Teneriffa

Ayurveda på Teneriffa

Holistiska Ayurveda behandlingar i hisnande landskap

Ayurveda retreats på Teneriffa

Under din Ayurvedakur på Teneriffa, den största av Kanarieöarna, har du chansen att bli förälskad i ditt liv på nytt. I den paradisiska naturen kan du äntligen finna ro och lämna all vardagsstress bakom dig. Beundra den 16 kilometer breda kraterbassängen i nationalparken Teide, som ön har sitt vulkaniska ursprung att tacka för. Tack vare det milda klimatet är ön den perfekta platsen för en avkopplande Ayurvedakur i Spanien året runt. Den fascinerande omväxlingen av otaliga sandstränder och vilda bergskedjor gör att många besökare på Kanarieöarna blir förtjusta varje säsong på nytt. I kanten av Anagabergen kan du under din Ayurveda behandling på Teneriffa upptäcka "Bosque de la Mercedes", en mystisk lagerskog. Dess ormbunkar, blommor, mossor och lavar är en riktig fest för naturälskarnas ögon. Utforska öns unika atmosfär på olika vandringsleder eller med terrängcyklar och låt dig sedan bortskämmas som gäst på ditt Ayurveda- och Wellness-hotell. Tack vare den helande och förebyggande effekten av ayurvediska behandlingar och havsklimatet kan du hjälpa din kropp att få ny styrka och ett stärkt immunförsvar under en Ayurvedaresa till Teneriffa.

Våra bästa Ayurveda hotell på Teneriffa

Hitta rätt Ayurveda paket på Teneriffa för dig

Vi erbjuder olika paket för din autentiska Ayurvedakur på Teneriffa, beroende på dina individuella behov. De flesta boenden välkomnar dig för kurer från och med sju nätter. Men oavsett om du är ute efter en Ayurveda-weekend eller vill boka en tre veckors paketresa med oss finns det ett passande Ayurveda-paket för alla.

Minska din kroppsvikt på ett hälsosamt och skonsamt sätt med en Ayurveda kur för viktminskning. Upplev djup avslappning med en Ayurveda Wellness-kur eller rena din kropp med en Panchakarma-kur, som är som en ny start för kropp och själ. Eftersom boendena på Teneriffa erbjuder ett brett utbud av Ayurveda-paket kan du välja efter dina individuella behov. Oavsett om det är ett yogahotell med Ayurveda, ett Wellness-hotell i en drömlik miljö eller ett lyxhotell – du har ett stort urval. Efter en inledande konsultation på hotellet kommer de ansvariga Ayurveda specialisterna att skräddarsy alla behandlingar och din ayurvediska kost efter dina behov. I början av din Ayurveda terapi fastställer Ayurveda-läkaren också din dosha-konstitutionstyp och utarbetar en behandlingsplan. Ayurvediska behandlingar, såsom ayurvedisk massage av huvudet, ansiktet eller hela kroppen, samt örtbad, ångbad eller inhalationer, hjälper dig att återställa den inre balansen i din kropp och ger dig djupgående avslappning.

 

Ayurvedisk mat

Du kan komplettera din Ayurveda-semester på Teneriffa med meditativa övningar och andningstekniker, och även yoga eller pilates. För dig som är intresserad erbjuds också seminarier, Ayurveda workshops, föreläsningar och matlagningskurser i Ayurveda. På vissa hotell i Spanien kan du också gå en Ayurveda-utbildning för att sedan kunna ge kurser själv. Oavsett om du väljer frukost, halvpension eller helpension – under din Ayurveda-vecka på Teneriffa äter du ayurvedisk mat som är perfekt anpassad till din dosha-typ. Eftersom kosthållning spelar en viktig roll inom Ayurveda hittar du ett rikt utbud av högkvalitativa livsmedel, vegansk mat och ekologiska produkter från regionen på våra Ayurveda-anläggningar. För gäster som har bokat en ayurvedisk kur ingår vanligtvis helpension i Ayurveda-paketet.

