Resa till Mauritius

Resa till Mauritius

Njut av en lyxsemester och dyk in i den unika kulturen

Hitta ditt drömhotell på Mauritius!

Mauritius, ett tropiskt resmål

Sydväst om Madagaskar i Indiska Oceanen erbjuder Mauritius mycket åt den som är sugen på att upptäcka ön trots att den kan vara svår att hitta på kartan eftersom den är så liten.

Mauritius ligger i mitten av Maskarenerna som består av La Réunion och Rodrigues och erbjuder ett tropiskt klimat som är perfekt för en semester i solen i en exotisk omgivning året runt.

Under den varma säsongen mellan november och april ligger temperaturen i solen för det mesta på 31°C med lite uppfriskande mildra regnfall. I den kallare säsongen från maj till oktober kan du ligga på stranden utan att bli för varm eftersom temperaturerna rör sig mellan 20°C och 28°C på dagen.

Mångfald i harmoni

Resa till Mauritius

Du kommer inte bara bli hänförd av Mauritius idylliska läge utan även av landets kulturella mångfald och värmen av dess invånare. Den multikulturella befolkningen består av 1,2 miljoner människor i olika samhällen som lever i harmoni.

De indiska och malagiska ursprungen syns i den blandade fysiken av de flesta invånarna men det finns även de så kallade ”vita av Mauritius” som representerar en minoritet (2%). Det finns ingen huvudreligion men stora delen av befolkningen är hinduister eller tamiler, kristna, muslimer och till sist buddister.

Tolerans och ett fridfullt leverne bland samhällen är det högsta godset och en av anledningarna till att mauritierna är så stolta över deras ö. Alla som är nyfikna på att upptäcka deras kultur är alltid välkomnade med ett stort leende och entusiasm, vare sig på franska, engelska eller det mauritiska kreolspråket som är de tre språken som talas på ön.

Mauritisk kultur och tradition

Resa till Mauritius

När du reser till Mauritius kommer du ofta att höra det mauritiska kreolspråket i alla delar av ön och du kommer att se att atmosfären är mycket avslappnad och familjär. Bli inte överraskad eller avskräckt om en mauritier kallar dig ”cousin”, det är ett ord som ofta används av lokalbefolkningen synonymt med ”min vän”! Om du vill överraska lokalbefolkningen lär dig några uttryck på kreolspråket och du kommer att se ett ännu större leende på deras ansikten.

Mauritius har en rik kulturell mångfald som för det mesta uttrycks via musik, dans och mat. Skaka loss vid en ”séga”-konsert, den traditionella rytmiska musiken och lär dig av ”séga”-dansarna i deras långa, färgstarka blomkjolar. Om du vill värma upp lite innan din vistelse kan vi rekommendera dig några mauritiska grupper som Cassiya och Zotsa eller sångaren Alain Ramanissum.

Du kommer att gå på en färgstark matresa med traditionell ”dholl puri” (wraps med kött eller grönsaker) eller ”caris” (curry), rätter som tillagas med tomater, vitlök, lök, timjan, gurkmeja och kött, fågel eller fisk, som kokas så länge tills det får en aromatisk och kryddig smak. Var inte orolig - även om många örter och kryddor används i mautirisk matlagning är lokalbefolkningen van vid turister som ber om mildare varianter.

Som digestif kan du njuta av ett glas ”rhum arrangé”, rom med frukter och kryddor som lagrats helst i några år. Om du blir lite törstig när du är ute på promenad eller när du solar på stranden kommer du alltid att hitta små gatuförsäljare med kokosnötter som de klyver framför dina ögon och sätter ett litet sugrör i!

Ett välkänt bröllopsmål

Resa till Mauritius

Mauritius är välkänt jorden runt för dess bröllopsfester. Det är inte konstigt när du tänker på de drömlika omgivningarna med lyxhotell och Indiska Oceanens turkosa vatten. Vem drömmer inte om att säga ”ja” till den man älskar på en sandig strand framför en glödande himmel i solnedgång?

Du måste inte heller vänta innan du åker på bröllopsresa. Förläng din vistelse och njut av wellness och skönhetsbehandlingar i de bästa lyxhotellen med avkopplande massager, lugna stunder i bastun eller ångrummet eller ayurvedabehandlingar. Njut av vattenaktiviteter, upptäck lagunen eller ta ett uppfriskande dopp i poolen.

För att göra din Mauritiusresa perfekt, ta en tur på ön med din käresta och upptäck dess historiska platser, autentiska små byar och ovanliga naturlandskap. Du kan säkert föreställa dig att du kommer att ta med dig massor med härliga minnen hem från din färgstarka resa till Mauritius...

Förbered dig inför din Mauritius resa!

Resa till Mauritius

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra populäraste hotell för din resa till Mauritius

Boka din semester på Mauritius redan idag