Thermen Deutschland

Termalsemester i Tyskland

Avslappning på Tysklands bästa termalbad

Spahotell och termalbad i Tyskland

Tysklands badhus och termalbad blir alltmer mångfaldiga och speciella. Från spa-oasen med söderhavsfeeling till termalbad med medelhavsatmosfär kan du nuförtiden hitta allt här. Totalt finns det även mer än 200 termalbad i Tyskland, varav de flesta befinner sig i Bayern, i Schwarzwald eller även några vid Nord- och Östersjökusten.

Vi tar dig med på tur genom de vackraste termalbaden i Tyskland med en mångfald av spaerbjudanden som knappast kan överträffas. Våra utvalda termalspahotell erbjuder dig den perfekta utgångspunkten för en helt avslappnande termalsemester. Hos oss får du veta vilket termalbad som passar bäst till dina behov och vilka de vanligaste användningsområdena för termalvatten är. Dessutom berättar vi för dig var det finns det största badhuset i världen.


Upptäck våra bästa termalspahotell i Tyskland

Varför är termalbad i Tyskland så speciella?

Först och främst erbjuder tyska termalbad en särskild stor mångfald av bastur, ångbad, massager och andra spabehandlingar som inte bara främjar avslappningen, utan också hälsan. Det högvärdiga termal- eller hälsovattnet som rinner upp i tyska termalkällor är också en del av hälsofrämjandet. Till detta kommer den vackra naturen i Tyskland i vilken många termer är inbäddade. Så blir termalsemestern en oförglömlig highlight också för naturälskare och actionentusiaster.

Våra hotell bidrar också till att din termalsemester i Tyskland blir något mycket speciellt, eftersom de skämmer bort sina gäster med många års erfarenhet, excellent personal och top utrustning, samt ett fantastiskt läge.

Det tyska termalvattnet

Termer och badhus har en lång tradition i Tyskland. Termalkällor uppskattades redan av romarna när de slog läger i nutida Tyskland och använde de naturliga mineralkällorna för regenerering. Redan då visste de om termalvattnets helande egenskaper. Romarnas idé häll sig framme, med skillnaden att vi idag vet om den specifika sammansättningen av vattnet i de olika kurorterna, så att talrika åkommor och besvär kan behandlas effektiv och målmedvetet i Tysklands termalbad. De flesta betydande hälsokällor hittar spasemesterfirare i Bayern, men även andra förbundsländer är kända för sina termalkällor. Om du vill veta mer om hur termalvattnet verkar och vilka mineraler det innehåller, kolla gärna vår sida om ämnet termalvatten.

Vad kan termalvatten hjälpa med?

Naturen menade väl med oss! I Tysklands termalkurorter finns det nämligen nästan inget problem som inte kan behandlas med hälsovatten från de naturlia källorna.

Möjliga indikationer är: 

 • Sjukdomar i matsmältningssystemet
 • Diabetes eller ämnesomsättningsstörningar
 • Reumatism eller ledsjukdomar
 • Hjärt-kärl-systemet
 • Luftvägssjukdomar
 • Hudsjukdomar och allergier
 • Utmattning
 • Psykosomatiska sjukdomar

 

 

bad in thermalwasser

Utmärkta termalhotell och bastuområden

De senaste årtiondena har tyska badhus och anslutande termalhotell blivit alltmer mångfaldiga. Termerna erbjuder något för varje smak, vare sig om du längtar efter söderhavet, det mediterrana medelhavsklimatet eller badhus-upplevelser som på romartiden.

Många av termalhotellen i vårt program är direkt anslutna till ett större badhus eller en större terme som du når enkelt snabbt genom en ”badrocksgång”. Ofta är entrén till termen redan inkluderat i våra resepaket så att du inte behöver ordna något på plats. Du sover och äter i våra utvalda boenden och under dagen utforskar du de närliggande termerna med bastuområden och andra bekvämligheter. Några av våra hotell har även ett eget litet termalbad, respektive ett eget spa- eller bastu-område.

