Ayurveda health center

Ayurveda health center

Ayurveda för holistiskt välmående

Ayurveda på ett health center

Känner du dig ofta utmattad och vill återfå dina krafter? Vill du känna dig mentalt och fysiskt starkare för att vara förberedd på en krävande vardag? Eller är du intresserad av terapier där hälsa ses som något holistiskt? Då bör du definitivt tillbringa en semester på ett Ayurveda health center.

Den traditionella indiska livsvisdomen arbetar med naturliga medel och återställer balansen mellan dina energier. Med hjälp av holistiska ayurvediska behandlingar under en Ayurvedakur på hälsocentret avgiftar du din kropp, motverkar sjukdomar och framför allt får du lugn för din själ med hjälp av meditation.

Vi berättar om vad du kan förvänta dig på ett ayurvediskt health center, presenterar de vackraste resmålen för ayurvedisk behandling och hjälper dig att hitta det perfekta boendet. Hitta balansen igen med hjälp av de helande behandlingarna på ett ayurvediskt hälsocenter, få kropp och sinne i harmoni igen och ta med dig den nya livslusten in i vardagen.

Upptäck våra Ayurveda Health Center

Det här väntar på dig på ett Ayurveda health center

På våra Ayurveda hälsocentrum erbjuds du holistiska, autentiska Ayurvedakurer. Ett Ayurveda health center lär dig den traditionella Ayurveda-läran och erbjuder dig en idealisk bas för att dra dig tillbaka i en idyllisk miljö och njuta av naturens kraft.

Hälsocentrumens utrustning varierar mycket eftersom de finns över hela världen. I europeiska centrum kan du ofta förvänta dig modernt inredda hus med lyxiga spa-områden, pooler, bastur och liknande. På grund av klimatet sker dock en stor del inomhus. Hälsocentrum i Indien eller Sri Lanka övertygar dels med det tropiska klimatet och de välgörande temperaturerna, men också med den ofta exotiska inredningen med öppna rum, yogapaviljonger och terrasser, som ofta arkitektoniskt bildar en underbar symbios med naturen och inte sällan ger utsikt över en obeskrivligt vacker flora och fauna samt det blå havet.

Alla Ayurveda hälsocentrum erbjuder hög komfort, med allt från familjära trestjärniga boenden till lyxiga femstjärniga hus. Du bor i komfortabla enkel- eller dubbelrum med toalett, bad/dusch och i vissa fall balkong eller egen terrass. Boendena är bekvämt men enkelt inredda. På så sätt kan du koncentrera dig på det viktigaste – dig själv. Små autentiska stugor kan också bokas på många hotell och för ren lyx finns det på många ställen också drömlika sviter som överträffar varandra i skönhet. På många asiatiska centrum kan kurgästerna också använda den privata eller allmänna stranden utanför dörren. 

Så här går en Ayurvedakur på ett Ayurveda health center till

Ayurvediska behandlingar

I början av varje behandling på Ayurveda-centret får kurgästerna ett detaljerat samtal med den ansvariga Ayurveda-läkaren som bestämmer din konstitutionstyp, även kallad dosha. Detta gör det möjligt för specialisten att sätta ihop en behandlingsplan som är skräddarsydd för varje gäst och som är utgångspunkten för behandlingarna. Dessa väljs ut för dig individuellt, beroende på om du vill bli behandlad för ryggsmärtor, sömnstörningar eller utbrändhet i Ayurveda-centret, eller om du helt enkelt vill känna dig mer vital i allmänhet.

Möjliga ayurvediska behandlingar är oljemassage, ångbad, oljestrålar på pannan, Pinda Sveda örtstämpelmassage, örtinhalationer eller reningsbehandlingar. Vanligtvis består ditt individuella program av 5 dagliga behandlingar. Detta kan dock variera och kommer att anpassas till din konstitutionstyp.

Det fulla, men ändå avkopplande och jordande programmet avrundas av yoga och meditationer. Du kan också lyssna på föreläsningar om hälsa och fördjupa dina kunskaper om Ayurveda och ayurvedisk kost. I ett avslutande samtal får kurgästerna användbara tips som de kan ta med sig hem så att de kan fortsätta på sin väg mot hälsa.

Maten är naturligtvis en viktig del av varje vistelse på ett Ayurveda health center. Du kan se fram emot det naturliga ayurvediska köket som ger nya och explosiva smakupplevelser med sina örter och typiska kryddor. Genom den ayurvediska kosten avgiftar du dig inifrån och lär dig också mycket nytt om användningen och bearbetningen av speciella livsmedel. Ta också en matlagningskurs om du vill lära dig mer om ämnet "ayurvedisk kost". De flesta Ayurvedakurer, t.ex. den populära Panchakarma-kuren, erbjuds endast med helpension. Fördelen är att du här får måltider som tillagas av erfarna specialister och som till och med är speciellt anpassade till din dosha-typ.

Om du tillbringar en längre vistelse på ett Ayurveda kur- eller hälsocenter får du inte missa utflykter till omgivningarna. Dessa ingår antingen redan i våra paket eller kan bokas på plats.

