Hotell i Oberstaufen

Oberstaufen, som ligger i Oberallgäu, Tysklands sydligaste distrikt, är ett spännande resmål året runt och en populär plats för autentiska Schrothkurer. Tack vare dess perfekta läge i Allgäus alper erbjuder den bavariska staden många möjligheter för en hälsosam, aktiv semester både på sommaren och på vintern.

I de kalla månaderna blir Oberstaufen ett vinterparadis. Med fyra skidområden, 28 skidliftar och 40 km av pister kan både nybörjare och erfarna skidåkare njuta av en skidsemester i Oberstaufen. Regionen har även en 600 kvm stor isrink där man kan spela ishockey, curling och åka skridskor. Efter en dag på skidor kan du komplettera din sparesa med ett avslappnande besök på Aquarias äventyrsbad med termalpooler och spa. Eftersom regionen har en lång tradition av sparesor och är välkänd bland hälso- och wellnessentusiaster finns det många möjligheter att äta nyttigt, ladda dina batterier och stärka din kropp – du kan  prova ett Schroth fastaprogram som baseras på en kalorireducerad diet, mycket vätska, kurpaket och en kombination av vila och motion och även väljer avkoppling på termalspa eller en vandringstur i de alpina kullarna. Vandringar bland bergen är speciellt vackra på vintern med de snötäckta, panoramaartade omgivningarna och många bergstugor där du kan ta en paus och värma upp.

På sommaren är utomhusaktiviteter som vandring, cykling och golf populära i det vackra, gröna landskapet. Njut av den friska bergluften, lokal hälsosam mat och upplev omgivningens flora och fauna. Regionen har ett av de äldsta träden i Tyskland ”Ureibe bei Steibis”, idegranen som sägs vara mellan 600 och 800 år gammal och som kan ses bara tio minuter utanför Oberstaufen.

Välj mellan förstaklassiga vandringsleder med korta, lätta sträckor eller mer utmanande bergleder. Du kan även testa sommar-toboggan-slädar vid berget Hündle när det är torrt väder. Oberstaufen har två golfklubbar, mini-golf, cykelväger och tennisplatser.

Omgivningen har massor med platser som du måste se. Bodensjön, som ligger ca. 40 minuter utanför Oberstaufen vid Alpernas fot, är en av Europas största sjöar. Tack vare dess vackra omgivningar är Bodensjön ett av de populäraste turistmålen i området och erbjuder dess besökare många olika aktiviteter – besök lokala byar, muséer, ta en båttur och cykla längs sjön. Mainau-ön – även känd som ”blomön” med dess många exotiska växter – är ett av de populäraste turistmålen vid Bodensjön.

Historiska, sagolika Neuschwansteins slott, som ligger ca. 1 timme utanför Oberstaufen, är ett av de mest populära turistmålen inte bara i regionen utan även i hela Tyskland.

Som en del av Bayern har Oberstaufen en rik kultur och firar många festivaler och evanemang varje år med ett särskilt fokus på folkloristiska evanemang.