Ayurveda retreat

En tillflyktsort för holistisk behandling

Kom i kontakt med dig själv på våra Ayurveda retreater

I takt med att våra moderna liv blir alltmer upptagna börjar vi ofta förlora oss själva i det hektiska och stressiga i våra alltför schemalagda dagar. Ibland behöver vi bara ta oss tid att koppla bort livet för att återställa kontakten till oss själva. En Ayurveda retreat är perfekt för det! Vi erbjuder Ayurveda retreater runt om i världen på lugna resorter och hotell med all inclusive-paket som är utformade för att hjälpa dig att hitta lugn och ro. På den här sidan får du all information du behöver för att hitta den perfekta Ayurveda retreaten för dig med lugnt boende, mindful yoga och meditation, sköna behandlingar och utsökt mat!

Våra populäraste Ayurveda retreater

Detta är vad våra Ayurveda retreater erbjuder

En avkopplande ayurvedisk retreat börjar med ett lugnt boende på en vacker resort. Rummen är utformade för att hjälpa dig att komma till ro och lånar ofta element från naturen för att skapa en lugnande och helande miljö. Utöver detta erbjuder de flesta resorter många underbara faciliteter, inklusive pooler, trädgårdar, dedikerade yoga- och meditationsutrymmen samt fridfulla spa-områden eller behandlingsrum, där du kommer att tillbringa en stor del av din tid med att återknyta kontakt med dig själv och din omgivning.

Ayurveda-behandlingarna är en viktig del av varje ayurvedisk retreat. Efter samråd med en Ayurveda-läkare får du en skräddarsydd plan för dina personliga mål för hälsa och välbefinnande, vilket ger dig en chans att helt släppa taget om dina dagliga bekymmer och stressorer medan du blir bortskämd av begåvade terapeuter och personal. Genom oljemassage, ångbad, örtstämpelmassage och många andra behandlingar kommer du att känna hur din kropp börjar släppa spänningar som byggts upp med tiden. All personal är välutbildat och erbjuder dig inget annat än den bästa upplevelsen, från den varma och välkomnande receptionen till förstklassiga behandlingar och ayurvedisk expertkunskap.

För att avrunda din Ayurveda retreat kommer du också att få njuta av utsökta ayurvediska kulinariska läckerheter. Dina måltider och din kostplan kommer också att skräddarsys exakt efter dina individuella behov. De flesta ayurvediska retreater är all-inclusive, vilket innebär att alla dina önskemål kommer att tillgodoses när du anländer.

De vackraste resmålen för en Ayurveda retreat

Flod, palm träd och hus i Indien

Indien

Indien är inte bara Ayurvedas födelseplats, utan också hemvist för ett omfattande arv och en kultur som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Denna vackra halvö är också hemvist för en mängd olika klimat och destinationer, allt från vidsträckta sandstränder till det hisnande Himalaya och allt däremellan. Oavsett om du är ute efter en andlig reträtt eller helt enkelt är nyfiken på att utforska nya och exotiska länder har Indien något för alla!

Ayurveda i Indien

Strand, palmträd och vita båtar på Sri Lanka

Sri Lanka

Denna önation, som ofta kallas Indiska oceanens pärla, erbjuder en mängd vackra resmål. Oavsett om du vill bo nära havet och höra vågorna slå mot stranden eller lyssna på djurlivet när solen går ner över de frodiga djunglerna i hjärtat av landet, finns det en ayurvedisk resort som är precis rätt för dig!

 

Ayurveda på Sri Lanka

Ayurveda i Thailand

Thailand

Ayurvediska retreater är ofta mycket andliga och hjälper människor att komma i kontakt med sig själva genom mindfulness. Det finns ingen bättre plats än Thailand med sina glittrande tempel och fantastiska kustlinjer. Upptäck andlighetens hemligheter under en ayurvedisk retreat i Thailand, "leendens land", med sin varma gästfrihet.
 

Ayurveda i Thailand

Mallorca, Spanien

Europa

Ayurvediska retreater finns också närmare hemmet på några av de mest fantastiska platserna i Europa. Oavsett om du vill besöka en klassisk kurort i Tyskland, uppleva Spaniens eller Portugals varma kustlinjer eller helt enkelt kombinera en ayurvedisk retreat med god italiensk mat eller gott italienskt vin, erbjuder Europa allt! Utforska den lysande fusionen av europeiska landskap och den fjärran österländska läkekonsten.

