Ayurveda Kliniker

Den bästa platsen för din hälsoresa

Autentisk Ayurveda på kurkliniken

Mellan långa arbetsdagar och hushållssysslor glömmer du ofta ditt eget välbefinnande och din hälsa. Under en vistelse på en Ayurveda klinik kan du lära dig att leva mer medvetet och ta bättre hand om dig själv. Unna dig en nödvändig paus och vila upp dig på vackra naturplatser i Tyskland och runt om i världen.

Med traditionella ayurvediska behandlingar som massage med vitaliserande oljor, värmebehandlingar eller oljestrålar på pannan kan du bokstavligen känna hur du slipper ballast från dina axlar. Meditation och yoga hjälper dig också att hitta dig själv igen och att lyssna på dina egna behov. Erfarna Ayurveda-specialister hjälper dig med din regeneration under hela din vistelse på Ayurveda kurhus. Dessutom väntar hälsosam mat och förstklassig inredning på dig på våra ayurvediska kliniker.

Vi ger dig nyttig information och hjälper dig att välja det perfekta boendet för dig.

Ayurvediska boenden med medicinsk fokus

Detta kan du förvänta dig av en ayurvedisk klinik

Eftersom smakerna är olika kan du välja mellan olika ayurvediska kurkliniker med individuell inredning och läge. Om du inte vill resa långt kan du välja en kurklinik i Europa, till exempel i Tyskland. På mångfaldiga platser som är omgivna av skogar och ängar eller i kustregioner kan du uppleva den härliga kombinationen av lokal natur och asiatisk medicin.

Om du letar efter något mer exotiskt och vill komma bort från allting är en Ayurveda klinik i länder som Indien eller Sri Lanka rätt plats att resa till, där det tropiska klimatet, djungeln och de palmkantade stränderna erbjuder en mycket lämplig atmosfär för att hitta sig själv. Ayurveda klinikerna i Indien och Sri Lanka övertygar dessutom med en hög grad av autenticitet. De kurer som utförs där ligger närmare den ursprungliga ayurvediska hälsoläran, är mer certifierade och har topputbildad personal.

Det finns dock även utmärkta ayurvediska kurkliniker utanför Indien och Sri Lanka som strävar efter en utmärkt kvalitetsnivå. De ayurvediska läkare som arbetar här har nästan alltid utbildats i Indien och Sri Lanka och samarbetar här med terapeuter som också har utbildats där. I hotellbeskrivningen på SpaDreams hittar du närmare uppgifter om läkare och team och kan på så sätt få en exakt bild av varje Ayurveda kurklinik. Där finns också en förteckning över specialiserade inriktningar och särskild ayurvedisk kompetens.

De Ayurveda kliniker vi erbjuder uppfyller alla våra höga kvalitetskrav och har vanligtvis 3 till 5 stjärnor.

Inredningen

Ett vackert möblerat rum med en himmelssäng på ett av Ayurveda-hotellen

Beroende på vilken destination du väljer kan Ayurveda klinikens faciliteter variera. I länder som Indien och Sri Lanka finns det boenden som framför allt imponerar med sin traditionella inredning och låter dig uppleva din kur i en autentisk atmosfär. I Tyskland och Europa fokuserar man också på wellness-aspekten. Därför har boendet här oftast en modern spa-avdelning med bastu, ångbad och pool. De vackert inredda rummen och sviterna på din klinik har inte bara dusch, toalett och badkar, utan ibland även egen balkong eller terrass. När du tittar på hotellbilderna får du genast en bra bild av boendet och kan på så sätt ge dig själv en liten förhandsvisning av semestern. Ayurveda-centret, behandlingsrummen, yogahallen och rummen är alltid på bild.

Maten

Olika ayurvediska rätter

Näring är en grundläggande byggsten i en framgångsrik ayurvedisk kur och många hälsobesvär har sin orsak i kosthållningen. Ayurvediska kurkliniker ser därför till att hälsosam mat från obehandlade livsmedel av hög kvalitet alltid erbjuds. Maten är skräddarsydd efter dina särskilda behov och din behandlingsplan för att hjälpa din kropp att avgifta inifrån. Det traditionella ayurvediska köket med läkande örter och kryddor lämpar sig även utmärkt för personer med matintolerans eller viktproblem.

Personalen

Ayurveda läkare i första samtalet med patient

På våra Ayurveda kliniker behandlas du av utbildade och erfarna Ayurveda läkare och terapeuter som anpassar sig till dina individuella behov. De genomgår flera års utbildning och är statligt certifierade i Indien och Sri Lanka. Vid ett första samråd med din ayurvediska läkare bestäms först din personliga dosha-typ, så att en behandlingsplan kan utarbetas som är exakt anpassad till dig. Denna plan kan justeras regelbundet under behandlingens gång. Det är alltid möjligt att kontakta specialistpersonalen på din Ayurveda klinik när som helst, även utanför de ordinarie mottagningstiderna, och de kommer att ta hand om dina behov på bästa möjliga sätt.

