Ayurveda & Yoga

Harmoni för kropp, ande och själ

Ayurveda och Yoga – den perfekta kombinationen

Både läkekonsten Ayurveda och yoga har sina ursprung i Indien och har som mål att skapa ett holistiskt välbefinnande för individen. Enkelt förklarat är yoga inriktad på att harmonisera sinne, kropp och ande genom regelbundna andningsövningar och kroppskontroll, medan Ayurveda syftar till individens fysiska och mentala välbefinnande genom kost- och livsstilsförändringar och lämpliga behandlingar.

Yogans och Ayurvedas historia och läror är dock mycket rikare och djupare. De är två sammankopplade grenar av samma stora träd, de har utvecklats parallellt och berikar våra liv idag. Vi kommer att gå igenom likheter och skillnader och visa hur du kan integrera kombinationen av Ayurveda och yoga i ditt moderna liv för att skapa en grund för ett lyckligt och hälsosamt liv.

Våra populäraste Ayurveda & Yoga Retreats

Ayurveda och yoga semester – En resa till dig själv

Ayurveda är en holistisk traditionell medicin som syftar till att upprätthålla hälsa och behandla sjukdomar. Vissa livsritualer stöder denna process, t.ex. regelbunden utövning av yoga. Detta beror på att yoga är en andlig övning som inbjuder kropp och sinne att skapa utrymme för livsförändrande omständigheter och är därför den bästa grunden för en Ayurveda och yoga resa.

Ayurveda och yoga resor – Njuta med alla sinnen

En vistelse på ett av våra partnerhotell över hela världen är en inspirerande och glädjefylld livsupplevelse. Ett möte med dig själv. Hitta den rätta balansen på en lyxig resort, ett wellness-hotell, ett hälsocenter eller en avskild retreat. Följ med och lär dig om en djup andlig upplevelse i ett förstklassigt boende. Njut av lugnet från vardagen i de utsökta enkel- och dubbelrummen eller unna dig en överdådig lyxsvit för din Ayurveda retreat. Alla hotell och resorter ligger i utmärkta lägen med fantastisk utsikt över kristallklart vatten, grönskande ängar eller imponerande bergskedjor. Förstklassigt utbildade läkare, terapeuter och licensierade alternativläkare med många års erfarenhet och omfattande kunskap väntar på dig. Rymliga spaområden ger en unik känsla av välbefinnande och empatiska terapeuter låter dig glömma vardagen helt och hållet under avkopplande massage.

Ayurveda & Yoga exotiska platser

Ayurveda och yoga program för holistisk rening

Din Ayurveda och yoga resa börjar med ett besök hos en ayurvedisk läkare som fastställer din dosha-typ och sedan skapar en behandlingsplan. Dessa doshas – som kallas Vata, Pitta och Kapha – påverkar ditt humör och din hälsa och kan påverka din känsla av lycka om de är i obalans. Detta beror på att varje individ, enligt Ayurveda-läran, har en dominerande dosha som man måste känna till för att skapa harmoni mellan de tre doshas. Kosten under din Ayurveda- och yogasemester är utformad i enlighet med detta och färska livsmedel väljs passande till din konstitution.

Som komplement till den fysiska reningen tar ett Ayurveda-team hand om din mentala avkoppling. Med stor lyhördhet tillämpar spa-terapeuter århundradena gamla hälsotekniker, såsom ayurvedisk helkroppsmassage, ång- och medicinska bad och oljestrålar på pannan för mental rening. För att förena kropp och sinne finns dagliga yogapass på programmet för att avrunda din Ayurveda och yoga resa. Många yogalärare inkluderar Pranayama övningar för att kontrollera andningen i yogapraktiken vid sidan av asanas. Andra övningar för avslappning, t.ex. meditation, erbjuds också ofta.

Utvalda utflykter stimulerar dina sinnen med vackra upplevelser och garanterar en lyckad Ayurveda- och yogakur. Om du är intresserad har du möjlighet att lära dig ännu mer om Ayurveda under en workshop eller en kurs i ayurvedisk matlagning.

Ayurveda & Yoga ovanför dimmiga kullar

De mest populära resmålen för Ayurveda och yogaresor

Ayurveda & Yoga Indien

Indien

En andlig vistelse i Indien som kombinerar Ayurveda och yoga med besök på heliga och exotiska platser. Här kommer du garanterat att försiktigt komma i form igen, ta hand om dina fysiska, känslomässiga och andliga aspekter samtidigt som du upplever ett indiskt äventyr.

Ayurveda & Yoga Sri Lanka

Sri Lanka

Upplev hur ditt inre jag reagerar med hjälp av ayurvediska behandlingar och mjuka yogapass när du söker dig själv. Njut av möjligheten att interagera med en mycket vänlig lokalbefolkning och fördjupa dig i den asiatiska kulturen med några kulturella aktiviteter i en fridfull miljö.

Ayurveda & Yoga Tyskland

Tyskland

Koppla av från vardagen och påbörja en resa till dig själv med en Ayurveda- och yogasemester i Tyskland. Från de bayerska alperna i söder med sin fantastiska skönhet under alla årstider till sandstränderna i norr – Tyskland erbjuder dig många möjligheter att finna lugn och ro på vackra platser.

Ayurveda & Yoga Österrike

Österrike

Fly från din dagliga rutin och delta i en Ayurveda och yoga resa för att njuta av omfattande träning, frisk bergsluft och djup avslappning. Koppla av och återförenas med kropp och själ i de österrikiska alpernas hisnande landskap.

Ayurveda & Yoga Spanien

Spanien

I en varm, lugn och grön miljö erbjuder Spanien dig en detox-, yoga- och vandringsresa med sydeuropeisk charm på högsta nivå, lämplig för personer som föredrar en europeisk resa framför en resa långt bort.

Ayurveda & Yoga Bali

Bali

Med en Ayurveda- och yogasemester på Bali hittar du din inre balans i ett fantastiskt varierat landskap. Den indonesiska ön är en plats för lugn och avkoppling som väcker din själ och hjälper dig att hitta verklig harmoni mellan kropp och själ.

Våra populäraste Ayurveda & Yoga resorter

FAQ - Ayurveda & yoga

Vilka är de gemensamma målen för Ayurveda och yoga?

Det gemensamma målet för båda disciplinerna är att bevara hälsan och upprätthålla balansen mellan kropp och själ. Båda är resultatet av århundraden av praktik och gammal indisk visdom för att erbjuda verkligt holistiska upplevelser för kropp, själ och ande.


Vad gör kombinationen av Ayurveda och yoga så unik?

Ayurveda är individuellt. Behandlingen baseras på patientens tillstånd. Syftet är att undanröja orsakerna. Yoga däremot öppnar sinnet, har en andlig effekt och stärker nervsystemet. Denna kombination är viktig för välbefinnande och ett lyckligt liv.


Vad är de ayurvediska doshas?

I Ayurveda kallas de energier som påverkar organismen och en persons konstitution för dosha. Dessa heter Vata, Pitta och Kapha och är kopplade till de olika elementen. Varje person kombinerar alla tre typerna, men en dosha är oftast mer uttalad. Om dina doshas är i obalans kan det leda till sjukdomar på lång sikt.

Alla Ayurveda och Yoga erbjudanden