Health Spa Hotels in Hungary

Spahotell i Ungern

Läkande termalsemestrar & wellness-pauser i historiska spa

Har du ännu övervägt att boka en hälsosemester till Ungern? Med mer än 1 300 varma källor är hälsospahotell i Ungern mycket populära bland våra kunder. Bli förvånad av en fascinerande medley av kultur, natur och historia medan du njuter av välgörandet av termalvatten i våra noggrant utvalda spa-resorts i Ungern.

Våra populäraste hälso spahotell program i Ungern

Erbjudanden för komplexa hälsokurer

Om du lider av artrit, rörelsehinder eller reumatiska problem, kommer termalvatten i Ungern att stödja din läkningsprocess. I våra spahotell i Ungern kan du använda olika terapeutiska termalbad och helt fokusera på din återhämtningsprocess. Professionell personal välkomnar dig varmt och tar hand om alla dina behov på vägen.

Deals för hälsosemestrar med lera

Speciellt i området runt hälsosjön Héviz erbjuder hotell med spa i Ungern läkande lerprogram. Lera från sjön används för att behandla muskulär och artritisk smärta och stimulera cirkulationen.

Skönhets- & avslappningssemestrar

Letar du efter en semester för att helt enkelt bli bortskämd och koppla av din själ? Då kan våra skönhets- och avkopplingsprogram vara något för dig. Upptäck vårt breda erbjudande av massage, ansiktsbehandlingar och många andra spaprogram och gå vilse i den vackra strömmen av ren avkoppling.

Deals för termalspa semestrar

Föreställ dig att du glider in i en varm och lugnande termalpool efter att ha utforskat omgivningarna på ditt hälso spahotell l i Ungern. Många av våra hotell erbjuder utmärkta termalspa-områden med bastur, massagebehandlingar och många andra wellness-behandlingar. Dessa program är för dig om du letar efter en avkopplande paus utan fokus på medicinska termal-behandlingar.


Våra mest bokade spahotell i Ungern

Om du redan vet att du vill boka en kurort i Ungern, använd denna sökmotor för att få alla tillgängliga erbjudanden och filtrera dem efter dina personliga preferenser. På detta sätt kan du enkelt hitta och boka det bästa hälso spahotellet i Ungern för dina behov.


Historian av badhus i Ungern

   

Spahotell i Ungern
Balatonsjön
Termalbad i Budapest
Termalbad i Budapest
Margitsziget (Margaret ön):
Margitsziget (Margaret ön), Budapest

Romarna visste redan om att använda termalkällornas kraft för medicinska skäl. Tack vare många naturliga termiska bad i Ungern är landet ett av Europas mest kända destinationer för spa- och hälsoresor. Ungrarnas badkultur är mycket hälso-medveten och livlig, därför kan du hitta unga och gamla som alla njuter av de varma termalpoolerna i de många kurorterna.

Omgivningarna av våra hälso spahotell i Ungern kännetecknas av bubblande källor, pittoreska, främst platta landskap, glittrande sjöar och floden Donau som flödar mjukt genom landet och nästan delar den i hälften. Några av våra hälso spahotell i Ungern ligger nära Balatonsjön, med 78 km den största sjön i detta mångsidiga land.

Termal-tradition i Budapest: Termalbaden i Budapest har en sekel lång historia och tradition. För över 2000 år sedan upptäcktes de första varma källorna under staden nära Donaufloden, Buda Hills (bergskedjan Budai-hegység) och Gellert Hill (Gellértberget). På grund av den högsta tätheten av varma källor (mer än 125) jämfört med någon annan huvudstad i världen, äger Budapest många hälso spahotell runt dessa områden.

När du besöker våra spahotell kommer du att ha utsikt över den glänsande floden Donau. Byggda under åren 1873 och 1918, har båda hälso spahotell traditionell arkitektur. Känn termalkällornas historia på din hud när du sjunker ner i de varma terapeutiska poolerna och njut av den exceptionella servicen av den professionella personalen.

Utformningen av badhusen i Ungern är mestadels väldigt lik: de erbjuder flera inomhustermalpooler med olika temperaturer från varma till heta, (infraröd-) bastur, iskalla bassänger, saltgrottor och massagerum.

Om du besöker ett av våra hälso spahotell för wellnessändamål, kan du hitta lite tid att promenera genom den kulturellt rika staden Budapest.

Margitsziget (Margaret ön): Två av våra bästa spahotell i Ungern med fokus på termiska och avkopplande spasemester ligger på den mångsidiga och lugna Margaret ön. Margaret-bron förbinder den lilla ön med de två städerna Buda och Pest över floden Donau. Våra kurhotell erbjuder eleganta och traditionella hälsocenter, termalpooler och expertteam och ger på så sätt perfekta förutsättningar för en återupplivande semester för dig. Omgiven av gröna parker, en romantisk japansk trädgård, en utomhus teater och historiska sevärdheter, erbjuder hotellets unika läge olika aktiviteter bredvid dina behandlingar.

