Ayurvedaresor världen runt

Unna dig en time-out på de vackraste Ayurveda boendena

Hitta avslappning och lugn med en Ayurveda resa

Ayurveda är en av de äldsta hälsolärorna i världen. Det kommer från det indiska språket och betyder ungefär "kunskapen om ett långt liv". Under din Ayurveda-semester kommer du att dra nytta av lugnande och regenerationsfrämjande behandlingar samt av den hälsosamma, huvudsakligen vegetariska ayurvediska kosten. Du kommer hem efter din Ayurveda-resa med förbättrad hälsa, ny fräschör och mer balans.

Hos SpaDreams hittar du ett brett utbud av Ayurveda-resor, de vackraste resmålen i världen och de mest bekväma Ayurveda-hotellen och -anläggningarna. Vi kommer att presentera allt detta för dig i följande avsnitt.

Våra populäraste erbjudanden för din Ayurvedaresa

De mest efterfrågade reseteman för resor med Ayurveda

Ayurveda Wellness

Ayurveda Wellness / Ayurveda ”light”

Mer om Ayurveda & Wellness

Om du vill uppleva Ayurveda för första gången är våra "Ayurveda light"- eller Ayurveda Wellness-program utmärkta. Behandlingarna är ofta förutbestämda och passar alla doshas (konstitutionstyper). Förutom rena Ayurveda-boenden erbjuder vissa Wellness-hotell också dessa program. Vare sig det gäller en långhelg eller några dagars avkoppling – detta är precis vad du behöver för en kortare Ayurvedaresa!

Ayurveda och Yoga

Ayurveda och Yoga

Mer om Ayuveda & Yoga

De indiska lärorna Ayurveda och yoga har utvecklats parallellt från samma ursprung. Deras mål är att ge dig ett nytt, holistiskt välbefinnande – för kropp, sinne och själ. Yoga är en integrerad del av varje Ayurveda-kur, och därför kommer din Ayurveda- och yogasemester också att innehålla flera yogapass utöver lugnande massage och terapeutiska bad. Beroende på programmet kan du delta i yogalektioner minst två gånger i veckan, men vanligtvis minst fem gånger i veckan. Många traditionella hus erbjuder även daglig yoga, ibland till och med på morgonen och kvällen eller i kombination med meditation.

Ayurveda oljemassage Anti Stress

Ayurveda Anti Stress

Ayurveda anti stress erbjudanden

Om du behöver en paus från vardagen och söker avkoppling, men vill ha något mer än en Ayurveda Wellness kur, är en ayurvedisk anti-stress-behandling precis rätt för dig. Behandlingarna anpassas till dina behov efter samråd med Ayurveda-läkaren. Avslappnande massage med olika oljor, befriande ångbad med örter eller fotmassage gör att du helt enkelt kan lämna vardagens stress bakom dig. När det gäller stressbekämpning är Ayurvedas helhetssyn särskilt intressant eftersom den, till skillnad från andra kurer, inte enbart fokuserar på att lindra symptomen, utan också på att undvika stressutlösande faktorer i framtiden.

Ayurveda lyx med pool

Ayurveda Lyx

Ayurveda lyx erbjudanden

På våra lyxiga 4- och 5-stjärniga hotell i Asien och Europa kan du njuta av bästa möjliga komfort under din Ayurveda resa. Oavsett om det handlar om klassiska Ayurveda-behandlingar på Sri Lanka, Panchakarma och viktminskning i Indien eller Ayurveda Wellness på Mauritius – det finns Ayurveda resor som passar alla komfortälskare. Njut av de bästa behandlingsmetoderna och en förstklassig servicenivå, kombinerat med en vänlighet och lätthet som saknar motstycke på andra håll.

De vackraste resmålen för Ayurveda resor

Ayurveda i Indien

Backwaters Indien

Ayurveda i Indien

Hisnande sandstränder, svepande flodlandskap och imponerande berg – Indien, Ayurvedas födelseplats, har många vackra resmål att erbjuda. Oavsett om du vill ha ett klassiskt Ayurveda-hotell eller en lyxig resort hittar du här det boende som passar dig. Lämna vardagen bakom dig med våra Ayurvedaresor och fördjupa dig helt i en annan värld.

