Ayurveda Center

En plats för avslappning

Autentisk Ayurveda på kurcentret

Längtar du efter en paus från vardagens stress och vill du ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa? Tillbringa då din semester på ett Ayurveda center så att du kan finna ro och samla nya krafter.

Genom holistiska ayurvediska behandlingar genomgår din kropp en fullständig avgiftning och vitaliseras sedan genom välgörande behandlingar med örter och oljor. I den indiska hälsoläran läggs stor vikt vid sinnets hälsa. Med hjälp av yoga och meditation kan du få kropp och själ i harmoni igen och befria dig från dina bekymmer och inre bördor.

Vare sig det handlar om ett vackert spa omgivet av ängar, skogar och berg eller direkt på en tropisk palmstrand: hos oss hittar du det rätta Ayurveda hälsocentret på de vackraste platserna i Indien, Sri Lanka och Tyskland samt på många andra varierande destinationer. Vi hjälper dig att hitta det perfekta boendet för dig.

Upptäck våra bästa Ayurveda centrum

Vad du kan förvänta dig av ett ayurvediskt center

Våra Ayurveda hälsocenter erbjuder dig en idealisk plats för att dra dig tillbaka och njuta av det underbara lugnet i de omgivande naturlandskapen. I de flesta fall bor du i bekväma enkel- och dubbelrum, varav vissa förutom WC med badkar eller dusch även har en egen balkong där du kan andas in den friska luften och njuta av utsikten.

När det gäller faciliteterna kan det finnas stora skillnader mellan centren. Medan ditt boende i Tyskland vanligtvis har en modern wellnessavdelning med pool, bastu, ångbad och eget gym, är många spa-anläggningar i Indien och Sri Lanka traditionellt inredda och avstår ofta från större lyx. I stället kan du spendera din kur i en autentisk atmosfär, som är exotisk, harmonisk och naturnära, med ett tropiskt klimat och underbart varma temperaturer. Våra Ayurveda center erbjuder alla komfort på 3 till 5 stjärnor nivå. Du kan alltså helt fritt välja vilken lyxnivå du vill ha under din vistelse på Ayurveda centret.

Tips: Stjärnklassificering och ayurvedisk filosofi går inte ihop enligt vissa hotellägare. Låt dig inte avskräckas, du hittar förstklassiga Ayurveda-anläggningar i vårt sortiment även om de inte har några stjärnor i sitt namn. Ta en titt på bilderna och vår beskrivning av hotellets faciliteter.

En hängande kittel för ayurvedisk oljestråle på pannan

Förlopp av en Ayurvedakur på ett Ayurveda hälsocenter

Inledande samtal med Ayurveda läkaren

Till att börja med hålls ett inledande samtal med din Ayurveda läkare, som bestämmer din dosha-typ och skapar din individuella behandlingsplan.  Planenn anges hur det valda behandlingsprogrammet kommer att gå till, men den kan anpassas under kurens gång enligt läkarens bedömning.

Kurprogrammen omfattar vanligtvis dagliga behandlingar som oljemassage, oljestrålar pannan eller örtbehandlingar som utförs av professionella Ayurveda terapeuter. Yoga och meditation kompletterar detta varierade utbud och lugnar ner ditt sinne. Slutligen sker vanligtvis ett slutsamtal med din Ayurveda läkare, som ibland ger dig användbara tips om hur du kan dra nytta av resultaten av kuren så länge som möjligt.

En viktig del av kuren är naturligtvis maten. Lär känna det ayurvediska köket med en ayurvedisk frukost, lunch och middag och avgifta din kropp inifrån genom hälsosam kost.

Tips: I Asien erbjuds kuren på Ayurveda centret traditionellt endast med helpension. Från morgon till kväll kan du njuta av traditionella rätter med fantastiska kryddor och läckra frukter. På europeiska Ayurveda Wellness center är det ibland möjligt att boka en vistelse med enbart frukost eller halvpension, men detta är vanligtvis inte ayurvediskt. Läs beskrivningen noggrant. Ayurvediska eller dosha-anpassade rätter anges separat i programbeskrivningen. Om detta inte uttryckligen nämns får du det vanliga hotellköket, som naturligtvis inte är mindre gott.

Våra populäraste Ayurveda hälsocentrum

De vackraste länderna för din Ayurveda resa till Asien

Avslappning vid en flod i Indien

Indien

"Livets vetenskap" har sitt ursprung i Indien och har praktiserats här i över 5 000 år. Därför kommer du att behandlas med motsvarande hängivenhet av erfarna Ayurveda specialister som ofta har vuxit upp med traditionell medicin. I den indiska delstaten Kerala finns det många Ayurveda-boenden, varav de flesta ligger i omedelbar närhet av stranden. Här kan du ta långa promenader, koppla av under palmerna eller meditera mitt i denna naturidyll. En båttur på kanalerna i Backwaters ger dig också möjlighet att upptäcka en intressant natur och det typiska livet i Kerala.

