Szechenyi Therme

Termalsemester i Budapest

Avslappning i Budapests vackraste termalbad

Termalbad och badhus i Budapest

Budapest, huvudstaden i Ungern, övertygar inte bara med en livlig kulturscen och imponerande sevärdheter, utan är också ett fantastiskt resmål för en termalsemester. I den osteuropeiska kulturstaden kommer du som letar efter wellness och avslappning nämligen att hitta 118 brunnar och naturliga källor ur vilka det sprudlar runt 70 miljoner liter hälsovatten varje dag.

Spendera din time-out på ett av våra utmärkta termalspahotell i Budapest och låt dig skämmas bort dör från topp till tå. Och det bästa är: Medan du njuter och slappnar av gör du också någrot bra för din hälsa! Ty ett bad i en termalbassäng kan hjälpa vid besvär som artros, reumatism och allergier tack vare mineralämnena som finns i vattnet. Alltså: Ge dig på väg till Budapest!


Upptäck våra bästa termalspahotell i Budapest

Vad är så speciellt med en termalsemester i Budapest?

Bad-kulturen i Budapest har en årtusenden gammal tradition. Redan kelterna, romarna och inte sist osmanerna utnyttjade termalbadets positiva effekter på kropp, ande och själ och byggde även flera imponerande badhus. Än idag lever de orientaliska ritualerna vidare i Europas största kurstad. För många wellness-semesterfirare och avslappning-sökande är ett besök på ett av Budapests termalbad därför en höjdpunkt på semestern. Även idag besöks badhusen inte bara för att lindra besvär, utan gäller också som sociala träffpunkter.

Och staden, som delas upp i områdena Buda och Pest av Donau-floden, har ännu mer att erbjuda: Promenera längs flodens strand, njut av utsikten från Fiskarbastionen (ungerska: Halászbástya) och låt dig förtrollas av de barocka byggnaderna i borgskvarteten. Det Ungerska Nationalteatret Nemzeti, de praktfulla kupoltaken och fina små kaféer lovar båda variation och avslappning för din termalsemester.

Termalvatten från Budapest

Året runt reser tusentals turister till Budapest för en termalsemester. Termalvattnet i Ungern innehåller nämligen ett stort antal värdefulla mineraler och ger därför inte bara avslappning, utan har också en smärtlindrande och helande effekt. Varje dag fylls bassängerna i de stora termalbaden med färskt källvatten.

I Ungerns badhus kan du välja mellan rent hälsovatten, blandat hälso- och termalvatten och filtrerat termalvatten. Med hälsovatten menas vatten som har berikats med mineraler och vars helande effekter har medicinskt bevisats. Termalvatten är naturligt, mineraliserat grundvatten vars temperatur överskrider 30 grader Celsius. Flera miljoner liter av termalvatten sprudlar varje dag upp från djupet och försörjer runt 40 badhus i omgivningen.

Vad hjälper termalvattnet från Budapest med?

Eftersom termalbaden i Budapest får sitt vatten från olika varma källor kan det användas för behandlingen av ett flertal hälsoproblem. Därför är det ofta gäster med besvär med rörelseapparaten, luftvägarna eller cirkulationen som kommer till Budapest för en termalkur. Det ungerska källvattnet regenerar, stimulerar och aktiverar hela kroppen. Samtidigt verkar ett bad i termen avslappnande på både musklarna och psyket.

Indikationer: 

 • Besvär med mage och tarm
 • Luftvägssjukdomar
 • Reumatism och ledsjukdomar
 • Hjärt-kärl-sjukdomar
 • Hudsjukdomar och allergier
 • Diabetes
 • Utmattning
 • Ämnesomsättningsstörningar
 • Psykosomatiska besvär

 

In unseren Thermenhotels finden Sie wunderbare Whirlpools, Saunen und Thermalbäder.

Utmärkta termalspahotell och bastuområden

I Budapest hittar du många välutrustade termalspahotell som vanligtvis har inbjudande spa- och wellness-områden. Njut av pooler och bastur på plats och vila ut i de härligt varma bassängerna. Rummen på hotellen är inredda med olika bekvämligheter och har allt som du behöver för en avslappnande termalsemester. Några av våra hotell har även ett eget termalbad.

Andra hotell har byggts direkt bredvid ett badhus som du kan nå genom en badrocksgång. Termalspahotell utan badrocksgång erbjuder ofta en shuttle-servie som tar dig till termalbadet så snabbt som möjligt. Vart och ett av termalbaden har sin helt individuella charme. Därför lönar det sig alltid att besöka olika badhus för att få ett intryck av mångfalden av Budapests termalbad.

