Ayurveda på Sri Lanka

Autentiska Ayurveda retreats

Ayurveda resa till Sri Lanka – ett tropiskt hälsoparadis

En Ayurveda resa till Sri Lanka lovar inte bara professionell vård av lokala experter. Dessutom erbjuder Sri Lanka också underbara destinationer för lämpliga paket. Eftersom det är ett land som är nära besläktat med den indiska subkontinenten samt konsten och vetenskapen Ayurveda, kan du också få en utmärkt inblick i önationens buddhistiska kultur under din Ayurveda retreat på Sri Lanka. Öns tropiska atmosfär samt den traditionella designen av många spahotell och Resorter säkerställer dessutom att din terapi äger rum i en autentisk atmosfär.

SpaDreams är din expert på autentisk Ayurveda på Sri Lanka. Vi ser till att din Ayurveda semester endast äger rum på de bästa lokala hälsoresorterna. Du kan själv välja anläggningen. Vare sig det är en strandresort vid havet, en tropisk Ayurveda retreat i Sri Lankas djungler eller ett lugnt Ayurveda hotell i öns berg – vi hittar säkert rätt boende för dig. Mer information och tips inför din Ayurveda-resa till Sri Lanka hittar du nedan.

Våra bästa Ayurveda retreats på Sri Lanka

Ayurveda paket på Sri Lanka

Vad du kan förvänta dig av din Ayurveda hälsoretreat

Programpunkterna för din Ayurveda retreat på Sri Lanka beror i hög grad på hur lång din vistelse är. De flesta inkluderar standardinnehåll som Ayurveda massage och ayurvediska Wellness behandlingar med ansiktsmasker och aromaterapi. En liten Ayurveda-workshop (t.ex. om ayurvedisk kost) är också tänkbar. För en kort semester av det här slaget är våra billiga Ayurveda-paketresor det bästa valet.

Mer omfattande är Ayurveda paket i samband med en Ayurveda-vecka. Förutom Ayurveda behandlingar som massage eller aromaterapi finns även ytterligare Ayurveda erbjudanden och kurser. Tänkbara är till exempel Yoga retreat som varar i flera dagar eller en ayurvedisk matlagningskurs i kombination med en ayurvedisk avgiftningskur. En motsvarande Ayurvedakur om kost rekommenderas särskilt för personer med matintolerans eller viktproblem.

Yogakurser är å andra sidan underbart lämpliga för en anti-stress Ayurvedakur på Sri Lanka. I det lokala utbudet ingår ofta utflykter till traditionella meditationsplatser och buddhistiska tempel på plats. Detta är ett idealiskt tillfälle att upptäcka landets kultur under en Ayurveda retreat på Sri Lanka.

Ayurveda program på Sri Lanka

Panchakarma Sri Lanka

Panchakarma

Panchakarma, fritt översatt från sanskrit, betyder "femfaldig behandling". Den klassiska ayurvediska rensningen används för att eliminera metaboliska avfallsprodukter, men också för stressbehandling och "mental rening". Kännetecknande för Panchakarma-behandlingen är den inre och yttre tillämpningen av oljebehandlingar. Dessa inkluderar intag av klarat smör (ghee) för att eliminera fettlösliga metaboliska avfallsprodukter, den ayurvediska oljemassagen Abhyanga eller Shirodhara oljestråle på pannan för att rena det tredje ögat som ligger i pannan.

Rasayana Sri Lanka

Rasayana

Under din Ayurveda behandling på Sri Lanka erbjuder Rasayana retreat även målinriktad stressterapi. Termen är sammansatt av orden rasa för "juice" eller "smak" och ayana för "rätt rörelse". Syftet är att styra flödet av kroppsvätskor och energier till ordnade kanaler genom vissa beteendemässiga åtgärder (Achara-Rasayana) och tillämpning av medicinska örter (Oshadhi-Rasayanas). Enligt ayurvedisk förståelse ska detta väcka kroppens självläkande krafter, stärka den och föryngra den genom regenerering såväl som vitalisering.

Ayurveda viktminskning Sri Lanka

Viktminskning & detox

I motsats till medicinskt tvivelaktiga nolldieter, avstår Ayurveda fastekurer aldrig helt från mat. Målet med den terapeutiska fastan är snarare att främja viktnedgång genom minskat födointag, med kalorisnåla soppor, bladgrönsaker, ris och maträtter med mungbönor på menyn. Detta kompletteras vanligtvis med en ayurvedisk detox med hjälp av renande ayurvediska örter.

