SpaDreams - Impressum

Dataskydd

Integritetspolicy

Vi tar skyddet av dina personuppgifter och därmed även av din privatsfär på stort allvar. Vi på SpaDreams (ett märke av FIT Gesellschaft für gesundes Reisen GmbH) som driver denna webbsida vill övertyga dig om att dina uppgifter är säkra hos oss med hjälp av denna integritetspolicy och även meddela dig om vilka uppgifter vi använder för att skapa en speciell och inspirerande upplevelse för dig. För att skydda din privatsfär är det en självklarhet för oss att vi uppfyller alla bestämmelser och lagar som rör data- och uppgiftsskyddet.

Ansvariga och dataskyddsombud

Vi, SpaDreams (ett märke av FIT Gesellschaft für gesundes Reisen GmbH, Ferdinand-Happ-Str. 28, 60314 Frankfurt, Tel. +49 (0) 69 40 5885-0, info@spadreams.se, www.spadreams.se), är ansvariga enligt artikel 4, paragraf 7 av EUs dataskyddsförordning och bör informera dig om syfte, omfång och typ av insamling av dina personuppgifter.

Om du har frågor som rör denna integritetspolicy eller hanteringen av personuppgifter i vår firma kan du kontakta vårt externa dataskyddsombud:

Klaus Pampuch
Unterbörsch 40c
51515 Kürten
www.five.consulting

Insamling och lagring av personuppgifter samt typ och syfte av användande

Personuppgifter är uppgifter som rör personliga eller sakliga relationer av en identifierad eller identifierbar naturlig person, det vill säga alla uppgifter som direkt kan relateras till denna person. Nedan visar vi vid vilka tillfällen vi samlar in vilka slags personuppgifter och hur vi använder dessa.

När du surfar på våra webbsidor eller använder appen

När du besöker vår hemsida eller använder våra appar skickas automatiskt information till webbsidans server från webbläsaren du använder på din dator, mobil eller surfplatta.

Denna information sparas temporärt i en s.k. logfile. Logfiles protokollerar alla moment och besök av sidans besökare och webbsidans felsignaler. Dessa uppgifter samlas automatiskt tills de även raderas automatiskt:

  • datorns IP-adress,
  • datum och tid av besöket,
  • filens namn och URL,
  • hemsidan varifrån besöket sker (referrer-URL),
  • webbläsaren och datorns operativsystem samt access-providerns namn.Det är en oundgänglig förutsättning att uppgifterna sparas och logfiles skapas för att webbsidan ska kunna tillhandahållas. Användaren kan därmed inte överklaga detta.

När du besöker vår hemsida sparas dessutom denna information:

  • resepreferens och -aktiviteter,
  • information om ditt surfbeteende på våra webbsidor och appar,
  • information om när du klickar på vår reklam och olika element inklusive sådana som visas på webbsidor som bedrivs av andra organisationer eller länkar dit,
  • information om sättet hur du nyttjar våra digitala tjänster inklusive operativsystem, IP-adress, IP-adressens ungefära plats, online-identifieringsuppgifter och webbläsardetaljer,
  • sociala preferenser och allmänna intressen och aktiviteter.

När du enbart surfar på webbsidan sker ingen lagring av dessa uppgifter tillsammans med dina personuppgifter.

När du kontaktar oss eller vi kontaktar dig eller när du deltar i reklamkampanjer eller enkäter kan det hända att vi lagrar följande uppgifter

  • resepreferenser och -aktiviteter,
  • information om ditt surfbeteende på våra webbsidor och våra appar,
  • information om när du klickar på våra reklamer eller element, inklusive de som visas på webbsidor som bedrivs av andra organisationer eller länkar dit,
  • information om sättet hur du använder våra digitala tjänster, inklusive operativsystem, IP-adress, IP-adressens ungefära plats, online-identifieringsuppgifter och webbläsardetaljer,
  • sociala preferenser och allmänna intressen och aktiviteter,
  • kontaktuppgifter som du skickar när du kontaktar oss t.ex. e-mail-adress, post och telefon eller via sociala media som t.ex. ditt namn, användarnamn, e-mail-adress, telefonnummer eller övriga kontaktuppgifter,
  • kommentarer och åsikter som du meddelar oss, t.ex. per e-mail, telefon, post eller när du fyller i en online-formulären,
  • detaljer från e-mail eller andra digitala kommunikationssätt som du skickar till oss eller vi skickar till dig och som du öppnar, inklusive länkar som du klickar på och
  • din feedback och dina inlägg t.ex. vid kundenkäter.

När du skickar en förfrågan angående våra produkter och/eller gör ett köp och/eller skapar ett konto hos oss kan det hända att vi lagrar följande uppgifter

  • resepreferenser och -aktiviteter
  • information om ditt surfbeteende på våra webbsidor och våra appar,
  • information om när du klickar på våra reklamer eller element, inklusive de som visas på webbsidor som bedrivs av andra organisationer eller länkar dit,
  • information om sättet hur du använder våra digitala tjänster, inklusive operativsystem, IP-adress, IP-adressens ungefära plats, online-identifieringsuppgifter och webbläsardetaljer,
  • sociala preferenser och allmänna intressen och aktiviteter,
  • kontaktuppgifter som du skickar när du kontaktar oss, t.ex. e-mail-adress, post och telefon eller via sociala media som t.ex. ditt namn, användarnamn, e-mail-adress, telefonnummer eller övriga kontaktuppgifter,
  • detaljer från e-mail eller andra digitala kommunikationssätt som du skickar till oss eller vi skickar till dig och som du öppnar, inklusive länkar som du klickar och
  • din feedback och dina inlägg t.ex. vid kundenkäter,
  • information om dina köp, t.ex. vad du köper, när du köper det och var du köper det, hur du betalar, samt din kredit- och annan betalningsinformation,
  • dina bokningsuppgifter som resmål och -förlopp,
  • information om de resande inkl. passuppgifter och annan information som rör ditt identifikationsdokument,
  • försäkringsuppgifter,
  • relevanta medicinska uppgifter samt diverse speciella dietönskningar eller andra krav av religiösa eller medicinska skäl och
  • användarnamn och lösenordsuppgifter i krypterad form så att vi kan skydda ditt konto.
  • När du kan välja att logga in med dina uppgifter från sociala medier som t.ex. Facebook får vi varken ditt lösenord eller andra inloggningsuppgifter för dessa konton. Vi får bara din e-mail-adress och ditt namn om det har angetts. Utan ditt godkännande kommer vi inte att publicera innehåll på dina sociala medier eller skicka innehåll till dina vänner, följare eller kontakter.

Andra källor av personuppgifter

  • Vi får inte använda personuppgifter från andra källor som t.ex. firmor som tillhandahåller information och data, handelspartners, service-företag, leverantörer och från offentliga register.
  • Ditt försäkringsbolag, dess företrädare och medicinska anställda kan få relevant data och speciella kategorier av personuppgifter ifall vi/de måste agera i ditt namn eller i intresse av andra kunder eller i nödfall.
  • När du loggar in på ett socialt nätverk med dina uppgifter för att ta kontakt med våra plattformar eller onlinetjänster som t.ex. Facebook, Google+ eller Twitter, godkänner du att du delar dina uppgifter med oss. T.ex. ditt namn, din e-mail-adress, ditt födelsedatum, din plats och annan information som du vill dela med oss. Utan ditt godkännande kommer vi inte att publicera innehåll på dina sociala medier eller skicka innehåll till dina vänner, följare eller kontakter.
  • Vi identifierar inte din exakta position via din IP-adress. Däremot kan dina sociala medier eller en explicit funktion av hemsidan meddela din exakta position.
  • Information som tillhandahålls av andra användare: Ibland anger besökare av hemsidan eller användare av appen uppgifter som rör dig. När användare av vår hemsida eller vår app skickar en inbjudan till dig till hemsidan eller appen eller när de vill dela information som rör vår service kommer vi att använda personuppgifterna för att hjälpa användaren. Detta sker dock enbart när användaren anger att du har godkänt denna slags kommunikation.

Personuppgifter som gäller andra personer som du skickar oss

  • Vi använder personuppgifter om andra personer som t.ex. resande som du skickar till oss
  • När du skickar personuppgifter som rör andra personer än dig själv bör du vara säker på att de godkänner detta. Du bör även meddela personerna om hur vi använder deras uppgifter.

Syftet med insamlingen av uppgifter

Insamlingen av uppgifter beror på artikel 4, paragraf 1 sida 1 av lit. F DSGVO (tysk lagstiftning). Enligt artikel 6 paragraf 1 sida 1 av lit. F DSGVO (tysk lagstiftning) är användandet av uppgifter tillåtet för att bevara intressen ifall intressena, grundrättigheterna och grundfriheterna av personen som kräver skydd av personuppgifter inte överväger. Insamlingen av uppgifter sker dessutom på grunden av ditt frivilliga godkännande enligt artikel 6 paragraf 1 sida 1 lit. b DSGVO (tysk lagstiftning) för genomförande av förhandsåtgärder som sker efter ditt besök samt enligt artikel 6 paragraf 1 sida 1 lit. f DSGVO (tysk lagstiftning).