Bad Hévíz - Hjärtat av den termalkälloregionen: Vi inbjuder dig att besöka Ungerns viktigaste badort. Dess traditionella bad kommer att påminna dig om underverken i det förflutna. Staden Bad Hévíz, som bokstavligen betyder "varmt vatten", har cirka 1 000 varma källor. Med hjälp av termalvattnets naturliga läkekraft fokuseras programmen på medicinska behandlingar eller avslappnande spabehandlingar.

Alla våra spahotell i denna region är centralt belägna till världens näst största termalsjö, Héviz sjön. Denna hälsosjö är känd för sin helande lera och dess magnesium- och kalciumrika vatten. Tack vare dessa värdefulla läkande egenskaper erbjuder sjön fördelar särskilt för gäster med ledsjukdomar som osteoporos och artrit, hudproblem, ämnesomsättningsstörningar och behandling efter skador.

Våra spahotell här är mycket välutrustade och personalen ser till att alla dina önskningar hörs. Utsökta bastur, termalbad anläggningar, egna terapiecentra och en övergripande avkopplande och föryngrande atmosfär kommer att stimulera din återhämtningsprocess och låter dig sjunka in i ren avkoppling.

Om du letar efter en extra speciell upplevelse, varför inte glida in i den varma termalsjön i Bad Héviz under de kalla vinterdagarna. På grund av dess konstant temperatur på 30 ° C kan du njuta av medicinska behandlingar och avkopplande bad året runt.

Hälsogrottan i Tapolca: Berömd för sina grottor och strömmar och naturliga mineralkällor, ligger Tapolca spahotellet i den västra delen av Balatonsjöns högländer. Det speciella med hotellet är dess läge. Beläget direkt ovanför ett system av helande grottor, har vårt fyrstjärniga spa en egen mineralrik termalkälla. Grottans speciella mikroklimat, konstant varm temperatur och hög luftfuktighet stödjer återhämtningen från luftvägssjukdomar. Det är därför ett bra alternativ om du letar efter en medicinskt fokuserad hälsosemester i Ungern. Eller är du intresserad av att njuta av en helt enkelt avkopplande wellness-semester? Hotellet erbjuder olika utmärkta sportfaciliteter, en egen skönhetssalong, mysiga bastur och andningsbehandlingar i grottan. Vi inbjuder dig att ta en titt på våra programerbjudanden och låta dig inspireras till din nästa skönhets- och wellness-paus i denna anmärkningsvärda kurort.

Héviz sjön i Ungern
Termalsjö, Héviz sjön
Tapolca spahotell i Ungern
Kurorten Tapolca
Spahotell i Ungern
Termalbad, Ungern

Termalkällornas juvel mellan Bad Bük och Bad Sárvár: Belägna längs den berömda termalkälloregionen, står Bad Bük och Bad Sárvár för två av de mest populära destinationerna i Ungern.

Två varma källor, som bubblar djupt under Bad Sárvár, etablerade anseendet för denna historiskt betydelsefulla plats som en kurort. Genom att använda termalvattnets naturliga läkande kraft fokuserar våra hälso spahotell i denna region på behandling av artrit, reumatism, astma, gynekologiska och dermatologiska problem, rehabilitering av operationer av ryggskivor och andra rehabiliteringsändamål. På grund av sina högkvalitativa terapi-erbjudanden tillhör staden "Royal Spas of Europe".

Bad Bük har ett lika enastående anseende och historia av spahotell. Staden ligger nära den österrikiska gränsen och inbjuder inte bara till ett besök i sitt grannland, utan ännu mer till en medicinsk eller avkopplande semester på ett av våra spahotell. Bad Bük är skyldig sitt internationella anseende som en termal- och spa-stad sina medicinska källor, som upptäcktes av ett lyckligt sammanfall för mer än 50 år sedan.

Oavsett ditt ålder, om du lider av allvarliga hälsotillstånd eller helt enkelt stannar en avkopplande hälsohelg, erbjuder Bad Bük dig en mängd erbjudanden som hjälper dig att uppleva din perfekta hälsosemester enligt dina personliga behov.

Bad Zalakaros:

Dess status som staden av läkande termalkällor har sitt ursprung i 1960-talen när heta vulkaniska källor hittades av en slump under borrarbeten för olja. Sedan dess har termalbad och medicinska hotell byggts och lockar många besökare som letar efter att lindra sina symptom. Dessa symtom täcker främst reumatiska, dermatologiska och gynaekologiska / urologiska problem. Men hälsobadstaden är inte bara känd för sitt läkande och avkopplande termalvatten: Omgiven av romantiska vin- och fruktgårdar kan besökare utforska regionen med cykel eller till fots mitt i den gröna naturen och den rika flora och fauna i denna region året runt. Det finns en anledning till att denna romantiska stad är känd som Europas blommorstad.

