Ayurveda i Portugal

Autentisk Ayurveda vid Atlanten

Ayurveda retreat i Portugal

Upptäck historiska byar, pittoreska vikar, öar med medelhavsatmosfär eller livliga kuststäder under din Ayurvedaresa till Portugal. Kom i kontakt med dig själv i en fantastisk miljö och få en ny känsla av välbefinnande.

Under din Ayurveda-semester i Portugal kommer du äntligen att kunna skaka av dig vardagens stress och blockeringar och väcka ny styrka inom dig själv. Rengör din kropp genom Ayurvedas helande och förebyggande effekter och hitta din inre balans. Njut av Portugals varierande och unika naturlandskap när du vandrar i bergen, cyklar längs kusten, surfar i havet eller tar långa promenader på stranden. Att träna i naturens skönhet hjälper kroppen att återhämta sig och följer med dig på en oförglömlig resa till din personliga sanning.

Känn hur solen smeker din hud medan dina fötter rör vid den varma sanden med varje steg och de svala vågorna smeker dina tår. Ta slutligen ett riktigt djupt andetag av den friska havsluften och titta ut mot horisonten på havet. Känner du det? Nu har du kommit fram till din Ayurveda-semester i Portugal.

Våra populäraste hotell för Ayurveda i Portugal

Boka olika Ayurveda-paket i Portugal

Lika varierade som det portugisiska landskapet är de Ayurveda-paket som du kan boka. Rengör din kropp under en ayurvedisk avgiftningskur, upplev djup avslappning med ayurvedisk wellness eller gå i Ayurvedas traditionella fotspår under en Panchakarma-kur i Portugal. Längden på din Ayurvedakur varierar beroende på inriktning och kan också anpassas till din personliga tidsplan.

Under ett inledande samråd i början av din Ayurveda retreat kommer de ayurvediska läkarna eller specialisterna att fastställa din dosha-typ och skapa en behandlingsplan som är anpassad till dina behov. Alla efterföljande Ayurveda-behandlingar är individuellt skräddarsydda för dig. Vila ut helt och hållet med huvud-, ansikts- och helkroppsmassage. Ångbad och inhalationer samt den ayurvediska oljestrålen på pannan stärker inte bara ditt immunförsvar utan för dig också in i här och nuet. Alla ayurvediska behandlingar syftar till att harmonisera kropp och själ och återställa den naturliga balansen i din organism. Du kan komplettera behandlingarna med mjuka avslappningstekniker som andningsövningar, yoga eller meditation.

För att du ska kunna ta med dig dina Ayurveda-erfarenheter in i din vardag hemma erbjuder vissa Ayurveda-boenden i Portugal möjligheten att delta i Ayurveda-workshops eller en Ayurveda-matlagningskurs.

Med Ayurveda i Portugal äter du ayurvedisk mat som är anpassad till din Dosha-konstitutionstyp och som är avsedd att få den i balans. Om du bokar en Ayurvedakur ingår helpension i paketet under behandlingsdagarna. Veganska, laktosfria och glutenfria rätter finns också på de flesta boenden.

Ayurveda program i Portugal

Välj bland olika ayurvediska kurformer i Portugal

Örtstämpelmassage Ayurveda Panchakarma

Panchakarma kur

Upplev traditionell Ayurveda i Portugal under en Panchakarma-kur, vars syfte är att rena kroppen. Genom att avlägsna de avfallsprodukter som har samlats i din kropp renas din organism försiktigt och återställs i balans. I en förberedande fas löser din ayurvediska terapeut gifterna genom massage. Därefter följer själva rengöringen. Under denna fas töms alla upplösta ämnesomsättningsprodukter från kroppen. Därefter stöder du kroppen i regenerationsfasen genom att ta ayurvediska preparat.

Örter för ayurvedisk avgiftning

Ayurvedisk avgiftningskur

När kände du dig senast riktigt lätt och vital? En ayurvedisk faste- och avgiftningskur i Portugal stimulerar din vitalitet och hjälper dig att uppnå en efterlängtad lätthet. Baserat på din Dosha-konstitution ger dina Ayurveda-specialister dig riktade rekommendationer för din individuella näringstyp. Medan Pitta- och Vata-typerna snarare bör undvika fasta utan fastande mat, kan traditionell fasta vara mycket fördelaktigt för Kapha-konstitutionen. Även nybörjare kan känna sig trygga under en ayurvedisk fastekur och avgiftningskur, eftersom den ayurvediska fastan är mycket skonsam.

Avlsappnande Ayurveda Wellness behandling

Wellness Ayurveda

Du har lämnat den stressiga och oroliga vardagen bakom dig för att komma helt och hållet till dig själv och till här och nuet under en Ayurveda-kur i Portugal. Låt alla spänningar falla bort och sjunk ner i djup avslappning under din välgörande Ayurveda-behandling.