Ayurvedisk mat

Våra populäraste Ayurveda Health Center

Ayurveda health center över hela världen

Indien

Ayurveda i Indien

Om du vill följa i fotspåren av äkta Ayurveda på en hälsosemester ska du planera en resa till Indien. Här, där den ayurvediska läran har sitt ursprung, kan du förvänta dig hälsocentrum med många års erfarenhet, några av de bästa ayurvediska terapeuterna och dessutom en atmosfär med ett varmt klimat som ger dig en god känsla av välbefinnande. Den sydvästra delstaten Kerala är särskilt populär för Ayurveda-behandlingar. Den anses vara särskilt ren och du kan njuta av palmkantade stränder. Utforska inlandet, där te, kaffe och kryddor odlas på branta sluttningar, och besök en imponerande nationalpark i slutet av din Ayurvedakur.

Sri Lanka

Ayurveda på Sri Lanka

I Sri Lanka finns också fantastiska Ayurveda-hotell och erfarna specialister. Här hittar du lugnt belägna, miljövänliga resorter direkt vid havet. Börja dagen med yoga och meditation på stranden för att lugna kropp och själ. Upplev skönheten av Sri Lankas natur på utflykter och dyk in i detta unika paradis. Från en klassisk Ayurvedakur till Panchakarma hälsokuren och Ayurveda & yoga retreat, du hittar allt på pärlan i Indiska oceanen – och detta alltid nära vita sandstränder och omgiven av det magiska turkosblå havet.

Tyskland

Floden Rhön

Du kan också uppleva autentisk indisk Ayurveda på tyska hälsocentrum. Ayurveda specialister och terapeuter från Kerala finns bland annat i den bayerska kurorten Bad Bocklet. Här kan du njuta av ayurvediskt kök av extra klass och utmärkta medicinska behandlingar som återställer balansen mellan kropp och själ. Och du behöver inte ens resa långt! Du kan också tillbringa en ayurvedisk hälsosemester i Bad Kissingen eller Bad Salzschlirf vid Rhön och på så sätt förebygga eller lindra befintliga sjukdomar. Här finns till exempel också kurer mot atopisk dermatit eller psoriasis som inte erbjuds någon annanstans i denna form. Förutom ayurvediska behandlingar finns det även bastu och termalbad i de tyska Ayurveda-hälsocentren – särskilt trevligt under en vintervistelse – och du kan göra underbara vandringar och promenader i de närliggande skogarna.

FAQ - Ditt Ayurveda Health Center

Vilket är det bästa Ayurveda health center?

Det finns fantastiska Ayurveda hälsocentrum över hela världen. Det bästa sättet att ta reda på vilket som är bäst för dig är att använda våra filter. Filtrera efter region, plats, faciliteter eller programinriktning och hitta ett lämpligt Ayurveda-boende som uppfyller alla dina personliga önskemål.


Vilka behandlingar erbjuds på ett Ayurveda hälsocentrum??

Du hittar allt från den klassiska Ayurvedakuren över en Wellness Ayurvedakur till Panchakarma-kuren, där lite erfarenhet av Ayurveda kan vara en fördel, i våra erbjudanden.


Vilka är specialisterna på ett Ayurveda health center?

Läkarna och terapeuterna på våra hälsocentrum runt om i världen kommer oftast från Indien och Sri Lanka, där ayurveda har sitt ursprung. I dag är utbildningen för att bli ayurvedisk läkare reglerad i lag och består av en utbildning och ett års praktik på en ayurvedisk klinik. Professionalism garanteras på ayurvediska hälsocentrum. Du kan lita på våra specialister.


För vem är en vistelse på ett ayurvediskt hälsocentrum lämplig?

En semester på ett ayurvediskt center är lämplig för personer som lider av hälsoproblem, men också för friska personer som bara vill göra något för sin hälsa eller som vill återfå mer livslust i vardagen. Kön och ålder spelar ingen roll, eftersom behandlingarna anpassas individuellt för varje enskilt fall.


Hur lång bör min semester på Ayurveda health center vara?

Om du vill prova på en Ayurvedakur eller ayurvedisk kost kan du ta en kort semester med Ayurveda-behandlingar. "Riktiga" Ayurvedakurer varar däremot minst 2 till 3 veckor. Detta är det enda sättet för din kropp att anpassa sig och för dig att dra nytta av Ayurvedas hälsofrämjande effekter och avgiftning. Panchakarma-kurerna varar vanligtvis i tre veckor, men kan också pågå i så kort tid som 14 dagar.


Vad kostar en vistelse på ett ayurvediskt hälsocenter?

Priserna börjar på cirka 7000 kronor för 7 nätter med helpension. Kostnaden för din Ayurveda-semester beror förstås alltid på landet och kategorin av boende. Du kan regelbundet hitta bra erbjudanden på vår webbplats som gör att du kan spara en hel del pengar. Och om du väljer ett Ayurveda-centrum i Tyskland kan du spara något på flygkostnaderna.


Hur kan jag spara mer när jag bokar ett Ayurveda-center?

På spadreams.se kan du alltid hitta billiga erbjudanden och last minute erbjudanden. I princip är det dock värt att boka så snart du vet vart resan ska gå.

Alla Ayurveda Health Center