- 30%

Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village
FIRST CLASS

Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Chowara-Trivandrum
4.7 / 5.0 Utmärkt
53 omdömen
100% Rekommendationer
Medlem i den flerfaldigt prisbelönta Somatheeram-gruppen
professionellt, erfaret Ayurveda
Resort med status som Ayurvedasjukhus
Till erbjudandena

Flerfaldigt prisbelönt Ayurveda direkt på stranden

Traditionellt och miljövänligt Ayurvedaresort direkt vid den långa sandstranden. Flerfaldigt prisbelönt Ayurvedacenter, ayurvedisk skönhetsgård. Systeranläggning till Somatheeram Ayurveda Resort och AyurSoma Ayurveda Royal Retreat. Certifierad yogalärarutbildning 100/200/300/500 timmar RYT 6 veckors intensivkurs möjlig.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Vid havet
Perfekt för ensamresande
Mitt i naturen
Ayurvedaläkare
Ayurv. mat enligt doshatyp
Bastu
Yoga

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Vistelse/medresenär utan kur

7 nätter, Dubbelrum
i stället för 5 011 krfrån 3 508 kr

Ayurveda Regeneration - Avgiftning - Immunisering

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 13 287 krfrån 9 301 kr
Bestseller nr. 1

Ayurvedakur Slimming - Skönhet - Ryggrad

13 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 26 207 krfrån 18 345 kr

Ayurvedakur Anti Stress

13 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 29 387 krfrån 20 571 kr
Bestseller nr. 2

Ayurvedakur Anti Aging

13 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 29 387 krfrån 20 571 kr

Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village i detalj

Ditt Ayurvedaresort

I hjärtat av en vidsträckt tropisk trädgård, i en idyllisk sluttning med utsikt över det blå havet ligger Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village, omgivet av kokospalmer och risfält. Resorten öppnade sina dörrar 1992, är idag NABH (Ayurveda Hospital) ackrediterad och har två gånger vunnit National Tourism Award som "Bästa Ayurveda Wellness Center". En smal stenlagd stig leder till den långa sandstranden (rådfråga livräddaren innan du badar på stranden).

Ät & Njut

Under bar himmel och med utsikt över havet kan du njuta av upp till 250 olika vegetariska rätter i Ayurvedarestaurangen, baserade på doshorna Vatha, Pitha och Kapha. Beroende på läkarens kostplan erbjuds även icke-vegetariska rätter, ett urval av sallader och fruktjuicer samt ett stort utbud av lokala och internationella delikatesser och skaldjur. Kvälls matlagningsdemonstrationer hjälper till att dela den uråldriga kunskapen om Ayurveda-dieten.

Ayurvedacenter

Utmärkt med "Ayurveda SPA Europe Certificate" samt Ayur Diamond Award från Department of Tourism Government of Kerala, den högsta utmärkelsen för autentisk Ayurveda (tidigare Green Leaf). Personlig och professionell vård av ett erfaret team av Ayurvedaläkare (ca. 13) och terapeuter (ca. 60), 24 välutrustade behandlingsrum finns tillgängliga. De örter som används i behandlingarna bereds i Manaltheeram, Somatheeram Resort eller AyurSoma (se direktlänkar nedan). En holistisk ansats med yoga, meditation under kvalificerad ledning och Ayurvedabehandlingar leder till en djupgående förbättring av olika symtom. Ayurveda Beautyfarm erbjuder traditionell indisk skönhetsvård anpassad till Dosha-typen.

Yoga

Gruppyoga med indiska gurus hålls tre gånger dagligen utomhus - beroende på nivå (morgon: proffs, förmiddag nybörjare, eftermiddag avancerade). Privatlektioner kan också bokas för ca. € 10/timme (ca. 110 SEK).

Post-Chemo-Therapie

Citat från Ayurveda-huvudläkaren (2022): "21 dagars immunisering, revitaliseringsprogram tillsammans med kroppsreningsterapier som Panchakarma [...], för att återhämta sig från strålbehandling och förnya systemet. [...] vi har utmärkta läkemedel inom Ayurveda för att återuppbygga systemet efter operationen. Om [gästen] genomgår våra behandlingar och efterföljande medicinering under 3 till 4 månader, är en positiv återhämtning och kroppsuppbyggnad möjlig över tid."