En tropisk strand på Sri Lanka

Sri Lanka

Omgivet av vita sandstränder och det lugnande ljudet av det turkosa havet och erbjuder Sri Lanka de perfekta förutsättningarna för fullständigt välbefinnande. Mellan de mångsidiga ayurvediska behandlingarna kan du koppla av i skuggan av palmerna eller promenera genom den tropiska trädgården vid ditt Ayurveda center och beundra Sri Lankas unika flora. Tillbringa din semester till exempel i Bentota på öns västkust och njut av kombinationen av paradisisk natur och autentisk Ayurveda.

De vackraste orterna för din semester på ett Ayurveda Wellness Center i Tyskland

Kurzentrum Bad Kissingen

Bad Kissingen

Staden Bad Kissingen är mest känd för sina sju mineralrika termalkällor, som kropp och själ kan dra nytta av i lika hög grad. Förutom ayurvediska behandlingar kan du hitta djup avslappning i bastu, ångbad och termalbad och varva ner fullständigt. Du kan ta långa promenader på vandringsleder eller i stora spaparker och uppleva avkopplande stunder i den vackra naturen. Gör en utflykt till biosfärreservatet Rhön och vandra genom det idylliska naturlandskapet.

Kurhaus Bad Bocklet

Bad Bocklet

I Bad Bocklet drar du nytta av den helande kombinationen av bayersk naturläkningskraft och traditionell indisk visdom. I den vackra kurorten vid den frankiska Saale finns en av Tysklands starkaste mineral- och lerkurorter, som i kombination med de ayurvediska behandlingarna på ditt Ayurveda center har en mycket positiv effekt på din hälsa. Gå på vandringar eller cykelturer genom det pittoreska kuperade landskapet i lågfjällsområdet och aktivera dina självläkande krafter i harmoni med naturen.

Vandringsleden Rothaarsteig nära Bad Berleburgs

Bad Berleburg

Bad Berleburg ligger mitt i Tysklands största sammanhängande skogsområde, Rothaarbergen. Det är därför en idealisk utgångspunkt för naturvandringar, till exempel på de certifierade vandringslederna på Rothaarsteig. Njut av den fantastiska utsikten från höjderna och titta ut över de charmiga dalarna medan du andas in den hälsosamma bergsluften. Under yoga- och meditationssessioner mitt i dessa vackra landskap kommer du äntligen att komma till dig själv och hitta ditt eget centrum.

FAQ – Tips för att välja ditt Ayurveda center

Vilket är det bästa Ayurveda centret?

Det bästa Ayurveda hälsocentret för dig är ett center som uppfyller alla dina krav på faciliteter, mat och läge. Använd våra sökalternativ för att hitta ett lämpligt boende som motsvarar dina önskemål.


För vem lämpar sig ett Ayurveda center?

En semester på ett Ayurveda center passar både för personer som lider av hälsoproblem och för friska personer som helt enkelt vill göra något för sin hälsa. Kön och ålder spelar ingen roll, eftersom behandlingarna anpassas individuellt för varje enskilt fall.


Hur lång bör min semester på Ayurveda centret vara?

Olika längder av vistelser är lämpliga för olika typer av behandlingar. För att slappna av under en Wellness Ayurveda-kur räcker det med en kort semester på 2-3 dagar, men för en Rasayana-kur bör du planera in minst 7 nätter. En Panchakarma- eller fastekur är värd 12 nätter, som kan förlängas upp till 4 eller 6 veckor för att maximera de hälsofrämjande effekterna.


Hur mycket kostar en vistelse på ett Ayurveda center?

Rimliga erbjudanden för en vistelse på ett Ayurveda center börjar vanligtvis på cirka 5 000 kronor per person för 7 nätter i dubbelrum med helpension i Asien. Beroende på när du bokar finns det chansen att du kan dra nytta av våra rabatter. I Europa kostar 7 nätter på ett Ayurveda centrum ca 15 000 kronor per person i dubbelrum. I gengäld sparar du kostnaden för långa flygresor.


Hur kan jag spara när jag bokar mitt Ayurveda center?

Hos SpaDreams kan du alltid hitta billiga erbjudanden och last minute erbjudanden. Det lönar sig dessutom att boka tidigt, eftersom du då kan dra nytta av våra rabatter för tidig bokning.

Alla Ayurveda centrum