Medicinsk expertis på våra hälso spahotell i Ungern

Sedan århundraden är bad- och rengöringsvanor en viktig del av den ungerska livsstilen. Det ses inte enbart som en förfriskning för din kropp, ande och själ, utan har en mycket mer medicinsk bakgrund. Med den hundraåriga erfarenheten och historien kommer våra medicinska experter att stödja din återhämtningsprocess under din vistelse på ett av våra spahotell i Ungern.

Våra badhus i Ungern är 100% fokuserade på välbefinnande och helande program. Genom att uppdateras med nya fynd utan att förlora den kunskap som har överlämnats i tusentals år hålls traditionella terapier i Ungern vid liv. Tillsammans med högt kvalificerade medicinare och välkomnande personal i terapiavdelningarna och spaområdena är våra hälso spahotell i Ungern unika, förtjusande och effektiva.

Vänligen kontakta oss för någon annan begäran eller oro som du kanske har. Vårt team av experter kommer gärna att ge dig råd.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se


Ungersk kultur och kulinarik

Med din vistelse i ett av våra spahotell i Ungern har du den unika chansen att dyka in i det traditionella ungerska köket. För att uppfylla den ultimata upplevelsen av att bo utomlands, bör du ge dig på väg och prova extravaganzan med olika smaker från det ungerska köket. Med kryddig, rik och kreativ smak, är det ungerska köket en delikat upptäckt för många av våra kunder.

Traditionella ungerska rätter baseras huvudsakligen på kött, säsongsgrönsaker, färskt bröd med dopp (t.ex. gräddfil), mejeriprodukter, frukt och ostar. Den mest kända nationella ungerska maträtten är gulasch (ungerska: gulyás). Internationellt känt som en köttgryta, är det faktiskt en soppa med kött. Ungrarna har olika namn för det: Pörkölt och Tokány.

En av de viktigaste ingredienserna som används för att smaksätta goulashen och många andra rätter, är den rödpulverade paprika-kryddan. Med sin peppriga och kryddiga smak lägger den en kick till varje måltid. Lök, potatis, nudlar och kål är andra grundläggande pelar i det ungerska köket. Palacsinta är en annan favorit. Det är en pannkaka och rullas eller lindas ofta runt olika slags fyllningar.

Över hela världen är ungrarna kända för sina läckra kakor och bakverk. Smördegen som kallas phyllo eller filo har införts till Ungern av turkarna och är ursprungligen tillverkad av honung och nötter. Ungrarna tog sin egen twist till bakverk och kakor genom att använda egna ingredienser som körsbär, äpplen och vallmofrön. Et voilà: den berömda efterrätten som heter strudel föddes.

Spahotell i Ungern, ungersk maträtt
Ungersk gulasch med potatis knödel

       

 

Spahotell i Ungern
Badacsony, på norra stranden av Balatonsjön

Kultur och natur i Ungern

Ungern har en rik kultur som är stark i folkstraditioner. När du kommer till Ungern du kanske att lägga märke till dess distinkta stil, främst påverkad av olika etniska grupper som romerna. Musik är en annan viktig faktor i den ungerska kulturen och vardagen; det sträcker sig från folk till klassisk.

För historiaintresserade gäster är Ungern hem för många kalvinistiska och ortodoxa kyrkor samt romersk-katolska kyrkor. Dessutom är Dohánygatans synagoga, även känd som Stora synagogen, i Budapest den största synagogen i Europa.

Om du är en natur- och kulturälskare har Ungern mycket att erbjuda. Skapa minnen medan du kopplar av och behandlar din hälsa. Njut av lugna sjöar och floder, hisnande vyer på naturvandringar och upptäck Ungerns rena skönhet.


FAQ Hälso spahotell i Ungern

Vilka är några av de populäraste resmålen i Ungern?

Bad Hévíz – Hjärtat av den termalkälloregionen: Vi inbjuder dig att besöka en av Ungerns viktigaste badstäder. Om du letar efter lite tid och avkoppling är denna plats verkligen magisk. Vi bör inte glömma att den medicinska aspekten av din semester också upfylls när du besöker Bad Héviz: Ta ett dopp i det helande vattnet i Héviz-sjön eller stanna på ett av våra spahotell i denna vackra region.

Budapest – Budapest är Ungerns huvudstad och har många kulturella och historiska sevärdheter att upptäcka. Vad de flesta inte vet om: Staden äger några av de mest historiska och bästa termalkällorna i landet. Vad sägs om att ta en paus från sightseeing och koppla av i en av våra bästa termalkurorter i Ungern?