Användning av dina personuppgifter

De nämnda personuppgifterna används i följande syfte:

  • För att garantera en smidig reseförmedling och ett smidigt reseförlopp,
  • genomföra köp,
  • förmedla försäkringstjänster,
  • agera enligt lagen,
  • garantera en felfri anslutning av vår webbsida,
  • garantera systemsäkerhet och -stabilitet,
  • garantera en komfortabel, inspirerande och skräddarsydd användning av vår webbsida,
  • för att hantera och kontinuerligt förbättra användningen av våra webbsidor, appar, kundlojalitets- eller kundigenkänningsprogram och andra tjänster,
  • för att bedriva marknadsforskning och intern utveckling,
  • för att utveckla och förbättra våra produkter, tjänster, shoppar och IT-system, våra säkerhetsåtgärder, vår kunskap och kommunikationsmetoderna med kunder,
  • för att visa och skicka reseförslag och -erbjudande via relevant direktmarknadsföring som motsvarar dina intressen,
  • för att skicka elektroniska reklamannonser inom ramen av vår kontoservice,
  • för att kunna skräddarsy innehållen på vår webbsida och i direktmarknadsförningsåtgärder baserat på din position på ett sätt som är relevant för området, staden, förbundsstaten eller landet varifrån du besöker webbsidan eller appen
  • för att kunna erbjuda produkter och tjänster som du köper eller ber om,
  • för att kunna kommunicera med dig om tjänsterna vi erbjuder och hantera förfrågningar, problem eller kritik som du eller andra användare har,
  • för att kontakta kunder och gestalta kundkontakten på ett utmärkt sätt och för att kunna svara på frågor med kvalificerad kompetens på högsta nivå,
  • för att garantera en excellent kundservice,
  • för att ge dig möjligheten att få insyn i dina lagrade uppgifter och ändra dem med hjälp av en s.k. Self-service-portal,
  • för att hjälpa andra kunder med att välja en resa kommer vi att publicera kommenterar och omdömen på vår webbsida i anonymiserad form,
  • för att skydda dina personuppgifter samt för att känna igen och motverka bedrägeri, andra brott och missbruk av tjänsterna,
  • för att hantera och optimera tävlingar och PR-verksamheter så att de genomförs på bästa möjliga sätt,
  • för att motverka missbruk av kontaktblanketten och garantera säkerheten av våra informationstekniska system,
  • för att reagera på säkerhetsproblem, störningar eller andra händelser och hantera dem, detta kan vara medicinska eller försäkringsrelaterade fall,
  • för att hantera, gestalta och kontinuerligt förbättra räkningsmoment och processer på bästa möjliga sätt vid interna och externa gränssnitt,
  • för att kunna förstå dig som kund bättre och erbjuda dig tjänster och kommunikation som är till största möjliga nytta för dig och
  • för att kunna agera enligt lagen och hjälpa vid förfrågningar av regeringar eller brottsbekämpande myndigheter som genomför utredningar.

Vårt berättigade intresse beror på dessa syften. Vi använder inte personuppgifterna som lagras medan du surfar på vår sida för att dra slutsatser om besökarens person.

Dessutom garanterar vi via motsvarande åtgärder och regelbundna kontroller att personuppgifterna som samlas inte kan missbrukas eller användas av tredje parter.

Marknadsföringsåtgärder med ditt godkännande

Då och då vill vi gärna skicka erbjudanden och nyheter som rör våra produkter och tjänster på olika sätt som t.ex. via e-mail, messenger eller per telefon. Vi vill dessutom gärna skicka information till dig om produkter och tjänster av andra företag eller företag som vi har kontakt med som vi tror kan vara intressanta för dig.

När du bokar en resa hos oss eller registrerar dig kommer vi att fråga dig om du vill erhålla marknadsföringskommunikation. Vi verifierar dina kontaktuppgifter som meddelats digitalt en gång till angående marknadsföringsinformationen. Vi ber dig t.ex. att bekräfta din e-mail-adress när du registrerar dig för e-mail-marknadsföring med hjälp av ett s.k. double opt-in-system. Det betyder att vi inte skickar e-mail-marknadsföringskommunikation till dig innan du har aktiverat länken vi skickat.

Vi kommer bara att göra detta om du har godkänt att du vill få marknadsförnings-kommunikation.

Godkännandet gäller bara om personen i fråga har fyllt 16 år. När du bekräftar det utgår vi ifrån att personen som registrerat sig är äldre än 16 år eller att målsman har godkänt detta.

Du kan frånträda ditt godkännande helt eller delvis. Om du inte vill få reklam längre kan du meddela det. Självklart bestämmer du detta själv. Om du väljer att inte få mer marknadsförings-information kan det dock hända att du missar jättefina erbjudanden.

Eventuellt kommer du fortfarande att få tjänsterelaterad kommunikation av oss, t.ex. när vi bekräftar en bokning du genomfört samt viktig information om användningen av våra produkter och tjänster.

Produktrekommendationer via e-mail

Vi vill gärna skicka produktrekommendationer till dig som kund då och då. Dessa rekommendationer får du även om du inte har abonnerat ett nyhetsbrev eller godkänt marknadsförings-kommunikation per e-mail. Vi vill ge dig information om våra produkter eller produkter av våra samarbetspartners som kan vara intressanta för dig på grund av dina förra inköp. Vi agerar enligt lagen. Ifall du inte vill erhålla produktrekommendationer via e-mail längre kan du när som helst frånträda ditt godkännande. Använd länken i produktrekommendationernas footer som för dig till inställningarna.

Personalisering av din surfupplevelse

Vi vill garantera att marknadsförings-kommunikationen (även online reklam) i samband med våra produkter och tjänster och även av våra samarbetspartners och leverantörer skräddarsys enligt dina intressen.

För att åstadkomma detta använder vi personuppgifterna du skickat och de som genereras automatiskt för att bättre kunna identifiera dina intressen så att vi kan anpassa reklamen enligt dina intressen. Detta möjliggör att vi kan skräddarsy vår kommunikation för att göra den relevantare för dig. Vi använder existerande information som t.ex. mottagnings- och läsbevis av dina e-mail, information om din dator och internet-förbindelsen, operationssystemet och plattformen, din beställningshistoria, din servicehistoria, datum och tid av ditt webbsidebesök, produkter du har visat. Denna analys och evaluation hjälper oss att förstå dig bättre som kund och gör det möjligt att vi kan erbjuda personaliserade erbjudanden och tjänster. Vi har som mål att gestalta vår reklam, våra erbjudanden och reseinspiration mer praktisk och intressant för dig: vi vill erbjuda dig produkter och tjänster på ett sätt som motsvarar dina önskningar som kund bättre.

Säkerhet

När du besöker webbsidan använder vi det vanliga SSL-systemet (Secure Socket Layer) i samband med krypteringen som din webbläsare använder. Normalt är detta en 256 bit kryptering. Om din webbläsare inte stödjer 256 bits kryptering använder vi istället 128 bit v3 teknologin. Du kan se på den låsta nyckel-/lås-symbolen i nedre delen av webbläsarens statusfält ifall en sida av vår webbsida är krypterad eller inte.

Vi använder lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter mot tillfälliga eller avsiktliga manipulationer, delvis eller fullständig förlust, destruktion eller användning av obehörig tredje part. Våra säkerhetsåtgärder förbättras kontinuerligt i takt med den teknologiska utvecklingen.

Vi vill dock påpeka att säkerheten vid dataöverföringar på internet (t.ex. vid kommunikation via okrypterad e-mail) kan vara bristfällig. Ett hundraprocentigt skydd av dina uppgifter mot obehörig tredje part är därför inte möjligt.

Radering av uppgifter

Vi lagrar dina personuppgifter så länge som vi behöver dem för våra syften som framgår ur integritetspolicyn eller för att motsvara lagringsplikter. Efter denna tidsrymd raderar vi personuppgifter på ett säkert sätt. Ifall uppgifterna krävs för analytiska, historiska eller andra legitima affärssyften åtar vi lämpliga åtgärder för att anonymisera uppgifterna.

Uppdatering av dina personuppgifter och rätt att överklaga

Ifall dina personuppgifter hanteras baserat på berättigade intressen enligt artikel 6 paragraf 1 sida 1 lit. F DSGVO (tysk lagstiftning) är du berättigad enligt artikel 21 DSGVO (tysk lagstiftning) att överklaga hanteringen av dina personuppgifter ifall det finns skäl som uppstår på grund av en särskild situation eller när överklagan gäller direktreklam. I händelse av direktreklam har du generellt sett rätt att överklaga och vi genomför din överklagan utan att du behöver nämna din situation.

