Sorglös bokning 2.0

SpaDreams för det enkelt att resa

Flexibel bokning

Du undrar om vi är rätt resepartner för att planera din viktigaste del av året, din semester. Vi vill visa dig att vi är utrustade och förberedda för att hjälpa dig att planera och resa säkert, oavsett vad livet lägger i din väg. Här är några av de vanligaste frågorna från gäster som har rest med oss under de senaste två åren och de semesterlösningar som vi kunde erbjuda för att förverkliga deras drömsemester.

Solstolar och parasoll under en palmträd på en vit sandstrand

Vad händer om jag inte kan eller inte vill resa?

Detta omfattar frågor som...

 • Vad händer om jag behöver ändra mina datum på grund av familjära/personliga omständigheter?
 • Vad händer när gränserna stängs igen? 
 • Vad händer om hotellet måste stänga? 
 • Vad händer om destinationslandet är ett högriskområde? 
 • Vad händer om mitt hemland är ett högriskområde? 
 • Antalet corona-fall i destinationslandet ökar, men det finns ännu ingen resevarning, men jag är ändå rädd för att resa. 
 • Det finns en resevarning för destinationslandet, men jag vill ändå resa, är det möjligt? / Kan jag ändra mig i efterhand? 
 • Måste jag kontrollera de internationella resebestämmelserna? Vad händer om de ändras mellan bokningstillfället och avresan? (Flex - 15 dagar före) 

Vår Flex-uppgradering är svaret på de osäkerheter som återstår när du bokar. Det gör det möjligt för dig att ändra dig och avboka eller boka om din semester upp till 14 dagar före ankomstdatumet, utan att du riskerar att förlora pengarna du betalade för din semester! Det är den perfekta följeslagaren som hjälper dig att anpassa din semester till alla oförutsägbara saker som livet kastar i din väg, oavsett om du behöver boka om din semester för att ta hand om din familj eller om de stigande Covid-siffrorna har gjort dig tveksam till att resa. Lägg helt enkelt till detta till din bokning genom att välja det i bokningsformuläret eller begära det från en av våra reseexperter. 

Dina fördelar i överblick: 

 • Gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst
 • Försäkrad som paketresa med resegaranti-certifikat.

För mer information om SpaDreams Flex-uppgradering, klicka här >>

Föräldrar med ett barn på en flygplats

Vad händer om något sker under resan?

 • Vad händer om jag blir sjuk under resan?
 • Vad händer om jag plötsligt måste bege mig i karantän i reselandet, trots att detta inte var fallet när jag bokade? 
 • Vad händer om jag testar positivt på flygplatsen? 
 • Vad händer om jag testar positivt under resan? 
 • Behöver jag en reseförsäkring? 

Försäkringar är ett bra verktyg för att förhindra att oväntade händelser förstör vad som borde vara en avkopplande semester. Res i lugn och ro i vetskap om att du är försäkrad om något skulle hända. Oavsett om du blir sjuk före resan eller till och med när du är på resmålet, kan du vara säker på att kostnaderna för den bästa medicinska vården som finns tillgänglig kommer att täckas för dig, tillsammans med eventuella avboknings- eller ombokningsavgifter. Det enda du ska behöva oroa dig för när du har en bra försäkring är att bli frisk! 

Du kan antingen boka försäkringen via SpaDreams eller privat genom ett pålitligt lokalt försäkringsbolag. Många kreditkort erbjuder också reseförsäkringar för semestrar som köpts med kortet. Se till att kontrollera med det institut som utfärdar ditt kort innan du bokar.  

De viktigaste typerna av försäkringar behöver täcka avboknings- och ombokningsavgifter vid sjukdom, en internationell resesjukförsäkring (ofta via ditt sjukförsäkringsbolag) samt en Covid-försäkring på olika destinationer.

Olika länder, till exempel Sri Lanka eller Mauritius, förväntar sig att turisterna köper den obligatoriska Covid-försäkringen före ankomsten. Dessa är vanligtvis mycket prisvärda försäkringar som ska tecknas utöver en eventuell privat resesjukförsäkring som du redan har och som endast hjälper till att täcka eventuella kostnader i den osannolika händelse att du blir smittad av Covid på din destination. 

Par på solstolar vid poolen på ett hotell

Vad kan SpaDreams erbjuda mig när jag bokar?

