Ayurveda & Meditation

Ett absolut dreamteam

Din perfekta semester med Ayurveda och meditation

Många anser att Ayurveda och meditation är två separata discipliner som handlar om hälsa och välbefinnande. Men båda är en lyckad kombination, vilket är anledningen till att många Ayurveda-kurerbjudanden inte bara innehåller de klassiska Ayurveda-komponenterna utan även meditation. Konkret är Ayurveda behandlingar särskilt inriktade på kroppens hälsa, medan meditation framför allt bidrar till sinnets hälsa.

Meditation strävar efter andlighet för att rensa ditt undermedvetna sinne från all negativitet. Ayurveda innebär en medveten kost och en rad olika ayurvediska behandlingar. Dessa hjälper till att förebygga och behandla sjukdomar, eftersom de hjälper till att lindra och frigöra kroppen, till exempel genom att målriktat stimulera matsmältningen.

De bästa erbjudandena för Ayurveda & meditation

Ayurveda och meditation – ett kraftfullt läkesystem på en hälsoresa

Både meditation och ayurvediska metoder lägger värde på att upprätthålla en hälsosam kropp, vilket är grunden för ett lyckligt liv.

Tack vare kombinationen av Ayurveda och meditation uppnår du en koppling mellan kropp och själ som har stor betydelse för livslängden, eftersom ditt sinnestillstånd är lika viktigt som en hälsosam livsstil. Det är bevisat att (regelbunden) meditation leder till minskad stress, känslomässig stabilitet, bättre minne, långsammare åldrande, bättre sömn, lägre blodtryck, stärkt immunförsvar och mycket mer.

Läs nedan vad du kan förvänta dig av våra Ayurveda-hotell och Ayurveda-erbjudanden med meditation.

Ayurveda hotell med meditation

Oavsett vilket land, vilken ö eller region du väljer – våra partnerhotell ligger på de bästa platserna och lämpar sig utmärkt för din semester med Ayurveda och meditation.

Låt dig bli bortskämd på professionella Ayurveda hälsocentrum, Wellness Resorter eller till och med lyxhotell och kom i kontakt med din inre värld.

Alla boenden är lämpliga för både ensamresenärer och flera personer och lämnar inget att önska.

Under din Ayurveda och meditationsresa kommer du att få råd och sällskap av internationellt licensierade yrkespersonal. Utbildade Ayurveda läkare och terapeuter tar hand om dig och dina mål individuellt. De helande händerna hos erfarna Ayurveda massörer frigör förlorade energier.

Ett ljust meditationsrum är vanligtvis tillgängligt för dina meditationssessioner, ibland även med utsikt över poolen, havet eller bergen. I varma regioner kan du ofta också dra nytta av meditationsplattformar utomhus, där du kan uppleva meditationssessioner omgiven av vacker natur. Det är inte ovanligt att dessa platser är kärleksfullt utformade med speciell arkitektur och andra designelement som kan påverka meditationen positivt.

De flesta resorter och hotell har också utmärkta spa- och sportområden och, beroende på semesterorten, inomhus- och utomhuspooler av högsta klass.

Ayurveda Wellness-hotell

Typiska paket innehåll i en Ayurvedakur med meditation

Vi erbjuder en rad olika Ayurveda-kurer, från prova-på-resor till intensiva kurer som varar i flera veckor, som enkelt kan väljas ut och anpassas till dina behov. Våra Ayurveda- och meditationspaket innehåller i regel följande komponenter:

  • Ayurvediska behandlingar: Du kan se fram emot inte bara ayurvedisk massage utan även olika örtbehandlingar i våra paket. Det handlar bland annat om den välkända ayurvediska oljestrålen på pannan, men också om örtinhalationer och örtoljeinpackningar.
  • Avslappningssessioner: Förutom ayurvedisk meditation erbjuder de flesta Ayurveda-anläggningar även andra avslappningsalternativ. Det kan till exempel handla om yogapass eller pilateskurser. Avslappningssessioner med meditation, yoga eller pilates äger vanligtvis rum minst en gång om dagen, ofta tidigt på morgonen eller på kvällen. Enheterna är guidade och genomförs antingen i grupp eller, beroende på den bokade programinriktningen, ibland även ensamma med en mentor. Särskilda grundläggande kunskaper eller tidigare erfarenhet krävs inte.
  • Individuella behandlingar: Alla kurer är noggrant skräddarsydda för individuella behov, t.ex. avgiftning, rening, anti-aging, stressreducering eller viktminskning, efter professionell bestämning av din dosha-typ och erbjuder instruktioner – i form av seminarier och Ayurveda-matlagningskurser – inom träning och kost. Meditationstekniker tar också hänsyn till din dosha-typ. På så sätt lär du dig de "verktyg" som passar dig för att nå ett tillstånd av fullständig avslappning. På samma sätt kan kunskap om din personliga dosha-typ komposition och lämpliga former av meditation minska överskottet av en viss dosha som kan göra dig sjuk.
klangskål för Ayurveda Meditation

De vackraste resmålen för en Ayurveda resa med meditation i Asien

Kerala

Indien

Vad du än vill ha på din semester kan du hitta det i Kerala – tillbringa avkopplande dagar på någon av de vackra stränderna eller fördjupa dig i den färgstarka och fascinerande indiska kulturen. En blandning av palmkantade stränder, kristallklart hav och frodiga gröna berg väntar på dig. Kerala, Ayurvedas födelseplats, som beskrivs av National Geographic som "ett av världens tio paradis", låter dig uppleva fysisk, mental och andlig utveckling. Så snart du anländer och senast efter din första meditation kommer du att förstå varför lokalbefolkningen kallar Kerala för "Guds eget land".