Om du kontaktar oss via e-mail via info@spadreams.se eller via post till FIT Gesellschaft für gesundes Reisen mbH, Abteilung Datenschutz, Ferdinand-Happ-Str. 28 in 60314 Frankfurt, Tyskland, kan du överklaga lagringen av dina personuppgifter när som helst. I detta fall kan konversationen inte fortsätta.

Överföring av personuppgifter

till leverantörer och handelspartners

För att kunna erbjuda produkter och tjänster du önskar måste vi dela dina personuppgifter som rör dina förfrågade eller bokade resetjänster med leverantörer och handelspartners, bl.a. flygsällskap, hotell, researrangörer, biluthyrningstjänster, agenturer på plats, reseförsäkringar samt eventuellt involverade resebyråer och medlare.

Vi delar bara de nödvändiga personuppgifterna så att leverantörerna och handelspartnerna kan genomföra tjänsten.

till myndigheter eller andra parter av juridiska skäl

Eventuellt måste vi dela personuppgifter för att kunna uppfylla juridiska krav. Detta gäller särskilt vid juridiska förpliktelser för att skydda egendom eller garantera säkerhet.

För att du ska kunna resa är det delvis obligatoriskt (lagstadgat av myndigheter vid utgångspunkten eller resedestinationen), att dina personuppgifter anges och hanteras på grund av invandring, gränskontroll, säkerhet och terrorismprevention eller andra rimliga syften.

Särskilda länder garanterar bara resetillstånd om de har tillgång till detaljerade passageraruppgifter (t.ex. Caricom API-data eller US Secure flight-data). Dessa förutsättningar kan variera beroende på vart du reser. Vi rekommenderar dig att du kollar upp det för ditt resmål.

Dessa regleringar måste vi uppfylla för att din resa ska kunna genomföras utan problem.

inom Fit Reisen-gruppen

Vi har tillstånd att dela personuppgifter internt inom Fit Reisen-gruppen. Till gruppen räknas våra dotterbolag (d.v.s. organisationer som ägs eller kontrolleras av oss) eller våra moderbolag (d.v.s. organisationer som vi ägs eller kontrolleras av) samt deras dotterbolag.

Delningen av personuppgifter sker i syfte av den gemensamma användningen av servicen för att kunna optimera nyttan för kunderna. Vi delar självklart så få uppgifter som möjligt.

till köpare av vårt bolag eller partnerbolag

Personuppgifter får delas med köpare resp. potentiella köpare av vårt företag, våra dotterbolag och våra moderbolag och dess dotterbolag resp. deras tillgångar. Vid potentiella köpare sker detta endast i anonymiserad form.

till leverantörer, konsulter och vid brottsutredning

Vi delar personuppgifter med tredje parter som tillhandahåller tjänster åt oss. T.ex. hjälper oss externa leverantörer med vår IT-infrastruktur, betalningsprocesser, analytisk information om våra produkter, tjänster och marknadsföring samt professionella tjänster inom datalagring och -länkning, marknadsföring, marknadsforskning, betalprocesser och med produkter och tjänster. Dessa tredje parter får tillgång till dina personuppgifter när vi har instruerat dem och de är förpliktade att skydda dina personuppgifter. I särskilda fall samlar dessa leverantörer personuppgifter som oberoende datahanterare (ansvarig) för att uppfylla sina respektive förpliktelser enligt kontrakt t.ex. vid val av ett särskilt betalsätt vid betalningen.

När vi delar personuppgifter med andra organisationer kräver vi att de lagrar uppgifterna säkert. De får inte använda personuppgifterna för egna marknadsföringssyften.

Vi delar bara personuppgifter med tredje part i syfte av registerföring om:

  • du har godkänt detta enligt artikel 6 paragraf 1 sida 1 lit. a DSGVO (tysk lagstiftning)
  • delningen krävs enligt artikel 6 paragraf 1 sida 1 lit. f DSGVO (tysk lagstiftning) för att uppfylla, utöva eller försvara juridiska krav och det inte finns någon anledning att tro att de har ett i stort sett skyddsvärt intresse av att inte dela dina uppgifter,
  • delning krävs av juridiska skäl enligt artikel 6 paragraf 1 sida 1 lit. c DSGVO (tysk lagstiftning)
  • det är lagligt och krävs enligt artikel 6 paragraf 1 lit. b DSGVO (tysk lagstiftning) för att kunna genomföra ett kontrakt med dig
  • detta är tillåtet på grund av berättigat intresse.

Internationell delning av dina personuppgifter

Alla personuppgifter som samlas av oss kan delas med och lagras av länder utanför landet där du vistas. Uppgifter kan delas från EES, för det mesta så att våra medarbetare och partners i länderna har tillgång till uppgifterna. När du bokar en semester på en plats utanför EES delas dina uppgifter även med ditt hotell och/eller arrangörerna av utflykter på destinationen samt andra återförsäljare, medlare och handelspartners. En del av dessa länder har olika nivåer på sitt skydd när det gäller personuppgifter och i vissa fall är skyddet sämre än i landet du normalt bor i. Vi åtar lämpliga åtgärder för att dina personuppgifter hanteras på ett säkert sätt enligt gällande rätt och vår integritetspolicy. Om personuppgifterna delas utanför EES och när dem är tänkta för intresseombudsmän, leverantörer, köpare eller säljare i ett land där inget beslut om adekvat skydd av EU-kommissionen gäller skyddas personuppgifterna av standardkontraktkonditioner som godkänts av EU-kommissionen, en motsvarande dataskydds-certifiering eller företagets reglingar som hanterar uppgifterna.

Länkar till andra webbsidor

Våra webbsidor och mobila appar får innehålla länkar till webbsidor av andra organisationer som har en egen integritetspolicy. Läs användarvillkoren och integritetspolicyn noggrant innan du tillhandahåller personuppgifter på webbsidor av andra organisationer eftersom vi inte tar ansvar för webbsidor av andra organisationer.

Cookies

Vi använder cookies på vår webbsida. Det är små filer som din webbläsare skapar automatiskt och som sparas på din laptop, surfplatta, telefon etc. när du besöker vår webbsida. Cookies skadar inte datorn etc. och innehåller varken virus, trojaner eller annan skadlig mjukvara.

I en cookie lagras information som uppstår i samband med apparaten du använder när du besöker webbsidan. Detta betyder inte att vi på detta vis omedelbart får kännedom om din identitet.

Vi använder cookies eftersom vi å ena sidan vill skapa en angenämare surfupplevelse för dig. Vi använder s.k. session cookies för att se vilka sidor av vår webbsida du redan har besökt. Dessa tas bort automatiskt när du lämnar webbsidan.

Dessutom använder vi även temporära cookies som sparas en viss tid på din apparat för att optimera användarvänligheten. Besöker du vår sida igen för att nyttja våra tjänster så känner sidan igen att redan har besökt webbsidan och vilka inställningar du har valt så att du inte måste välja dem igen.

Cookies raderas automatiskt efter den bestämda tidsramen.

Uppgifterna som hanteras via cookien krävs för syftena som nämnts för att kunna bevara våra berättigade intressen samt tredje parts intressen enligt artikel 6 paragraf 1 sida 1 lit. f DSGVO (tysk lagstiftning). Ifall du har godkänt detta gäller artikel 6 paragraf 1 sida 1 lit. a DSGVO (tysk lagstiftning). De flesta webbläsare accepterar cookies automatiskt. Du kan konfigurera din webbläsare så att inga cookies sparas på din dator eller att du får ett meddelande varje gång en ny cookie lagras. Om du deaktiverar alla cookies kan det dock leda till att du inte kan använda webbsidans samtliga funktioner.

Typer av cookies

Den typen av cookies som vi lagrar kallas för första aktörs-cookies. Cookies som lagras av annan part än oss heter tredje parts-cookies. Via tredje parts-cookies kan externa funktioner eller egenskaper på webbsidan resp. om webbsidan tillhandahållas (t.ex. reklam, interaktiva innehåll och analys). De partner som lagrar tredje parts-cookies kan känna igen din apparat både när du besöker webbsidan och när du besöker särskilda andra webbsidor.

Vi använder första aktörs-cookies och tredje parts-cookies av flera anledningar. En del cookies behövs av tekniska skäl för att vår webbsida och vår app ska fungera. Dessa betecknar vi som väsentliga eller obligatoriska cookies. Med hjälp av andra cookies kan vi följa och arbeta enligt dina intressen för att förbättra din upplevelse med vår webbsida eller vår app. Tredje part använder cookies via vår webbsida eller app för reklamskäl, analytiska och andra syften. Detta beskrivs i detalj i det följande.

I det följande beskrivs specifika typer av första aktörs- och tredje parts-cookies som lagras via vår webbsida eller vår app samt dess syften. (Vänligen observera att specifikt lagrade cookies kan variera beroende på webbsida och app):

Väsentliga webbside-cookies: dessa cookies krävs för att kunna erbjuda de tjänster som finns på vår webbsida och i vår app samt för att kunna använda en del av dess funktioner som t.ex. tillträde till säkra avdelningar.