Ayurveda i Europa

De populäraste typerna av Ayurveda retreater

Ung kvinna praktiserer yoga vid soluppgång

Ayurveda & Yoga

De beskrivs ofta som en klassisk duett. Ayurveda behandlar kroppens sjukdomar och balanserar dina doshas medan yoga hjälper dig att återställa balansen i ditt sinne och din själ samtidigt som du återställer kontakten med din kropp. Yoga är en integrerad del av varje Ayurveda retreat och ordineras ofta av ayurvediska läkare och terapeuter. Oroa dig inte, yogakurserna är både för nybörjare och avancerade yogis!

Mer om Ayurveda & Yoga >>

Ayurvediska örter och ingredienser för detox

Ayurveda & Detox

Ett hektiskt liv innebär också att vi tenderar att försumma vår kropp och ge den snabbmat eller medicinerar den i onödan. Kroppen behöver hjälp för att återskapa sin balans och göra sig av med gifter som byggts upp med tiden. Ayurvedisk avgiftning stöder kroppens naturliga reningsprocesser med behandlingar och naturliga örtblandningar som möjliggör en djupgående rening.
 

Mer om Ayurveda & Detox >>

 

 

Lava stenar, levande ljus, olja och en vit orkidé blomster

Ayurveda & Wellness

Stress byggs upp med tiden och leder ofta till att vi känner oss ohälsosamma. Det är ofta svårt att hitta tid för att slappna av och lyssna på vad kroppen behöver. Ayurveda Wellness retreater ger dig chansen att bli bortskämd från topp till tå och med hjälp av Ayurveda-experter kommer du att hitta förnyad styrka och livsglädje.
 

Mer om Ayurveda & Wellness >>

 

 

Kvinna i grön klänning håller ett levande ljus i form av en orkidé blomma

Ayurveda & Meditation

Meditation hjälper till att träna upp din medvetenhet och mindfulness. Precis som yoga hjälper meditation dig att återfå kontakten med dig själv och lär dig att lyssna på din inre röst. Genom att behandla kroppen med Ayurveda och sinnet och själen med meditation börjar du hitta dig själv igen, vilket i slutändan ger dig mer styrka och frid för att framgångsrikt hantera dagliga stressfaktorer med lätthet.

Mer om Ayurveda & Meditation  >>

De bästa Ayurveda program för din Ayurveda retreat

Ayurveda Panchakarma

Panchakarma betyder "fem förfaranden" och beskriver de fem metoder som används för att rengöra kroppen på djupet. Det rekommenderas för längre vistelser (minst 14 nätter) samt för alla som vill gå till botten med mer djupt rotade besvär eller tillstånd. Du kommer att åtföljas av en erfaren ayurvedisk läkare under hela Panchakarma-behandlingen som ger dig expertrådgivning och även ser till att din kropp reagerar på behandlingen som den ska.

Ayurveda Rasayana

Rasayana är ett ayurvediskt föryngringsprogram som ska hjälpa dig att slappna av, varva ner och känna dig lätt igen. Det stödjer kroppen i att främja dess naturliga immunitet och processer, vilket i slutändan syftar till att hjälpa dig att leva ett längre och hälsosammare liv.

Ayurvedic back treatment with dough ring and oil

Våra populäraste Ayurveda retreater

FAQ – Våra tips för att välja rätt Ayurveda retreat

Hur lång bör en Ayurveda retreat vara?

Ayurveda retreater kan börja med så få som 7 nätter. Ayurveda-läkare rekommenderar dock minst 12-14 nätter för att verkligen börja känna de fulla effekterna av behandlingarna och terapierna.


Hur kan jag spara när jag bokar en Ayurveda retreat?

Ayurveda retreater är redan bra erbjudanden eftersom allt oftast ingår: boende, läkarundersökning, behandlingar och mat. Men om du lyckas boka i god tid kan du dra nytta av erbjudanden för tidig bokning och kan ibland spara upp till 25 %! Det finns också bra erbjudanden under regnperioderna. Många Ayurveda-specialister rekommenderar att man reser under regnperioder eftersom vädret har positiva effekter på kroppen och behandlingarna.


Är en ayurvedisk retreat lämplig för vem som helst?

Ayurveda retreater är lämpliga för alla friska individer. Många medicinska tillstånd gynnas också av ayurvediska retreater, men det är bäst att rådgöra med SpaDreams reseexperter. Vi kan kontrollera med läkaren på plats innan du bokar för att se om en Ayurveda-retreat är rätt för dig! Detta är en tjänst som vi erbjuder utan extra kostnad.


Alla våra Ayurveda retreater