När du bestämmer dig för en termalkur på hotellet kan du se fram emot en individuellt anpassad behandlingsplan. Behandlingarna genomförs vanligtvis under läkaruppsyn. För en oförglömlig vistelse erbjuder våra hotell ofta följande tjänster:

Im warmen Thermalwasser lässt es sich tief entspannen.
 • Ångbad och bastu

 • Termalinom- och -utomhuspool

 • Värmebås

 • Restaurang

 • Fritidsaktiviteter

 • Gästkort med rabatter för regionen

 • Transfer från/till tågstationen


Våra top Budapest hotell på ett ögonkast

De bästa badhusen i Budapest

Gellért Therme

Det nog mest kända badhuset i Budapest är Gellért badet. Vattnet är rikt på mineraler och kommer från det närliggande Gellértberget. Badet öppnades år 1918 och har moderniserats flera gånger sedan dess. Gellért Bad har behållit sin herrskapliga stil till denna dag. Imponerande mosaiker, balkonger och pelare i jugendstil ger termalbadet sin charm.

Det rymliga uteområdet inbjuder dig att simma och koppla av med en stor vågpool, som för övrigt var den första i hela världen, och några mindre pooler för bad och avslappning. Inomhus hittar du blandade pooler och många heta pooler, samt bastur och ångbad som hjälper till att stimulera ämnesomsättningen. Det välskötta spaet Gellért är en riktig pärla som du definitivt bör besöka på din hälsosemester!

Széchenyi Spa

I stadens centrum ligger det nog största badhuskomplexet i Europa. Széchenyi-badet, som lokalbefolkningen kärleksfullt kallar för "Chenyi", sträcker sig över ett rymligt inomhus- och utomhusområde. Bestäm själv om du vill simma i en av de 18 poolerna, koppla av i bastur eller ångbad eller vara aktiv med vattenfitness. Massage och andra välgörande spabehandlingar erbjuds också.

Från utomhuspoolen har du utsikt över neo-barockpalatset som gör Széchenyi-badet så unikt. Spaet "Chenyi", som för övrigt erbjuder barriärfri tillgång till sina pooler, har de hetaste termalkällorna i Budapest vid 75 grader Celsius. Vattnet bubblar till ytan från mer än 1200 meters djup.

Aquaworld

Om du vill tillbringa din termalsemester i Budapest med barn är den här täckta vattenparken något för dig! Det gigantiska termalbadet Aquaworld övertyger med 17 inomhus- och utomhuspooler på totalt fem våningar. Låt dig skämmas bort med en massage eller nackdusch i Aquaworlds äventyrspool och simma helt enkelt med flödet i flödeskanalen.

Långt borta från liv och rörelse i äventyrspoolen erbjuder Aquaworlds Oriental Spa en oas av lugn. Olika pooler och en separat bastuvärld med ångbad, iskammare och kristallbastu garanterar en välförtjänt paus. Under tiden väntar äventyr på ungdomarna i form av 11 spännande rutschbanor, en surfbassäng och en stor vattenlekplats. Ha kul i Aquaworld!


De mest spännande sevärdheterna i Budapest

Fiskarbastionen

Von der Fischerbastei aus haben Sie einen traumhaften Ausblick auf den Stadtteil Pest.

Den sagolika fiskarbastionen är definitivt en av de mest kända sevärdheterna i den ungerska huvudstaden. Å ena sidan erbjuder byggnaden en fantastisk utsikt över Pest och i synnerhet det magnifika ungerska parlamentet; å andra sidan är det arkitekturen som fascinerar besökare. De sju tornen i den neo-romanska ensemblen representerar de ursprungliga ungerska stammarna som grundade landet 895. Namnet "Fiskarbastion" kommer från en fiskargilde som en gång försvarade staden mot angripare.

Hjältarnas torg

Den Heldenplatz prägen zahlreiche Persönlichkeiten der ungarischen Geschichte.

Fans av King of Pop kanske känner till denna plats från musikvideon till Michael Jacksons sång "History". Än i dag är Hjältarnas torg en riktig höjdpunkt i Budapest. Det centrala monumentet består av en 36 meter hög pelare med ärkeängeln Gabriel, som håller i Ungerns nationella symboler. Framför pelaren finns statyer av sju ungerska stamfurstar. Det stora torget är inramat av Museum of Fine Arts och Marncsarnok konsthall. Den vackra Budapest stadsparken sträcker sig bakom torget.

Gellértberget

Ein tolles Panorama bietet Ihnen der Gellértberg.

Vad ska du definitivt se i Budapest? Vi tänker: allt! Därför hittar du det bästa panoramaet från stadens högsta punkt, Gellértberget. Det namngavs efter Giorgio di Sagredo, Sankt Gellért, som enligt legenden knuffades till döden från detta berg. En vandring till bergstoppen är definitivt värt det: Från frihetsstatyn som har byggts där har du utsikt över alla av Budapests huvudattraktioner, bland annat på Donau-broarna, slottet och Gellért Hotel med termalbad.

