Solresor till Turkiet

Solresor till Turkiet

Sol och bad i två världar

Njut av solresor till Turkiet till toppenpris

Solresor till Turkiet

Solresor till Turkiet har varit en av svenskarnas favoriter i flera årtionden nu. Och vem älskar inte de långa fina stränderna med långgrunt badvatten, spännande basarer och en hisnande vacker natur? Turkiet bjuder på en härlig blandning av badsemester med kulturella utflykter och kan garantera att du kommer att njuta av ändlösa timmar av sol och inte ha det tråkigt. Här möter europeisk modernitet på asiatiska inflytanden och arabisk charm där Europa möter Asien.

Solresor till Turkiet

Marina, sol och nattliv

Turkiet är framförallt omtyckt för dess fantastiskt vackra Medelhavskust och dess fina stränder vid Egeiska havet. Vare sig man föredrar en pudrig vit sandstrand eller grövre sand, här finns det något för varje smak. Den turkiska rivieran lockar med olika kuststäder som alla har deras alldeles egna charm. Alanya är en av de mest populära turistorterna för solresor i Turkiet, med dess två stränder Konyaalti och Lara som separeras av en spektakulär fästning. Här kan man se den ena eller andra gulet-båten segla förbi i solnedgången och njuta av goda drinkar i den rosa solnedgången i en av de mångtaliga restaurangerna i marinan och båthamnen.

Turkiet står för solgaranti i sommaren med upp till 40° C på sommaren – och de över 200 stränderna som har tilldelats den blåa flaggan runt Antalya är perfekta för detta! Eller varför inte boka en solresa till Bodrum? Här kan du njuta av samma härliga temperaturer som i den grekiska övärlden och endast betala en bråkdel av priset du betalar där!

Solresor till Turkiet

Ett land med många möjligheter

En sak är säker: du som en gång åker till Turkiet vill säkert åka hit igen! Denna destination är perfekt för både ensamresande, par och barnfamiljer och uppskattas av olika anledningar. Här har man allt behöver för den perfekta solresan – all inclusive, solgaranti, strandnära hotell, turkosblå poolandskap och kultur! Starta dagen med en frukost i en av de charmiga hamnstäderna och upptäck den arkitektoniska mångfalden. När du bokar en av våra solresor till Turkiet är utflykter en självklarhet! Du kan antingen ta dig runt i landet, se Taurus-bergen, Ephesus, den fantastiska huvudstaden Istanbul med dess stora basar (Pazar), m.fl. eller puttra runt vid kusten på en båt. När dagen leder mot sitt slut kan du kasta dig ut i det spektakulära nattlivet och dansa tills solen går upp igen.

Om du tröttnar på hotellmaten och alla finesser som all inclusive erbjuder, kan du testa en av de många fantastiska restaurangerna och barerna i städerna, som bjuder på fantastiskt goda kötträtter och gott te att svalka sig med. Du som är shoppingsugen kommer att njuta av vidsträckta basarer och marknader, där du kan pruta dig fram till riktiga kap. Du vill slappna av och inte behöva tänka på någonting? Boka ett av våra hotell!

En solresa utan bekymmer

SpaDreams hotell i Turkiet bjuder på många olika fina erbjudanden, och vi har säkert något som passar även dig! Det behöver ju inte alltid vara den klassiska solresan med all inclusive och strandhäng hela dagen. Du som behöver komma i form kan kombinera din solresa till Turkiet med en detox vid havet och testa spännande motionskurser i våra resorter. De som är ute efter att bli riktigt bortskämda kommer att älska våra hotell med spa och wellness i Turkiet som har allt från den klassiska turkiska hamam till moderna behandlingar. Barnfamiljer uppskattar de barnvänliga hotellen i Turkiet som ofta har skojiga Kids Clubs och barnpassning som ser till att även de minsta har det riktigt bra.

Visste du att?

  • Hamam” betyder ”varmt vatten” eller ”bad” på arabiska
  • Endast 3% av Turkiet hör till den europeiska kontinenten.
  • Undvik att prata om politiska teman och försök att inte yttra kritiska kommentarer om Islam – detta uppfattas som oförskämt.
  • Skippa nakenbad, topless och raka dig under axlarna och benen innan badet.
  • All inclusive må vara en skön grej - men det är viktigt att du inte beter sig som ett svin när du bokar solresor till Turkiet! Snyt dig inte i restauranger – detta är lika otrevligt som om du skulle rapa vid bordet hemma i Sverige.

 

 

Solresor till Turkiet

Hitta din favorit bland våra solresor till Turkiet