Sport und Abnehmen

Viktnedgång genom träning

Effektiv viktminskning med träning

Uppnå dina mål för viktminskningen med träning

Vi alla vet det: Nyckeln till viktnedgång och fettförbränning är motion. Om vi bara kunde hitta motivationen att följa våra egna goda råd.

De flesta människorna kommer inte att kunna gå ner i vikt endast med diet. För viktminksningen är det viktingt att skapa en kalorideficit i kroppen – vi behöver alltså förbränna fler kalorier än vi äter. Vi kan dock inte helt avstå från mat då vi behöver livsviktiga mineraler och näringsämnen samt även kalorier för att kunna fungera.

På denna sida hittar du information om några av de populäraste aktiviteterna och typerna av träning för viktminskning samt tips på hur och varifrån du får motivationen för att äntligen sätta igång!


Framgångsfaktorer för viktnedång

Hälsosam viktnedgång med en kombination av träning och nyttig kost

Studier visar att det inte räcker med enbart träning för långvariga viktminskningsresultat. Det är också viktigt att äta hälsosamt. När den ovannämnda kalorideficiten uppstår i kroppen brukar kroppen sina fettreserver och man går ner i vikt. Ibland när sig kroppen dock också från muskelmassan, och i motsats till fettet vill vi naturligtvis behålla musklerna. På lång sikt behöver vi våra muskler för att forsatt kunna förbränna fett. Därför är det viktigt att äta hälsosamt med mycket proteiner för att upprätthålla muskelmassan. För att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt är den idealiska lösningen alltså en kombination av kostomställning och mer motion.

Ha roligt när du går ner i vikt

Vi alla har denna ena vän eller väninna som får det att se så lätt och roligt ut med regelbunden träning – till förvåning för dem som inte gillar att svettas. Om det bara vore så enkelt: gå ner i vikt och ha roligt med det. Men det kan vara så! För att hitta den rätta träningen som hjälper dig med viktnedgången behöver du egentligen bara ta reda på vilken träningsmetod du gillar – och det finns så många att välja från. Lär känna några av våra mest efterfrågade träningsprogram för viktminskning och börja din viktminskningsresa redan idag!


Gå ner i vikt med träning på semestern på hotellet

Våra viktminskningshotell erbjuder inte bara utmärkta program, utan också ett flertal aktiviteter och träningsrutiner som du kan prova. Om du vill börja med ett nytt motionsbeteende är det oftast svårast att välja rätt sätt att träna och fortsätta med det. Många människor bestämmer sig för en viktsminskningssemester för att upptäcka nya workouts och rutiner och samtidigt få råd och anledning av professionella tränare. Tillsammans med andra kommer det att vara enklare för dig att börja, och mot slutet av semestern får du ofta tips eller även en träningsplan för fortsättningen hemma. Oavsett om du vill förbättra dina färdigheter eller helt enkelt upptäcka något nytt, vi har det passande hotellet för dig!

Upptäck nu de olika möjligheterna för att gestalta din viktnedgångssemester och hitta det perfekta arrangemanget för dig!

1.) Hitta den riktiga träningsmetoden

Även om motivationen för att gå ner i vikt finns är det ofta svårt att hitta rätt inspiration och att verkligen stå upp och börja. För dig som behöver lite extra övertygelse är det kanske bra med en personlig tränare eller träning tillsammans med andra.

Personlig tränare: Den personliga motivatoren

Den kanske populäraste vägen till motivation är att leta efter någon som pushar dig till träningen. De personliga tränarna på våra hotell  har redan hjälpt så många gäster att hitta en träningsrutin som främjar viktminskningen. Personliga tränare kommer inte bara att motivera dig att gå steget längre när du tror att du inte längre kan, utan de kommer också att anpassa träningsupplägget till dina personliga mål, inskränkningar och erfarenheter – med tanke på vad du tycker om att göra! De framhäver dina framsteg och visar dig hur du kan vidareutveckla dig själv när du ger allt.

Bootcamps: Träna i en grupp

På bootcamp tränar du tillsammans med andra. Där personlig träning ibland kan kännas lite ensamt har du här andra vid din sida som är i samma situation och har samma mål. Ni kan motivera varandra, träna tillsammans och stötta varandra om ni känner er nedstämda. Programmen är vanligtvis ansträngande, men de lovar resultat – i en strikt, men ortrolig vacker omgivning. Bege dig på väg till succé och ändra din mentala inställning genom att prova ett bootcamp-program.

2.) Hitta det passande hotellet

Yoga hotell

Yoga är en disciplin för både kropp och själ med vilken du kan förbättra förbindelsen till ditt fysiska själv såsom ditt mentala själv. Hos experterna ser yoga elegant och enkelt ut, det kräver dock mycket kroppsbehärskning. På så vis är yoga inte bara en fantastisk väg för att förbränna några kalorier, du kan dessutom också träna din flexibilitet och inre lugn. Om du har en ansträngande, hektisk livsstil och vill kombinera avslappning med viktminskning kan du bara profitera på att träna och praktisera yoga. Lär dig traditionell yoga med professionellt utbildade lärare och mästare och upptäck konsten av zen viktnedgång.