Ayurveda program på Teneriffa

Dessa kurformer finns på ön

Panchakarma

Panchakarma

Ayurveda fastekur för avgiftning

Rensa din kropp under en Panchakarma-kur på Teneriffa och upplev den läkande kraften i den gamla indiska Ayurveda visdomen på nära håll. Ackumulerade gifter avlägsnas försiktigt från din kropp genom det ayurvediska förfarandet. På så sätt får din organism en intensiv rengöring. Med hjälp av massage lossas först avfallsprodukterna från vävnaderna. Den efterföljande reningsfasen syftar till att eliminera de lossade ämnesomsättningsprodukterna från kroppen. Ayurvediska preparat och örter stöder dig under Panchakarma-kurens regenerationsfas. En "mental rening" är också en del av denna ayurvediska avgiftningskur, som redan har hjälpt många gäster till en ny inställning till livet.

Ayurvediska örter och juicer

Ayurveda viktminskning

Uppnå din drömvikt

Du kan också gå ner i vikt utan strikta dieter och viktminskningsmani. Och du kan göra detta försiktigt och med hjälp av hälsosam kost under en Ayurveda-kur för viktminskning. Ge dig själv en helt ny känsla av lätthet och lär dig att älska din kropp igen. Tack vare ayurvediska behandlingar elimineras de ackumulerade avfallsprodukterna i kroppen. Denna detoxkur minskar också gradvis din vikt. Läcker sattvisk mat, gjord av naturliga och obehandlade livsmedel, ger dig alla viktiga mineraler och näringsämnen under din ayurvediska viktnedgångskur, så att din kropp tas om hand på ett optimalt sätt medan du går ner i vikt.

Ayurvedisk örtstämpelmassage

Wellness Ayurveda

Avslappning på Teneriffa

Stäng av din mobiltelefon och glöm tiden under en Wellness Ayurveda-behandling. Är det inte en underbar känsla när vardagens spänningar försvinner och du äntligen kan vara dig själv i en salig avkoppling, utan press från deadlines och förpliktelser?

De lugnande oljemassager under en Ayurveda Wellness semester på Teneriffa sveper in din kropp i värmande komfort och välbefinnande. Upptäck livets skönhet med helt nya ögon genom den djupa avslappning du upplever under Wellness. Andningsövningar, yoga och meditation kan ytterligare förstärka avslappningseffekten, vilket är anledningen till att Wellness-älskare gärna bokar en Ayurveda yoga retreat på öarna

Ayurveda boenden på Teneriffa: De vackraste hotellen och resorterna

Njut av varje djupt andetag på Teneriffas kust och landa i nuet. Öns maritima atmosfär återspeglas också i de många Ayurveda-kurhotellen, som ligger i omedelbar närhet av den vilda, romantiska naturen och erbjuder dig största möjliga komfort under din vistelse.

Med direkt utsikt över havet från ditt bekväma enkelrum på ett tre- eller fyrstjärnigt Ayurveda-hotell kan du äntligen koppla av under din Ayurveda-semester på Teneriffa. Olika Wellness-erbjudanden ger dig möjlighet att släppa alla dina spänningar i bastun eller poolområdet på ditt boende och unna dig lite lugn och ro.

simbassäng i havet
Snorkling på Teneriffa

Tack vare det paradisiska läget för din Ayurveda retreat mitt i Teneriffas charmiga natur kan du ägna dig åt olika aktiviteter som simning, vandring och snorkling.

Låt Ayurveda-terapeuter, som delvis stammar från Indien eller Sri Lanka, ta hand om dig under din Ayurveda-semester. Huvud-, fot- och ansiktsmassage samt antistress-ryggmassage med varma örtstämplar gör att du får en känsla av en helt ny lätthet. Inhalationer eller ångbad med örter stärker inte bara ditt immunförsvar utan hjälper dig också att hitta ditt centrum igen.

Topp resmål för din Ayurveda resa till Teneriffa

Puerto de la Cruz

Mellan vita stränder & azurblått vatten

Puerto del la Cruz

I semesterorten Puerto de la Cruz på Teneriffas norra kust står tiden stilla. Medan du njuter av solen, simmar, snorklar, dyker eller spelar beachvolleyboll landar du verkligen i din Ayurveda-time out. I den närliggande nationalparken Teide kan du upptäcka ett unikt kraterlandskap, vulkaner och förstenade lava-floder på vandringar. Den historiska gamla staden Puerto de La Cruz bjuder också in till en omfattande promenad där du kan beundra gamla monument. Från "Parque Taoro" har du en fantastisk utsikt över staden och havet bakom den.

