Ayurveda Resort

De perfekta anläggningarna för autentisk Ayurveda

Din kur på en ayurvedisk Resort

Att inte behöva oroa sig för någonting och att kunna slappna av helt och hållet mitt i en naturidyll – det som först låter som en dröm blir verklighet på våra Ayurveda Resorts. På olika platser i Indien, Sri Lanka och Tyskland och många andra underbara resmål kan du lämna vardagens stress bakom dig och uppleva en lycklig känsla av lugn och ro på en ayurvedisk resort.

Njut av ett holistiskt avgiftningsprogram på en ayurvedisk kur-anläggning, titta ut över det turkosa havet på en strandresort eller fokusera på välgörande behandlingar på en lyxig Wellness Resort. Vi har samlat information som hjälper dig att hitta det perfekta boendet för din resa.

Förstklassiga Ayurveda Resorts över hela världen

Det här väntar på dig på våra Ayurveda Resorter

Beroende på vilken Ayurveda Resort du har valt kommer du antingen att bo i bekväma enkel- och dubbelrum eller i en egen liten stuga eller villa under din kur. En sak är dock säker: du kommer att känna dig som hemma så fort du anländer. Många av boendena ligger i den vackraste naturen och erbjuder en underbar utsikt redan från rummen och villorna.

Under det första samtalet med din Ayurveda läkare bestäms din dosha-typ och din individuella behandlingsplan, som kan justeras om och om igen under kurens gång. Rensa din kropp med en traditionell Panchakarma kur, få ett yngre utseende med en Rasayana kur eller uppnå ett djupt välbefinnande med en Wellness Ayurveda kur. Naturligtvis kommer ett professionellt team av erfarna Ayurveda-specialister att ta hand om dig under hela behandlingen.

En viktig del av en europeisk Ayurveda Resort är naturligtvis spa-området. Förutom bastu, ångbad och flera pooler kan du koppla av här med olika behandlingar som massage, oljestrålar på pannan och värmebehandlingar. Ett fitnessområde är också standard på många av Ayurveda-anläggningarna i Europa.

Naturligtvis erbjuds även hälsosam mat under din kurvistelse. Den sattviska kosten med obehandlad mat av hög kvalitet hjälper dig att rena din kropp och är en viktig hörnsten i din kur.

Inledande samtal med Ayurveda läkaren

Ayurvediska Resorter för varje smak

Beach Resort

Yoga på stranden

Om du vill uppleva din kur direkt vid havet är en Ayurveda Beach Resort det rätta valet. En strandresort har i regel en egen stranddel där du kan promenera och koppla av så mycket du vill. Yoga- och meditationskurser hålls också ofta på stranden. Den behagliga havsluften och havets mjuka ljud har en särskilt positiv inverkan på din fysiska och psykiska hälsa. Du kan också njuta av den vackra utsikten över havet från ditt rum eller din privata balkong.

Kur Resort

Kvinna slappnar av på massage-bädd

Ayurveda Kur Resorter är omgiven av ett idylliskt landskap och erbjuder fullständig lugn och ro. De frodiga trädgårdarna med sin exotiska flora och fauna inbjuder till att varva ner. Förutsättningarna här är idealiska för att göra något bra för dig själv och din hälsa. Ett särskilt brett utbud av ayurvediska behandlingar stöder dig i läkningsprocessen för en mängd olika hälsoproblem. Din kropp och ditt sinne kommer att genomgå en fullständig avgiftning och därefter revitalisering genom åtgärder som är skräddarsydda för just dig. Du kommer att känna dig pånyttfödd efter din kur!

Wellness Resort

En avslappnande örtstämpelmassage

På en Wellness Ayurveda Resort ligger fokus på lugnande behandlingar som lindrar alla spänningar i kroppen och lugnar ditt nervsystem. Traditionella ayurvediska behandlingar, som t.ex. oljestrålen på pannan och massage med milda oljor eller doftande örtstämplar, ger dig speciella stunder av avkoppling, som avrundas med yoga och meditation. Dessutom hittar du särskilt välutrustade spa-områden på platser i Tyskland och Europa som inte lämnar något att önska, inte ens för klassiska wellness-semesterfirare.

