Utmärkt 4,7/5,0

22 Omdömen från våra kunder

Utmärkt 4,7/5,0

Athreya Medical Resort Comfort

Autentisk ayurveda, endast för ayurvedagäster

Familjedriven (5. generation), flerfaldigt prisbelönad ayurvedaresort för ayurvedakurer med intensiv medicinsk nivå, under utmärkt ledning. Resortens specialitet: Kutipraveshika Rasayana (mörkrum-terapi). Man ser fram emot "disciplinerade" gäster som tar rensningskuren med alla facetter på allvar och ger sig in på hälsosam vegetarisk mat för att uppnå bestmöjliga resultat.

Mest populära

 • Gratis WiFi
 • Lugnt område
 • Mitt i naturen
 • Ayurvedaläkare
 • Ayurv. mat enligt doshatyp
 • Yoga
 • Glutenfri kost
 • Vegetarisk kost
 • Diabetiker kost

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Kutipraveshika Rasayana

från 7 nätter, Enkelrum, Måltider enligt program

9 795 kr

Den urgamla ayurvediska mörkrumterapin kommer från yogis som lever i Himalaya. Den är utriktat att stärka immunsystemet och hjälper kropp och själ att regenerera sig. Fokusen ligger på att minska impulser utifrån i kombination med en speciell ört-diet. Terapin tar plats i speciellt konciperade kutee/kuti (=stugor). Deras form garanterar ett stabilt klimat och minimalt med ljus. Dessa förberedelser hjälper kropp och själ att komma till ro och koncentrera sig på sig själv. Terapin ackompanjeras av läkaromsorg och en särskild ört-diet.

På begäran kan detta bokas efter en Panchakarma-kur (enligt överenskommelse med Dr. Sreejit).

 • kan bokas efter en 2 veckors-Panchakarma-kur
 • 7 övernattningar i Rasayana Kuti
 • örtdiet i Kuti
 • omvårdnad av ayurvedaläkare
 • rena sängkläder och kläder i Kuuti

Ytterligare information se nedan.

 • Försäkrad som paketresa med konkursskydd och säkerhetscertifikat
 • Ombokning och avbokning utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst med Flex-uppgradering
 • För alla detaljer se Flex-uppgradering

Idealiskt vid dessa indikationer

Fetma / Övervikt, Högt blodtryck, Metabolism / Mage / Tarm, Migrän, Stress / Utmattning

Telefon bokningskod: 763P2

Anpassa din vistelse!

Klassisk Ayurvedakur - Panchakarma

från 10 nätter, Dubbelrum, Fullpension

11 194 kr

 • Ayurvedisk vegetarisk helpension, inkl. örtte
 • daglig konsultation med ayurvedisk läkare (mån-lör), slutundersökning
 • individuell behandlings- och kostplan
 • Dagliga Ayurveda-behandlingar (ca 90-120') t.ex. helkroppsmassage, Pinda Sveda örtstämpel, Shirodhara oljepanna bad, ört eller Svedana ångbad, inhalation etc.
 • Ayurvedisk örtmedicin som komplement till kuren
 • Yoga och meditation (mån-lör)
 • daglig feedback till Ayurveda-läkaren via laptop
 • personlig omvårdnad före och efter kuren
 • tandläkarkonsultation

Ankomst söndag kväll till lördag morgon rekommenderas, då det inte finns någon Ayurveda-läkare tillgänglig på söndagar.

Antalet Ayurveda-behandlingsdagar motsvarar antalet bokade nätter, så om ni anländer tidigt eller avreser sent på ankomst- eller avresedagen blir det inga Ayurveda-behandlingar. Dessa kan bokas på plats om så önskas.

 • Försäkrad som paketresa med konkursskydd och säkerhetscertifikat
 • Ombokning och avbokning utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst med Flex-uppgradering
 • För alla detaljer se Flex-uppgradering

Idealiskt vid dessa indikationer

Cancer Rehabilitering, Diabetes, Diskbråck / Ryggraden, Eksem / Psoriasis, Fetma / Övervikt, Gynekologiska / urologiska besvär, Hjärta / Blodkärl / Cirkulation, Hud / Allergier, Högt blodtryck, Luftvägar / Astma, Metabolism / Mage / Tarm, Migrän, Neurologiska besvär, Njurar / Urinvägar, Osteoporos/Benskörhet & Skelett, Reumatism / Leder / Artrit, Ryggbesvär, Rörelseapparaten, Stress / Utmattning, Syn / Hörsel / Tandvård

Telefon bokningskod: 763P1

Anpassa din vistelse!