Om du önskar det hittar vi även ett hotell för dig där du får en medicinsk undersökning i början och vägleds med hälsorelaterad kunskap under hela kuren.

südsee feeling in der therme

Förutom wellness-utrustningen erbjuder hotellen oftast:

 • Ett eget gym/fitnessrum
 • Diverse fritidsaktiviteter som stavgång, doft-Qi Gong, vattengympa, meditation m.m.
 • Ett omväxlande kvällsprogram
 • Ett gästkort med rabatter för regionen
 • Tipps för utflykter
 • Transfer från/till tågstationen

Våra top termalhotell i Tyskland på ett ögonkast

Tysklands bästa badhus

Therme Erding nära München

Therme Erding i närheten av München med dess 140.000 kvm wellness är inte bara den största termen i Tyskland, utan även det största badhuset i världen. Förutom perfekt återhämtning och avslappning erbjuds här även förstklassig underhållning: Från live musik vid poolen över ett vågsbad med fem nivåer till den ultimata virtual reality-rutschbaneupplevelsen och de exklusivaste bastu-tillsatserna.

Tropical Islands Resort

Som namnet redan antyder blir det tropiskt på Tropical Islands nära Berlin. Badhuset med hotell är perfekt för en minisemester som gör det enkelt att lämna vardagen bakom sig. Här finns det nämligen en egen regnskog, en by som i tropikerna och traditionell thai-massage. Tropical Islands håller förresten också en rekord: den längsta vildvattenkanalen. En nyare höjdpunkt är en stående våg som möjliggör att surfing i tropikerna.

Europa Therme Bad Füssing

Europa Thermen är en av de största badhusen i Bayern och använder särskilt upplivande och regenererande termalvatten. Förutom den avslappnande vilo-oasen, en ”varva-ner-bassäng”, ”AeroSalzum” och en strömningskanal räknas svavel-gas-badet till termalbadets höjdpunkter. Ett bad i denna bassäng lovar avslappning för musklarna och omedelbar smärtlindring.


De 6 vackraste regionerna för din termalsemester i Tyskland

Kustregionerna

die deutsche ostsee

Var skulle en termalvistelse kunna vara mer avslappnande än i de tyska kustregionerna? Efter välgörande Thalasso-behandlingar i termalbadet kan du bege dig på en lugnande promenad i skymningsljuset, känna den salta luften och sedan äta middag på ditt hotell.

Schwarzwald

triberger wasserfälle schwarzwald

I Schwarzwald (”svarta skogen”) i Baden-Württemberg hittar du badhus och spahotell av särskild klass. Det avslappnande landskapet, den friska och klara luften och de typiska behandlingarna med regionala produkter, t.ex. med aktiva substanser från granbarr, är unika.

Mosel

cochem an der mosel

Den romantiska semesterregionen Mosel, mellan Koblenz och Trier, lockar vin-älskare och spa-entusiaster likadant. Här finns det hela två fantastiska badhus som kan nås ifrån våra hotell – en av de är Vulkaneifeltherme, Tysklands enda Glaubersalt-terme.

Rhön i Franken

bad brueckenau an der rhoen

Biosfärreservaten Rhön ligger i regionen där förbundsländerna Hessen, Thüringen och Bayern möts. Här väntar flera termalbad på dig där du kan ladda batterierna. Den nog mest kända bland dem är KissSalis Therme i Bad Kissingen som räknas till top termerna i Bayern.

Teutoburgerskogen

externsteine teutoburger wald

I det medelhöga bergsområdet Teutoburgerskogen i Niedersachsen och Nordrhein-Westfalen finns det totalt nio grandiosa termalbad, därav Bali-Therme. Förutom termalnöje erbjuder regionen talrika möjligheter att uppleva naturen. Termalkällor, myrar, naturminnestecken – välkommen i Teutoburgerskogen.

Spreewald

der spreewald

Båtturer, kanot-äventyrer, vandring och cykelturer. Allt detta kan du göra på semestern i ett termalbad i den vackra Spreewald. Alternativt kan du naturligtvis också bestämma dig för ett termalbad med övernattning i det pulserande Berlin och därifrån göra en dagsutflykt i naturen.