Performance- och funktionalitets-cookies: dessa cookies används för att kunna förbättra webbsidans och appens prestation och funktionalitet men de krävs inte nödvändigtvis för dess användning. Det kan dock hända att en del funktioner inte är tillgängliga utan dessa cookies.

Analys- och personaliserings-cookies: dessa cookies samlar information som antingen används i sammanfattad form så att vi får insyn i hur vår webbsida och app används eller hur effektiva marknadsföringskampanjer är eller så att vi kan anpassa vår webbsida och app individuellt enligt dina krav.

Reklam-cookies: Dessa cookies används så att reklammedelanden blir mer relevanta för dig. De uppfyller särskilda funktioner, t.ex. förhindrar de att samma reklam dyker upp gång på gång, att reklamerna visas korrekt för dem som skapar dem. I vissa fall väljs även reklam som motsvarar dina intressen.

Cookies för sociala nätverk: Dessa cookies används så att du kan dela sidor och innehåll som du tycker är särskilt intressanta på vår webbsida eller app via externa sociala nätverk eller andra webbsidor. Dessa cookies kan även användas i reklamsyften.

Vilka andra tracking-teknologier används?

Cookies är inte det enda sättet att kunna känna igen besökare eller följa dem. Ibland använder vi även andra teknologier som t.ex. webbeacons (webbsignaler/clear GIFs). Det är minimala grafikfiler med unik märkning som hjälper oss att se när någon besöker webbsidan eller appen eller läser ett e-mail vi har skickat. Vi kan t.ex. observera mönster i användarnas datatrafik på vår webbsida eller app, dela cookies eller kommunicera, se om du hamnade på vår webbsida eller app på grund av en online-reklam från en annan sida, förbättra webbsidans prestation och mäta framgången av e-mail-marknadsföringskampanjer. I många fall kräver dessa teknologier cookies för att kunna fungera och motsvarande så kan det inskränka funktionen ifall cookies inte tillåts.

Möjliggör cookies avsiktlig reklam?

Tredje parter kan lagra cookies på din dator eller din mobil/surfplatta för att publicera annonser via webbsidan eller appen. Dessa företag kan använda information som gäller dina besök av denna eller andra webbsidor för att publicera relevanta reklamannonser för varor och tjänster som kan vara intressanta för dig. De kan dessutom använda teknologier som används för att mäta reklamens effekt. Detta kan ske via cookies och webbsignaler som samlar information om dina besök av denna eller andra webbsidor för att kunna publicera relevant reklam för varor och tjänster som kan vara intresse för dig. Med informationen som samlas på detta sätt kan vi inte ta reda på information om dig, ditt namn, dina kontaktuppgifter eller andra uppgifter som identifierar dig. Detta sker endast om du meddelar oss dessa uppgifter direkt.

Hur kan jag styra cookies?

Du har rätt att bestämma om du accepterar cookies eller inte. Du kan ändra dina webbläsar-inställningar så att du accepterar cookies eller inte. När du väljer att inte acceptera cookies kan du fortfarande använda webbsidan även om tillgången till vissa funktioner och avdelningar kan begränsas. Eftersom det finns olika sätt för hur du deaktiverar cookies i din webbläsare rekommenderar vi dig att se efter i din webbläsares hjälp-meny.

De flesta reklamnätverken ger dig dessutom möjligheten att deaktivera reklam. Du kan läsa mer om detta på www.aboutads.info/choices/ eller http://www.youronlinechoices.com.

Var kan jag få mer information?

Om du har fler frågor som gäller cookies eller andra teknologier kan du gärna kontakta oss via info@spadreams.se.

Externa verktyg

Tracking-verktyg i allmänhet

De tracking-verktygen som nämns i det följande används av oss enligt artikel 6 paragraf 1 s. 1 lit DSGVO (tysk lagstiftning). Tracking-verktygen ska garantera att webbsidan utformas och optimeras enligt kundernas behov. Dessutom använder vi tracking-verktyg för att samla statistisk data om vår webbsida som vi använder för att analysera och optimera våra produkter. Dessa intressen anses vara berättigade enligt tysk lagstiftning.

Google Analytics

För att kunna utforma webbsidan enligt kundernas behov och optimera den använder vi Google Analytics, en webbanalystjänst av Google Inc. (https://www.google.de/intl/de/about/) (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; i det följande ”Google”). I detta sammanhang skapas pseudonymiserade användarprofiler och cookies (se nr. 4). Informationen som lagras via cookies omfattar

  • webbläsarens typ och version
  • operativsystem
  • referrer-URL (webbsidan du besökte innan denna webbsida)
  • datorns hostnamn (IP-adress)
  • serveringreppets tid

och skickas automatiskt till Googles dator i USA där uppgifterna sparas. Informationen används för att analysera sidans användning, för att skapa rapporter om webbsideaktiviteterna och för att kunna erbjuda andra tjänster som hänger ihop med webbsideanvändningen och internetanvändningen för att kunna genomföra marknadsforskning och utforma webbsidan enligt kundernas behov.

Dessa uppgifter kan skickas till tredje part ifall detta är nödvändigt enligt lagen eller om tredje part har uppdraget att hantera uppgifterna. IP-adressen kommer aldrig att sammanföras med annan data från Google. IP-adresserna anonymiseras så att de inte längre kan länkas till en individ (IP-masking).

Du kan undvika installationen av cookies om du väljer motsvarande alternativ i webbläsarens mjukvara. Vi vill dock påpeka att detta kan leda till att du inte kan använda webbsidans totala spektrum.

Du kan dessutom motverka att uppgifterna som lagras via cookies och hänvisar till din användning av webbsidan (inkl. din IP-adress) samt uppgifternas hantering av Google, om du laddar ner en webbläsar-add-on och installerar denna: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Som alternativ till en webbläsar-add-on, speciellt när du surfar på mobila apparater, kan du motverka lagring av Google Analytics om du använder opt-out-cookies. Opt-out-cookies leder till att uppgifterna inte lagras när du använder webbsidan i framtiden. Du hittar en länk till Opt-Out-cookien på vår företagsinformation-sida. Opt-out-cookies gäller bara inom webbläsaren och endast för webbsidan du väljer och den lagras på din apparat. Om du raderar cookien i webbläsaren måste du implementera opt-out-cookien igen.

Du kan läsa mer om dataskydd i samband med Google Analytics t.ex. i Google Analytics hjälp-meny:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Google Adwords Conversion Tracking

För att samla statistisk information om användningen av vår webbsida och för att kunna analysera uppgifterna för att kunna optimera webbsidan använder vi även Google AdWords Conversion Tracking. Adwords är ett ett online-annons program av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United Staes (”Google”). Google Adwords använder då en cookie på din dator ifall du har kommit till vår webbsida via en Google-annons.

Dessa cookies blir ogiltiga efter 30 dagar och används inte för att identifiera personer. Om användaren besöker särskilda sidor av Adword-kundens webbsida och cookien fortfarande är giltig kan Google och kunden se att användaren har klickat på annonsen och leddes till webbsidan.

Varje Adword-kund får en annan cookie. Cookies kan alltså inte spåras via Adword-kundens webbsidor. Informationen som samlas via Conversion-cookien används för att skapa Conversion-statistik för Adwords-kunder som har valt Conversion-tracking. Adwords-kunderna får besökarnas antal som klickat på annonsen och letts till en sida som har en Conversion-tracking-tagg. De får dock ingen information som hjälper dem att identifiera användarna personligen.

Lagringen av ”Conversion-cookies” sker enligt artikel 6 paragraf 1 lit f. DSGVO (tysk lagstiftning). Webbsidans operatör har ett berättigat intresse av att analysera användarbeteendet för att kunna optimera sin webbsida och reklam.

Du kan läsa mer om Google AdWords och Google Conversion-Tracking i Googles integritetspolicy: https://www.google.de/policies/privacy/.

Du kan konfigurera din webbläsare så att du informeras när cookies placeras, att du bara godkänner cookies i enskilda fall eller generellt samt att du aktiverar den automatiska raderingen av cookies när du stänger webbläsaren. Om du deaktiverar cookies kan webbsidans funktionalitet vara begränsad.

Facebook pixlar

Vår webbsida använder besökar-pixlar av Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”) för att mäta konversionen.

På detta vis kan besökarnas beteende följas upp efter att de har vidarebefordrats till operatörens webbsida efter att de har klickat på en facebook-reklamannons. På detta vis kan Facebook-reklamannonsernas effekt analyseras för statisitska och marknadsforskningsrelaterade syften och optimeras för framtida reklamkampanjer.

De samlade uppgifterna är anonyma för oss som hanterar webbsidan, vi kan inte identifiera användarna med hjälp av uppgifterna. Uppgifterna sparas och hanteras dock av Facebook, det är alltså möjligt att koppla ihop respektive användarprofil med uppgifterna och Facebook kan använda uppgifterna för egna reklamsyften motsvarande Facebooks datahanteringspolicy. På detta vis kan Facebook möjliggöra att reklamannonser visas på Facebooks sidor och på andra sidor än Facebook. Vi som hanterar denna webbsida kan inte påverka denna hantering av uppgifterna.