I detalj

Din Ayurveda-Resort

Athreya Medical Resort ägs av en familj av kvalificerade Ayurveda-läkare som blickar tillbaka på mer än 5 generationers erfarenhet. Hotellet befinner sig mitt i vacker, orörd natur mellan risfält och kokospalmer i närheten av Backwaters sydliga utlopp och bara ca. 7 km ifrån Kottayam. Som ett sjukhus med fokus på medicinska tjänster i kombination med semesterskänsla förmedlar den i Kerala-stil inredda resorten en lugn och angenäm atmosfär. Centret med reception och lobby är idealiskt för gäster som uppskattar en intensiv rådgivning och autenstiska behandlingar och som söker efter en ayurvedakur som uppnår de bästa resultaten. Här fokusseras Ayurvedakuren (Panchakarma) för att bevara hälsan och bota sjukdomar. Ca 30 min bort ligger den nya systerresorten Dheemahi Ayuvedic Centre.

Läge & Omgivning

Kerala i södra Indien är känd för sina talrika Ayurveda högskolor. Ayurveda är här inte bara ett hälsovårdssystem utan också en livsstil. På grund av den höga luftfuktigheten bjuder monsunsäsongen (juni-oktober) på de bästa förutsättningarna för välgörande ayurvedabehandlingar.

Så här bor du

16 rum, rymliga cottages som ligger i rad, med dusch/wc, fläkt, liten veranda, tv, telefon och luftkonditionering. 8 stora dubbelrum på en liten privat ö mitt bland risfält, utan luftkonditionering och ca. 150 m från huvudbyggnaden. Kan bokas från november - februari. På begäran myggnät. WiFi. Användning av dator (internet) och värdeskåp vid receptionen. Enkelrum är dubbelrum för ensamresande.

D/ Cottage

16 rymliga Cottages som ligger i rad, med dusch/wc, fläkt, liten terrass, tv, telefon, WiFi och luftkonditionering. Vid önskan myggnät. Internet och värdeskåp i receptionen.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 763D2

E/ Cottage

16 rymliga Cottages som ligger i rad, med dusch/wc, fläkt, liten terrass, tv, telefon, WiFi och luftkonditionering. Vid önskan myggnät. Internet och värdeskåp i receptionen.

Wifi

Luftkonditionering

Rumskod för telefonbokningar: 763E2

D/ på Ön

8 rymliga dubbelrum på en liten privatö mitt bland risfält, utan luftkonditionering, ca. 150 m ifrån huvudbyggnaden. Kan bokas november-februari. Vid önskan myggnät. WiFi. Internet och värdeskåp i receptionen.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 763D3

E/ på Ön

8 rymliga dubbelrum på en liten privatö mitt bland risfält, utan luftkonditionering, ca. 150 m ifrån huvudbyggnaden. Kan bokas november-februari. Vid önskan myggnät. WiFi. Internet och värdeskåp i receptionen.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 763E3

Enkelhydda Kuti

Rasayna Kutee/Kuti enligt traditionella regler. Tre avdelningar som är byggda runt varandra, som avskärmer den andra från världen utifrån. I den innersta avdelningen kan nästan inget ljus tränga fram och det är alltid välklimatiserat.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 763E4

Ät & Njut

Ayurveda-restaurangen serverar vegetariska rätter enligt din individuell ordinerat kostschema. Olika dieter t.ex. för diabetiker eller glutenfri (vid förfrågan).

Ayurveda-Center

Centret leds av den mycket erfarna och moderna Ayurveda-vetaren Dr. Sreejith och ett kvalificerat team av läkare och terapeuter. Den ayurvediska överläkaren har specialiserat sig på behandlingar av civilisationssjukdomar som det metaboliska syndromet (diabetes, övervikt), migrän, sömnlöshet, stress och dess påverkan på immunsystemet såsom på behandling av cancersjukdomar. Här kombineras traditionella ayurvediska läkemedel med västlig medicin på ett framgångsrikt sätt. En särskild terapi av Dr. Sreejith är åderlåtningen med dess immunstärkande och föryngrande effekt. För en realistisk uppskattning av ayurvedakurens succé erbjuder läkareteamet en personlig rådgivning även före och efter kuren via Skype eller telefon (engelska). Innan resan skickas ett frågeformulär ut för att registrera sjukdomshistorian för att förbereda sig på patienten på bästa sätt. På plats får du en laptop varje dag för att konstant ge feedback och på så sätt optimera kuren ännu mer. Yoga och meditation främjar kurens succé. En modern och fullständigt utrustad tandläkarpraktik erbjuder tandsanering (betalas på plats). Nödvändiga oljor och medicin tillverkas direkt på plats.