Fritid

Vacker utomhuspool (ca. 6 x 18 m). Solstolar och parasoller finns tillgängliga på stranden. Upplev kulturella framträdanden som musik- och dansföreställningar. Skrädderi, butik och ett internetcafé finns i närheten. Strandpromenader, en båttur i Backwaters eller utflykter till närliggande platser med tempel och färgglada marknader - resorten hjälper till med att organisera utflykter.

Ankomst

Extra information

Bra att veta

Hotellrummen i överblick

De 44 gästbungalowerna är byggda i rustik, traditionell Kerala-stil med miljövänliga material och förmedlar atmosfären av ett lugnt byliv. Alla 61 rum (ca. 14-18 kvm) är utrustade med dusch/WC, A/C, takfläkt, kabel-TV, telefon och myggnät. Standardrum med stråtak, byggda av lertegel, Garden Cottages med sittgrupp eller privat terrass, Special Cottages och antikt möblerade Kerala-hus med havsutsikt, Deluxe Cottages med frontläge mot stranden. Wi-Fi i hela resorten.

 • Enkelrum=dubbelrum standard

  mer information
 • Dubbelrum standard

  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum Special Cottage havsutsikt

  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum Garden Cottage

  mer information
 • Dubbelrum Special Cottage havsutsikt

  mer information
 • Dubbelrum Garden Cottage

  mer information
 • Enkelrum Deluxe Cottage

  mer information
 • Dubbelrum Deluxe Cottage

  mer information
 • Dubbelrum Kerala Hus Deluxe

  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum Kerala Hus Deluxe

  mer information

Kundomdömen för Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village

53 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.7 Utmärkt  

100% rekommenderar hotellet till andra

4.7
Hotell
4.8
Service
4.8
Behandlingar
4.4
Kost
4.5
Wellness-område
 • "Fantastiskt boende"
 • "Vänlig service"
 • "Hälsosam mat"
 • "Professionella behandlingar"
 • "Vacker utsikt"
 • "Renlighet"
 • "Engagerad personal"
 • "Ayurvediska behandlingar"
 • "Uppfriskande upplevelse"
 • "Lugnande massage"
53 Resultat
Mycket bra.

Dalibor S.

maj 2024

Ensamresande | mellan 50 och 59 år | 12 - 16 dagar

En mycket avkopplande tid.

Mycket avkopplande och vackert läge.

Gabriela W.

april 2024

12 - 16 dagar

Avkopplande Ayurveda på en paradisisk resort

Christine W.

mars 2024

Som par | mellan 50 och 59 år | 12 - 16 dagar

Min man och jag gjorde en 12-dagars Ayurveda-behandling här. Allt var perfekt, från hämtning på flygplatsen till incheckning klockan fyra på morgonen. Resorten är vackert belägen på en kulle ovanför stranden i det första strandläget, för oss den vackrast belägna resorten av de tre Somatheeram-husen. Allt är grönt, välskött och blommar. Hängmattorna och yogaområdet med havsutsikt är en dröm. Bungalowerna är funktionella och rena, absolut inte lyxiga, badrummet är mycket enkelt, men ändå helt tillräckligt. Maten i den underbara restaurangen är fantastisk, ett brett utbud av vegetariska ayurvediska rätter. Allt är utsökt och mycket hälsosamt. Det finns till och med kaffe och omeletter till frukost. Den absoluta höjdpunkten är dock de behandlingar och massager på över 2 timmar som du får varje dag. Helt avkopplande och stärkande, du märker hur ditt batteri laddas dag efter dag. Vänligheten hos dessa människor är fantastisk, alla har ett leende på läpparna, från receptionspersonalen till personalen i restaurangen och Ayurveda-centret. Stort tack till hela teamet! Detta var verkligen inte vår sista vistelse på Manaltheeram, vi kommer tillbaka.

En vistelse på Manaltheeram med en bokad Ayurvedakur är ingen semester, utan en kur som är ganska ansträngande och kräver mycket av resenären, men samtidigt får den Ayurvedaintresserade valuta för sina pengar.

Ilka H.

februari 2024

Som par | mellan 60 och 69 år | 12 - 16 dagar

Super - hotell, service, behandlingar och kommunikation i förväg med Fitreisen

Simone K.

januari 2024

Ensamresande | mellan 40 och 49 år | 4 - 8 dagar

Plats

Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village
Indien, Sydvästra Indien/Kerala, Chowara-Trivandrum
Trivandrum International Airport (TRV)
ca 19 km / 32 min

Liknande hotell

Hotell i närheten