Ayurveda & Wellness

Den perfekta kombinationen för avslappning och hälsa

Din perfekta semester med Wellness och Ayurveda

En medicinsk behandling som lovar balans och välbefinnande? Det är precis vad du kan förvänta dig på en Ayurveda Wellness retreat. Den tusenåriga indiska läkekonsten består inte bara av hälsobehandlingar utan också av lugnande massage, bad, avslappningsövningar som yoga och mycket mer.

I fokus för varje Wellness Ayurveda-kur står balans och harmoni, dvs. att få kropp och sinne i samklang och att ägna sig åt själens återhämtning lika mycket som kroppens.

Ta reda på vad som utgör en Ayurveda Wellness semester och var du bäst kan tillbringa den.

Våra vackraste Ayurveda Wellness hotell

Hitta din inre kärna under en Ayurveda och Wellness minisemester

Ayurveda bygger på harmoni mellan kropp och själ. Denna praktik ger många fördelar, till exempel minskad stress, eliminering av gifter och förbättrad blodcirkulation.

Ayurveda i kombination med Wellness-behandlingar som massage, ångbad, pann- och örtstrålar eller peelings, som utförs i harmoniska Wellness-oaser, är inte bara ett program för välbefinnande, utan en viktig del av varje Ayurvedakur. Hos SpaDreams hittar du dock också särskilda arrangemang som är utformade enbart för själslig avkoppling.

Ayurveda Wellness Program

Ayurveda Light

”Ayurveda Light”-program

"Ayurveda Light"-programmen hos SpaDreams är uttryckligen avsedda för avkoppling och introduktion till ayurvedisk medicin. De innehåller ofta förutbestämda behandlingar som passar alla doshas ("tri-dosha") och erbjuds inte bara på särskilda Ayurveda-anläggningar, utan även på vissa Wellness-hotell. Dessa program är idealiska om du bara kan planera några dagar av avkoppling, men ändå inte vill missa de lugnande ayurvediska massagen och oljorna under din lilla time-out. En långhelg, ensam eller tillsammans med din bästa vän, lämnar inget att önska här. Många gäster säger till och med att de ayurvediska behandlingarna ger Wellness-helgen en extra portion "exotism", vilket är särskilt bra för att glömma vardagen för en kort stund och låta själen vila på ett helt avslappnat sätt.

Ayurveda Anti-Stress

Ayurvedisk föryngringskur och anti-stress-program

Ayurvedisk föryngringsterapi ("Rasayana-kur") eller ayurvediska anti-stress-program kan också tilldelas "Ayurveda Wellness". Under en sådan Ayurveda- och Wellness-semester kommer licensierade Ayurveda-läkare och massageterapeuter att följa din personliga kurplan och ta hand om dina individuella behov. "Wellness", det vill säga att uppnå ett lyckligt tillstånd av "välbefinnande", är målet här, och detta eftersträvas för både kropp och sinne. Det är detta holistiska synsätt som gör Ayurveda Wellness-programmen till ett så unikt koncept, eftersom det fokuserar fullt ut på mental och andlig avkoppling och beaktar detta i valet av behandlingar och kompletterande övningar som yoga, meditation och andningsövningar.

Ayurveda Wellness Hotell & Resorter

Upptäck våra lyxiga Wellness Resorter och professionella hälsocentrum eller slappnar av på ett familjeägt Ayurveda-hotell. Oavsett vad du väljer välkomnar dig alla boenden med en nivå på 3 till 5 stjärnor och inbjuder till avkoppling och återhämtning.

Våra SpaDreams Ayurveda-boenden övertygar framför allt med sitt förtrollande läge. Njut av din Wellness Ayurvedaresa med utsikt över kristallklart hav, snötäckta alptoppar, lugna skogar eller frodiga ängar.

Unika Wellness-områden, som är avsedda för ren avkoppling, erbjuder dig ett rikt utbud av massage från ayurvedisk tradition och traditionell indisk medicin.

Ayurveda Wellness hotell

Typiskt innehåll i ett paket för en Wellness Ayurveda-behandling

  • Dosha-typ bestämning: Varje människa föds med en viss andel av de tre doshas (Vata, Pitta och Kapha), som tillsammans påverkar kropp och sinne.  En Ayurveda och Wellness behandling börjar därför ofta med ett ingående samråd med läkaren, där din Dosha bestäms. Därefter skapar Ayurveda specialisten en skräddarsydd behandlingsplan för dig.
  • Ayurvedisk massage: Ayurvedisk massage är en del av standardprogrammet i nästan alla ayurvediska hälsopaket. Den vanligaste typen av ayurvedisk massage, Abhyanga, är en helkroppsmassage med olja som ger dig en djup känsla av välbefinnande, för att inte tala om mjuk hud och avslappnade muskler. En annan massageteknik är Garshan, massage med handskar av råsilke. Detta är en torr massage där du bokstavligen kan känna hur din ämnesomsättning och cirkulation stimuleras. Den fungerar som en slags peeling och huden känns förnyad efteråt.
  • Örtbehandlingar: Den ayurvediska läran är också känd för sin användning av en mängd olika medicinska örter. Du kan fördjupa dig i ett aromatiskt bad med örter och blommor och glömma världen runt omkring dig. Du kan också njuta av örtinhalationer, oljestrålar på pannan med varm örtolja och örtoljeinpackningar.
  • Avslappningstekniker: Fokus under en Wellness-semester med Ayurveda ligger helt klart också på mental avkoppling. Under ledning lär du dig tekniken för korrekt andning och deltar i mjuka yogalektioner.
  • Ayurvedisk kost: Genom ayurvedisk kost får du lära dig de grundläggande principerna för det ayurvediska köket. På så sätt kan du upptäcka fördelarna med ayurvedisk örtmedicin och balanserad kost. Ambitiösa kur-deltagare har möjlighet att lära sig ayurvedisk matlagning på vissa Ayurveda Wellness-hotell och att fördjupa sig i konsten att använda indiska medicinska örter på seminarier.
Ayurveda Wellness massage