Kedjebron

Die Kettenbrücke ist die erste von neun Brücken, die die Stadtteile Buda und Pest miteinander verbinden.

Av de nio broarna i Budapest är Kedjebron förmodligen den mest berömda korsningen av Donau i den ungerska huvudstaden. Det byggdes redan i mitten av 1800-talet och för första gången kopplades då de två provinsstäderna Buda och Pest, som kunde utvecklas till en gemensam metropol genom att bron byggdes. Efter att bron förstördes under andra världskriget byggdes den upp igen. Tack vare sin imponerande belysning är kedjebron också ett riktigt blickfång på natten. Byggnadsverket är imponerande 375 meter lång och väger cirka 2000 ton.


3 skäl för en resa till Budapest

Budapest har alltid förtrollat människor med sin speciella charm. Förutom härligt avkopplande stunder i de historiska termiska baden i den ungerska metropolen kan du uppleva mycket mer i Budapest: Fascinerande byggnader, vackra landskap och en fullspäckad evenemangskalender väntar på dig.

Kulinarik

Die ungarische Küche ist meist deftig und beinhaltet gerne Fleisch und Paprika.

Du känner säkert till några av klassikerna i det ungerska köket: De kulinariska höjdpunkterna inkluderar mustiga rätter som den populära gulasch, fisksoppor och typiskt ungersk salami. I Ungern lagar man helst mat med paprika. De färgglada grönsakerna är allestädes närvarande på landets menyer och marknader. Ungern är också en populär vinodlingsregion.

Arkitektur

Die Metropole bietet eine vielfältige Architektur.

Upptäck den ungerska huvudstadens arkitektoniska mångfald: Bara den gamla badkulturens arkitektoniska byggnader är verkliga blickfångare. Budapest imponerar också med nio broar över Donau, Stefansbasilikan i Pest, Fiskarbastionen och den magnifika Andrássy-gatan. Många av de mest intressanta byggnaderna byggdes mellan 1890 och 1940, då staden blomstrade.

Evenemang

Der Veranstaltungskalender ist das ganze Jahr über prall gefüllt.

Det händer mycket i den ungerska metropolen året runt: cirka 200 museer och gallerier, 40 teatrar, 7 konserthus och operahuset erbjuder ett varierat program från vår till vinter. Vill du ha några exempel? Vartannat år äger den Internationella Cirkusfestivalen rum i Budapest med artister från 18 länder. Påskmarknader, vårfestivaler och Budapests dansfestival lockar besökare på våren. Andra höjdpunkter är karnevalen, museens natt och julmarknaderna.


pool, therme

      

 

 

 

 

                        

FAQ – Allt runt omkring Termalsemester i Budapest

Vilken är den bästa tiden att resa för en termisk semester i Budapest?

Om du vill utforska staden närmare under din termalspsemester i Budapest, är de varma månaderna från april till september bäst för ditt projekt. För en spektakulär upplevelse rekommenderar vi att du besöker termalbadet på vintern när anläggningarna är täckta med snö. Du kommer särskilt att uppskatta den lugnande värmen i termalpoolerna. Du kan också besöka Budapests berömda julmarknad under denna tid.

Hur lång bör vistelsen på termalhotellet i Budapest vara?

Eftersom resan till Ungern tar lite längre tid rekommenderar vi att du bokar ditt hotell i minst en vecka, helst två veckor. Så har du tillräckligt med tid för att återhämta dig efter ansträngningen och ladda batterierna för vardagen. Du bör också besöka flera termalbad från ditt hotell – du kommer inte ångra det!

Vad ska jag ta med mig när jag reser till Budapest?

Förutom badkläder bör du definitivt tänka på badhanddukar för din hälsosemester, eftersom dessa sällan uthyrs. Flip-flops eller badtofflor kan också vara mycket bra på de hala badrumsgolven. Det är obligatoriskt att bära badmössor i många termalbad i Ungern. Återigen är det bäst att ta din egen med dig.

Vilka är de bästa badhus i Budapest?

 • Gellért Therme
 • Széchenyi Spa
 • Veli Bej Therme
 • Rudas Therme
 • Lukács Thermalbad
 • Király Therme
 • Aquaworld

Finns det en minimiålder för att kunna besöka termalbad i Budapest?

På de flesta termalbaden i Budapest gäller en minimiålder på 14. Yngre barn kan du endast ta med dig till Aquaworld. Äventyrspoolen väntar de små med en separat barnpool, en Aquaworld-lekpark och ett skötbord.

Hitta ditt perfekta spahotell i Budapest