Hälsa, kroppskännedom och ”Lifestyle Management”

”Athreya Ayurveda – ayurvedisk rensningskur, berikad med den västliga medicinens vetskap – har till syfte att framställa jämvikten av kropp, ande och själ, minska stress och stärka immunsystemet. Idealiskt även vid civilisationsbesvär som migrän, diabetes, sömnlöshet. Medicinsk Lifestyle-samråd om livsstil med 'do's & don'ts' för ett sunt levnadssätt. Athreyas läkare och medarbetare handlar inte enligt principen att vifta med pekfingret utan enligt principen av ömsesidigt förtroende.”

Dr. Sreejith, resort chefen.

Fritid

Båtsturer till de närliggande Backwaters, tempelbesök eller en utflykt till Periyar nationalpark kan organiseras via receptionen.

Ankomst

Transfer (tur & retur): Flygplats COK FIT 763T1 60 €/ bil.

Transfer (tur & retur): Flygplats TRV FIT 763T2 90 €/ bil.


FLYGPLATS i närheten
Cochin International Airport (COK) : (ca. 92 km / 149 minuter)
Trivandrum International Airport (TRV) : (ca. 148 km / 212 minuter)

Extra information

Kunskaper i engelska rekommenderas.

Bra att veta


Hotellöversikt

kundomdömen

Utmärkt 4,7 / 5,0
100% Rekommendation
Hotell
Service
Behandlingar
Mat
Spa
22 Omdömen av äkta kunder Hos oss får bara kunder som har besökt hotellet lämna ett omdöme.
 • Claudia W.

  ”Om du är ute efter äkta Ayurveda är detta rätt plats för dig” Originalrecension (automatiskt översatt)

  Om du letar efter autentisk Ayurveda utan några krusiduller, är detta platsen för dig. Dr Sreejith är helt enkelt i toppklass. Hela teamet arbetar med stor uppmärksamhet på detaljer, från de terapeutiska "magiska händerna" till kocken. Jag kände mig mycket väl omhändertagen och min kropp säger: Tack så mycket Athreya! Det är fantastiskt att du finns! Det här var definitivt inte min sista behandling. visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Liten solid anläggning, allt du behöver finns där
  • Service och vänlighet på hotellet
   Mycket trevlig personal, alla är mycket hjälpsamma
  • Mat och Gastronomi
   Jag tyckte att maten var mycket god, utsökt frukt, goda juicer
  • Spa- & Poolområde
   ingen pool, inget spa, behandlingsrummen var rena och välutrustade
  • Behandlingar och program
   Mycket effektiva tillämpningar

  visa färre

  • januari 2024
  • 17 - 23 dagar
  • Ensamresande
  • mellan 50 och 59 år
 • Mirjana C.
  från Tyskland

  ”Autentisk Ayurveda på en vacker plats” Originalrecension (automatiskt översatt)

  Efter 23 dagars behandling med Athreya PanchaKarma känner jag mig fysiskt och psykiskt mycket stark och föryngrad. Professionell medicinsk vård, uppmärksamma terapeuter, god hälsosam ayurvedisk mat tillagad färsk 3 gånger om dagen, fantastiskt rent boende, vacker trädgård, fantastiska yogaklasser två gånger om dagen. Slutsats: Athreya är 100% att rekommendera och vi kommer att komma igen. visa fler

  visa färre

  • februari 2023
  • 17 - 23 dagar
  • Som par
  • mellan 40 och 49 år
 • Grazia A.
  från Schweiz

  ”Otroligt positiv erfarenhet på alla nivåer” Originalrecension (automatiskt översatt)

  En fantastisk plats att läka, hitta sig själv och vara en del av en gemenskap. Dr Sreejit har en djupgående kunskap om Ayurveda, är engagerad, passionerad och omtänksam. Tillsammans med Dr. Jayalaksmi driver han kliniken och personalen med omsorg och effektivitet. De terapeuter som följde med mig under hela min vistelse var otroliga i sin professionalism, diskretion och omsorg... Dessa egenskaper fanns hos all personal. Var och en av dem försökte göra vistelsen så trevlig som möjligt... visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Hotellet var mycket välorganiserat och drivs effektivt ... Omgivningen och platsen var lugn, vacker och super ren.
  • Service och vänlighet på hotellet
   Servicen, hjälpsamheten och vänligheten var övertygande för mig....
  • Mat och Gastronomi
   Maten var god, välsmakande och lagad enligt Ayurvedas regler... Kanske lite mer överraskningar i menyerna skulle vara bra...
  • Spa- & Poolområde
   Behandlingarna var skräddarsydda för personen och dennes problem. Jag sov mycket och var ren inifrån och ut i slutet.
  • Behandlingar och program
   Det erotiska värdet och känslan av hälsa var övertygande. Jag kände mig energisk. Personalens kvalitet och kompetens var utmärkt.