 • Vad händer om jag får problem när jag är på hotellet?
 • Vad händer om anläggningar är stängda eller om spabehandlingar inte erbjuds?
 • Vad händer när gränserna stängs igen? 
 • Vad händer om hotellet måste stänga? 
 • Kan jag resa utan vaccination? 
 • Behöver jag kontrollera de internationella resebestämmelserna? Vad händer om de ändras mellan bokningstillfället och avresan? (Flex - 15 dagar före) 
 • Måste jag vara i karantän i reselandet? 
 • Måste jag vara i karantän efter hemkomsten? 

När du bokar med SpaDreams väljer du inte bara ett hotell, utan du får dessutom ta del av våra reseexperters kunskap. Vi har skaffat oss stor erfarenhet av den dagliga verksamheten med resor under tiden med Corona. Vi kombinerar vår samlade kunskap i ett team på över 100 personer som arbetar tillsammans för att se till att du kan resa med lätthet. 

Vi har den senaste informationen om resor och Corona, eftersom vi övervakar hela resemarknaden, inklusive reserestriktioner och karantänsbestämmelser för länder och hotell. För för oss är en genomförbar resa oftast en resa utan karantän. I ett starkt samarbete med våra hotellpartners försöker vi förverkliga så många resor som möjligt. Naturligtvis alltid med hänsyn till de aktuella pandemiska händelserna. 

Kvinna med solhatt i en hängmatta vid stranden

Hur garanterar SpaDreams partners och hotell min säkerhet?

 • Vad händer om en annan gäst testar positivt på mitt hotell? 
 • Kan jag lämna hotellet i destinationslandet? 
 • Kan jag använda stranden, baren, poolen, bastun, spaet osv. i destinationslandet? 
 • Kan alla behandlingar enligt programbeskrivningen överhuvudtaget äga rum? 
 • Är den lokala personalen vaccinerad eller testad? 
 • Måste jag bära mask på plats? 

Genom att ha nära kontakt med våra hotellpartner håller vi oss alltid uppdaterade om lokala bestämmelser och hygienkrav – t.ex. förpliktelsen att bära masker resp. munskydd. När det gäller hotellerbjudanden som pool-, bastu-, spa- eller strandbesök försöker vi hålla oss uppdaterade för varje bokning. Men eftersom situationen på plats kan förändras otroligt snabbt kan vi ibland missa något. Precis som vi gör våra hotellpartner sitt bästa för att tillhandahålla alla tjänster. Gästernas och personalens säkerhet är av stor vikt för våra partner och de gör allt de kan för att garantera denna säkerhet. 

Behandlingarna äger vanligtvis rum enligt beskrivningen i programmet, men det kan finnas undantag, till exempel ansiktsbehandlingar eller specialerbjudanden. I dessa fall erbjuds ofta alternativ av liknande värde. Vi ber om förståelse om vissa aktiviteter – till exempel idrottskurser eller externa tjänster – måste ställas in med kort varsel. 

färgglada solstolar på stranden

Vad är resegaranti-certifikatet?

 • Vad är säkerhetscertifikatet / resegaranti-certifikatet?
 • Vad händer om researrangören går i konkurs innan jag åker på semester?

Med SpaDreams är du helt trygg. Varje paketresa du bokar hos oss täcks automatiskt av den tyska resesäkerhetsfonden (tyska: Deutsche Reisesicherungsfond), som stöds av den tyska regeringen. Detta innebär att de pengar du betalat är säkrade även i den mycket osannolika händelsen av insolvens. Som bevis på att din paketresa är försäkrad får du tillsammans med dina resehandlingar ett resegaranti-certifikat, även kallat säkerhetsintyg (tyska: Sicherungsschein) som utfärdas av de tyska myndigheterna. Varför i Tyskland? SpaDreams är en del av Fit Reisen-koncernen, som har sitt huvudkontor i Frankfurt am Main i Tyskland. 


Är du redo att planera din nästa drömsemester?

par framför datorn i vardagsrummet

Vi hoppas att du har fått svar på alla dina frågor och att vi har kunnat övertyga dig om att du inte behöver oroa dig när du reser, trots corona. Tillsammans vill vi göra det bästa av situationen och göra många semestrar och lyckliga minnen möjliga, oavsett den aktuella situationen. Det skulle verkligen glädja oss om du litar på att vi hjälper dig att planera din nästa hälsosamma semester! Om du nu är redo att börja planera din semester kan du antingen gå till sidan Aktuell information för att kontrollera resebegränsningarna på din önskade destination eller börja drömma om din semester redan nu

Börja planera din drömresa här...