Ayurveda Spa

Ayurveda Spa

En plats för att må bra

Avkoppling på ayurvediska spa & hotell

Känner du längtan om att bli bortskämd från topp till tå? Har du samtidigt lust att dyka in i Ayurvedas – livets vetenskap – värld och känna de positiva effekterna av den traditionella indiska läkekonsten för kropp och själ? Då är en time-out på ett Ayurveda spa och hotell precis rätt för dig!

Här kan du få din kropp och ditt sinne tillbaka i balans genom att njuta av behandlingar som är anpassade till din dosha-typ, äta en hälsosam ayurvedisk kost och glömma vardagen och frigöra dig från all stress under fantastiska ayurvediska spabehandlingar, som till exempel en mängd olika typer av massage, klassiska oljestrålar på pannan, vitaliserande helkroppspeelings eller till och med klassiska kosmetiska behandlingar.

Våra partnerhotell med Ayurveda spa stöder dessutom avkopplingseffekten tack vare husens vackra läge. Oavsett om det är idylliskt beläget vid en sjö eller nära en skog i Tyskland eller snarare exotiskt vid en strand i Indien, på Sri Lanka eller Bali, bidrar varje Ayurveda spa till din avkoppling med sitt speciella läge. I det följande kommer vi att presentera de spabehandlingar som väntar dig på ett ayurvediskt spa, berätta hur en ayurvedisk semester fungerar och visa dig populära ayurvediska resmål för din semester med utsikt över kristallklart hav, djupt gröna skogar eller snötäckta bergstoppar.

Upptäck våra bästa Ayurveda Spa Hotell

Det här väntar på dig på ett Ayurveda spa hotell & resort

De Ayurveda spa-hotell som SpaDreams samarbetar med är platser för avkoppling, idylliska oaser för lugn och ro. Dra dig tillbaka från din vardag och släpp allt som du inte vill ta med dig på din resa. Rummen och utrustningen i de gemensamma utrymmena och i wellness-områdena gör det lätt för dig att känna fullständig avkoppling. Välj mellan bekväma enkel- eller dubbelrum, som alla har dusch/bad, toalett, kassaskåp och i förekommande fall en terrass eller balkong med vacker utsikt över ditt favoritlandskap.

Höjdpunkterna på Ayurveda spa är de unika wellness-områdena där allt kretsar kring massage, ayurvediska skönhetsbehandlingar, hälsa och ditt välbefinnande. Populära och ofta erbjudna behandlingar på spaet är helkroppsmassage med olja, ayurvedisk ryggmassage, fot-, huvud- eller ansiktsmassage, den traditionella Shirodhara oljestrålen på pannan, som har en otroligt lugnande effekt, eller Pinda Sveda örtstämpel-behandlingen. Helkroppspeelings är också underbart vitaliserande, stimulerar blodcirkulationen på samma sätt som massage och främjar avslappningen. Dessutom kan du som gäst på ett Ayurveda spa välja klassiska kosmetiska behandlingar eller anti-ageing-program, som ser till att du återvänder från din spasemester fräsch och med förnyad energi. Ayurvediska föryngringskurer finns hos oss under namnet "Rasayana kur".

Många av de program som finns hos SpaDreams kallas "Ayurveda Light". Det här är Ayurveda-arrangemang som i första hand syftar till avkoppling. Det handlar om att lära känna det indiska läkesystemet, en mild introduktion till Ayurvedas värld. Dessa program är idealiska för personer som bara har några få dagar på sig för att varva ner och ändå inte vill missa ayurvediska behandlingar.

En viktig del av en semester på ett Ayurveda spahotell är naturligtvis maten. Både kropp och sinne kan profitera otroligt mycket på en balanserad och hälsosam kost. På autentiska Ayurveda spahotell kan du därför förvänta dig ayurvedisk mat som också är anpassad till din konstitutionstyp, vanligtvis i form av helpension. På vissa spahotell kan du också boka enbart frukost, men för att få den mest positiva effekten på ditt välbefinnande rekommenderas kombinationen av ayurvediska spabehandlingar och ayurvedisk mat. På vissa Ayurveda spa och resorter har du också möjlighet att lära dig mer om ayurvedisk matlagning och medicinska örter under seminarier.

Ayurvediska rätter

Så här skulle din Ayurveda behandling på ett Ayurveda spahotell kunna gå till

Ayurveda Behandlung im Spa

Beroende på vilken typ av Ayurvedakur du bokar hos oss kan en första punkt i programmet vara ett inledande samråd med din Ayurveda-läkare. Under det inledande samtalet bestäms din dosha-typ, vilket hjälper teamet av läkare och terapeuter att skapa ett spaprogram för dig, med spa-behandlingar som skräddarsys för din typ. Beroende på vilken konstitutiosyp du tillhör hjälper vissa spabehandlingar mer till att återställa balansen mellan dina doshas. Läkarkonsultation ingår i de flesta antistress-programmen, men inte i Ayurveda Light-programmen.

