Litauen

Litauen

En fascinerande natur och kultur

Våra mest populära hotell vid Östersjön

Autentisk, oförglömlig, charmig - med en känsla av barock

Litauen

Litauen är en sann juvel, som gränsar till Lettland, Ryssland och Polen och den sydligaste av alla tre baltiska länder. Det är ett hett insider-tips hos natur- och konstälskare, då Litauen bjuder på några av de mest originella kulturevenemang och festspel.

Låt dig överraskas av de vackra, antika städerna som visar upp oändligt många minnen av kultur och historia och ackompanjeras av fantastiska, orörda naturlandskap. Njut av en avslappnande promenad längs den 60 km långa Östersjökusten och upplev den unika, vita sanden vid Kuriska näset. Promenera genom detta enastående dynlandskap, där bland annat författaren Thomas Mann lät sig inspireras. Eller varför inte ta ett bad vid stranden i sommarhuvudstaden och kurorten Palanga. Medan huvudstaden Vilnius räknas som ett barockt mästerverk med otaliga kyrkor och samtida gårdar, kan den pittoreska staden Trakai visa upp röda tegelhus, gulliga trähus och ett sagoslott på vattnet. Och även för den som är ute efter kulinariska upplevelser, är Litauen alldeles rätt - Litauerna äter gärna och ofta. Ett gammalt vidomsord lyder "Den som äter bra, jobbar bra."

Slappna av med en sparesa i ett enastående naturlandskap, där du kan njuta av närheten till kusten och välgörande lerbehandlingar, mineralbad och kroppsinpackningar.

Även aktiva och hälsomedvetna resenärer, som vill göra sig själv något gott, är Litauen det perfekta resmålet. Utvalda hotell erbjuder kostrådgivning, avslappningsövningar och detox-program med professionell omvårdnad. Med våra individuella erbjudanden kommer du garanterat att hitta din drömsemester.

Låt dig förtrollas av den autentiska och vänliga mentaliteten i Litauen!

Information om Litauen

Språk: Litauiska
Tidsskillnad: + 1 timme
Bästa restiden: Europeisk sommar
Valuta: Euro (EUR)
Visum: Nej

Alla våra hotell vid Östersjön

Upptäck våra fantastiska hotell i Litauen