Spahotell med fitnessklasser

Vad kunde vara bättre motivation för en ansträngande träningspass än utsikten på en massage efteråt? Säg hej då till värkande muskler med en avslappnande helkroppsmassage eller unna dig helt enkelt några skönhetsbehandlingar. Många spahotell erbjuder professionella kurser för alla fitnessnivåer. Upptäck våra populäraste program.

3.) Hitta den passande fitnessklassen

Pilates

junge Frau trainiert Pilates

Viktminskning med Pilates

Pilates handlar om kontrollerad rörelse och andning, likadan som yoga. Det är perfekt för att träna hållning, avslappning och kroppsbehärskning och förstås också för att förbränna kalorier. Våra hotell erbjuder kurser såväl för avancerade som för nybörjare. Om du vill stärka din midja och bli flexiblare, kolla detta pilatesprogram!

Aerobic

Aerobic in der Gruppe

Viktminskning med Aerobic

Aerobic är nog en av de mest populära och tidslösa gruppträningspasser för viktminskning och för att få hjärtat upp i varv. Vare sig om du vill prova några klassiker eller hellre vill börja med vattenaerobics med låg intensitet – här finns det något för alla! Några hotell erbjuder även specialiserade kurser i thai boxning eller tennis, ifall du vill prova något nytt.

Stavgång och vandring

Abnehmen an der frischen Luft

Viktminskning med friluftsaktiviteter

Om träningspass i hallen inte är något för dig kan du upptäcka de vackra omgivningarna på guidade promenader, stavgångsturer eller vandringar. Leder för nybörjare är perfekt om du precis börjat eller måste hålla dig till motion med låg intensitet. Ifall du är äventyrslysten eller redan har mer erfarenhet kan du utmana dig själv med de något anspråksfullare lederna. Hotellern erbjuder guidar för grupper så att du inte missa något på din tur.

Schwimmen

Abnehmen mit Wassersport

Viktminskning med vattensport

Denna klassiska semesteraktivitet är en fantastisk väg för viktnedgång, eftersom simning avlastar dina leder från ytterligare tryck. Det är perfekt för alla som letar efter träning med låg belastning som dessutom är skonsam för knäna och kroppen. Många hotell erbjuder även vattengympa.

4.) Hitta det passande resmålet för en tränings- och viktminskningssemester

Oavsett om det ska vara Tyskland, andra länder i Europa eller Asien, hos oss hittar du ett brett utbud av resmål för en framgångsrik viktnedgångssemester.

FAQ – Viktnedgång med träning

Viktnedgång genom träning – När börjar man se resultat?

Viktnedångsförloppet är mycket individuell och beror på många olika faktorer, t.ex. hur ofta och med vilken intensitet du tränar och vilken prestationsförmåga din organism har. Ofta kan det tar upp till 12 veckor innan man ser första resultat.

Vad är viktigare för viktminskning, träning eller kosthållning?

För långvarig framgång är en kombination av träning resp. regelbunden motion och hälsosam kosthållning viktigt. För att förbränna fett och gå ner i vikt måste du förbruka fler kalorier än du äter. För att upprätthålla musklerna ska du dock också träna regelbundet, t.ex. 3 gånger per vecka. Muskler är viktiga då de även i vila förbränner fler kalorier än fettvävnaden, så att basomsättningen stiger.

Hur kan jag gå ner i vikt med träning?

Med träning och motion i allmänhet förbränner du kalorier. Vilken träningsmetod som passar till dig kan du ta reda på genom att prova olika metoder. Oavsett om det är yoga, pilates, löpning eller styrketräning på gymmet eller hemma: För att du ska fortsätta med det är det viktigt att du gillar träningsmetoden och att den inte överbelastar dig. Beroende på ditt hälsotillstånd och din utgångsvikt kan du även börja med promenader eller lätt styrketräning för att bygga upp muskler. Sedan kan du börja med konditionsträning. Här rekommenderas det att du för att börja med väljer en träningsmetod som är mindre intensiv, men som du kan utöva under en längre tidsrum. Ju längre du kan vara aktiv, desto fler kalorier förbränner du.

Hur lång tid tar det att gå ner i vikt med träning?

Det finns inget allmänt svar på denna fråga, eftersom viktminskningen är en mycket individuell process som beror på olika faktorer. Många önskar sig förstås att snabbt gå ner i vikt, t.ex. 5 kilo inom en vecka eller 10 kilo inom två veckor. Helst helt utan träning och utan kostomställning. Sätt dock inte för höga mål. Att gå ner i vikt tar tid och en långsam omställning är även hälsosammare. På våra hotell får du hjälp för början och många av våra kunder är väldigt nöjda med sina resultat efter viktminskningsresan eller kuren.

Viktminskning utan träning – går det?

Om du inte kan eller får delta i ett träningsprogram för viktminskning av hälsorelaterade skäl, kolla gärna våra fastekurer och olika erbjudanden för dieter. Men helt utan träning och motion kommer du inte att ha långvarig succé med viktnedgången. Även för fastekurerna är lätt motion, t.ex. promenader, en del av programmet.