Sri Lanka

Sri Lanka

I Sri Lanka får du njuta av en Ayurveda Meditation Retreat av ett speciellt slag. Fördjupa dig i detta fridfulla land där du ständigt kommer att finna nya nivåer av inspiration, för Sri Lanka erbjuder mer än snövita kuster, strålande blå himmel och kristallklart vatten. Den förtrollande önationen kännetecknas av palm- och risfält, böljande kullar och berg och en grönskande vegetation. Sri Lanka är en idealisk plats för en autentisk Ayurveda retreat och en perfekt oas av lugn och ro för att hitta avkoppling och inre visdom.

Indonesien

Indonesien

Världens största ö-stat har mer än 17 000 öar. De mest kända är Bali, Sumatra och västra Nya Guinea. Indonesien erbjuder otaliga äventyr och oförglömliga upplevelser. Varje ö lockar med sin egen charm. Från kilometerlånga vackra stränder till varje öns inre. Denna republik i Sydostasien erbjuder allt du kan önska dig och är det perfekta resmålet för en Ayurveda- och meditationssemester.

De bästa resmålen för en semester med Ayurveda och meditation i Tyskland

Bayern

Bayern

Bayern inspirerar! Här kan du få allt du behöver för en välförtjänt paus från vardagen. Ladda batterierna under en lång och avkopplande promenad genom den vackra bayerska landsbygden eller ge ditt sinne näring under ett stimulerande besök på någon av de otaliga kulturinstitutionerna. En vistelse på ett utmärkt Ayurveda-hotell ger dig möjlighet att uppleva naturens lugn och förena kropp och själ.

Schwarzwald

Schwarzwald

En ayurvedisk meditationsretreat i Schwarzwald ger dig möjlighet att distansera dig från vardagen och njuta av lugn och ro. Under en vandring i detta tyska lågfjällsområde får du avkoppling för kropp, själ och ande nästan av sig själv. Guidade meditationer omgiven av naturliga kraftplatser, berg med en speciell aura, platser med tystnad och naturens storslagenhet ger dig en känsla av frid och stödjer dig aktivt under din Ayurveda resa.

Berlin

Tyska storstäder

Många hälsohotell i tyska storstäder som Berlin eller Düsseldorf ser också den gamla indiska traditionen som ett komplement till den konventionella medicinen. En tysk storstad är idealisk för en kombinerad kur med Ayurveda och meditation. Många dolda trädgårdar och stora parker bjuder in till meditationssessioner under den blå himlen. På samma sätt kan du återupptäcka din inre balans under ett besök på ett av de otaliga museerna och samtidigt ge din kulturanda näring.

Alla erbjudanden för Ayurveda & meditation på ett ögonkast

FAQ - Vanliga frågor om Ayurveda och meditation

Vilka är de gemensamma målen för Ayurveda och meditation?

Båda disciplinerna syftar till att få kropp och sinne i harmoni. Ayurveda fokuserar mer på fysisk hälsa, medan meditation främst syftar till mental avslappning. Genom att kombinera dessa två metoder kan man uppnå en holistisk avslappning och helande som är mer djupgående och långvarig.


Vad betyder "Ayurveda meditation"?

Termen "Ayurveda meditation" brukar innebära en kombination av Ayurveda-behandlingar och meditationssessioner. Du kan boka motsvarande kurerbjudanden hos oss. Det kan också innebära meditation enligt ayurvedisk standard. Beroende på dosha-typen väljs en lämplig form av meditation.


Vad är syftet med ayurvedisk meditation?

När det gäller meditation inom ramen för Ayurveda är det framför allt en meditationsform som är lämplig för dosha-typen som gäller. Pitta-typer fungerar ofta mycket bra med visualiseringar, medan Vata-typen behöver en meditation där ord spelar en viktig roll. Kapha-typer uppfattar världen främst med känslor, så detta bör vara fokus för meditationen. Meditationer kan också hjälpa till att minska en överdriven dosha. Särskilt för personer med överbelastning av Vata eller Kapha kan meditation leda till mer lugn och avslappning.


Hur går en meditationssession vanligtvis till på ett Ayurveda-hotell?

Meditationssessionerna på Ayurveda-hotellen äger rum huvudsakligen på morgonen eller kvällen i mindre grupper, ibland även som privata sessioner. Själva meditationen sker med de typiska komponenterna avslappnad hållning, medveten andning, "släppa tankarna" och ett långsamt slut på meditationen. Några av våra partnerhotell erbjuder också meditativa vandringar i naturen.


Vad ska finnas med på packlistan för en semester med meditation och Ayurveda?

Under din Ayurveda meditationssemester är det viktigt att du känner dig bekväm och att ditt rörelseutrymme inte begränsas. Välj därför kläder som sitter bekvämt. För meditationssessioner som huvudsakligen äger rum på morgonen eller kvällen bör du också ha med dig en lätt långärmad jacka av naturfibrer. Annars kan du frysa, även i varmare länder som Indien och Sri Lanka. När det gäller underkläder är det viktigt att komma ihåg att de kan bli väldigt oljiga på grund av de ayurvediska behandlingarna.

Alla Ayurveda och Meditation erbjudanden