De bästa resmålen för Ayurveda och Wellness resor i Europa

skog i Tyskland

Tyskland

I Tyskland är de bayerska alperna, Schwarzwald och Harz-bergen särskilt lockande med hisnande naturupplevelser och romantiska gamla städer. I hjärtat av Berlin finns det många hälso- och Wellnesscenter med fokus på Ayurveda som låter dig glömma vardagen även i huvudstadens liv och rörelse.

Ayurveda Wellness Mallorca

Spanien

I Spanien kan du kombinera din Ayurveda Wellness semester med en solresa. Vandra genom National Parken Teide på vulkan-ön Teneriffa, njut av solen på stranden vid Costa del sol eller besök den populära Balearerna-ön Mallorca, där det långt bort från massturismen finns mer att uppleva än bara fest.

Portugal Ayurveda Wellness

Portugal

En Ayurveda Wellness resa till Portugal är perfekt för att kombinera en avslappningssemester med lite sight seeing på vägen hem. Blomsterön Madeira lockar med milda temperaturer och otroligt vacker natur och i Lissabon kan du uppleva den unika atmosfären som utgör huvudstaden i Portugal.

De vackraste resmålen för en Ayurveda Wellness semester i Asien

Indien

Indien

Indien, som är rikt på frodiga skogar, sjöar och berg och där det finns gott om medicinska örter, är hemvist för världens stora ayurvediska centra. Denna traditionella medicin, som föddes för flera tusen år sedan, kombinerar filosofi, alternativ medicin, andlighet och livskonst och är ingenstans mer autentisk än i Indien, Ayurvedas ursprungsland.

Sri Lanka

Sri Lanka

I Sri Lanka kan du förvänta dig professionella ayurvediska behandlingar på högsta nivå. Njut av den tropiska atmosfären med pittoreska sandstränder och hisnande korallrev. Kulturupplevelser lovar många tempel och spektakulära gatufestivaler.

Thailand

Thailand

Finns det något bättre sätt att slappna av än att promenera vid havet, skogbevuxna berg, kristallklara sjöar och bergbäckar eller imponerande tempel när du är på en Ayurveda Wellness retreat? Här kan du välja mellan moderna, bekväma Resorter och autentiska Ayurveda-hotell långt bortom massturismen.

Bali

Bali

Om du vill läka din hud och dina muskler, rena ditt sinne och regenerera din själ är Bali en av de bästa adresserna för din Ayurveda- och Wellness-semester. På Bali hittar du lugn, andlighet och rofylldhet. När du väl har internaliserat detta lugn är vägen fri för att avgifta kropp och själ och öppna dig för nya upplevelser.

Alla Ayurveda Wellness arrangemang på ett ögonkast

FAQ – Vanliga frågor om Ayurveda och Wellness

Vad är Ayurveda Wellness?

Ayurveda Wellness är en term som används för att beskriva alla aspekter av Ayurveda-behandlingar som syftar till att uppnå varaktig avkoppling. Typiska ayurvediska hälsobehandlingar inkluderar ayurvedisk massage, ayurvediska oljestrålar på pannan och bad med ayurvediska örter. Avslappningstekniker som yoga och meditation är också vanliga inslag i ett ayurvediskt hälsopaket.


Vad är en lämplig längd för en Ayurveda Wellness resa?

För att koppla av ordentligt och fly från vardagens stress kan det räcka med en ayurvedisk Wellness-helg. Detta gäller särskilt för våra "Ayurveda Light"-erbjudanden. Riktigt välgörande föryngring, regenerering och antistresserbjudanden börjar med en vecka, men kan förlängas efter önskemål, vilket naturligtvis ger allt bättre och djupare resultat.


Vad kan jag förvänta mig av en Ayurveda Wellness Weekend?

En Ayurveda Wellness Weekend ger dig möjlighet att lära känna den ayurvediska läkekonsten på ett skonsamt sätt. Under ayurvedisk massage kan du slappna av helt och hållet och under meditationen hittar du dig själv igen. Genom ayurvediska måltider och även genom ayurvediska matlagningskurser, som erbjuds på vissa Ayurveda-anläggningar, lär du dig att laga mat på ett sätt som passar din dosha-typ.


Vad kostar en semester med Wellness och Ayurveda hos SpaDreams?

Du kan få 3 nätter Ayurveda Wellness med SpaDreams för mindre än 2000 kronor.


Vilka är de bästa resmålen för en Wellness semester med Ayurveda?

De bästa resmålen för en Ayurvedakur är de asiatiska länderna Indien, Sri Lanka, Thailand och Bali. Men du kan också koppla av underbart med ayurvediska Wellness-behandlingar vid Nordsjön, Östersjön eller i Alperna.

Alla Ayurveda och Wellness erbjudanden