- 15%

Amara Ayurveda Retreat
FIRST CLASS

4.8 / 5.0 Utmärkt
5 omdömen
100% Rekommendationer
Retreat med fokus på hållbarhet
Ayurvedakurer med olika inriktningar
2,5 hektar i det gröna med utsikt över bergen
Till erbjudandena

Ayurveda i de orörda kullarna i Kovalam

"Amara" översätts till "evig" och betonar fokus på hållbarhet och ansvarsfull användning av resurser. Upplev helande ayurvedakurer i detta mjukt spirituella retreat mellan berg och strand.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Bergsområde
Fokus på hållbarhet
Ayurvedaläkare
Ayurv. mat enligt doshatyp
Yoga
Vegetarisk kost

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Avkoppling i Indien

1 natt, Dubbelrum, Frukost
i stället för 541 krfrån 460 kr

Klassisk Ayurvedakur

3 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 3 976 krfrån 3 380 kr

Amara Ayurveda Retreat i detalj

Ditt Ayurveda-resort

Det vidsträckta gröna området på Amara Ayurveda Retreat ligger i de orörda kullarna i Kovalam, med en spektakulär utsikt över de ständigt gröna bergen i Western Ghat och är bara 10 minuter från närmaste sandstrand, såsom den halvmåneformade badviken Kovalam Beach. Platsen för resorten har valts med omsorg, omgiven av örtprakt och lugna landskap där effekterna av en ayurvedakur kan kännas särskilt väl. Som namnet antyder (Amara = "evig"), är konceptet för Amara i harmoni med naturen. Ett hållbart, ansvarsfullt ayurvedaturism är målet för ägarna: varmvatten genom solenergi, regnvattentank, avstånd från plastflaskor, biogasanläggning för matrester. Atmosfären är lugn och familjär - en idealisk plats för att jorda sig och ladda energi. Genom att fördjupa sig i den närliggande kulturen får besökarna en djupare förståelse för filosofin, värdena och funktionen av ayurveda. Tack vare närheten till flygplatsen och därmed korta transfertider, kan den maximala behandlingstiden för kuren utnyttjas fullt ut.

Läge & Omgivning

Kovalam, en liten kuststad i den sydindiska delstaten Kerala, är en verklig dröm för strand- och naturälskare. Med sin andlöst vackra naturskönhet, de gyllene sandstränderna och de skimrande vattnen i Arabiska havet lockar Kovalam resenärer från hela världen. Namnet "Kovalam" betyder "kokospalmshäck" på Malayalam, det lokala språket i Kerala, och detta namn återspeglar regionens landskap. Längs Kovalams kust sträcker sig frodiga kokospalmshäckar som skapar en avslappnad och tropisk atmosfär. Amara ligger i kullarna i Kovalam och är bara en 10 minuters bilresa från närmaste sandstrand, som den halvmåneformade badviken Kovalam Beach. Dessutom finns det många sevärdheter att upptäcka i Kovalams omgivning. Bara en kort bilresa på 45 minuter bort ligger staden Trivandrum, Keralas huvudstad, med sitt kulturella rikedom, de praktfulla templen och palatsen. Sammantaget är Kovalam ett paradis för dem som söker lugn. Med sin naturliga skönhet, avslappnade stränder, Ayurvedakultur och rika kulturella historia erbjuder Kovalam en oförglömlig upplevelse för alla som vill upptäcka Indiens underverk.

Mat & dryck

Runt, öppet utformat och luftigt Ayurvedarestaurang med utsikt över bergen. Färska och individuellt anpassade rätter till ditt Dosha, serverade eller som buffé. Vid matlagning undviks konstgjorda tillsatser. Den fria utsikten in i köket illustrerar den ayurvediska tillagningen och kosthållningen, så att du även kan hitta det ena eller andra tipset för en ayurvediskt hälsosammare vardag här.

Ayurvedacenter

Det väntar dig ett erfaret och välutbildat team bestående av 2 ayurvedaläkare och cirka 5 terapeuter. De autentiska ayurvedabehandlingarna utförs i 5 behandlingsrum, och de örter som används växer delvis i den egna örtträdgården. Din dagliga yoga på morgonen praktiseras i den öppna, runda Yoga Shala. Om dina ögon är öppna under praktiken kan du beundra den underbara utsikten. Ytterligare yoga-/pranayama- och meditationslektioner kan bokas mot en avgift vid förfrågan (ca. 15 €/person).

Amara & Natur

"Amara" betyder "evig" på svenska och betonar fokus på hållbarhet och ansvarsfull användning av resurser.
Varmvatten produceras till exempel genom solenergi och användningen av plastflaskor undviks. Resorten har också en regnvattentank och en biogasanläggning för matavfall.

Fritid

Saltvattenspool utomhus, hängmattor, kvällsprogram enligt schema, Backwater-tur (1 timme), bibliotek, internet-PC. Utflykter i närområdet mot en avgift möjliga.

Ankomst

Extra information

Hotellrummen i överblick

Också i rummens design återspeglas miljömedvetenhet och enkel komfort. Totalt 35 Ayur Earth Villa rum (ca. 26 kvm) med dusch/WC, balkong/terrass, telefon, TV, kaffe-/teset, kassaskåp, badrock, tofflor och Wi-Fi. Av dessa 10 Classic rum på bottenvåningen och 10 Premium rum på första våningen, ytterligare utrustade med A/C. Rummen erbjuder en vacker utsikt över Western Ghat-bergen. Lerväggar bidrar till en naturlig kylning. Myggnät och hårtork på begäran. EZ är DZ för ensam användning.

 • Ayur Earth Villa Classic enkelrum=dubbelrum

   ca. 26 qm
  mer information
 • Ayur Earth Villa Premium enkelrum=dubbelrum

   ca. 26 qm
  mer information
 • Ayur Earth Villa Classic dubbelrum

   ca. 26 qm
  mer information
 • Ayur Earth Villa Premium dubbelrum

   ca. 26 qm
  mer information

Kundomdömen för Amara Ayurveda Retreat

5 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.8 Utmärkt  

100% rekommenderar hotellet till andra

4.8
Hotell
4.8
Service
4.8
Behandlingar
4.2
Kost
4.0
Wellness-område
5 Resultat
En fantastisk upplevelse och äventyr!

Mariette T.

maj 2024

Som par | mellan 60 och 69 år | 12 - 16 dagar

Bruno M.

februari 2024

Som par | 12 - 16 dagar

Hotellet och Ayurvedabehandlingen var toppen.

Birgit A.

november 2023

Som par | mellan 60 och 69 år | 17 - 23 dagar

Plats

Amara Ayurveda Retreat
Indien, Sydvästra Indien/Kerala, Kovalam
Trivandrum International Airport (TRV)
ca 11 km / 25 min

Liknande hotell

Hotell i närheten