ayurveda

Ayurveda

Stimulera kroppens självläkning med välgörande ayurvediska behandlingar

Populära Ayurveda-teman

Populära ayurveda-destinationer

Ayurvedahotell i Europa

Ayurvedahotell i Asien

Kom i balans med ayurveda

Ayurveda är en gammal indisk läkekonst och utgår från en holistisk syn på kroppen. Därför kan Ayurveda hjälpa dig att förena kropp och sinne och bekämpa  sjukdomar, såsom brist av energi på ett naturligt sätt. Hitta tillbaka till din balans med de tre elementära energierna (doschorna) Pitta, Vata och Kapha. Ayurvedisk medicin och kost gör kroppen frisk genom att ta bort avfallsprodukter så att balans kan uppnås mellan doschorna. Kombinera gärna ayrveda med yoga för extra effekt.

Om du vill upptäcka Ayurveda i sina ursprungsländer i Indien eller på Sri Lanka eller om du kanske föredrar att ta en kortare väg och tanka energi i Europa, till exempel i Spanien eller Portugal – vi på SpaDreams vill hjälpa dig hitta din perfekta Ayurveda resa. Vi har hotell både för ayurveda-nybörjare och proffs, eller varför kanske inte åka på en avslappnande ayurveda resa med hela familjen?

Stimulera kroppen med våra ayurvediska behandlingar

Ayurvedisk massage sägs vara renande och balanserande, öka blodcirkulationen och hjälpa till med problem som sömnlöshet, stelhet, stress, huvudvärk och depression.

Våra hotell erbjuder bland annat avslappnande huvud- och fotmassage, Panchakarma (metoder för att rena och vitalisera kropp och sinne), Abhyangha (en oljemassage), Shiroabhyanga (en huvudmassage med rötter), Nasyam (en rening av hals, näsa och huvud med olja) eller Njavarkizhi (en speciell ayurvedisk massageterapi där kokt ris som svepts in i tygpåsar).

Läs mer om ayurveda i vår ayurveda-guide! >>

Hitta din drömresa med ayurveda här hos SpaDreams