ayurveda

Ayurveda

Stimulera kroppens självläkning med välgörande ayurvediska behandlingar

Populära ayurveda-teman

Populära ayurveda-destinationer

Ayurvedahotell i Europa

Ayurvedahotell i Asien

Kom i balans med ayurveda

Ayurveda är en gammal indisk läkekonst som utgår från en holistisk syn på kroppen. Därför kan ayurveda hjälpa dig att få kropp och själ i balans och hjälpa vid sjukdomar, som t.ex. energibrist på ett naturligt sätt. Den hinduistiska guden Dhanvantari räknas ofta som ayurvedans skyddspatron, då han är gudarnas läkare och läkekonstens urfader.

Ayurveda utgår från att människan består utav tre olika energi-komponenter som kollas för dosha. När du gör en ayurvedakur hjälper den dig att hitta tillbaka till balans mellan de tre doshorna Pitta, Vata och Kapha. Ayurvedisk medicin och kost gör kroppen frisk genom att avgifta den från slägg- och avfallsprodukter och ge den en nystart. På detta vis får du doshorna i balans och mår bättre! Det är vanligt att man kombinerar ayurveda med yoga för en extra bra effekt. Ayurveda och avslappning går nämligen hand i hand!

Vare sig du vill upptäcka ayurveda i dess ursprungsregion i Indien eller på Sri Lanka, eller om du kanske föredrar en kortare resa vill tanka energi i Europa, i Spanien eller Portugal – vi på SpaDreams vill hjälpa dig med att hitta din perfekta resa.

En ayurvedakur bör vara mycket individualiserad så att du får den bästa effekten. Därför erbjuder vi allt från panchakarma till ayurveda light. Vi har hotell både för ayurveda-nybörjare och proffs, eller varför inte åka på en avslappnande ayurvedaresa med hela familjen? 

Stimulera kroppen med våra ayurvediska behandlingar

Ayurvedisk massage sägs vara rensande och balanserande, öka blodcirkulationen och hjälpa till med problem som sömnlöshet, stelhet, stress, huvudvärk och depression.

Våra hotell erbjuder bland annat avslappnande huvud-, fot- och helkroppsmassage, Panchakarma (metoder för att rena och vitalisera kropp och sinne), Abhyangha (oljemassage), Shiroabhyanga (huvudmassage med rötter), Nasyam (en grundlig rening av hals, näsa och huvud med olja som hjälper vid bl.a. kroniska förkylningar) eller Njavarkizhi (en speciell ayurvedisk massageterapi med kokt ris insvept i tygpåsar). 

Dessa behandlingar är mycket effektiva - du kommer att känna dig som nyfödd efter en ayurvedakur.

Läs mer om ayurveda i vår ayurveda-guide! >>

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra bästa ayurvedaresor i Indien & Sri Lanka

Hitta din drömresa med ayurveda här hos SpaDreams