Ayurveda i Thailand

Ayurvediska behandlingar i ö-paradiset

Ayurveda retreats i Thailand

Längtar du efter en paradisisk semester under palmerna med ö-anda, där du verkligen kan slappna av och ge din kropp en återhämtande time-out? Då är en Ayurveda-kur i Thailand absolut rätt för dig.

I leendets land har du möjlighet att uppnå nytt välbefinnande och djup avslappning i en fantastisk miljö. Medan det turkosblå havet brusar lugnande, känner du den varma sanden under dina fötter och kommer äntligen tillbaka till dig själv.

Under din Ayurvedaresa till Thailand lämnar du helt enkelt stress och blockeringar bakom dig. Rengöringen och förnyelsen av din kropp står nu i förgrunden för dig. De helande effekterna av din Ayurveda-semester kommer att ge dig din inre balans tillbaka och låta dig känna en länge förlorad jämvikt.

Thailands många öar stöder dig med sin pittoreska natur när det gäller att återställa ditt hälsotillstånd. Använd tiden före eller efter din Ayurveda behandling för en rundresa och upptäck bergen och skogarna i norr, de orörda sandstränderna i söder eller res till de historiska ruinerna i nordöstra Thailand.

Våra populäraste hotell för din Ayurvedaresa till Thailand

De bästa Ayurveda paketen i Thailand

Oavsett om du vill avgifta din kropp, äntligen uppnå din drömvikt eller hjälpa din kropp att få tillbaka sitt ungdomliga strålande: I Thailand hittar du passande Ayurveda behandlingar.

Under en vistelse på sju nätter eller mer kan du dyka djupt ner i din personliga Ayurveda-upplevelse med en Ayurveda-kur i Thailand. I början av din Ayurveda retreat kommer din individuella dosha-typ att bestämmas under en inledande konsultation med din Ayurveda-läkare eller -specialist och en detaljerad behandlingsplan kommer att skräddarsys individuellt för dina behov. Upplev massage av huvudet, ansiktet eller hela kroppen, örtstämpelmassage, ångbad, inhalationer eller den Ayurveda-typiska olje-strålen på pannan. Alla ayurvediska behandlingar för kroppen och sinnet tillbaka till harmoni och kan kompletteras optimalt med avslappningsmetoder som yoga och meditation.

Förutom behandlingarna kommer Ayurveda-läkaren också att bestämma din individuella kost. Under din resa kan du alltså byta till en ayurvedisk kost så att din dosha-konstitutionstyp förblir i balans eller återställs i balans. Du kan också välja veganska, laktosfria och glutenfria alternativ i ditt boende.

För att hjälpa dig att integrera Ayurveda i din vardag och fortsätta ditt välbefinnande även efter kuren kan du delta i Ayurveda-workshops, ayurvediska matlagningskurser och seminarier på vissa hotell under din Ayurveda-semester i Thailand.

Wellness i Thailand

Ayurvediska program i Thailand

Dessa Ayurveda-kurformer finns i Thailand

Ayurveda Panchakarma i Thailand

Panchakarma

Traditionell Ayurveda i Thailand upplevs mest autentiskt under en Panchakarma-kur. Under den så kallade "femfaldiga reningen" rensas kroppen från ackumulerade gifter och avfallsprodukter. Den trefasiga kuren börjar med en förberedande fas där gifterna löses upp genom massage och fortsätter med en efterföljande reningsfas. Under denna fas elimineras de lösta metaboliska produkterna från kroppen. I den sista uppbyggnadsfasen får din kropp stöd för regenerering genom ayurvediska preparat och lätt motion.

Ayurveda Rasayana i Thailand

Rasayana

Rasayana betyder föryngring och vitalisering. Fräscha upp din kropps väsen genom en Rasayana-kur på din Ayurveda-semester i Thailand. Med hjälp av en diet som är skräddarsydd för dig, skonsam hud- och kroppsvård, avslappnande ayurvediska behandlingar samt användning av föryngrande örter och medveten andning kommer du att känna dig pånyttfödd efter en kort tid. Få livsenergin att bubbla igen med hjälp av meditation och yoga. En fascinerande lätthet kommer att prägla din karisma och din kroppskännedom, så att denna semester garanterat kommer att stanna kvar i ditt minne under lång tid.

Ayurvedisk mat för viktminskningskuren

Ayurveda viktminskning

Befria dig själv från bantningstvång och uppnå äntligen ditt må bra-vikt på ett hälsosamt och naturligt sätt. Den frihet och lätthet du får genom en ayurvedisk viktminskningskur i Thailand kommer att förändra ditt liv till det bättre. Genom ayurvediska behandlingar och metoder elimineras fysiska avfallsprodukter och vikten minskar långsamt. Istället för att helt avstå från fast föda, vilket skulle vara fallet med fasta, äter du måltider gjorda av naturliga och obehandlade livsmedel under din ayurvediska viktminskningskur. Du kan komplettera viktminskningsprocessen med andningsövningar och yoga.

