Malta

Spa på Malta

Spasemester i drömlik natur

Där wellness möter kultur och historia

Spa och wellness på Malta innebär en ojämförligt vacker avslappningssemester på den fascinerande soliga ön i Medelhavet.

Under din spa semester på Malta kan du njuta av spabehandlingar på utmärkta wellness-hotell och vila ordentligt på öns drömlika stränder.

Upptäck Maltas grannöar Comino och Gozo, njut av actionfyllda vattensportaktiviteter eller gå i fotspåren av erövrarna i den maltesiska arkipelagen när du besöker forntida platser.

På hotellen och de lokala restaurangerna kan du också njuta av rätter som påverkats av olika kulturer.

Wellness för alla sinnen väntar på dig på Malta!


Upptäck våra bästa spahotell på Malta

Vad kännetecknar ett hotell med spa på Malta?

Spahotellen på Malta kännetecknas av ett drömlikt läge i det magnifika landskapet. De flesta hotellen erbjuder vacker utsikt över historiska platser, de kuperade omgivningarna och havet. Vissa wellnesshotell ligger direkt vid stranden.

Rummen på bra medelklasshotell och lyxiga 4-5-stjärniga spahotell är smakfulla, moderna och mycket bekväma. Under din vistelse kan du självklart använda de olika wellnessområdena på anläggningarna gratis. De wellnesspaket som du kan boka hos oss omfattar även individuella fritidsaktiviteter och utflykter för gästerna. Det betyder att du inte behöver oroa dig för mycket på plats, utan bara kan njuta av spa, sol och hav. Även större turer, till exempel till grannöarna Comino och Gozo, kan bokas mot en extra kostnad.

Varje morgon börjar du din wellnessdag på Malta med en god frukost. Halvpension är ofta bokningsbart och vissa spahotell erbjuder även all inclusive. Hotellets gastronomi skämmer bort gästerna med läckra medelhavsrätter och internationella rätter. På 5-stjärniga wellnesshotell förtrollar kockarna dig med utsökta gourmeterbjudanden – ren wellness för gommen! Om du har möjlighet att äta på de lokala restaurangerna under en utflykt eller under en promenad i staden bör du inte heller missa detta.

De bästa spabehandlingarna på Malta

Klassiska spabehandlingar

Spa må Malta

Klassiska spabehandlingar är perfekta för att koppla av och ladda batterierna. På Malta kan du koppla av i hotellens wellnessavdelningar med lugnande massage eller ayurvediska behandlingar som är bra för både kropp och själ. Särskilt anmärkningsvärda är massage med varma stenar och aromaterapier, som har en enastående avsvällande och humörhöjande effekt. Bastu-sessioner eller orientaliska hamam-behandlingar är ett må bra-program med stärkande effekter på organismen. Det finns även detoxpaket, saltskrubbor och skönhetsbehandlingar.

 

Romantiska arrangemanger

Romantiska behandlingar för 2 återupplivar förhållandet. Ni kan skämma bort er med gemensamma spabehandlingar och på så sätt inte bara fly från vardagen, utan också anpassa er till varandra i en avslappnad atmosfär. Vissa spahotell på Malta har behandlingsrum för förälskade med en egen relaxavdelning där ni kan koppla av sida vid sida efter de välgörande spabehandlingarna. Förutom klassisk massage finns det även nya wellness-teknologier för romantiska behandlingar, till exempel ljusterapi, som främjar cellförnyelse eller har en antiinflammatorisk och lugnande effekt.

Sammanställ din spa semester på Malta själv

Malta strand

      

 

 

 

 

                        

De två vackraste platserna för en wellness minisemester på Malta

Gozo

klippor vid havet på Gozo

På den pittoreska gröna ön Gozo bor du i en byliknande miljö. På sommaren kan du bada i lugna vikar. Vackra vandringsleder och dykplatser motiverar dig att ägna dig åt sportaktiviteter. Förutom en överväldigande naturskönhet har Gozo ruiner från gamla tider som är värda att se. På Gozo kan du kombinera de underbara wellnesserbjudanden med intressanta historiska upplevelser och roliga fritidsaktiviteter. Gozo lämpar sig särskilt väl för en wellnessvistelse med din partner.

Valletta

småbåtshamn och utsikt på Valletta på Malta

Valletta, Maltas huvudstad, är ett fascinerande mål för din spasemester under alla årstider. Staden, som grundades på 1500-talet av den romersk-katolska Johanniterorden, imponerar med sina många kulturella höjdpunkter. Magnifika palats och viktiga kyrkobyggnader präglar stadsbilden. Smala gränder och barockfasader ger en originell atmosfär i den gamla staden. Resenärer som vill koppla av på ett spahotell i Valletta och samtidigt njuta av en mängd kulturhistoriska upplevelser kommer att trivas särskilt i Valletta.

malta havet

      

 

 

 

 

                        

Alla hotell med spa på Malta på ett ögonkast

FAQ – Våra tips för din perfekta spasemester

Vilken är den bästa reseperioden för en spa semester på Malta?

