxiga sviterna har även en balkong eller privat terrass där du verkligen kan njuta av den friska luften, den vackra utsikten och solen. De flesta Ayurvedahotell har dessutom WiFi och satellit-TV.

Ayurveda behandlingarna

En ayurvedisk ryggmassage

På våra ayurvediska hotell kan du njuta av ett brett utbud av behandlingar och terapier som har en lugnande effekt på kropp och själ. Våra hotell erbjuder alltid olika Ayurveda-program, t.ex. traditionella Panchakarma och Rasayana kurer, Wellness Ayurveda-kurer eller fastekurer och viktminskningskurer. De specifika typerna av behandlingar som du kommer att få bestäms i ett inledande samråd med din Ayurveda-läkare som skapar en individuell behandlingsplan. De flesta behandlingsprogrammen inkluderar daglig ayurvedisk massage med vitaliserande oljor, den traditionella Shirodhara oljestrålen på pannan och värmebehandlingar samt specialanpassad mat.

Personalen

Ayurveda-läkare och patient under första samrådet.

På våra Ayurveda-hotell får du sällskap av erfarna och välutbildade Ayurveda-läkare och terapeuter under hela din behandling, som alltid finns där för att hjälpa och ge dig råd. Även i Europa kommer en del av Ayurveda-specialisterna från Sri Lanka och Indien.

På hotellen kan du när som helst vända dig till den specialiserade personalen om du har några frågor. Du kan alltså lita på att du behandlas och får stöd på ett professionellt sätt och att du inte behöver oroa dig för någonting.

Maten

Olika ayurvediska rätter

Under din Ayurveda resa tas naturligtvis även ditt fysiska välbefinnande om hand i hotellets restauranger och barer. På många av våra Ayurveda hotell kan du välja att boka frukost, halvpension eller helpension. Exakt vilken typ av mat du ska äta kommer att skräddarsys individuellt för dig, beroende på din tidigare fastställda dosha-typ. Njut av det traditionella ayurvediska köket, som använder en mängd olika kryddor och färska ingredienser av högsta kvalitet. Det är också möjligt att delta i fastekurer och avgiftningskurer, där ayurvediska kockar ger dig hälsosam mat och varma drycker. Dessutom erbjuder de flesta hotell vegetarisk, vegansk eller laktosfri mat om så önskas.

Olika Ayurveda-hotell för din önskade semester

Utforma din Ayurvedaresa fritt enligt syftet och dina önskemål. Oavsett om det är ett Ayurveda fastehotell eller ett lyxigt spahotell med Ayurveda, hos oss hittar alla rätt boende.

Spahotell med Ayurveda

Bastu på ett spahotell med Ayurveda

På ett spahotell med Ayurveda är fokus på att öka ditt välbefinnande. I vackert utformade spa-områden kan du – beroende på destinationen – t.ex. använda bastu, ångbad, termalbad och pooler för att verkligen koppla av. Spa- och skönhetsbehandlingar kombineras med renande element från den indiska läkekonsten för att motverka stress på ett holistiskt sätt. Njut av lugnande ayurvediska behandlingar som ayurvedisk oljemassage, där hela kroppen, huvudet eller fötterna masseras med varma oljor för att lindra alla spänningar. Shirodhara oljestrålen på pannan framkallar också en djup känsla av välbefinnande och har en stimulerande effekt på båda sidor av hjärnan. Redan en endags-kur eller en kort weekendresa kan ge gästerna tillräcklig avkoppling.

Ayurveda kurcentrum

Pulskontroll på handleden

Ett Ayurveda kurcentrum är utformat för att ge dig ett friskare och lyckligare liv genom holistiska behandlingar. I en första konsultation kommer din ayurvediska läkare att fastställa din dosha-typ och att sammanställa en behandlingsplan som är anpassad till dina individuella behov och som även anger vilken behandlingsform som krävs. Traditionella Panchakarma-kurer tar bort gifter från kroppen och vitaliserar den, medan en Rasayana-kur har en föryngrande effekt och får blockerad livsenergi att flöda igen. Ayurvedisk kost är också en viktig del av din kur, och därför erbjuds alltid traditionella och hälsosamma rätter på hotellen. Omgiven av idyllisk natur kan du här finna dig själv och uppnå fysisk och psykisk hälsa.

Hotell med ayurvedisk fasta

Örtté för ayurvedisk fasta

Vill du minska din vikt eller avgifta din kropp ordentligt? Då är ett Ayurveda fastehotell något för dig. På de hotell som specialiserat sig på fasta serveras traditionella rätter gjorda av färska ingredienser av certifierade ayurvediska kockar som hjälper kroppen att eliminera skadliga metaboliska avfallsprodukter. Återigen är det avgörande vilken dosha-typ du tillhör. Pitta- och Vata-personer profiterar på en mildare fasta, där man reducerar intaget av mat till några få måltider per dag. För Kapha-typer rekommenderas till exempel vätskefasta. Utbildade ayurvediska terapeuter hjälper dig naturligtvis med denna process på ditt hotell. På många ställen ger Ayurveda-specialister dig värdefulla tips för en varaktig kostomläggning i vardagen.