Ayurveda på Sri Lanka

Tangalle strand, Sri Lanka

Ayurveda på Sri Lanka

Om din Ayurvedaresa ska gå till Sri Lanka kan du se fram emot ett bra boende antingen nära havet eller i den frodiga vegetationen i inlandet. Låt dig förtrollas av den tropiska atmosfären på de vidsträckta vita sandstränderna och de gröna teplantagerna samt av människornas gästfrihet.

Ayurveda i Europa

Funchal, Madeira

Ayurveda i Europa

Om du inte gillar att flyga långt kan du också välja en närmare destination för din Ayurveda-semester. Vare sig det gäller en traditionell kurort i Tyskland, ett modernt spahotell i Spanien och Portugal eller ett Ayurveda-hotell i Italien – det mångsidiga Europa har många fascinerande landskap och fantastiska Ayurveda erbjudanden att erbjuda dig!

Det perfekta boendet för varje ayurvedisk resa

Ayurveda hotell

Vårt breda utbud av Ayurveda-hotell erbjuder något för alla smaker, oavsett om du är intresserad av stranden, bergen eller djungeln. Njut av de vackra omgivningarna på Ayurveda-hotellen direkt efter din ankomst eller koppla av i ditt boende. Inredningen i de mysiga rummen och sviterna kombinerar ofta moderna element med traditionell charm. Låt dig bli bortskämd med ayurvediska behandlingar och njut av den goda, hälsosamma ayurvediska maten.

Mer information finns på vår sida om Ayurveda hotell.

Ayurveda hotell

Ayurveda Resorter

På våra ayurvediska resorter kan du helt enkelt glömma vardagens stress och låta dig skämmas bort från topp till tå. Vare sig det är en strandresort direkt vid havet, en spa-resort i ett idylliskt landskap eller en wellness-resort – du hittar det rätta erbjudandet för dina individuella preferenser och behov. Resorterna erbjuder bekväma enkel- och dubbelrum eller stugor och villor där du kommer att känna dig som hemma. Även här sköts kropp och själ med ayurvediska behandlingar och måltider.

Mer information finns på vår sida om Ayurveda resorter.

Ayurveda Resort

Våra bästa erbjudanden för en Ayurvedaresor

FAQ – Våra tips för din Ayurveda resa

Hur lång tid är lämplig för en Ayurvedaresa?

Du kan boka din Ayurveda-semester hos oss från som 7 nätter. Ayurveda wellness-erbjudanden finns ofta även tillgängliga för så lite som 3 nätter. För djup avslappning rekommenderar vi dock Ayurvedaresor på minst en vecka, eller ännu bättre 14 dagar.


För vem är en Ayurveda resa lämplig?

Våra Ayurveda resor passar alla, oavsett om du är frisk eller har hälsoproblem, är gammal eller ung, nyfiken eller erfaren. Om du vill lära känna Ayurveda för första gången eller bara vill koppla av rekommenderar vi våra Ayurveda Light- eller Ayurveda Wellness-paket. För de mer erfarna eller om du vill motverka specifika hälsobesvär finns erbjudanden för autentiska Ayurveda-kurer med konsultationer med ayurvediska läkare och specialister samt anpassade behandlingar och måltider enligt dosha. I våra bloggartiklar om Ayurveda hittar du intressant information om hur Ayurveda kan hjälpa dig med hälsoproblem.


Hur kan jag spara pengar när jag bokar min Ayurveda resa?

På vår webbplats hittar du alltid förmånliga erbjudanden, t.ex. rabatter vid tidig bokning eller last minute erbjudanden. Våra experter ger dig gärna råd om de bästa erbjudandena för din Ayurveda-semester.


Är det möjligt att göra en Ayurveda-resa med en hund?

För närvarande är hundar endast tillåtna på vissa av våra Ayurveda-hotell i Europa, särskilt i Tyskland. Du kan inte ta med dig din hund på Ayurveda resa till Indien och Sri Lanka.

Alla erbjudanden för resor med Ayurveda