Spahotell vid Döda Havet header

Spahotell vid Döda Havet

Wellness och Klimatkurer i Israel och Jordanien

Spahotell vid Döda Havet

Letar du efter ett spahotell vid Döda Havet? Vad bra! För en avkopplande, oförglömlig semester eller en klimatkur vid Döda Havet finns det inget bättre än att bo på ett kurhotell med kvalitetsservice. Vi bjuder in dig att läsa mer och hitta ditt perfekta hotell.


Upptäck våra populäraste spahotell vid Döda Havet


Min semester i ett Spahotell vid Döda Havet

Alla våra spahotell ligger nära stranden vid Döda Havets kust, vilket är känt för sina talrika helande egenskaper. Många kurhus som finns i Israel eller Jordanien erbjuder semester som fokuserar på avkoppling och Wellness samt klimatkurer som övervakas av hälso-specialister.

För att ta reda på kurens förlopp, klimatfaktorer, priser och bokningsinformation för klimatkurer i ett spahotell vid Döda Havet ber vi dig att konsultera våran specialsida: Klimatkurer.

I Israel ligger kurcentret i Ein Bokek i DMZ-hälsocentret (medicinskt center som är känt över hela världen) och du kan förverkliga din semester i ett av spahotellen runt omkring hälsocentret som alla ligger nära Döda Havet. Ett annat hotell, tidigare en kibbutz, med ett mindre kurcentrum ligger i Ein Gedi. Alla spahotell kan nås från flygplatsen i Tel Aviv, antingen via grupp- eller privat transfer.

I Jordanien samarbetar vi med två hotell i Sweimeh som båda har ett medicinskt centrum direkt i hotellet. Spahotellen vid Döda Havet i Jordanien kan nås från flygplatsen i Amman med taxi-transfer.

De flesta resande bokar ett kurhotell vid Döda Havet för att njuta av alla positiva effekter som mikroklimatet erbjuder för hälsan såväl som för en klimatkur och/eller Wellness-vistelser som hotellen erbjuder. Omgiven av medicinska specialister hjälper de dig att läka och/eller lindra vissa sjukdomar som: psoriasis, vitiligo, neurodermatit, reumatism, astma med mera.

Bad i Döda Havet, ung man
Salt vid Döda Havets kust

Populära resmål och teman för regionen Döda Havet


Varför boka ett spahotell vid Döda Havet?

 1. Alla borde njuta av Döda Havets unika naturliga miljö en gång i livet!
 2. Upplevelsen att flyta på det extremt salthaltiga och därför nästan "oljaktiga" vattnet är oförglömlig.
 3. Det yttre landskapet som kombinerar de mars-liknande orange ökenkullarna, det klart ljusblå från Döda Havet tillsammans med de fantastiska saltformationerna längs kusten är ett måste!
 4. Döda Havet är utan tvivel den bästa platsen i världen för en behandling vid hudsjukdomar.
 5. Tack vare det unika mikro-klimatet kommer du att återvända hem i bättre form samt avslappnat och utvilat.

Hur bokar jag ett spahotell vid Döda Havet?

Rekommenderade tider för vistelser vid Döda Havet

Bästa reselängd:

 • Om du vill boka en Wellness-semester i ett spahotell vid Döda Havet rekommenderar vi att du stannar en vecka för att kunna njuta av alla fördelarna med det terapeutiska mikroklimatet och för att kunna slappna av helt.

 • Om du vill boka en klimatkur i ett kurhotell vid Döda Havet, oavsett om det är i Israel eller Jordanien, är minsta reselängden 14 nätter enligt rekommendationerna från specialiserade läkare. Specialpriser finns tillgängliga för behandlingar längre än 5 veckor.

Klimat, Årstider och Solbada:

 • När du planerar en vistelse vid Döda Havet är klimatet en mycket viktig faktor att överväga. Döda Havet är en region omgiven av öknar, vars luft är extremt torr och där solen skiner året runt. På sommaren stiger temperaturen lätt till mer än 35°C i skuggan. Därför föredrar de flesta europeiska turister att resa dit under våren eller hösten. Som ett resultat är priserna på sommaren ibland billigare, men innan du bokar, se till att du kan klara de mycket höga temperaturerna.
 • Då specialisterna vet att solbad är en viktig del av klimatbehandlingar kommer läkarna att ge dig ett strikt schema för användning av solarium i spahotellet vid Döda Havet.

Hur hanterar och sparar jag pengar?

 • Innan eller när du anländer till Israel rekommenderar vi att du växlar in en liten summa pengar till Shekel. Servicen ingår inte i notan, dricks på ca 10% förväntas och det är bättre att ge det i shekel. I Jordanien kommer det att vara i Dinar. Undvik de stora sedlarna, på några ställen kan det vara svårt att ge dig växel, men Visakort accepteras oftast.
 • Specialerbjudanden och rabatter: Genom att boka i god tid får du 10% rabatt på din vistelse för vissa erbjudanden och från 14 nätter blir priserna ännu billigare.

  Specialerbjudanden finns tillgängliga under en viss period - så ta tillfället i akt!

Få en offert:

För att få en fullständig offert på programmet, vänligen välj det spahotellet vid Döda Havet som du gillar och kontakta våra reseexperter antingen per mejl, kontaktformuläret eller per telefon. De kommer sedan att skicka en offer till dig som innehåller följande element:

 • Boende på ett Spahotell vid Döda Havet
 • Transfer från/till närmaste flygplats (flygplats - hotell - flygplats)
 • Ösnkat program (Wellness eller medicinskt program)
 • Önskade måltider (beroende på vad som erbjuds av hotellet)
Döda Havet i Jordanien
Döda Havet, temperaturer, genomsnitt

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

SpaDreams

Våra populäraste Spahotell vid Döda Havet

Relaterade ämnen

Klimatkurer

Reumatism behandling

Psoriasis behandling

Thalassoterapi

Hydroterapi

Fangokur

Andra gäster intresserar sig även för

Kurorter Israel

Kurorter Jordanien

Kurorter Döda Havet

Kurorter i Europa

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

SpaDreams