Yoga och Ayurveda hotell

Typisk yoga-ställning

På särskilda yoga- och Ayurveda-hotell fokuserar man på att lugna sinnet genom yoga och meditation, eftersom det är bara med ett klart sinne som man kan uppnå djupgående läkning av kroppen. Med hälsosam kost, örtmedicin och ayurvediska behandlingar balanseras de tre doshas Vata, Pitta och Kapha, men det är också viktigt att uppnå inre balans. För att balansera de tre mentala krafterna Sathwa, Rajas och Themas är det nödvändigt med yoga och meditation. På våra yoga- och Ayurveda-hotell får du lära dig olika yogapraktiker och hitta ditt eget centrum med hjälp av guidade meditationer. Tillsammans med behandlingarna av de traditionella lärorna, som t.ex. oljestrålar på pannan, oljemassage och ayurvedisk kost, kommer kropp och själ i fullständig harmoni.

Våra populäraste Ayurveda hotell

De vackraste resmålen för din Ayurvedaresa

Korsvirkeshus vid floden i Strasbourg, Frankrike

Ayurveda i Europa

Du behöver inte nödvändigtvis resa till Fjärran Östern för att få din Ayurveda-kur. Den urgamla indiska läkekonsten har nu också kommit till Tyskland och Europa. På så sätt slipper du långa resor och tidsändringar som kan vara stressiga.
Vare sig det är nära de vackra stränderna vid Nordsjön, Östersjön eller Medelhavet, i bergslandskap eller i lugna kurorter och städer – du kan välja var du vill tillbringa din Ayurveda-kur.
SpaDreams har ett brett utbud av förstklassiga Ayurvedahotell på olika platser i Europa.

Utsikt på Taj Mahal

Ayurveda i Asien

I Asien kan du uppleva Ayurveda i en traditionell miljö. Särskilt i ursprungsländerna för den helande läran, Indien och Sri Lanka, har vi ett stort utbud av Ayurveda-hotell. Här kan du uppleva autentisk Ayurveda omgiven av fantastisk natur och få tillräckligt med distans till den stressiga vardagen tack vare det fysiska avståndet. Vandra i spektakulära bergslandskap, slappna av på en stranddag med utsikt över havets turkosa vatten och meditera i tempel mitt i djungeln. Under en vistelse på ett Ayurveda-hotell i Asien kan du leva helt i harmoni med naturen och låta dig förtrollas av främmande kulturer.

FAQ – Våra tips för att välja ditt ayurvediska hotell

Hur länge ska min semester på ett Ayurvedahotell vara?

Hur lång vistelse som är lämplig beror helt på dina önskemål och behov. Om du fokuserar på välbefinnande lönar sig redan en kort semester under en helg. En ayurvedisk föryngringskur är meningsfull från och med en vecka. För mer komplexa kurer som Panchakarma eller ayurvedisk fasta bör du planera minst 12 nätter. För mer djupgående förändringar rekommenderas dock en längre vistelse på upp till fyra veckor. När du planerar vistelsens längd bör du också ta hänsyn till resans längd och till tidshopp med tillhörande tillvänjningsfas.


För vem är ett ayurvediskt hotell lämpligt?

En semester på ett Ayurvedahotell lämpar sig för alla som vill göra något för sin hälsa och sitt välbefinnande. Behandlingarna kan anpassas för alla åldersgrupper och även individuellt för män och kvinnor. En wellness- och Ayurveda-vistelse är lämplig för såväl ensamresenärer som för vänner och par.


Vad ska jag ta med mig till Ayurvedahotellet?

Detta beror mycket på vilket Ayurvedahotell du väljer och hur länge programmet pågår. För Ayurveda wellness-program behöver du vanligtvis bara ditt vanliga bagage. Badrockar för wellnessområdet och en hårtork finns ofta i rummen. För en äkta Panchakarma-behandling bör du ta med dig bekväma, löst sittande kläder av naturfibrer. Detta gäller inte bara dagskläder utan även underkläder som kommer i kontakt med de ayurvediska oljorna under behandlingarna. Saronger för behandlingarna kan du vanligtvis ta med dig själv eller köpa billigt på plats. När du bokar får du vanligtvis mer detaljerad information.


Hur mycket kostar en övernattning på ett Ayurvedahotell?

Kostnaden för en övernattning beror på vilken destination du väljer. I Indien kan du boka en vistelse på tre nätter för så lite som 185 euro. I Tyskland kan man boka 2 nätter från cirka 295 euro.


Hur kan jag spara pengar när jag bokar ett Ayurvedahotell?

Om du bokar din Ayurveda resa i god tid får du ta del av våra rabatter för tidig bokning. Dessutom kan du hålla utkik efter regelbundna rabattkampanjer och säkra ett fynd med ett last minute-erbjudande. För Ayurveda-hotell i Asien är det billigast att bo under monsunperioden och dyrast runt jul.


Vad ska jag tänka på när jag väljer mitt Ayurvedahotell?

Det är viktigt att se till att ditt Ayurvedahotell har rätt utbud av kurer för dig. Det är bäst att kontrollera vilka Ayurveda-paket som erbjuds på hotellet innan du reser. Dessutom bör både Ayurveda-läkare och terapeuter ha en erkänd utbildning. Om du bokar via en specialiserad researrangör med relevant erfarenhet behöver du inte kontrollera detta själv.


Alla Ayurveda hotell