Det som definitivt ingår i varje spa-vistelse på ett Ayurveda-hotell är ayurvedisk massage. Abhyanga-massagen, där hela kroppen gnuggas med olja, är särskilt populär! Råsilkeshandske-massagen är en torr massage som stimulerar ämnesomsättningen och förnyar huden på ett synligt sätt. Typiskt för spa är också arom-bad med olika medicinska örter eller blommor som skämmer bort alla sinnen! Tillsammans med oljemassage, oljestrålar på pannan, ayurvedisk peeling eller behandling med örtstämplar erbjuds yoga, meditation eller andra avslappningspass. På detta sätt vårdas inte bara ditt yttre på ett Ayurveda spa, utan även ditt sinne får vila. På en Ayurveda spa-resa kan du se fram emot 3-6 behandlingar per dag. Hälso- och spa-behandlingarna utförs alltid av professionella Ayurveda-terapeuter, så du kan vara säker på att du är i de bästa händerna. Ta med dig avkopplingstips hem till din vardag under ett avslutande föredrag!

Våra populäraste erbjudanden för Ayurveda spa

De vackraste resmålen för din semester på ett Ayurveda spa

Indien

Indien

Indien är hemvist för den ayurvedisk läkekonsten. Här väntar ayurvediska spahotell och resorter samt hälsocentrum av högsta klass på dig. Vill du kombinera din Ayurveda-spa-resa med en avgiftningskur, en viktminskningskur eller en föryngrande Rasayana-kur? I Indien hittar du allt! Ayurveda spa i Indien är också kända för sin varma och inbjudande atmosfär. De idylliska oaserna av lugn och ro, som för det mesta ligger i maritimt-tropiskt klimat, garanterar omedelbar avkoppling och en djup känsla av välbefinnande så snart du anländer. Upplev en ayurvedisk semester från dess mest autentiska sida! På de flesta indiska hotellen talas engelska mycket bra.

Sri Lanka

Sri Lanka

På en spasemester i Sri Lanka väntar tradition i tropisk stil. Mellan pittoreska sandstränder, vidsträckta flodlandskap och magiska tempel kan du njuta ännu mer av olje- och ryggmassage, yoga och liknande. Under din semester på ett Ayurveda spa på Sri Lanka kan du också besöka meditationsplatser och buddhistiska tempel och på så sätt kombinera din spa-semester med kultur och sightseeing. Precis som i Indien finns här resorter som drivs av tyska eller österrikiska företag och personalen pratar oftast engelska. Återställ balansen mellan kropp och själ med Abhyanga-massage, yoga och andra erbjudanden på "Indiska oceanens pärla".

Tyskland

Chiemsee, Tyskland

Vare sig det är i Odenwald, Rhön, Nordrhein-Westfalen eller vid Chiemsee med utsikt över de bayerska alperna – i Tyskland hittar du Ayurveda spa och retreats där du kan få din första erfarenhet av den ayurvediska läran. En vistelse på ett Ayurveda spa i Tyskland är perfekt, särskilt för dig som ännu inte har haft någon kontakt med Ayurveda och som vill boka en prova på-vecka innan du ger dig ut på den långa resan till Asien. Du kan inte göra fel med program som "Yoga och Ayurveda", "Lär känna Ayurveda" eller "Ayurveda Relax". Gör något gott för din kropp och själ och ta reda på om en längre Panchakarma-kur på en Ayurveda Health Centre också skulle vara ett alternativ för dig!

FAQ - Tips för din semester på ett Ayurveda spa

Vilket är det bästa Ayurveda spaet för mig?

Det beror på dina personliga preferenser. Vårt utbud av Ayurveda-boende har allt från enkelt till lyxigt. Det är bara att bläddra igenom vårt utbud av Ayurveda-paket och hitta det som passar dig bäst.


För vem är en semester på ett Ayurveda spa lämplig?

En semester på ett Ayurveda spahotell är perfekt för alla som vill ta en paus från vardagen. Låt dig skämma bort dig själv med Ayurveda-behandlingar och njut av den exotiska atmosfären på spaanläggningarna, oavsett om de ligger i Tyskland eller Asien. Även om du vill behandla ett hälsoproblem kan en Ayurveda-semester hjälpa dig. Vi hittar gärna ett program för dig som är skräddarsytt exakt efter dina behov. För att delta i en Ayurveda retreat behöver du inte ha erfarenhet av Ayurveda-lära, yoga eller meditation. Hotellets personal hjälper dig gärna i alla frågor.


Hur lång bör min semester på ett Ayurveda spa vara?

Om du bara vill prova Ayurveda och koppla av räcker det med en veckas vistelse. Om du vill lära dig mer om Ayurveda eller känna långsiktiga resultat bör du planera in minst 14, bättre 21 dagar för din semester. "Ayurveda Light" programmen som nämns ovan är ofta kortare. Du kan boka denna kur för 2 nätter eller mer.


Vad kostar en vistelse på ett Ayurveda spahotell?

Det beror på vilket paket du har bokat. I Indien eller Sri Lanka kan du få 7 nätter med helpension och 3 till 6 ayurvediska behandlingar per dag för mindre än 5000 kronor per person i dubbelrum. I Tyskland är Ayurveda-behandlingar i allmänhet dyrare, men du sparar något på flygkostnaderna. Vi skiljer också mellan "Ayurveda Light" program, som är mycket billigare då det är "prova på program", och autentiska Ayurveda-kurer.


Hur kan jag spara pengar när jag bokar ett Ayurveda spa?

För det första kan du spara pengar om du bokar tillräckligt tidigt och inte reser under den absoluta högsäsongen. På spadreams.se kan du dock oftast hitta billiga erbjudanden och last minute erbjudanden även för resor med kort varsel. Vårt nyhetsbrev informerar dig också regelbundet om fantastiska aktuella erbjudanden.

Alla Ayurveda spa & hotell