Athreya Medical Resort
COMFORT

Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Kottayam
4.7 / 5.0 Utmärkt
22 omdömen
100% Rekommendationer
Ayurveda i femte generationen
Mycket personlig och intensiv vård
Hög medicinsk nivå på ayurveda
Till erbjudandena

Autentisk Ayurveda, endast för Ayurveda-gäster

Ett flerfaldigt prisbelönt Ayurvedaresort som drivs av samma familj i generationer, beläget mitt i Keralas risfält. Här välkomnas "disciplinerade" gäster som tar sin reningskur på allvar och engagerar sig i en hälsosam vegetarisk kost för att uppnå de bästa resultaten. För specifika åkommor rekommenderas en konsultation med Dr. Sreejith för den speciella Kutipraveshika Rasayana mörkrumsterapin.

Populära attribut

Gratis WiFi
Lugnt område
Mitt i naturen
Ayurvedaläkare
Ayurv. mat enligt doshatyp
Yoga
Diabetiker kost
Glutenfri kost
Vegetarisk kost

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Kutipraveshika Rasayana Mörkerrumsterapi

7 nätter, Enkelrum, Special måltider
från 9 864 kr

Klassisk Ayurvedakur - Panchakarma

10 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 11 385 kr

Athreya Medical Resort i detalj

Ert Ayurvedaresort

Athreya Medical Resort ägs av en familj av kvalificerade Ayurvedaläkare med mer än fem generationers erfarenhet. Resorten är belägen i vacker, orörd natur mellan risfält och kokospalmer nära de södra utlöparna av Backwaters och endast ca 7 km från Kottayam. Resorten, som är byggd i Kerala-stil och fungerar som ett sjukhus med avseende på medicinska tjänster, är idealisk för gäster som uppskattar intensiv rådgivning och autentiska Ayurvedabehandlingar. Här står Ayurveda Panchakarmakuren i centrum för att bevara hälsan och behandla sjukdomar. Systerresorten Dheemahi Ayurvedic Centre ligger ca 30 minuter bort (se länk nedan).

Läge & Omgivning

Delstaten Kerala i södra Indien är känd för sina många Ayurvedaskolor. Här är Ayurveda inte bara ett hälsosystem, utan en livsstil. Monsunperioden (juni till oktober) erbjuder med sin höga luftfuktighet utmärkta förutsättningar för stärkande Ayurvedabehandlingar.

Ät & Njut

I Ayurvedarestaurangen serveras vegetariska rätter enligt din individuellt ordinerade kostplan. Olika dieter, t.ex. för diabetiker eller glutenfria, är tillgängliga på begäran.

Ayurvedacenter

Ayurvedacentret leds av den mycket erfarna och moderna ayurvedaforskaren Dr. Sreejith. Han stöds av ett kvalificerat team av ayurvedaläkare och terapeuter och har specialiserat sig på behandling av civilisationssjukdomar som metaboliskt syndrom (diabetes, övervikt), migrän, sömnlöshet, stress och dess effekter på immunsystemet samt även behandling av cancer. Traditionella ayurvediska läkemedel kombineras framgångsrikt med västerländsk medicin. De nödvändiga oljorna och örtmedicinerna tillverkas direkt på plats i familjens eget apotek. En särskild terapi av Dr. Sreejit är blodutgjutning med dess immunstärkande och regenererande effekt. För en realistisk bedömning av framgångschanserna för en ayurvedakur erbjuder teamet personlig rådgivning både före och efter kuren via Skype eller telefon (engelska). Innan resan skickas även ett frågeformulär för att samla in sjukdomshistorik för att optimalt kunna förbereda sig för patienterna. På plats får du dagligen en laptop för att tack vare din ständiga återkoppling kunna optimera din vistelse ytterligare. Yoga och meditation stödjer kurens framgång. En modern och fullt utrustad tandläkarpraktik erbjuder möjligheten till tandvård (betalas på plats).