Ayurveda behandlingarna

En ayurvedisk ryggmassage

Med hjälp av mångsidiga ayurvediska behandlingar kan du stödja din fysiska och psykiska hälsa och uppnå större välbefinnande. Beroende på ditt hälsotillstånd och dina omständigheter kan olika typer av kurer och program vara lämpliga för dig, som vanligtvis åtföljs av daglig massage, oljebehandlingar och viss kost. Den traditionella Panchakarma kuren handlar om att fullständigt avgifta och vitalisera kroppen i tre faser, medan Rasayana kuren har en föryngrande effekt. På en ayurvedisk kurklinik kan du också ta del av kurer för fasta eller viktminskning samt Ayurveda Wellness-kurer.

Alla Ayurveda boenden med medicinsk fokus på ett ögonkast

Drömlika resmål för en Ayurveda klinik i Asien

Blick på Taj Mahal

Indien

Var är det bättre att uppleva en ayurvedisk kur än i ursprungslandet Indien? Långt bort från vardagens problem kan du koncentrera dig på dig själv och dina behov här, omgiven av exotisk natur. Promenera längs tropiska palmstränder i regioner som Kerala, besök ett av de många färgglada hinduiska templen och hitta tillbaka till den förlorade livsglädjen. Ett stort plus med indiska kurkliniker är deras autenticitet. I Indien är Ayurveda en officiell del av hälsovårdssystemet. Utbildningen för att bli ayurvedisk läkare är lagstadgad och föreskriver en fem och ett halvt års universitetsutbildning följt av ett års praktik. Kur-anläggningarna i Indien är oftast traditionella och erbjuder en holistisk Ayurveda-upplevelse som du sent kommer att glömma.

Sri Lanka

Sri Lanka

Fascinerande tempelkomplex, vidsträckta flodlandskap och pittoreska tropiska stränder väntar på dig när du väljer en ayurvedisk kurklinik på Sri Lanka. Här kan du hitta till dig själv med yoga och meditation och lära dig att ta hand om dig själv.

Tack vare den nära kontakten med Indien kan du också uppleva mycket autentiska Ayurveda behandlingar på Sri Lanka. Även här fullföljer läkarna en 5- till 6-årig utbildning och avslutar sin utbildning med en 1- till 2-årig praktik. I många familjer går läran i arv i flera generationer.

Ayurvediska kliniker i de vackraste regionerna i Tyskland

skog i Bayern

Bayern

Oavsett om det är i djupet av den bayerska skogen eller i vackra kurorter som Bad Kissingen – i en ayurvedisk kurklinik i Bayern kan du för en gångs skull koncentrera dig helt på dina egna behov. Naturens helande kraft hjälper till att aktivera kroppens självläkande krafter och utlösa din egen regenerering. På vandringar längs kristallklara sjöar, över blommande ängar och doftande skogar kan du glömma vardagens stress och bekymmer och återställa din inre balans.

Sauerland

Nordrhein-Westfalen

Under en Ayurvedakur i NRW kan du finna lugn och ro i harmoni med naturen och ladda batterierna. Kombinera ett besök på ett stort antal termalbad och klimatkurorter i Rothaar-bergen och Teutoburg-skogen med ayurvediska behandlingar på din Ayurveda klinik och hitta ditt inre centrum igen. Regionens natur erbjuder också möjligheter till varierande vandringar. Låt dig förtrollas av det lila havet av ljungblommor i Sauerland och upptäck en annan sida av Ruhr-området på Ruhrdalsleden.

FAQ – Ytterligare information om Ayurveda kliniker

Vilken är den bästa Ayurveda kliniken?

Den perfekta ayurvediska kliniken för dig är den som bäst uppfyller dina önskemål och krav. Med hjälp av våra sökalternativ kan du hitta den klinik som passar dig bäst när det gäller faciliteter, prisnivå, läge, måltider osv. Detaljer om de ayurvediska läkarna och terapeuterna samt de medicinska specialiteterna finns i hotellbeskrivningen.


För vem lämpar sig en Ayurveda klinik?

Om du har hälsoproblem eller allmänt vill göra något för din hälsa är en Ayurvedakur något för dig. En kur är lämplig för alla åldersgrupper och för både män och kvinnor, eftersom behandlingarna anpassas till individuella behov.


Hur länge ska jag stanna på den ayurvediska kliniken?

Detta beror på vilken typ av kur som dina ayurvediska läkare väljer för dig, samt på dina egna önskemål och mål. En Wellness Ayurveda kur kan ge tillräcklig avkoppling redan under en kort semester på 2 till 3 nätter. För en Rasayana kur bör du däremot planera minst 7 nätter och en Panchakarma- eller fastekur är möjlig från 12 nätter. Med en ännu längre vistelsetid på upp till 4 veckor kan du uppnå ännu mer bestående effekter. Tänk på: Vid komplicerade medicinska besvär bör du alltid planera några veckor för Ayurveda-kuren. Här lönar det sig också att i förväg klargöra vissa indikationer via SpaDreams med de ayurvediska läkarna.


Hur kan jag spara när jag bokar en Ayurveda kur?

Dra nytta av våra attraktiva rabatter för tidig bokning, så att du kan spara en hel del när du bokar. Vi erbjuder även last minute erbjudanden och rabatt-aktioner som kan hjälpa dig att fynda.

Alla Ayurveda boenden med medicinsk inriktning