För experter på termalcentren rekommenderar vi också de andra pärlorna i ungerska spa mellan Sávár, Tapolca och Zalakaros och Bük. Och naturligtvis får vi inte glömma att nämna den så kallade "reumatismens mekka", Hajdúszoboszló i västra Ungern.

Vilka är de bästa varma källorna i Ungern?

Några av de bästa termalkällorna finns i Budapest. De historiska badhusen har ofta många spa med olika vatteninnehåll och helande egenskaper. Upplev de läkande krafterna av termalspa på våra spahotell i Budapest.

Om du väljer att ta en termal-hälsosemester till en av våra kurorter i Ungern, rekommenderar vi världens största termalksjö, Héviz-sjön. På grund av dess konstant vattentemperatur på cirka 27 ° C-30 ° C kan du dra nytta av termalkällans läkande krafter under hela året.

Hälsogrottan i Tapolca är ett annat termalbad som du inte bör missa. Detta termalbad är byggt över en grotta med direkt tillgång till hälsogrottan och är ett autentiskt sätt att uppleva läkande krafter i hälsovatten och att helt koppla av.

Juvelen av termalkällorna mellan Bad Bük och Bad Sárvár: Längs denna berömda rutt kan du hitta många vackra och lyxiga varma källor med service av bästa kvalitet. Kolla in vår sökmotor för att hitta din favorit.

Vilka är de bästa hotellen i Ungern?

För att säkerställa bästa service och läkning för dig har vi samlat våra 5 bästa spahotell i Ungern åt dig: Hotel Délibáb, Lotus Therme Hotel & Spa, Hotel Karos Spa 

Semester på ett hälso- och spahotell i Ungern: Med eller utan barn?

Eftersom termalbad har en lång tradition i den ungerska kulturen och ofta delas med hela familjen, är några av våra spahotell i Ungern också mycket familjevänliga. Genom att använda sökmotorn på vår webbplats kan du upptäcka det perfekta hotellet för dig och din familj. Hälsospa njutning för hela familjen!

Vad är den bästa säsongen för en wellness-semester i Ungern?

Har du svårt att bestämma när du ska resa till Ungern? Den bästa tiden att resa till Ungern är mellan våren (april - Maj) och hösten (september – oktober). Temperaturen under lågsäsongen är trevlig och du kommer också att undvika de stora turistmassorna.

Vilken är den perfekta vistelsetiden på ett hälso spahotell i Ungern?

Beroende på intensiteten på dina symtom och avsikter när du besöker ett spa i Ungern, varierar din vistelse oftast från en helg upp till en eller två veckor. Vi är glada att ge dig råd i detta avseende. Ring oss helt enkelt eller kontakta oss via e-post.

Hur reser jag till Ungern?

Det bästa sättet att nå Ungern är med flygplan. Om du föredrar att använda en hyrbil under din semester kan du enkelt boka en vid ankomst eller när du anländer till din destinationsflygplats. Detta ger dig mer flexibilitet att utforska de spännande omgivningarna på din spa-destination.

Vad kostar en semester i Ungern?

Särskilt Ungerns huvudstad Budapest har utvecklats till en modern stad och priserna har anpassats till detta. Därför kan det vara något dyrare att resa i Ungern än i andra delar av Östeuropa men billigare än i andra länder inom Europa. Men besök på museer och konserter och till och med att äta ute erbjuds ofta till bra priser - särskilt utanför turistattraktionerna.

Hur mycket spenderar jag i genomsnitt på en natt i ett spahotell i Ungern?

Om du bara bokar en vistelse kan priserna variera mellan 360 upp till 1070 kronor per natt. Observera att de flesta hotell erbjuder vistelser endast från 2 nätter och uppåt. Beroende på programtyp och vistelsetid varierar priserna från cirka 2600 till cirka 27 000 kronor..

Hur sparar jag pengar när jag bokar en semester till Ungern?

När du bokar ett spahotell i Ungern rekommenderar vi att du bokar ett spa-paket med olika behandlingar istället för enstaka behandlingar. För dig kommer detta att vara det mest kostnadseffektiva alternativet eftersom du kan boka paketen före din resa istället för individuellt på plats. Boka i god tid för att dra nytta av en rabatt för tidig bokning på vistelser och paket.


Se alla spahotell i Ungern


     

Relaterade ämnen:

 

Andra gäster planerade även att resa till

 

10 skäl att boka med SpaDreams

  • Största hotellutbudet
  • Bästa prisgaranti
  • 99% nöjda kunder
  • 40 års erfarenhet
  • Vi är experter
  • Individuell service
  • Bästa kvalitet
  • Alltid där för dig
  • Dataskydd
  • Senaste Resetrenderna
spadreams logo