Integrerat tillvägagångssätt för cancerbehandling

Dr. Sreejit utbildar regelbundet online över 200 ayurvedaläkare inom Ayush (Ayurveda, Yoga, Unani, Siddha, Homeopati) och allopati, som vill lära sig och praktisera det integrerade tillvägagångssättet för cancerbehandling som praktiseras här. Tillsammans med Dr. Sreejits mentor Dr. Mathew har redan över 8000 cancerpatienter i avancerat skede behandlats, med varierande framgång. Erfarenheterna kommenteras av Dr. Sreejit och delas på Youtube för att hjälpa drabbade.

Hälsa, kroppsuppfattning och "Livsstilshantering"

"Athreya Ayurveda - ayurvedisk reningsterapi, berikad med kunskapen om västerländsk medicin - med målet att återställa balansen mellan kropp, sinne och själ, minska stress och stärka immunsystemet. Idealisk även för civilisationssjukdomar som migrän, diabetes, sömnlöshet. Medicinsk livsstilsrådgivning om livsföring med "do's & dont's" för en hälsosam livsstil. Läkarna och personalen på Athreya agerar inte utifrån ett pekpinnarprincip, utan utifrån principen om ömsesidigt förtroende."
Dr. Sreejith, chef för resorten

Fritid

Genom receptionen kan båtturer i de närliggande Backwaters, tempelbesök eller en tur till Periyar-nationalparken ordnas.

Ankomst

Extra information

Bra att veta

Hotellrummen i överblick

Det finns 16 rymliga radhus-cottages med dusch/WC, fläkt, liten veranda, TV, telefon och A/C. Åtta rymliga dubbelrum ligger på en liten privat ö mitt i risfälten, utan A/C och ca 150 m från huvudbyggnaden. Dessa är bokningsbara från november till februari. Moskitnät finns tillgängliga på begäran. Wi-Fi, internet och kassaskåp finns i receptionen. Enkelrum är dubbelrum för enskilt bruk.

 • Enkelrum ö

  mer information
 • Enkelrum cottage

  mer information
 • Dubbelrum cottage

  mer information
 • Dubbelrum ö

  mer information
 • Bild kommer inom kort

  Enkelstuga kuti

  mer information

Kundomdömen för Athreya Medical Resort

22 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.7 Utmärkt  

100% rekommenderar hotellet till andra

4.7
Hotell
4.9
Service
4.8
Behandlingar
4.4
Kost
4.5
Wellness-område
 • "Fantastisk plats"
 • "Djupgående kunskap"
 • "Engagerad personal"
 • "Professionell terapeut"
 • "Välorganiserat hotell"
 • "Lugn omgivning"
 • "Vänlig service"
 • "God mat"
 • "Skönhet och renlighet"
 • "Individuell behandling"
22 Resultat
Om du är ute efter äkta Ayurveda är detta rätt plats för dig

Claudia W.

januari 2024

Ensamresande | mellan 50 och 59 år | 17 - 23 dagar

Om du letar efter autentisk Ayurveda utan några krusiduller, är detta platsen för dig. Dr Sreejith är helt enkelt i toppklass. Hela teamet arbetar med stor uppmärksamhet på detaljer, från de terapeutiska "magiska händerna" till kocken. Jag kände mig mycket väl omhändertagen och min kropp säger: Tack så mycket Athreya! Det är fantastiskt att du finns! Det här var definitivt inte min sista behandling.

Autentisk Ayurveda på en vacker plats

Mirjana C.

februari 2023

Som par | mellan 40 och 49 år | 17 - 23 dagar

Efter 23 dagars behandling med Athreya PanchaKarma känner jag mig fysiskt och psykiskt mycket stark och föryngrad. Professionell medicinsk vård, uppmärksamma terapeuter, god hälsosam ayurvedisk mat tillagad färsk 3 gånger om dagen, fantastiskt rent boende, vacker trädgård, fantastiska yogaklasser två gånger om dagen. Slutsats: Athreya är 100% att rekommendera och vi kommer att komma igen.

