Wochenendreisen zu Zweit

Expert på resor sedan 1975

Erfarenhet och traditioner

För 40 år sen...

... grundade Herbert Haum ”Fit Reisen”, SpaDreams moderbolag, med det då unika konceptet av resor med inriktning på hälsa och välbefinnande som kompletteras med skönhet-, tränings- och avkopplingserbjudanden. Den första katalogen lanserades 1976 med mottot "Semester och hälsobehandlingar" som riktade sig särskilt mot hälsomedvetna resenärer.

Vårt första erbjudande...

... inkluderade bland annat Kneippkur, Schrothkurer, F.X. Mayr samt program som bidrar till en aktiv fritid och hälsosam kost. Dessutom hade vi redan då de mest exklusiva erbjudanden som t.ex. en semester i Italien med besök på festivaler i Verona och fangobehandlingar i Abano, som visade sig vara mycket populära.

1987...

... inleddes ett viktigt samarbete med flygbolaget Lufthansa som gjorde det lättare för våra gäster att kunna njuta av hälso- och sparesor till välkända kurorter i Tyskland, Schweiz, Österrike, Slovakien, Frankrike, Spanien och Italien. Som en respons på det otroliga intresset från kunder från länderna i Mellanöstern (särskilt från Kuwait) efter lanseringen av vår resekatalog på engelska lanserade vi dessutom en version på arabiska!

Spabehandlingar och hälsoresor...

... har alltid varit vårt unika försäljningsargument i Tyskland, där vi har etablerat vår position inom hälsoturism. Redan 1993 började vi samarbete med ayurvedahotell på Sri Lanka för att bredda utbudet och lägga till ayurveda och yoga till vårt sortiment av hälsa-, skönhet-, träning-, fasta- och detoxresor.

År 2009... 

... genomfördes ett generationsskifte: när vår grundare Herbert Haum gick i pension, togs företaget över av entreprenörerna Jan Seyfried och Dr. Nils Asmussen, med stöd från den långvariga general managern Claudia Wagner som behöll sin position i styrelsen.

2011... 

... började vi med att snabbt utveckla vårt företag till en global aktör som erbjuder tjänster på 10 språk och resor i över 50 olika länder. Det var förmodligen en av anledningarna till varför vi i juli 2014 tilldelades priset för "Den mest innovativa hälso-researrangören". Detta tycker vi är en extra speciell ära - då vi är gamla rävar i resebranchen när det gäller spa- och hälsoresor.

Idag... 

... återspeglas vår framgång inte bara i vårt breda semesterutbud, som matchar de senaste trenderna och växlande behov hos våra kunder. Vi erbjuder även en exceptionell kombination utav den bästa kvaliteten med det lägsta priset, oöverträffad expertis och exceptionellt skräddarsydd kundservice.

Skäm bort dig själv på våra oaser!