Lugnande oljemassage gör att du kommer att känna välbefinnande i hela kroppen. Känn äntligen en känsla av lycka igen och upptäck skönheten i livets små saker i Portugals vackra natur. Din Wellness Ayurveda-behandling kan kompletteras optimalt med mjuka avslappningsmetoder som meditation, yoga och andningsövningar.

Fantastiska Ayurveda boenden i Portugal

Du kan boka autentisk Ayurveda i Portugal på många olika boenden. Ett elegant Ayurveda-center direkt i bergen eller ett klassiskt Ayurveda-hotell nära havet – du kan välja var du vill tillbringa din Ayurveda-semester i Portugal.

Många portugisiska Ayurveda-boenden har en nivå på 3 till 5 stjärnor och erbjuder sina gäster många spaerbjudanden så att du kan slappna av ännu mer efter Ayurveda-behandlingarna. Det drömlika läget av ditt boende i Portugals pittoreska natur erbjuder det perfekta utrymmet för att komplettera din Ayurveda-semester med aktiviteter som vandring, simning eller stand-up paddling.

Ayurveda-läkare eller specialister med många års erfarenhet, varav en del kommer från Indien eller Sri Lanka, kommer att ta hand om dig under din Ayurvedakur i Portugal. Traditionella Ayurveda behandlingar som huvud-, fot- och ansiktsmassage, antistressmassage av ryggen med varma örtstämplar, inhalationer eller ångbad med örter hjälper dig att uppnå djup avslappning och balans.

Ayurveda resort Portugal

Upptäck de vackraste resmålen för din Ayurvedaresa till Portugal

Camara de Lobos, Madeira

Madeira

Låt dig förtrollas av den gröna oasen mitt i Atlanten med sina vårliknande temperaturer och hisnande natur under Ayurveda i Portugal. Blomsterön Madeira välkomnar dig med imponerande bergstoppar, tropiska skogar och ett kargt kustlandskap. På Ayurveda-hotellet kan du tillbringa din semester i absolut avskildhet, långt bort från de vanliga turistströmmarna. Upplev Madeiras natur på nära håll under många vandringar. Lär känna portugisernas gästfrihet och lugn i Funchal eller simma i det kristallklara vattnet i lavapoolerna i Porto Moniz.

Blomsterö och kusten i Algarve, Portugal

Algarve

Algarve är en av Portugals vackraste kuststräckor. Ensamma sandstränder, kantade av rostbruna klippor, erbjuder en paradisisk miljö för din Ayurvedaresa till Portugal. Besök små fiskebyar precis vid havet och fördjupa dig helt i regionens maritima atmosfär. Titta på de många surfare som är på jakt efter nästa våg eller prova på vattensporter själv. Väster om Faro kan du upptäcka mystiska grottor i klipporna på den branta kusten. Men Algarve har också mycket att erbjuda långt från havet. I de omgivande korkekskogarna kan du vandra mycket och hitta tillbaka till ditt centrum.

Gul spårvagn i Lissabon

Lissabon

Den portugisiska huvudstaden välkomnar dig med en exceptionellt karismatisk atmosfär som inte liknar någon annan europeisk huvudstad. Om du vill tillbringa din Ayurveda retreat i en stadsmiljö bör du definitivt välja Lissabon. Den har en extremt berusande inställning till livet som kommer att inspirera dig också. Upptäck en huvudstad full av historiska men också moderna inslag med smala gamla gator, nostalgiska spårvagnar och friska havsvindar. Du kan besöka kuststäderna Cascais och Estoril i Lissabons omedelbara närhet på en dagsutflykt.

Våra populäraste Ayurveda resorts i Portugal

FAQ - Ayurveda i Portugal

Vilken är den bästa tiden för Ayurvedaresor till Porugal?

Sommarmånaderna i Portugal är ganska varma och mycket torra. På våren och hösten däremot lockar milda temperaturer och lite regn besökare till kusten. Även om vintrarna i Portugal brukar vara milda kan det ofta förekomma regnskurar.


Hur mycket kostar en övernattning på en Ayurveda-anläggning i Portugal med SpaDreams?

Ayurveda wellness i kombination med yoga kan bokas från ca 9 600 kronor per person för 3 nätter. Riktade, individuellt anpassade Ayurvedakurer finns tillgängliga från cirka 15 000 kronor per person för en vecka. I priset ingår rum, behandlingar och vanligtvis helpension under behandlingsdagarna.


Vad är en lämplig längd för en Ayurveda-semester i Portugal?

För mer intensiva Ayurvedakurer med anpassade behandlingar rekommenderas vistelser på minst 7 nätter, eller bättre 2 veckor.


Hur kan jag spara pengar när jag bokar ett Ayurveda hotell i Portugal?

På vår webbplats hittar du alltid bra erbjudanden med stora rabatter. Håll utkik efter våra specialerbjudanden eller kontakta gärna våra reseexperter.

Alla Ayurveda erbjudanden i Portugal