I Facebooks integritetspolicy finns mer information som rör skyddet av din privatsfär: https://www.facebook.com/about/privacy/.

Du kan dessutom deaktivera Remarketing-funktionen “Custom Audiences” i inställningarna för reklamannonser på https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Du måste vara inloggad på Facebook för att genomföra detta.

Om du inte har ett Facebook-konto kan du deaktivera reklam av Facebook på sidan av European Interactive Digital Advertising Alliance: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/.

YouTube

Vår webbsida använder plugins av YouTube som bedrivs av Google. Sidans operatör är YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

Om du besöker en sida som har en YouTube-plugin skapas en förbindelse till YouTubes servers. YouTube-servern får information om vilka sidor du har besökt.

När du är inloggad på ditt YouTube-konto ger du YouTube tillåtelse att koppla ditt surfbeteende till din personliga profil. Du kan motverka detta om du loggar ut ur ditt YouTube-konto.

Vårt användande av YouTube sker eftersom vi vill göra vår webbsida så tilltalande som möjligt. Detta är ett berättigat intresse enligt artikel 6 paragraf 1 lit. f DSGVO (tysk lagstiftning).

Du kan läsa mer om vår hantering av användaruppgifter i YouTubes integritetspolicy: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Google Web Fonts

Vår webbsida använder så kallande Web Fonts för att kunna erbjuda ett enhetligt utseende av typsnitten som tillhandahålls av Google. När du väljer en sida laddar din webbläsare ner de Web Fonts som krävs i din webbläsarcache för att kunna visa texter och typsnitt korrekt.

För att kunna göra detta måste webbläsaren skapa en förbindelse till Googles servers. På detta vis blir Google informerad om att din IP-adress har besökt vår webbsida. Användningen av Google Web Fonts sker för att kunna erbjuda ett enhetligt och tilltalande utseende av våra online-erbjudanden. Detta är ett berättigat intresse enligt artikel 6 paragraf 1 lit. f (tysk lagstiftning).

Om din webbläsare inte stödjer Web Fonts används ett standardtypsnitt av din dator. Mer information om Google Web Fonts hittar du på: https://developers.google.com/fonts/faq och i Googles integritetspolicy: https://www.google.com/policies/privacy/.

Google Maps

Via API använder denna sida karttjänsten Google Maps som bedrivs av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

För att kunna nyttja Google Maps funktioner krävs lagringen av din IP-adress. Denna information skickas till Googles server i USA och lagras där. Webbsidans operatörer kan inte påverka att dina uppgifter skickas vidare.

Användningen av Google Maps sker eftersom vi vill gestalta våra online-erbjudanden på ett tilltalande sätt och så att du enklare hittar orterna som anges på webbsidan. Detta är ett berättigat intresse enligt artikel 6 paragraf 1 lit. f DSGVO (tysk lagstiftning).

Mer information om hur Google hanterar användardata hittar du i Googles sekretesspolicy: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

Matelso Calltracking

Vår webbsida innehåller en trackingcode av matelso, en tjänst av matelso GmbH, Heilbronner Straße 150, 70191 Stuttgart, Tyskland (i det följande: matelso). matelso som leverantör integrerar telefonnummer i webbsidan som ger oss möjligheten att analysera våra besökares telefonbeteende. Uppgifterna – när du ringer till oss – omfattar telefonnumret av den personen som ringer upp, telefonnumret som ringts, samt samtalets datum, tid och längd. Om möjligheten finns så länkar vi uppgifterna till tillhörande adressuppgifter om kunduppgifterna är tillräckligt detaljerade (i det följande: telefontracking). I samband med telefontracking skickas dessa uppgifter till matelsos server och länkas till andra webbside-uppgifter och lagras där. Mer information om dataskydd när du använder matelso kan du läsa om här: https://www.matelso.de/datenschutz/.

Emarsys

För särskilda syften i samband med webbsidan och e-mail kommunikationen har vi ett samarbete med leverantören Emarsys eMarketing Systems AG, Märzstrasse 1, 1150 Wien ("Emarsys"). Emarsys behandlar uppgifter enligt våra anvisningar. Emarsys får inte använda uppgifter för privata syften som leverantören har lagrat eller hanterat i vårt uppdrag.

IP-adressen av din dator sparas eller används inte till marknadsförings-syften av Emarsys. IP-adresserna som sparas av Emarsys webb-servers sparas bara en kort tid och används uteslutande för att upptäcka och motverka missbruk på webbsidan.

Emarsys sparar cookies via din webbläsare på din dator. Emarsys använder dessa cookies för att känna igen din webbläsare så att vi kan följa dina rörelser på webbsidan och mäta hur framgångsrika våra marknadsföringskampanjer är. Denna information använder vi för att kunna förbättra vår webbsida och vårt e-mail-nyhetsbrev. Detta gör vi när vi anpassar våra erbjudanden och informationer efter dina individuella intressen och behov.

Lagringen av Emarsys-cookies sker på basen av artikel 6 avsats 1 lit. f DSGVO (tysk lagstiftning). Webbsidans operatör har ett berättigat intresse av en anonymiserad analys av besökarbeteendet för att kunna optimera sin webbsida och reklam.

Invändning mot lagring av uppgifter: du kan motsäga den ovan beskrivna cookie-baserade lagringen och analysen av dina uppgifter när du klickar på http://www.scarabresearch.com/privacy/#optout. Om du nyttjar detta alternativ lagras en anonym ”Opt-Out”-cookie i din webbläsare som informerar Emarsys webb-server om din invändning och motverkar lagringen av uppgifter. Opt-Out cookien är verksam i din webbläsare tills du raderar den med hjälp av dina webbläsarinställningar. När du tar bort cookien eller använder en annan webbläsare eller dator kommer Emarsys inte längre att kunna se att du har motsagt användningen av dina uppgifter. Alternativt kan du välja att din webbläsare inte accepterar cookies.

Ad Up

För vissa funktioner använder vi tjänster av leverantören Anbieters Ad Up (Axel Springer Teaser Ad GmbH, Axel-Springer-Straße 65, 10888 Berlin, Tyskland). Ad Up använder teknologier för att ge dig reklamannonser som är relevanta för dig. I detta sammanhang används även kakor. Mer information om Ad Ups dataskydd kan du läsa om på https://www.adup-tech.com/en/privacy/. Där hittar du även alternativ för Opt-Out.

OptinMonster Leadgenerering

Vi använder tjänsten OptinMonster som hanteras av der Retyp LLC 5127 NW 24th Dr, Gainesville, FL 32605, USA. OptinMonster ger oss möjligheten att inkludera Popups med Opt-Ins på vår  webbsida. Personrelaterade uppgifter samlas bara när du gör ett aktivt val (t.ex. när du registerar dig till ett nyhetsbrev via Popup). OptinMonster sparar inte dessa uppgifter på sin server utan skickar uppgifterna direkt till leverantören som vårt företag har valt. Mer information om hanteringen av data via OptinMonster hittar du på OptinMonsters webbsida: https://optinmonster.com/privacy/.

Google Tag Manager

Vi använder programmet ”Google Tag Manager” som bedrivs av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043. Google Tag Manager förvaltar webbsidans taggar. Taggar och code-snippets kan snabbt och enkelt aktualiseras på vår webbsida. Google Tag Manager är en cookielös domän; personuppgifter lagras inte. Användningen resulterar i att andra taggar aktiveras som kan lagra uppgifter på kundens webbsida. Google Tag Manager använder dock inte dessa uppgifter. Om du väljer att deaktivera på domän- eller cookie-plan gäller detta för alla tracking-taggar som implementeras med hjälp av Google Tag Manager. Mer information om Google Tag Manager hittar du på http://www.google.de/tagmanager/use-policy.html.

Trusted Shops

Vi använder bedömningstjänstern Trusted Shops GmbH Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15c, 50823 Köln, Tyskland (www.trustedshops.de). Trusted Shops är ansvarig part när det gällar dataskydd av uppgifterna som delas av kunderna på Trustpilots webbsida. Bedömningen publiceras på Trusted Shops webbsida och kan även visas på vår webbsida med hjälp av s.k. widgets. Du får mer information på Trusted Shops webbsidor om dataskydd (https://www.trustedshops.de/impressum/) och användarvillkor (https://www.trustedshops.com/tsdocument/RATING_TERMS_BUYER_de.pdf).

Ausgezeichnet.org

På vår webbsida använder vi ett bedömningsverktyg av AUBII GmbH, Alsterufer 34, 20354 Hamburg, Tyskland. Med verktyget kan du bedömma vårt företag på ausgezeichnet.org. Din feedback hjälper oss att se vad du är missnöjd med så att vi kan förbättra dessa aspekter. Självklart blir vi extra glada när du ger oss fem stjärnor! Eftersom vi är stolta över våra många positiva omdömen kommer vi att visa dem på vår webbsida. För att kunna genomföra detta sparar ausgezeichnet.org cookies i din webbläsare som uteslutande tjänar tekniska syften och inte används för att kunna identifiera dig. När du bedömmer oss på ausgezeichnet.org gäller artikel 6 avsats 1 a DSGVO (tysk lagstiftning) Du kan läsa mer om datasykdd på https://www.ausgezeichnet.org/datenschutz/.