Våra populäraste Ayurveda Resorts

De vackraste resmålen för din semester på en Ayurveda Resort

En vik på Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka har ett stort antal ayurvediska Resorter som bara väntar på att du ska besöka dem. På den tropiska palmstranden kan du meditera på en mental resa i harmoni med naturen och äntligen hitta dig själv. Den traditionella inredningen i boendet och Sri Lankas tropiska atmosfär garanterar en autentisk atmosfär under din vistelse. Terapeuterna som följer med dig under din kur har vanligtvis vuxit upp med ayurvedisk medicin och har därför stor erfarenhet.

Indiens kännetecken, Taj Mahal

Indien

Vad kan vara bättre än att komma bort från vardagen och gå in i en annan värld? På en Ayurveda-semester i Indien är det precis vad som är möjligt. I den indiska delstaten Kerala, mellan havet och Backwaters floderna, kan du uppleva autentisk Ayurveda direkt vid stranden i städer som Kovalam och Trivandrum och bli bortskämd med traditionella behandlingar. Ayurveda har ett mycket gott rykte i sitt ursprungsland Indien, vilket är anledningen till att terapierna utförs på ett särskilt hängivet sätt. Lämna dig helt och hållet i händerna på de indiska Ayurveda-experterna och lär dig att leva medvetet.

Utsikt över det vackra landskapet vid kanten av Alperna

Tyskland

I Tyskland kan du uppleva Ayurveda på många olika platser. Det är helt upp till dig att bestämma om du föredrar att spendera din kur i vackra bergslandskap eller i den friska havsluften från Nordsjön och Östersjön.

Njut av kombinationen av lokala naturidyller och traditionell indisk visdom för att uppnå långvarig hälsa och djup avslappning. Vi ser till att du kan uppleva autentisk Ayurveda på våra anläggningar utan att behöva flyga långt.

FAQ – Tips för att välja din Ayurveda Resort

Vilken är den bästa Ayurveda Resorten?

Den bästa anläggningen för dig är den som uppfyller alla dina krav. Med hjälp av våra sökalternativ kan du skräddarsy läge, faciliteter, prisklass, måltider osv. efter dina exakta behov och på så sätt hitta den perfekta Ayurveda Resorten för dig. När du bokar med oss kan du också vara säker på att Resorten uppfyller våra höga kvalitetskrav.


Hur lång bör min semester på en ayurvedisk Resort vara?

Det beror helt och hållet på dina mål och vilken typ av kur som passar dig bäst. Om du bara vill slappna av lite med Ayurveda Wellness är en kort semester på 2 till 3 nätter redan värd att göra. En föryngrande Rasayana kur kan vara värt så lite som en vecka. För en traditionell Panchakarma kur eller en fastekur bör du planera minst 12 nätter, vilket kan förlängas upp till 4 veckor för att uppnå en ännu djupare effekt.


Vem är en Ayurveda Resort lämplig för?

Den här typen av boende är idealisk för alla som inte vill oroa sig för något under semestern och bara vill fokusera på sin hälsa för en gångs skull. På anläggningarna finns allt du önskar för att du ska kunna koppla av helt och hållet. Oavsett om du är man eller kvinna, ung eller gammal, anpassas behandlingarna till dina personliga behov.


Hur mycket kostar en övernattning på en Ayurveda Resort?

Det beror på vilken destination du väljer. Du kan boka 3 nätter i dubbelrum på en Ayurveda Resort i Indien för så lite som ca 1900 kronor.


Hur kan jag spara när jag bokar boende?

Vi har alltid bra last minute erbjudanden eller all inclusive erbjudanden på vår webbplats. Men även om du bokar tidigt kan du spara pengar med hjälp av våra attraktiva rabatter för tidig bokning. Om du vill tillbringa din ayurvediska kur i Asien är monsunsäsongen den billigaste.


Alla Ayurveda Resorter