Kreta

Kreta

Med garanti för sol och avslappning

Sol, berg och hav - upptäck Grekland!

Kreta - ett paradis med solgaranti, läcker mat och fantastiska spa:n

Kreta

Kreta är den största grekiska ön och ligger i den sydliga delen av Grekland. Man hittar till och med den sydligaste punkten Europas på ön Gavdos. Vet du vad det betyder? Härliga temperaturer och över 300 dagar med sol per år! Kreta är känt för dess milda vårar och höstar och heta somrar som erbjuder strand- och badtemperaturer långt in på hösten. Vem vill inte ligga och softa på stranden i mitten av oktobern medans andra huttrar i sjal och mössa? Men Kreta har mycket mer att erbjuda än bara sol och bad.

Bedårande landskap och pittoreska städer

Kreta

Kreta är en mysig blandning utav natur och bebyggelse. Det finns många vackra mindre och större städer vid kusten, som t.ex. Agios Nikolaos, Chaniá, Rhetymno och huvudstaden Heraklion som imponerar med en härlig blandning av gamla byggnader och modernitet. Missa ej att köra längs kusten med en hyrbil och besök de mindre små kustbyarna. Här bjuds det på enastående panoramavyer över havet medan du njuter av ett gott glas retsina i en taverna.

Naturälskare kommer att avguda Kreta. Med hyrbilen eller buss tar du dig till Lasithi-platån och upplever fantastiska utsikter över gröna skogar och imponerande berg. Kliv ur bilen och andas in den härliga doften av grekisk natur... Det finns dessutom otaliga möjligheter att vandra på ön, du kan t.ex. göra guidade turer genom raviner och lära känna Kretas historiska kärna. Besök ruinerna i Knóssos, som sägs vara Europas äldsta stad. Du bör även ta en titt på de otaliga gamla klostren som andas tradition. Och vad blir bättre efter en dag med kultur än ett avslappnande spa-besök?

Natur möter lyx

Kreta

För att få ut det mesta av din semester på Kreta bör du boka en vistelse i ett av våra fantastiska och flerfaldigt prisbelönade spa:n. Här njuter du av anti-stress behandlingar, får härliga massage och professionella behandlingar. Det bästa med Kreta är att du kan få en mångfaldig upplevelse - varva lugna timmar vid de vita stränderna med kulturutflykter och ett förstaklassigt spa-program. För den som vill njuta av vattnets läkande kraft rekommenderar vi en thalasso-terapi som hjälper dig att bli smal, mer avslappnad och att komma i balans.

Kreta är mer än bara feta - även om du absolut inte bör missa att äta äkta grekisk feta i en av de goda hotellbufféerna. Och för att undvika semesterkilon bokar du helt enkelt en aktiv semester där du kan njuta av hotellets sportprogram med vattengymnastik, pilates och yoga.

Här finns det något för varje smak, men vi har ju alla något gemensamt - vem älskar inte sol?

Boka din resa redan idag för att få det bästa priset.

Våra mest populära hotell vid Medelhavet

Upptäck våra mest populära hotell på Kreta