Ayurveda hotell i Thailand

Om du vill uppleva autentisk Ayurveda i Thailand kan du välja mellan olika boenden och erbjudanden. För högsta möjliga komfort och välbefinnande erbjuder många Ayurveda-boenden sina gäster även wellness- och spatjänster som hjälper dig att verkligen koppla av. Dessutom har alla hotell och Ayurveda-anläggningar tre till fem stjärnor nivå.

Boendets närhet till Thailands paradisiska natur gör att du kan komplettera din Ayurvedaresa till Thailand med milda aktiviteter som vandring, simning och snorkling.

Naturligtvis kommer erfarna Ayurveda-läkare eller -specialister, varav en del kommer från Indien eller Sri Lanka, att vara vid din sida under din Ayurvedakur i Thailand. Låt dig skämmas bort med traditionella, autentiska Ayurveda-behandlingar och hitta djup avslappning genom huvud-, fot- och ansiktsmassage, antistressmassage av ryggen med varma örtstämplar, örtmassage med risstämplar eller örtångbad.

De vackraste resmålen för din Ayurvedakur i Thailand

Big Buddha på Phuket, Thailand

Phuket

På den populära semesterön Phuket kommer du att känna dig som i ett paradis. Turkosblått vatten möter vita, ändlösa sandstränder, som Patong Beach, där du kan promenera och glömma alla dina bekymmer för en stund. På Ayurveda Resort på Phuket tillbringar du din autentiska Ayurveda-semester i Thailand med personlig och intensiv vård.

Traditionella träd-långbåtar i Ao Nang, Krabi, Thailand

Krabi

Krabi har rykte om sig att vara den mest extraordinära regionen i Thailand. Därför är det den perfekta destinationen för din Ayurveda-semester. Slappna av omgiven av grönskande skogar, klippor av skrovlig kalksten och drömstränder som verkligen inte står paradisöarna efter. Förutom fastlandet, som har en 120 kilometer lång kustlinje, hör flera större och mindre öar till provinsen Krabi. Koh Lanta och Koh Phi Phi kan utforskas under en dagsutflykt.

Vit sandstrand, palmträd och hav i Thailand

Koh Yao Noi

Ön Koh Yao Noi anses vara ett absolut insidertips bland de thailändska öarna. För en Ayurveda-semester full av lugn och avkoppling är den här ön därför bäst lämpad, eftersom den är mindre välbesökt än resten av öarna. Med sin ursprungliga charm och avslappnade atmosfär kommer Koh Yao Noi att påverka din regenerationsprocess positivt under Ayurveda i Thailand. Med en skoter kan du bekvämt utforska ön i din egen takt. Men du kan också upptäcka området på ett helt nytt sätt under en kajaktur.

Wat Plai Laem templet, Koh Samui, Thailand

Koh Samui

På Koh Samui har du möjlighet att uppleva Ayurveda i Thailand i en imponerande miljö med pärlvita sandstränder och drömlik natur. På grund av de många kokospalmerna kallas ön även för "kokosnöt-ön". Om du vill lära känna den thailändska kulturen och livsstilen lite bättre under din Ayurvedakur eller under en rundresa efteråt, är Koh Samui den perfekta platsen att göra det på. Strandälskare bör inte missa stränderna Chaweng Beach, Lamai Beach eller Maenam Beach. I Mu Ko Ang Thong National Park, en ögrupp nära Koh Samui, kan du snorkla.

Våra hotell för Ayurvedaresor till Thailand

FAQ - Ayurveda i Thailand

Vilken är den bästa tiden för en Ayurvedaresa till Thailand?

Den bästa tiden att resa till Thailand för en Ayurvedakur är mellan december och april. Under denna period är klimatet behagligt i hela Thailand och du kan räkna med bara några få regndagar per månad. November är också en bra övergångsperiod. Du kanske måste stå ut med fler regniga dagar per månad, men du kan ändå dra nytta av de varma temperaturerna.


Vad är en lämplig längd för en Ayurvedakur i Thailand?

För en Ayurvedakur i Thailand är det bäst att planera in minst 7 nätter, men beroende på typ av kur och planerat program rekommenderas längre vistelser på 14 dagar eller till och med upp till tre veckor.


Kan jag kombinera Ayurveda i Thailand med en rundresa?

Om du vill lära känna mer än bara omgivningarna kring din Ayurveda-anläggning under din resa till Thailand kan du kombinera din Ayurvedakur med en rundresa. Ayurveda-experter rekommenderar att du gör en rundresa före kuren så att du kan slappna av ännu mer efter Ayurveda-behandlingarna.


Alla Ayurveda erbjudanden i Thailand