Ayurveda i Tyskland

Holistisk Ayurveda i hjärtat av Europa

Hälsa och livsglädje med Ayurveda behandlingar i Tyskland

Du behöver inte alltid flyga långt bort för att uppleva en paradisisk Ayurveda-semester. Med en Ayurvedakur i Tyskland kan du uppleva den härliga kombinationen av fjärran österländsk visdom och ett naturligt landskap. I en välbekant miljö kan du påbörja en resa till återhämtning, avkoppling och långvarig hälsa. Medan du koncentrerar dig helt på att avgifta och rensa din kropp, lämnar du all stress bakom dig och återställer balansen mellan dina doshas.

Under din Ayurvedaresa till Tyskland finns det nästan otaliga destinationer att upptäcka. Njut av den maritima atmosfären i norra Tyskland och hitta äntligen tillbaka till dig själv vidNordsjöns eller Östersjöns kust. Låt dig förtrollas av det pittoreska bergspanoramat i södra Tyskland eller fördjupa dig i den idylliska naturen på vandringar genom Rhön eller Odenwald.

Våra bästa hotell för din Ayurvedaresa till Tyskland

Upptäck det perfekta Ayurveda paketet

Varje Ayurveda-anläggning erbjuder olika Ayurveda paket att välja mellan. Ayurveda Wellness-kurer ger dig välbefinnande och avkoppling med oljemassage. Rasayana kurer fokuserar istället på anti-aging och föryngring. Traditionella Panchakarma kurer fokuserar däremot på att rengöra, avgifta och läka kroppen. Typen av Ayurvedakur i Tyskland avgör ofta hur länge den varar. Medan du kan boka en ayurvedisk Wellness-kur för en kort semester, i form av en Ayurveda-dagskur eller en Ayurveda-helg, varar Panchakarma-kuren vanligtvis längre och kan bokas från sju nätter, men ännu bättre för två eller tre veckor.

Innan behandlingarna under din Ayurvedaresa i Tyskland börjar kommer Ayurveda specialisterna att genomföra ett inledande samtal med dig för att fastställa din individuella dosha eller konstitutionstyp. Med utgångspunkt i din konstitution kommer din ayurvediska läkare eller specialist att utarbeta en behandlingsplan som innehåller både behandlingar och måltider och som fungerar som en vägledning för dig.

Ayurvediska behandlingar som huvud-, ansikts- och helkroppsmassage (olika former av Abhyanga) med varma örtoljor gör att du verkligen kan slappna av och finna inre frid. Denna effekt förstärks ytterligare av avslappningstekniker som yoga, meditation och andningstekniker. Frukost, halvpension eller helpension serveras på alla boenden. Den ayurvediska kosten innehåller veganska, laktosfria och glutenfria alternativ.

Ayurvediska program i Tyskland

Panchakarma Ayurveda Tyskland

Panchakarma

Om du vill avgifta din kropp på djupet och rengöra den inifrån är en ayurvedisk Panchakarma-kur precis rätt för dig. Genom den ayurvediska reningskuren minskar du kroppens metaboliska avfallsprodukter och stärker ditt immunförsvar. I ett första steg lossar dina ayurvediska terapeuter gifter och slaggprodukter från dina vävnader genom massage. Utdrivande förfaranden, såsom sköljningar eller lavemang, stöder elimineringen av metaboliska produkter. I den sista återhämtningsfasen tar du ayurvedisk medicin i form av örter för att främja den naturliga läkningen och förnyelsen av din organism.

Ayurveda Rasayana i Tyskland

Rasayana

Låt dig överraskas av den vitaliserande och föryngrande effekten av en Rasayana kur. Regenererande massage och ört-behandlingar i kombination med ayurvedisk kost ger dig ett strålande utseende och en ungdomlig hy. När din livsenergi börjar bubbla upp igen får du en dynamisk känsla av lätthet som bär dig genom vardagen. Rasayana-kuren är särskilt lämplig som kompletterande behandling under svåra övergångsskeden i livet.

Gyllene mjölk- traditionell indisk dryck

Ayurvedisk fasta

En Ayurveda detox-kur eller fastekur kombinerar välgörande ayurvediska behandlingar med speciella måltider som lämpar sig för Ayurveda fasta. Jämfört med andra terapeutiska fastekurer är Ayurveda detox-kuren vanligtvis mindre strikt och du kan också äta fast mat. Några av våra partnerhotell i Tyskland erbjuder dock även striktare detox-kurer där du endast äter ayurvediska faste-soppor och teer. Avgiftningskuren kompletteras med ayurvediska produkter och örtpreparat enligt din dosha.

Wellness Ayurveda in Deutschland

Wellness Ayurveda

Lämna äntligen vardagens stress bakom dig och slappna av spända muskler – det är vad du kan göra under en Wellness Ayurveda-behandling i Tyskland. Välgörande behandlingar med varma oljor, till exempel den klassiska Shirodhara oljestrålan på pannan, eller örtstämplar lugnar ditt nervsystem och ger dig avslappning. Njut av den lätthet som du har fått och förstärk avslappningseffekten av din Ayurveda retreat med yoga, meditation eller andningsövningar.

Ayurveda centrum och spa i Tyskland

Vare sig du letar efter ett klassiskt Ayurveda-hotell nära bergen, ett mysigt Ayurveda-center vid en sjö eller moderna Ayurveda-hälso- och wellness-hotell i helande kurorter – Tyskland erbjuder ett brett utbud av Ayurveda-boenden. Alla Ayurveda hotell och kliniker har mellan 3 och 5 stjärnor och befinner sig i idylliska omgivningar, så att du kan tillbringa din Ayurveda semester i Tyskland i harmoni med naturen.