I det subtropiska maritima klimatet på Malta är det bäst att utnyttja månaderna juni-oktober för en spavistelse som du kombinerar med en strandsemester. På sommaren är nederbörd ytterst sällsynt på Malta. Om du vill slippa kylan hemma under vintermånaderna är det värt en wellness semester mellan november och maj. Temperaturen på Malta är måttlig, även på vintern, med temperaturer mellan 10 och 16 grader. Klimatet är idealiskt för vandring från senhösten till våren.

För vem är ett spahotell på Malta lämpligt?

En semester på Malta är en enastående upplevelse för alla typer av resenärer. Ensamresenärer drar nytta av den soliga och avslappnade atmosfären på ön för perfekt avkoppling och intressanta historiska och kulturella upplevelser. Förälskade par gillar att använda wellness minisemestrar på den soliga Medelhavsön för romantiska spabehandlingar för två personer. Grupper av wellnessresenärer känner sig mycket bekväma på öns fint utrustade hotell och upptäcker Maltas skönhet tillsammans. Även med barn kan du hitta ett trevligt wellnesshotell där du kan koppla av och barnen kan leka under uppsikt.

Hur lång bör spa semestern på Malta vara?

På Malta kommer du att återhämta dig på några dagar med lugnande spabehandlingar och spännande fritidsaktiviteter. Du bör planera minst fyra till fem dagar för din wellnessresa till Malta. Om du verkligen vill upptäcka ön rekommenderas en resa på åtta dagar eller mer. Ju längre besöket är, desto mer kan du upptäcka!

Hur mycket kostar en wellness minisemester på Malta?

På spadreams.se kan du boka en semester på ett spahotell på Malta till förmånliga villkor. På det ädla 4-stjärniga hotellet, där du kan njuta av en magnifik utsikt över det omgivande kuperade landskapet och havet från terrassen, kan du boka tre nätter i dubbelrum med frukost redan från ca 5500 SEK per person.

Hur kan jag spara när jag bokar min wellnessresa?

Om du bokar din exklusiva wellnessresa tidigt kan du få attraktiva rabatter för tidig bokning. Ta också en titt på våra Wellness Deals, där du kan få en betydande rabatt. Det lönar sig ibland att stanna längre på ett spahotell. Du betalar till exempel bara för 10 nätter om du bokar 12 nätter. Och om du är sen kan du också få ett billigt rum med våra last minute erbjudanden.

Vilka är de bästa sevärdheterna i Malta?

I Mosta, en av Maltas äldsta bosättningar, ligger "Rotunda", en berömd Marian-pilgrimskyrka. Rotunda i Mosta har en enorm kupol, som är den fjärde största kyrkokupolen i världen.

Templen på Malta och Gozo är upp till 5 000 år gamla och hör till de äldsta fristående byggnaderna i mänsklighetens historia. På dessa UNESCO:s världsarvsplatser kan du upptäcka imponerande arkeologiska fynd från flera geologiska tidsåldrar och epoker.

Missa inte ett besök i Valletta. Den lilla huvudstaden är ett UNESCO:s världsarv i sin helhet och är ett gigantiskt friluftsmuseum med över 300 sevärdheter.

Vilka är de mest populära fritidsaktiviteterna på Malta?

Vandring på Malta är särskilt lockande från mitten av november till mitten av maj. De mest populära vandringslederna finns på ön Gozo, men även huvudön Malta lockar med varierande vandringsleder. Du kan kombinera ett besök till den förtrollande blå lagunen på Comino med en vandring på den minsta maltesiska ön.

Malta är också ett paradis för snorklare och dykare. Arkipelagens undervattensvärld är mycket varierad med många fiskarter och spektakulära grottor längs den karga klippiga kusten. Det finns också ett antal skeppsvrak som lockar dykare att se sig omkring ner i djupet.

Om du är intresserad av vackra gamla städer, kultur, sightseeing och historia bör du också besöka Valletta, Mdina eller Gozos huvudstad Victoria.

Vad ska jag tänka på för att välja ett lämpligt spahotell?

Alla spahotell har särskilda spa erbjudanden och wellness arrangemang i sitt program. När du väljer ditt hotell, välj behandlingar som passar dig personligen och som du kommer att gilla.