Affilinet

Vi har integrerat komponenter av företag affilinet i vår webbsida. Affilinet är ett tyskt affiliate-nätverk som erbjuder affiliate-marknadsföring.

Affiliate-marknadsföring är en internetstödd försäljningsform som ger kommersiella webbsidor, merchants och advertisers, möjligheten att visa reklam som betalas via klick-eller sale-provision på tredjeparts-/försäljningspartners webbsidor (även kallade affiliates eller publishers). Merchant-parten erbjuder reklammedel, en baner eller andra passande internetreklamalternativ som integreras på webbsidorna eller andra kanaler av affiliate-parten, som t.ex. keyword-advertising eller e-mail-marknadsföring.

Affilinets operatörbolag är affilinet GmbH, Sapporobogen 6-8, 80637 München, Tyskland.

Affilinet sätter en cookie på personens informationsteknologiska system. Vi har beskrivit vad cookies är längre upp i texten. Tracking-cookien av affilinet sparar inga personuppgifter. Det enda som sparas är affiliates identifikationsnummer, dvs. medlande partnerns potensiella kund, samt besökarens ordningstal och vilka reklammedel som valts. Syftet med lagringen av dessa uppgifter är genomförandet av provisionsbetalningar mellan merchant- och affiliate-partnen som sker via affiliate-nätverket, dvs. Affilinet.

Lagringen av ”affilinet-cookies” sker på basen av artikel 6 lit. f DSGVO (tysk lagstiftning). Webbsidans operatör har ett berättigat intresse eftersom summan av affiliate-lönen endast kan mätas med hjälp av cookies.

Affilinets aktuella dataskyddspolicy hittar du på: https://www.affili.net/de/footeritem/datenschutz.

Bing Ads Conversion Tracking

Våra onlineerbjudanden använder conversion tracking av Microsoft (Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA). På detta vis sätts en cookie på din dator av Microsoft Bing Ads om du har hamnat på webbsidan via en Microsoft Bing annons. På detta vis ser vi och Microsoft Bing om någon har klickat på en annons, om du har skickats vidare till vår webbsida eller om du har varit på en målsida (conversion sida) som bestämts innan. Vi får endast veta hur många användare som har klickat på Bing-annonsen och sedan skickats vidare till conversion sidan. Vi får ingen information om besökarens identitet. Om du inte vill deta i tracking kan du välja att avböja cookien, t.ex. via webbläsarens inställning som bestämmer att inga cookies får sättas automatiskt. Mer information om dataskydd och Microsoft Bings cookies hittar du på Microsofts webbsida: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement. Du kan motverka tracking av Bing Ads med hjälp av Opt-Out. Mer information om detta hittar du på http://choice.microsoft.com/de/opt-out.

Sentry

För att snabbt kunna identifiera fel i våra online-produkter använder vi tjänsterna av Functional Software Inc. (Sentry), 132 Hawthorne Street, San Francisco, California 94107, USA (“Sentry”) på grund av berättigade intressen (dsv. intresset att optimera och bibehålla den ekonomiska funktionen av vårt online-erbjudande enligt artikel 6 paragraf 1 lit f DSGVO (tysk lagstiftning).

Sentry är certifierat av Privacy-Shield-kontraktet och garanterar vårt agerande enligt Europas dataskyddslag (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TNDzAAO&status=Active).

Läs mer om dataskyddet på https://sentry.io/privacy/.

Amazon AWS

Vår webbsida använder tjänsten av Amazon Web Services ("AWS"), Inc., P.O. Box 81226, Seattle, WA 98108-1226, USA för att hantera databas- och webbinnehåll. Uppgifterna sparas i tyska datacentralen (Frankfurt/Main), som är certifierad enligt ISO 27001, 27017 och 2018 och PCI DSS Level 1. Det kan dock ske att delar av uppgifterna hanteras utanför Europas ekonomiska samarbetsområde, särskilt i USA av tekniska skäl. För att kunna garantera skyddet av dina uppgifter deltar AWS i EU-US Privacy Shield. Dessutom har vi ett speciellt kontrakt med AWS som uppfyller kraven motsvarande standardkontrakten i europeiska kommissionen. Juridiska basen är artikel 6 paragraf 1 S.1 lit f DSGVO (tysk lagstiftning) och vårt berättigade intresse att lagra våra webbinnehåll på ett säkert och pålitligt sätt genom externa leverantörer och samtidigt reducera våra kostnader för datorstrukturer för vår webbsida.

Självklart har vi väldigt begränsane tillgångsrättigheter och dina uppgifter krypteras automatiskt. Mer information om säkerheten vid MoneyMap hittar du i säkerhetsmanifestet på https://www.moneymap.de/sicherheit/. AWS har ingått ett Privacy Shield-kontrakt som företag. Mer information om AWS och dataskydd hittar du på https://aws.amazon.com/compliance/gdpr-center/?nc1=h_ls och https://aws.amazon.com/privacy/?nc1=h_ls.

Yieldlab

På vår webbsida använder vi en webbtracking-service av Yieldlab AG, Colonnaden 41, 20354 Hamburg, Tyskland (i det följande: Yieldlab). Yieldlab använder cookies i samband med webtracking som lagras på din dator och möjliggör en analys av din användning av vår webbsida och ditt surfbeteende (s.k. tracking). Vi genomför analysen med hjälp av Yieldlabs tracking-service för att kunna optimera vårt interneterbjudande och göra det mer tillgängligt. I samband med användningen av vår webbsida skickas uppgifter, som t.ex. din IP-adress och din användaraktivitet till Yieldlabs server och lagras och hanteras inom europeiska unionen. Juridiska basen är artikel 6 paragraf 1 lit a DSGVO (tysk lagstiftning). Raderingen av dina uppgifter sker när samlingens syfte har uppfyllts. Mer information om uppgifternas hantering hittar du i Yieldlabs dataskyddspolicy: http://www.yieldlab.com/meta-navigation/data-privacy-statement/. Du kan motverka samlingen och hanteringen av dina personrelaterade uppgifter om du deaktiverar script-koden i din webbläsare, installerar en script-blocker i din webbläsare (finns bl.a. på www.noscript.net eller www.ghostery.com) eller om du aktiverar ”Do Not Track” i dina webbläsarinställningar.

advolution

Vi använder cookies av Advolution (Advolution // digital control GmbH & Co. KG Kaistraße 16a 40221 Düsseldorf) för att kunna visa reklam som visas av kunderna av advolution, som kalibrerar och optimerar reklamen. Detta beträffar t.ex. maximala antalet gånger som reklamerna visas för användarna. Dessutom använder advolution lagrade cookie-uppgifter i enstaka fall för statisiska syften. Genom att sätta cookies sparar advolution inga personrelaterade uppgifter som ditt namn, din e-mail-adress eller andra personliga uppgifter. All information är anonymiserad och innehåller teknisk information som t.ex. antalet gånger reklamen visas eller datumet när den visas, vilken webbläsare du använder och det installerade operativsystemet. När du klickar på Opt Out-länken stoppas lagringen av anonymiserad data. Advolution ersätter då cookien med en ny OptOut-cookie. Denna OptOut-cookie raderar all lagrad information inklusive IP-adressen och motverkar framtida lagring av anonymiserad information. Om OptOut-cookien tas bort kan advolution inte se om en OptOut har skett.

I denna fall måste du upprepa OptOut-processen.OptOut-länk: https://www.advolution.de/datenschutz.php

AdTriba

Denna webbsida använder AdTriba, en tjänst av AdTriba GmbH Veilchenweg 28c, 22529 Hamburg, Tyskland för att mäta användarantalet och optimera vårt onlineerbjudande. AdTriba använder cookies, d.v.s. textfiler som lagras på din dator och som analyseras för att kunna förbättra vårt erbjudande. För att genomföra analysen samlas aggregerade och anonyma statistiska uppgifter. Dessa uppgifter omfattar förbindnings- och rörelseuppgifter som inte har någon relation till personer, webbläsaren eller antalet gånger du väljer sidan, navigationsbeteendet eller hur länge du är på webbsidan. Du kan undsäga datasamlingen- och lagringen här.

