Ayurvie Sigiriya
FIRST CLASS

Autentisk Ayurveda vid Lejonklippan
Färskt, ekologiskt ayurvediskt kök
Hållbart hotell
Till erbjudandena

Detta ayurvediska retreat erbjuder lyxig avkoppling och en resa mot självupptäckt

Ayurvie Sigiriya är ett Ayurvedahotell i Sigiriya, Sri Lanka, nära Sigiriya-klippan. Inbäddat i skönheten av Sri Lankas kulturdreieck, erbjuder detta fristad förnyelse av sinne, kropp och själ genom uråldriga läkekonster och ayurvediska behandlingar.

Populära attribut

Gratis WiFi
Luftkonditionering
Pool
Lugnt område
Perfekt för pensionärer
Perfekt för ensamresande
Adults Only
Fokus på hållbarhet
Mitt i naturen

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Klassisk ayurvedakur

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 12 877 kr
ny

Ayurvie Sigiriya i detalj

Ditt Ayurvedacenter

Ayurvie Sigiriya, ett idylliskt återhämtningsparadis, är ett arkitektoniskt mästerverk som efterliknar de traditionella bosättningarna i Sri Lanka och imponerar genom att visa att modern boendekomfort kan kombineras med traditionell lankesisk lerbyggnadsteknik. Varje byggnadsmaterial är biologiskt nedbrytbart och skapar en naturlig, behaglig atmosfär. Resorten sätter nya standarder för hållbar turism i Sri Lanka genom att avstå från plast och istället använda material som lera, trä, sten, naturliga färger och traditionella tyger. Ett sant paradis mitt i naturen med utsikt över en av landets mest betydande sevärdheter. Ayurvie Sigiriya Retreat erbjuder en unik plats för din autentiska ayurvedakur i Sri Lanka.

Läge & Omgivning

Ayurvedacentret ligger i skuggan av UNESCOs världsarvslista Sigiriya-klippfästningen, ett av de åtta underverken från antiken. Inbäddat i den pittoreska byn Audangawa erbjuder Ayurvie Sigiriya enkel tillgång till de forna kungarikena Anuradhapura och Polonnaruwa, viktiga klosterkomplex och tempel som Dambullas grott-tempel och Ritigala-klostret, samt flera vildparker. Här kan gästerna uppleva autentiska meditationstekniker och Sri Lankas rika buddhistiska kultur.

Ät & Njut

I resortets friluftsrestaurang kan du njuta av noggrant sammansatta ayurvediska måltider. Menyerna är strikt vegetariska, baserade på ekologisk helkost och anpassas av en ayurvedisk läkare för att balansera dina doshas samtidigt som de uppfyller dina diet- och hälsobehov. Ingredienserna kommer till stor del från resortens egen omfattande ekologiska grönsaks- och örtträdgård.

Ayurvedacenter

Den ledande ayurvedaläkaren Dr. Hansika Cooray tillsammans med Dr. Nirmani Jayasinghe och ett välutbildat terapeutteam tar hand om ditt välbefinnande. Ayurvie erbjuder sina gäster en rad behandlingar efter en personlig konsultation med husets ayurvedaläkare, som bestämmer din primära och sekundära dosha (kroppskonstitution). Dagliga behandlingar föreskrivs sedan med målet att återställa balansen i dina doshas. Kuren anpassas kontinuerligt till dina individuella behov genom dagliga samtal. Även de fyra traditionellt inredda behandlingsrummen, belägna mitt i risfält och örtträdgårdar, främjar din återhämtning och bidrar till djup avslappning. Rummen är halvöppna med naturlig ventilation, vilket låter ljuden från naturen flöda in. Behandlingarna erbjuds även på systerhotellet Ayurvie Weligama. Så du kan påbörja din behandling på ett hotell och avsluta den på ett annat, vilket kombinerar kultur-, spa- och strandsemester.

Yoga

Din ayurvediska behandlingsplan kompletteras med dagliga yoga- och meditationspass. Kurserna är lämpliga för både nybörjare och avancerade utövare.

Fritid

Förutom de traditionella ayurvediska Panchakarma-behandlingarna som revitaliserar kropp, sinne och själ, erbjuder resorten aktiviteter för att uppleva den lokala traditionen och kulturen. Från matlagningsdemonstrationer och att lära sig om odling och skördemetoder i de egna trädgårdarna till vandringar, besök i byns tempel för meditation och deltagande i en traditionell Dhane (almosgivning) - utbudet berikar din vistelse på detta Ayurvedacenter i Sri Lanka. Vi rekommenderar ett besök i den egna keramikverkstaden. Lär dig hemligheterna bakom keramikens konst och skapa ditt eget mästerverk.

Ankomst

Extra information

Hotellrummen i överblick

Ayurvie Sigiriya erbjuder utrymme och lugn med tio deluxe rum som kombinerar singalesisk charm och modern komfort. Rummen är traditionellt inredda med lokalt inköpta och handgjorda möbler, och vardagsrummen är inredda i olika färgscheman så att en specifik färg kan tilldelas gästerna som harmoniserar med deras Dosha. Den traditionella inredningen kompletteras av högkvalitativa detaljer som ett utomhusbad med regndusch, vilket speglar Sri Lankas spirituella atmosfär. På begäran kan luftkonditionering (A/C) tillhandahållas för behaglig svalka.

 • Dubbelrum deluxe

   ca. 50 qm · Dubbelsäng (8) Enkelsäng (2) · Risfält · Trädgård
  +9 vidare
  mer information
 • enkelrum=dubbelrum deluxe rum

   ca. 50 qm · Dubbelsäng (8) Enkelsäng (2) · Risfält · Trädgård
  +9 vidare
  mer information

Plats

Ayurvie Sigiriya
Sri Lanka, Inlandet, Sigiriya
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 148 km / 182 min

Liknande hotell

Hotell i närheten