Ayurveda retreats på Sri Lanka

Ett klassiskt Ayurveda center på Sri Lanka kännetecknas av tradition och tropisk stil. Ayurveda-terapeuterna på plats har vanligtvis vuxit upp med den asiatiska läkekonsten och är därför särskilt väl insatta. Med ett Ayurveda-hälsocentrum hos SpaDreams bokar du dessutom den perfekta kombinationen av lankesisk och tysk expertis. Många av våra Ayurveda-anläggningar står under tysk, schweizisk eller österrikisk ledning. Dessutom ser vi till att europeisk standard gäller på din Ayurveda Resort och erbjuder dig endast det bästa boendet på en nivå av 3 till 5 stjärnor.

Du kan välja mellan en Ayurveda Resort eller ett Ayurveda hotell vid havet och anläggningar i inlandet. Boendena vid havet ligger vanligtvis på Sri Lankas syd-, sydväst- eller västkust och lovar ren lyx tack vare många rymliga Wellness- och spaavdelningar med pool och ytterligare må bra-erbjudanden. I Sri Lankas bergsområden hittar du idealiska Ayurveda och Yoga retreat samt en och annan Ayurveda klinik, där en Ayurveda-läkare är tillgänglig för att ta hand om dina spabehov.

Sri Lanka AIDA Ayurveda hotel

Sri Lankas vackraste resmål

Kandaswamy temple vid nordkusten - Ayurveda på Sri Lanka

Nordkusten

På grund av det korta avståndet till det sydindiska fastlandet präglas norra Sri Lanka av den indiska arkitektoniska stilen. Det bästa exemplet är de lokala Gopuram-templen. En kombination av indiska och lankesiska tempelbyggnader är också Dagoba-stuporna på nordkusten. I den nordliga staden Jaffna på Sri Lanka ligger dessutom Nagulesvaram-templet och Kandaswamy-templet, två av de viktigaste hinduiska templen i landet. Detta gör Sri Lankas nordkust till ett idealiskt resmål för yoga- och kultursemestrar. Ett konstant varmt tropiskt klimat med lite nederbörd ger komplement till underbart soliga Ayurveda-semestrar på Sri Lanka.

Sri Lanka strand Ayurveda

Östkusten

Sri Lankas östkust är känd för sina pittoreska sandstränder. På en lokal Ayurveda-anläggning kan du därför perfekt kombinera strandsemester och Ayurveda-semester på Sri Lanka. Ett särskilt tips är stränderna Passikudah- och Kalkudah-bukten, där du kan utforska korallreven på Sri Lankas östkust under organiserade dykningar. Kanniya termalkällorna i Trincomalee lovar också extraordinära Wellness-upplevelser. De antika bassängerna i spaet matas av sju källor med olika temperaturer.

sydkusten Sri Lanka Ayurveda

Sydkusten

På Sri Lankas sydkust finns Madunagala termalkällorna i staden Hambantota. Regionen kännetecknas också av vidsträckta flodlandskap och badvikar, till exempel i Unawatuna. De är idealiska för utomhus yogaträning. Med fästningen och den gamla staden i hamnstaden Galle har Sri Lankas sydkust också ett genuint Unescos världsarv. Sydkusten är därför idealisk för kombinerade kultur- och Ayurveda-semestrar i Sri Lanka.

Ayurveda Sri Lanka strand vid västkusten

Västkusten

Populära yogastränder på Sri Lankas västkust, som Hikkaduwa, Bentota och Beruwala, är bland de vackraste i landet och har också många hotell och Resorter som specialiserar sig på traditionella Ayurveda behandlingar på Sri Lanka. Tempel-anläggningarna i Sri Lankas huvudstad Colombo lovar också kulturella höjdpunkter. Ett besök i stadens eget marknadsdistrikt Pettah rekommenderas också. Här hittar du allt från ayurvediska medicinska örter till hälsosam ayurvedisk mat för kulinariska äventyr under din Ayurveda-semester på Sri Lanka.

Våra bästa Ayurveda och Yoga retreats på Sri Lanka

FAQ - Ayurveda på Sri Lanka

Vad kostar är en övernattning på en Ayurveda Resort hos SpaDreams?

Du kan boka en Ayurveda Resort i Sri Lanka för 3 nätter hos SpaDreams från ca 2880 kronor.


Hur kan jag spara när jag bokar ett Ayurveda-hotell på Sri Lanka?

För särskilt låga priser rekommenderar vi fynd som last minute eller all inclusive erbjudanden samt våra populära specialerbjudanden för tidig bokning! Om du inte är bunden att resa under en viss tid på året är priserna särskilt lockande under lågsäsong.


Vilken är den bästa tiden för en Ayurveda-semester på Sri Lanka?

Om du semestrar i norr, nordost eller öst är den bästa tiden att resa mellan mars och november. Semestrar i södra eller västra Sri Lanka bokas helst från april till november.

Alla Ayurveda erbjudanden på Sri Lanka