3 bra skäl för en termalsemester i Tyskland

Enkel resa dit

Entspannung in der Therme

En fördel som faller en i sinnet är att det är enkelt och bekvämt att ta sig till Tyskland. Eftersom det finns top termalbad i hela Tyskland kan du helt enkelt välja ett som ligger nära en flygplats eller tågstation och på så sätt få en stressfri start för din wellness-semester.

Det fantastiska landskapet

traumhafte wanderwege in bayern

Det verkar som om vi ibland inte är medvetna om det, men Tyskland har överraskande vackra landskap: Vadehavet, det kärva kustlandskapet i norr, rikgröna skogar och djupblåa sjöar. Det finns även vattenfall i Tyskland, varav den högsta befinner sig i Baden-Württemberg.

Kultur och historia

altstadt muenchen

På din termalsemester i Tyskland kan du mellan spabehandlingarna göra en utflykt till en romantisk gamla stan, imponerande borgsruiner eller mystiska slott. Dessutom finns det ett flertal muséer och kulturella evenemang att besöka – och det året runt.


      

 

 

 

 

                        

FAQ – Allt runt omkring termalbad i Tyskland

Vilken är den bästa resetiden för en termalsemester i Tyskland?

Om du vill utbyttja din termalsemester för att också utforska det vackra landskapet runt omkring din sparegion lämpar sig framför allt vår- och sommarmånaderna. Om du bestämmer dig för en termalvistelse under vintermånaderna kommer du säkert att uppskattar den välgörande värmen ännu mer.

Vilka är de TOP tyska termerna?

De populäraste termalbad i Tyskland är:

 • Therme Erding (München)
 • Tropical Islands (Brandenburg)
 • Europa Therme (Bad Füssing)
 • Sachsen Therme (Leipzig)
 • Chiemgau Therme (Bad Endorf)
 • Taunus Therme (Bad Homburg)
 • Kristall Saunatherme (Ludwigsfelde)
 • Thermen und Badewelt (Sinsheim)
 • Meersburg Therme (Meersburg)
 • Claudius Therme (Köln)

Hur lång ska min vistelse på termalhotellet vara?

Om du längtar efter en kort men kraftfull paus är det värt en vistelse på 2 dagar i termalbadet med övernattningar. För att bara koppla av och ladda batterierna räcker det. Om du bokar en termalspasemester för att få ett hälsoproblem under kontroll bör du dock planera för minst en vecka. På detta sätt kan du lära känna de olika behandlingarna och spa-personalen kan anpassa sig efter dina individuella behov.

Vad behöver jag för min termalsemester i Tyskland?

För din semester i termalbadet med hotell eller termalhotell behöver du främst badkläder och badhanddukar. De flesta hotell har badhanddukar, badrockar och tofflor, men du bör fråga i förväg för att undvika missförstånd.

Finns det en minimiålder för att kunna besöka termalbad?

De flesta termalbaden är lämpliga för familjer, vilket innebär att det finns vissa områden som även de yngsta kan besöka. Många termalbad anger dock en minimiålder på 16 år. Innan du bokar, ta reda på mer på webbplatserna för de termalbad som du vill besöka. Hos oss hittar du allt från spahotell för familjer till hotell för vuxna.

Kan jag ta med mina barn på termalsemestrar?

Ja. Det finns åldersbegränsningar för vissa hälsoområden, till exempel bastur, men ingenting talar emot att ta med dig dina barn på en hälsosemester. Ta reda på i förväg vilka av termalbaden och hotellen som är särskilt lämpliga för familjer. Till exempel erbjuder några av våra termalhotell också barnomsorg så att du kan koppla av medan de små har det roligt.

Finns det barriärfria termalbad i Tyskland?

Det finns 19 termalbad i Tyskland som är helt barriärfria. Om det behövs, kontakta bara vårt team som gärna informerar dig om respektive situation i våra termalspahotell och intilliggande termalbad.

Hitta ditt perfekta hotell med termalbad i Tyskland