Mer information om datahanteringen hottar du i AdTribas dataskyddspolicy:

https://www.adtriba.com/privacy-policy.html

Betaltjänster

PayPal

Vi har integrerat möjligheten att betala med PayPal på vår webbsida. PayPal är en online-betaltjänst av PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie. S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxemburg. Betalningen sker via s.k. PayPal-konton som är virtuella privat- eller affärskonton. Dessutom finns möjligheten att genomföra virtuella betalningar med kreditkort om användaren inte har ett PayPal-konto. Ett PayPal-konto fungerar med en e-mail-adress, det finns alltså inget klassiskt kontonummer. PayPal ger kunden möjligheten att få pengar av och betala tredje part. PayPal har även en förvaltningsfunktion och erbjuder kundskydd. Om kunden väljer PayPal som betalningsalternativ när hen beställer i vår online shop skickas automatiskt kundens uppgifter till PayPal. När du väljer detta betalningsalternativ godtar du att dina personuppgifter skickas till PayPal för att betalningen ska kunna genomföras. Personuppgifterna omfattar förnamn, efternamn, adress, e-mail-adress, IP-adress, telefonnummer, mobilnummer och andra uppgifter som krävs för att betalningen ska kunna genomföras.

För att kunna genomföra köpkontraktet krävs även personrelaterade uppgifter i samband med respektive beställning. Uppgifterna samlas för att kunna genomföra betalningen och motverka missbruk. Vi kommer att skicka uppgifter till PayPal speciellt när vi har ett berättigat intresse av att skicka dem. Uppgifterna som utbyts mellan PayPal och oss skickas i vissa fall till kreditupplysningstjänster. Detta sker i syfte av identitets- och bonitetsöversyn. Det kan hända att PayPal skickar uppgifterna till relaterade företag och leverantörer eller sub-företag om detta krävs för att kunna uppfylla kontraktens krav eller om uppgifterna ska hanteras. Personen har möhligheten att motverka hanteringen av personuppgifter av PayPal. Detta påverkar dock inte personuppgifterna som krävs för att avveckla betalningen.

PayPals dataskyddspolicy kan du läsa mer om på: https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/ua/privacy-full

Wirecard

Om du väljer betaltjänsten som erbjuds av paymentleverantören wirecard sker betalningen via paymentleverantören checkoutportal by wirecard, Wirecard UK & Ireland Ltd, 1st Floor Ulysses House,Foley Street Dublin 1, Irland som i samband med beställningen får information av oss (namn, adress, evtl. IBAN, evtl. BIC, fakturans belopp, valuta och evtl. transaktionsnummer). Dina uppgifter används uteslutande av checkoutportal by wirecard för att kunna genomföra betalningen enligt artikel 6 paragraf 1 lit. b DSGVO (tysk lagstiftning). Uppgifterna skickas bara till wirecard om de är nödvändiga för att avveckla betalningen.

Social Media Plug-ins

Vi använder Social Plug-ins av Facebook, Twitter och Instagram på vår webbsida enligt artikel 6 paragraf 1 s. 1 lit f DSGVO (tysk lagstiftning) för att sprida information om vårt företag.

Reklamsyftet är ett berättigat intresse enligt tysk lagstiftning. Ansvaret för en dataskyddskonform hantering ligger hos respektive leverantör. Vi integrerar Plug-ins via den s.k. 2-click-metoden för att kunna skydda besökarna av vår webbsida på bästa möjliga sätt.

Facebook

På vår webbsida använder vi Social Media Plugins av Facebook för att kunna göra användningen mer personlig. Vi använder ”GILLA” och ”DELA”-knappar. Det är en del av Facebooks produkter.

Om du klickar på en sida av vår webbsida som innehåller en sådan plugin skapar din webbläsare en direkt kontakt till Facebooks servers. Innehållet av resp. Plugin skickas till Facebook direkt via webbläsaren och integreras i webbsidan av den.

När en plugin integreras får Facebook informationen att din webbläsare har besökt webbsidan även om du inte har ett Facebook-konto eller inte är inloggad på Facebook. Denna information (inkl. din IP-adress) skickas direkt till en av Facebooks servers i USA och lagras där.

Om du är inloggad på Facebook kan Facebook direkt relatera ditt webbsidebesök till ditt Facebook-konto. Om du interagerar med plugins som t.ex. ”GILLA” eller ”DELA”-knappen skickas resp. Information direkt till Facebooks server och lagras där. Informationen publiceras dessutom på Facebook och visas för dina vänner.

Facebook kan använda denna information för reklam, marknadsforskning och för att utforma Facebook-sidorna enligt användarnas behov. Facebook skapar användnings-, intresse- och relationsprofiler t.ex. för att kunna analysera din användning av webbsidan i samband med reklamen som du ser via Facebook, för att informera andra Facebook-användare om dina aktiviteter på vår webbsida och för andra tjänster i samband med användningen av Facebook.

Om du inte vill att Facebook relaterar informationen som samlats när du besökte webbsidan till ditt Facebook-konto, måste du logga ut från Facebook innan du besöker webbsidan.

Syfte och omfattning av datasamlingen och hanteringen och användningen av uppgifterna av Facebook samt de tillhöriga rättigheterna och inställningsalternativen för att skydda din privatsfär hittar du i Facebooks integritetspolicy (https://www.facebook.com/about/privacy/).

Twitter

Vi har integrerat plugins av mikrobloggnätverket av Twitter Inc. (Twitter). Twitter-plugins känner du igen med hjälp av Twitter-loggan på vår sida. Du hittar en översikt om tweet-knappar här: https://about.twitter.com/resources/buttons.

När du besöker en sida av vår webbsida som innehåller en sådan plugin skapas en direkt länk mellan din webbläsare och Twitter-servern. Twitter får informationen om att du har besökt webbsidan med din IP-adress. Om du väljer Twitters ”tweet-knapp” när du är inloggad med ditt Twitter-konto kan du länka till innehåll av våra sidor med din Twitter-profil. På detta vis kan Twitter relatera ditt besök till ditt användarkonto. Vi vill påpeka att vi som leverantör inte får information om uppgifterna eller deras användning av Twitter.

Om du inte vill att Twitter ska kunna relatera ditt besök av vår sida till ditt konto bör du logga ut från Twitter innan du besöker vår sida.

Mer information om detta hittar du i Twitters integritetspolicy: https://twitter.com/privacy.

Instagram

På vår webbsida används även Social Plugins (”Plugins”) av Instagram, som leds av Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA (”Instagram”).

Instagrams plugins kännetecknas av Instagram-loggan som ser ut som en ”Instagram-kamera”.

När du besöker en sida av vår webbsida som innehåller en sådan plugin skapar webbläsaren en direkt länk till Instagrams servers. Innehållet av plugins skickas direkt från Instagram till webbläsaren och integreras i sidan. På detta vis får Instagram informationen att webbläsaren har besökt respektive sida av vår webbsida även om du inte har en Instagram-profil eller om du inte är inloggad just då.

Informationen (inkl. IP-adress) skickas direkt till Instagrams servers i USA via din webbläsare och lagras där. Om du är inloggad på Instagram kan Instagram omedelbart relatera ditt webbsidebesök till ditt Instagram-konto. Om du interagerar med plugins och t.ex. väljer ”Instagram”-knappen skickas informationen direkt till servern av Instagram och sparas där.

Informationen publiceras dessutom på ditt Instagram-konto och visas för dina kontakter.

Om du inte vill att Instagram kan relatera informationen som programmet samlat via vår webbsida till ditt Instagram-konto måste du logga ut från Instagram innan du besöker vår webbsida.

Du kan läsa mer om detta i Instagrams integritetspolicy:

https://help.instagram.com/155833707900388.

Re-Targeting

Vi samarbetar med reklampartners i samband med Retargeting-teknologier. Vi använder dessa teknologier för att kunna göra vårt interneterbjudande mer intressant för dig. Denna teknik ger oss möjligheten att adressera internetanvändare som redan har visat intresse för vår shop och våra produkter direkt med reklam på våra samarbetspartners webbsidor. Vi är övertygade om att intresserelaterad reklam är intressantare för användare än reklam utan denna relation. Reklamen publiceras på sidorna av våra partners med hjälp av Cookie-teknologi resp. andra typer av anonym användaridentifiering och med en analys av användarens surfbeteende.

Denna typ av reklam sker alltid anonymt, utan ditt godkännande lagras inga personuppgifter och inga användarprofiler relateras till personuppgifter.

GA Audiences

På vår webbsida samlas och lagras data med hjälp av GA Audiences, en webbanalystjänst av Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; ”Google”). Med hjälp av uppgifterna skapas användarprofiler med pseudonymer. Med hjälp av denna teknik ser användarna, som redan har besökt våra internetsidor och onlinetjänster, skräddarsydd reklam från vår sida på andra externa sidor av Google Partner nätverket. För detta används en cookie på din dator som analyserar användarbeteendet vid webbsidebesöket och sedan används för skräddarsydda produktrekommendationer och intressebaserad reklam. När man använder en cookie sparas och hanteras inga personuppgifter.

Om du inte vill få intressebaserad reklam kan du deaktivera cookies av Google för dessa syften om du följer instruktionerna på https://www.google.de/settings/ads/onweb#display_optout.