Otroligt positiv erfarenhet på alla nivåer

Grazia A.

januari 2023

Ensamresande | 17 - 23 dagar

En fantastisk plats att läka, hitta sig själv och vara en del av en gemenskap. Dr Sreejit har en djupgående kunskap om Ayurveda, är engagerad, passionerad och omtänksam. Tillsammans med Dr. Jayalaksmi driver han kliniken och personalen med omsorg och effektivitet. De terapeuter som följde med mig under hela min vistelse var otroliga i sin professionalism, diskretion och omsorg... Dessa egenskaper fanns hos all personal. Var och en av dem försökte göra vistelsen så trevlig som möjligt...

Blandade intryck

februari 2020

Ensamresande | mellan 70 och 79 år | 17 - 23 dagar

Innan jag startar denna utvärdering bör jag påpeka att jag har lång erfarenhet av ayurvediska botemedel, vilket ger mig stora möjligheter att jämföra.  Denna vistelse skulle ha varit mindre besviken om de positiva resultaten som uppnåtts under de första två veckorna inte hade förstörts av tvivelaktiga beslut som infördes av den medicinska chefen för det ayurvediska centret.

Unikt om du letar efter rätt Ayurveda

Claudia Z.

januari 2020

Ensamresande | mellan 40 och 49 år | 12 - 16 dagar

Athreya är den perfekta platsen för alla som är öppna för en äkta Ayurveda-bot med alla dess aspekter. Ingen wellness med pool, men en terapi som (endast) erbjuder allt som främjar avgiftning och det med den unika Dr. Sreejit, hans underbara team och likasinnade gäster / kolleger.

Plats

Athreya Medical Resort
Indien, Sydvästra Indien/Kerala, Kottayam
Cochin International Airport (COK)
ca 92 km / 149 min
Trivandrum International Airport (TRV)
ca 148 km / 212 min

Liknande hotell

 • från 7 nätter
  5 445 kr
  - 15%
  Nikki's Nest
  Nikki's Nest
  COMFORT
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Trivandrum
  Klassisk Ayurvedakur
  Underbart
  4,6
  /5
 • från 7 nätter
  5 377 kr
  - 25%
  Ypsylon Resort
  Ypsylon Resort
  COMFORT
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Beruwela
  Klassisk Ayurvedakur - Anti-Stress
  Underbart
  4,6
  /5
 • från 7 nätter
  5 050 kr
  - 20%
  Linta's Golden Beach Resort
  Linta's Golden Beach Resort
  COMFORT
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Puthenthope
  Klassisk Ayurvedakur
  Underbart
  4,5
  /5
 • från 10 nätter
  7 857 kr
  - 10%
  Kadaltheeram Ayurvedic Beach Resort
  Kadaltheeram Ayurvedic Beach Resort
  COMFORT
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Varkala
  Ayurvedakur (Panchakarma)
  Utmärkt
  4,8
  /5

Hotell i närheten

 • från 4 nätter
  5 760 kr
  Green Channel
  Green Channel
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Cochin
  5 dagars rundresa/ 4 nätter på standardhotell
 • från 14 nätter
  70 454 kr
  Kalari Rasayana
  Kalari Rasayana
  DELUXE
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Kollam
  Klassisk Ayurvedakur
 • från 4 nätter
  6 730 kr
  Kulturrundresa i södra Indien
  Kulturrundresa i södra Indien
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Cochin
  Kulturrundresa Södra Indien - Standardhotell
 • från 7 nätter
  9 041 kr
  Kerala Intensiv
  Kerala Intensiv
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Cochin
  Kerala Intensiv - Standardhotell
 • från 2 nätter
  3 889 kr
  Backwaters på nära håll
  Backwaters på nära håll
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Cochin
  3 dagar/2 nätter i deluxe hotell & superior husbåt
 • från 7 nätter
  8 962 kr
  Sanjeevanam Ayurveda Hospital
  Sanjeevanam Ayurveda Hospital
  FIRST CLASS
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Pallikkara
  Sanjeevanam Ayurveda
 • från 7 nätter
  19 727 kr
  Prakriti Shakti
  Prakriti Shakti
  DELUXE
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Panchalimedu
  Naturmedicin - Detox
 • från 7 nätter
  13 888 kr
  Amal Tamara
  Amal Tamara
  FIRST CLASS
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Mannanchery
  Klassisk Ayurvedakur