  visa färre

  • januari 2023
  • 17 - 23 dagar
  • Ensamresande
 • Anonym Gäst

  ”Blandade intryck” Originalrecension (automatiskt översatt)

  Innan jag startar denna utvärdering bör jag påpeka att jag har lång erfarenhet av ayurvediska botemedel, vilket ger mig stora möjligheter att jämföra.  Denna vistelse skulle ha varit mindre besviken om de positiva resultaten som uppnåtts under de första två veckorna inte hade förstörts av tvivelaktiga beslut som infördes av den medicinska chefen för det ayurvediska centret. visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Platsen är trevlig: centrum är omgivet av en stor, mycket välskött trädgård, miljön är klassisk för Kerala: risfält och kokosnötpalmer, grönska är överallt, lugn också. Rummen skulle gynnas av att vara mer välkomnande och framför allt bättre underhåll: städning görs bara varannan dag, vilket är unikt i världen, orättfärdigt och oacceptabelt. Varna framtida kunder om denna egenhet, de kommer att lämna medvetet och kommer inte att ha denna mycket dåliga överraskning vid ankomst. Om jag hade blivit varnad skulle jag ha gett upp denna resa.
  • Service och vänlighet på hotellet
   Vänlig och glad personal, effektiv och tydligt nytta av god utbildning och intern övervakning. Vi antar att övervakningen och förvaltningen av all personal är ganska rigorös.
  • Mat och Gastronomi
   Låt mig skratta. Ayurvedisk mat är allt annat än gourmet. Trots detta gjorde kocken måltider som i allmänhet var acceptabla.
  • Spa- & Poolområde
   Skräck: massagebäddarna är i PLAST! Under mina 11 tidigare ayurvediska vistelser har jag stött på bara magnifika sängar som ristats i ett stycke i en mycket stor trädstam. Träet är mycket hårt och har ett extremt fint korn, vilket gör det mycket trevligt, fördelaktigt och kompatibelt med ayurvediska principer. Den tunna madrassen på Athreyas sängar är också tillverkad av plast och är användbar för alla. Sammanfattning städning mellan två kunder, bättre att inte tänka på det. Behandlingsutrymmena är rena, de terapeuter som administrerar behandlingarna ansvarar också för städning av lokalerna. Lugn och miljöens trivsel främjar till stor del vila och avkoppling.
  • Behandlingar och program
   Mycket professionell vård, bra organisation. Terapeuterna har alla nytta av en gedigen utbildning, vården är snabbt fördelaktig i vilket centrum vi är.

  visa färre

  • februari 2020
  • 17 - 23 dagar
  • Ensamresande
  • mellan 70 och 79 år
 • Claudia Z.

  ”Unikt om du letar efter rätt Ayurveda” Originalrecension (automatiskt översatt)

  Athreya är den perfekta platsen för alla som är öppna för en äkta Ayurveda-bot med alla dess aspekter. Ingen wellness med pool, men en terapi som (endast) erbjuder allt som främjar avgiftning och det med den unika Dr. Sreejit, hans underbara team och likasinnade gäster / kolleger. visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Standard men ren och med en mycket positiv energi. Om du inte bor i stugorna måste du gå förbi det indiska fodret och genom ett risfält - du måste tycka om det, jag älskar det!
  • Service och vänlighet på hotellet
   Unik service och vänlighet och alltid med ett leende - från läkare till terapeut till servicepersonal. Jag saknar redan det här laget.
  • Mat och Gastronomi
   Hur kan hälsosam mat smaka så läcker ???? Det måste dock vara tydligt att det här handlar om att skydda magen och inte förstöra den, för hälsosökande eller människor som vill skämma bort sig med kulinariska läckerheter är detta definitivt inte rätt sak.
  • Spa- & Poolområde
   Jag ger det 5 stjärnor eftersom det inte finns någon pool och spa - en pool stöder inte Ayurveda. Terapirummen är rena och har allt du behöver - om du inte behöver oljemassage får du inget.
  • Behandlingar och program
   Mitt tredje Ayurveda-bot och ändå det första där allt verkligen användes. Kourin är inte bara bra för växter. Massager handlar inte främst om wellness utan att flytta gifter, eftersom blåmärken ibland kan uppstå.

  visa färre

  • januari 2020
  • 12 - 16 dagar
  • Ensamresande
  • mellan 40 och 49 år

Vår guide i ämnet

Ayurveda Guide

En resa inifrån & kunskapen om livet

Ladda ner PDF Se alla guider
Boka Kontakt Vidarebefodra