Punta del Hidalgo

Naturliga havsbassänger

Punta del Hidalgo

Upplev helande havsvattenterapier på Thalasso terapicentret i Punta del Hidalgo. I den naturliga havsbassängen kan du svalka dig mitt i staden i en naturlig bassäng full av havsvatten. Den charmiga fiskebyn förtrollar sina besökare med en rå och vild charm tack vare Teneriffas mest artrika kustlinje och är hemvist för de varmhjärtade, öppna och kommunikativa Tinerfeños, som öns invånare kallar sig själva. Under din Ayurvedakur på Teneriffa kan du njuta av den hisnande utsikten över Anagabergen, som dyker ner i Atlanten i omedelbar närhet.

Våra populäraste Ayurveda resorter på Teneriffa

FAQ – Ayurveda på Teneriffa

Hur mycket kostar en vecka på Ayurveda Resort på Teneriffa med SpaDreams?

Du kan boka en 7-dagars vistelse på Ayurveda Resort, inklusive frukost och dagliga ayurvediska behandlingar, från cirka 15 000 kronor per person (i dubbelrum).


Vilken är den bästa tiden för en Ayurveda resa till Teneriffa?

Den bästa tiden att resa till Teneriffa för en Ayurveda-semester är mellan maj och mitten av oktober. Tack vare det subtropiska klimatet på Kanarieöarna brukar temperaturen inte sjunka under 15 °C ens under vintermånaderna. Besökare bör dock vara beredda på att det kan regna mer på vintern.


Hur hittar jag rätt Ayurveda-anläggning för mig på Teneriffa?

Beroende på dina egna behov och krav för en Ayurvedakur på Teneriffa kan du jämföra de Ayurveda-paket som erbjuds när du väljer rätt Ayurveda-anläggning. Medan du kanske vill koppla av med en Ayurvedakur, kan andra semesterfirare njuta av en Panchakarma-kur och rening av kroppen. På spadreams.se kan du direkt jämföra alla erbjudanden och göra det perfekta valet för dig.


Kan jag kombinera en Ayurvedakur på Teneriffa med en rundresa?

Du kan kombinera din Ayurvedakur på Teneriffa med en rundresa. Boka ditt Ayurveda-boende för så lite som fyra nätter och tillbringa en kort Ayurveda-semester på Teneriffa innan du åker vidare till andra destinationer på din rundresa. Redan efter en kort Ayurvedaresa kan du känna avkoppling i kroppen. För djupgående förändringar och en helande effekt av Ayurveda är en längre Ayurvedakur med fokus på avkoppling och rening utan rundresa naturligtvis en bra idé.


Vilka är de bästa Ayurveda-hotellen på Teneriffa?

De bästa Ayurveda-hotellen på Teneriffa är 5-stjärniga Hotel Botánico & The Oriental Spa Garden, 4-stjärniga Hotel Oceano Health Spa Hotel och 4-stjärniga Hotel TRH Taoro Garden. Här kan du förvänta dig certifierade Ayurvedakurer som är bland de bästa Ayurvedakurerna i Spanien.


Hur kan jag spara pengar när jag bokar min Ayurvedakur på Teneriffa?

Du kan alltid hitta bra fynd med våra last minute erbjudanden. Du kan också spara pengar om du bokar en paketresa med SpaDreams, eftersom du praktiskt taget inte har några utgifter på plats, men får ta del av alla typer av inkluderande tjänster. Du kan också spara pengar om du väljer en reseperiod som inte är högsäsong.


Kan jag ge en Ayurvedakur på Teneriffa i present?

Du kan också ge oförglömliga ögonblick i present. Till exempel med en av våra spa-presentkort. Vad sägs om ett presentkort till din mamma, dotter eller bästa vän?

Alla Ayurveda erbjudanden på Teneriffa