Google Analytics Remarketing

Vår webbsida använder funktionerna av Google Analytics Remarketing i samband med Google Adwords och Goodle DoubleClick som omfattar olika apparater. Leverantören är Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Denna funktion ger oss möjligheten att förbinda reklammålgrupperna som skapats med Google Analytics Remarketing med hjälp av Google AdWords och Google DoubleClicks funktioner som omfattar olika apparater. På detta vis kan intresserelaterade, personaliserade reklamannonser som anpassats beroende på ditt tidigare användar- och surfbeteende på din apparat (t.ex. mobil) även visas på andra apparater som du använder.

Om du har samtyckt kan Google länka din web- och app-historia med ditt Google-konto. På detta vis kan samma reklamannonser visas på varje apparat där du loggar in med ditt Google-konto.

För att kunna stödja denna funktion samlar Google Analytics google-autentificerade IDs av användarna som temporärt länkas till våra Google Analytics-uppgifter för att kunna definiera och skapa målgrupper för vår annonsreklam som omfattar olika apparater.

Du kan säga emot remarketing/targeting som omfattar olika apparater om du deaktiverar personaliserad reklam i ditt Google-konto. Välj denna länk för att genomföra detta: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Sammanfattningen av alla uppgifter av ditt Google-konto sker uteslutande på grund av ditt samtycke som du ger eller tar ifrån Google (artikel 6 paragraf 1 lit. a DSGVO (tysk lagstiftning)). Datasamlingsprocesser som inte sammanförs med ditt Google-konto (t.ex. om du inte har ett Google-konto eller när du inte har gett ditt samtycke) beror samlingen på artikel 6 paragraf 1 lit. f DSGVO (tysk lagstiftning). Det berättigade intresset uppstår eftersom webbsidans operatör har ett intresse av att analysera webbsidans besökare för reklamsyften med hjälp av en anonymiserad analys.

Mer information och datatskyddspolicyn hittar du i Googles dataskyddspolicy på: https://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Google Doubleclick

Vi använder DoubleClick, en tjänst av Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, ”Google”). DoubleCklick använder cookies för att skapa användarbaserad reklam. Cookies är små textfiler som lagras i din webbläsare när du surfar på vår sida och hjälper oss att identifiera din webbläsare. Cookien ser vilka annonser som har visats i din webbläsare och om du har klickat på en annons och på detta vis besökt en webbsida. Cookien lagrar inga personuppgifter och kan inte relateras till dessa heller. Om du inte vill få användarbaserad reklam kan du deaktivera annonser via annonsinställningarna: https://www.google.com/settings/ads/. Du kan läsa mer om hur man använder Google Cookies i Googles integritetspolicy: http://www.google.com/policies/privacy/.

Hotjar

Vår webbsida använder Hotjar, en analysmjukvara av Hotjar Ltd. (”Hotjar”) (https://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europe). Med Hotjar kan man mäta och analysera användarbeteendet (klicks, musrörelser, scrollhöjder etc.) på vår webbsida. Informationen om ditt besök som genereras via ”Tracking”-koden och ”Cookien” skickas till Hotjar servern i Irland och lagras även där.

Tracking-koden samlar följande information:

Uppgifter som beror på apparaten

Följande uppgifter kan lagras via din apparat och din webbläsare:

  • apparatens IP-adress (samlas och sparas i anonymiserat format)
  • din e-mail-adress inkl. ditt för- och efternamn om du har angett det via webbsidan
  • apparatens skärmstorlek
  • apparattyp och webbläsarinformation
  • geografisk adress (landet)
  • språket du väljer när du besöker sidan

De följande uppgifterna skapas automatiskt via servern när du använder Hotjar:

  • respektive domän
  • besökta webbsidor
  • geografisk adress (landet)
  • språket du väljer när du besöker sidan
  • markörens rörelser
  • datum och tidpunkt när du besöker webbsidan

Hotjar kommer att använda denna information för att analysera din användning av webbsidan, för att skapa rapporter om användningen och andra tjänster som beträffar webbsideanvändningen och internetanalysen. Hotjar använder sig även av tjänster av tredje parts-bolag som t.ex. Google Analytics och Optimizely. Dessa tredje parts-bolag kan lagra information som din webbläsare skickar när du besöker en webbsida som t.ex. cookies av eller IP-förfrågningar. För närmare information om hur Google Analytics och Optimizely använder och sparar data läs respektive integritetspolicy.

Om du fortsätter att använda webbsidan godkänner du hanteringen av den nämnda informationen av Hotjar och dess tredje parts-bolag inom ramen av integritetspolicyn. Cookies som Hotjar använder har olika långa ”livslängder”; somliga sparas i 365 dagar, medan andra endast sparas endast för ett aktuellt besök. Du kan motverka att dina uppgifter samlas av Hotjar när du klickar på den följande länken och följer instruktionerna: https://www.hotjar.com/opt-out/.

Criteo

För att visa målgruppsspeficik och intressebaserad reklam på webbsidor inom Criteos reklamnätverk använder vi Criteo-tjänsten (Criteo SA, Rue Blanche, 75009 Paris/Frankrike). Cookien och användaridentiteten ger ingen information om din person och din IP-adress sparas inte. Du kan motverka Re-Targeting av Criteo i din webbläsare om du följer instruktionerna på http://www.criteo.com/de/privacy. Vänligen observera att Criteo använder en opt-out-cookie i detta fall.

Facebook Custom Audiences

Inom användningsbaserad online-reklam använder vi även kommunikationsverktyg av Facebook. Här använder vi särskilt produkten Custom Aufidneces och webbsidan Custom Audiences. På detta sätt genereras en icke-reversibel och icke-personrelaterad kontrollsumma (Hash-värde) med hjälp av dina användningsuppgifter som kan skickas till Facebook för analys- och marknadsföringssyften. I Facebooks integritetspolicy (https://www.facebook.com/privacy/explanation) kan du läsa mer om syftet och omfattningen av data-insamlingen för att skydda din privatsfär. Ett opt-out-alternativ för Facebook Website Custom Audiences hittar du här:

https://www.facebook.com/login.php?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsettings%2F%3Ftab%3D

Dina rättigheter som berörd part

Du har rätt till att:

  • enligt artikel 15 DSGVO (tysk lagstiftning) få kunskap om de personuppgifter vi hanterar. Du kan särskilt kräva att få omfattande information och detaljer om hanteringssyfte, personuppgifternas typ, adressaterna som får dina uppgifter, planerade lagringstider, om du har rätt att korrigera, radera, begränsa eller ångra ditt godkännande, om det finns rätt att överklaga, personuppgifternas ursprung om de inte samlades in av oss samt om det finns en automatiserad beslutsfattning;
  • enligt artikel 16 DSGVO (tysk lagstiftning) omedelbart kräva korrigering av falsk eller ofullständig information som gäller dina personuppgifter som vi lagrat;
  • enligt artikel 17 DSGVO (tysk lagstiftning) kräva att personuppgifterna som vi lagrar raderas om de inte är nödvändiga för att uppfylla rätten för yttrandefrihet, en juridisk förpliktelse eller ett offentligt intresse, eller för att tillämpa, utöva eller försvara rättigheter;
  • enligt artikel 18 DSGVO (tysk lagstiftning) kräva att hanteringen av dina personuppgifter begränsas ifall du förnekar att uppgifterna är felfria och/eller hanteringen är olaglig om du samtidigt inte vill att uppgifterna ska raderas eller vi inte behöver uppgifterna längre, men du behöver du dem för att tillämpa, utöva eller försvara juridiska rättigheter eller om du har överklagat hanteringen enligt artikel 21 DSGVO (tysk lagstiftning);
  • enligt artikel 20 DSGVO (tysk lagstiftning) kräva att få dina uppgifter som du delat med oss i en strukturerad, sedvanlig och maskinläsbar form eller att dina uppgifter skickas till annan ansvarig part;
  • enligt artikel 7, paragraf 3 DSGVO (tysk lagstiftning) frånträda ditt godkännande när som helst. Detta kan leda till att vi inte kan fortsätta med datahanteringen som baseras på ditt godkännande i framtiden och
  • enligt artikel 77 DSGVO (tysk lagstiftning) lämna klagomål hos tillsynsmyndigheten. Normalt sett kan du kontakta tillsynsmyndigheten av staden där du bor, din arbetsplats eller vårt ombud.

Om du har frågor kan du kontakta info@spadreams.se. Vänligen observera att vi måste säkerställa din identitet när du kontaktar oss angående dessa skäl.

Giltighet och ändring av integritetspolicyn

Denna integritetspolicy (juni 2018) ersätter alla tidigare versioner.

Genom vidareutvecklingen av vår webbsida och våra produkter och på grund av ändrade juridiska eller myndighetsrelaterade förpliktelser kan det ske att vi måste ändra integritetspolicyn. Vänligen kontrollera integritetspolicyn med regelbundna avstånd på vår webbsida https://www.spadreams.se/dataskydd/ angående eventuella aktualiseringar. Den aktuella integritetspolicyn finns alltid tillgänglig på vår webbsida och kan skrivas ut vid behov.

PDF

Ladda ner Dataskyddsbestämmelserna som PDF.