Låt dig åtföljas av erfarna Ayurveda terapeuter, varav många kommer från Indien eller Sri Lanka, under hela kurtiden. Upplev djup avslappning under antistressmassage med örtstämplar eller lämna dina bekymmer bakom dig i ett varmt örtbad. Ayurveda-experterna på Ayurveda klinikerna och spahotellen hjälper dig att hitta rätt behandlingar för dina behov. Många boenden har spa- och wellness-avdelningar som kompletterar din Ayurvedaresa med skönhetsbehandlingar och förbättrar ditt välbefinnande.

Modernt Ayurveda Spa Europa

Mångsidiga resmål för din ayurvediska kur i Tyskland

Ayurveda Tyskland Lüneburgheden

Norra Tyskland

Låt dig förtrollas av Nordens mångsidiga charm under Ayurveda i Tyskland. I Nord- och Östersjönkusternas maritima atmosfär kan du njuta av långa promenader på ändlösa sandstränder medan du hör vågornas lugnande ljud och solen sjunker ner i havet. Under din Ayurveda resa kan du också uppleva vandringar genom det mjuka kuperade landskapet i hedens lila blomsterhav eller längs porlande floddrag i Weserbergland i Niedersachsen.

Ayurveda Tyskland Sächsische Schweiz

Östra Tyskland

Upptäck förtrollande klippformationer på vandringar genom bergskedjan Elbsandsteingebirge i Sachsen och hitta ditt centrum i harmoni med naturen. Vid floden Elbe i Dresden ligger många Elbeslott längs stranden, som du kan utforska från en båt eller på en dagsutflykt. I Sachsens Erzgebirge kan du dra nytta av ren luft och helande termalkällor i Bad Schlema, Oberwiesenthal eller Altenberg.

Ayurveda Tyskland Vulkaneifel

Västra Tyskland

Vandra en del av Jakobsvägen i Sauerland och hitta dig själv. Mitt bland gröna dalar, för länge sedan utslocknade vulkankäglor och intressanta stenar kan du ladda batterierna i nationalparken Eifel och återupptäcka din kärlek till naturen på Eifelsteig-leden. Nordrhein-Westfalen lockar med Dülmen-vildhästarna och en magnifik utsikt över Bergisches Land från trädtoppspromenaden i Panarbora. Doftande blomsterängar växlar med porlande bäckar och erbjuder dig den perfekta platsen för att hitta tillbaka till ditt eget center med Ayurveda i Tyskland.

Ayurveda Tyskland Schwarzwald

Södra Tyskland

Medan den klara bergsluften i Allgäu blåser dig runt näsan och du vandrar i lugn och ro över blommande örtängar, ligger ett fantastiskt bergspanorama vid dina fötter i Bayerns alpina utlöpare. Aktivera dina självläkande krafter under en vistelse i Baden-Württembergs kurorter. De totalt 34 termalbaden samlar naturens helande krafter och kompletterar din Ayurveda-semester i Tyskland på bästa sätt med lugnande bad. I Schwarzwald kan du utforska den pittoreska naturen runt sjön Titisee, som ger dig lugn och balans.

Våra populäraste Ayurveda Resorts för din resa till Tyskland

FAQ - Ayurveda i Tyskland

Vad är en lämplig längd för en Ayurveda-semester i Tyskland?

Längre Ayurvedakurer på sju nätter eller mer hjälper dig att uppnå en särskilt djupgående effekt på din hälsa och ditt välbefinnande, vilket också kommer att berika din vardag på lång sikt. Ayurveda-kortresor, t.ex. en Ayurveda-dagskur eller en helg, ger dig ett bra tillfälle att få en smak av de indiska behandlingsmetoderna och uppleva en första avkoppling.


Vad kännetecknar en certifierad Ayurvedakur i Tyskland?

När du väljer din Ayurveda-kur ska du se till att alla Ayurveda-terapeuter har en gedigen utbildning och många års erfarenhet. Vid certifierade Ayurvedakurer i Tyskland genomför Ayurveda-specialisterna alltid en ayurvedisk konsultation med dig innan behandlingen inleds, under vilken de bestämmer din Dosha-typ och skapar en behandlingsplan. Vi har redan noggrant valt ut våra partnerhotell för SpaDreams för att se till att Ayurveda-programmen övervakas av kvalificerade specialister.


Vilka är de bästa Ayurveda hotellen i Tyskland?

För att hjälpa dig att hitta det bästa Ayurveda retreat i Tyskland erbjuder SpaDreams dig möjligheten att jämföra alla Ayurveda-erbjudanden med varandra. Innan du bokar kan du ta reda på vad du vill ha för Ayurveda-paket och välja rätt Ayurveda-anläggning.


Vilket hotell erbjuder den bästa Ayurvedakuren i Tyskland?

Alla våra partnerhotell har kontrollerats noggrant för att säkerställa att autentiska ayurvediska behandlingar övervakas av utbildade och certifierade Ayurveda-läkare eller specialister och utförs av terapeuter.


Vad kostar en Ayurvedakur i Tyskland med SpaDreams?

Du kan boka kortare Ayurveda-vistelser med 2 nätter från ca 3000 kronor per person. En Ayurveda-vecka med 7 nätter kostar mellan 9 800 och 25 000 kronor per person.


Hur kan jag spara pengar på min Ayurveda-semester i Tyskland?

Om du vill ha särskilt förmånliga priser är det bara att hålla utkik efter våra erbjudanden, t.ex. rabatter för last minute bokningar, all inclusive paket eller för tidig bokning. Våra experter ger dig också gärna personlig rådgivning.

Alla Ayurveda erbjudanden i Tyskland