Spa i Budapest

Spa i Budapest

Östeuropeisk charme & skönhet

Upplev spa i Budapest till toppenpris

Spa i Budapest

Spa i Budapest är en fantastisk upplevelse för dig som älskar att skämma bort dig i en vacker omgivning till budgetpris. Det är den perfekta blandningen av kultur, tradition och modernitet. Budapest kallas ofta för "Östeuropas Paris" - med dess vackra stadsbild och Budaslottet. Här hittar du allt från klassiska termalbad till moderna spabehandlingar i en stad fylld av historia och liv. Üdvözöljük Budapesten - välkommen till Budapest!

Spa Budapest

Budapests spatradition

Det är inte utan anledning som Budapest har gjort sig känt som en riktig spa stad. Varje år njuter hundratusentals turister av de vackra simbassängerna och välgörande behandlingar i otaliga spa:n. Det finns över 120 varma källor och du kan slappna av i över 20 termalbad. De flesta påminner mycket om turkiska termalbad, vilket beror på det turkiska inflytandet under femton- och sextonhundratalet. Redan då visste man om termalvattnets hälsokraft och Budapests namn i gamla Rom – ”Aquincum” (latin: aqua = vatten) – påminner om detta. Även om en del termalbad inte precis är modena, så har de alla en viss charme och imponerar med vackra mosaiker och gigantiska pooler med välgörande termalvatten.

Spahotell med allt du önskar dig

Det finns inte bara spännande offentliga bad, som t.ex. det välkända Gellért-badet i jugendstil med dess romantiska charme, utan utöver det även en hel del fina hotell i Budapest med spa där du kan kombinera din resa med behandlingar av hög kvalitet.

Budapesterna är experter på spa och wellness – de erbjuder bl.a.

 • pooler, jacuzzi och termalbad i olika storlekar
 • bastu, saltgrotta och ångbad
 • massage i olika former
 • radonkurer
 • saltpeeling
 • anti-cellulit behandlingar
 • hydroterapi, balneoterapi

Eller varför inte testa att bada i rödvin eller öl? Det finns verkligen något för varje smak, vare sig du vill plaska runt i en 27° C grader varm pool eller njuta av Hot Stone massage.

Termalvatten är inte bara härligt på grund av dess angenäma temperatur utan har en fantastisk medicinsk effekt på din hälsa. Det kan lindra allt från allergier, reumatism, hud- och magbesvär och värk. Och för dig som vill röra på dig erbjuder ditt spahotell mestadels ett gym och sportkurser. Allt detta kan du uppleva i fina hotell med 4 och 5 stjärnor i sann Grand Hotel-anda när du bokar en resa med spa i Budapest. Spahotell i Budapest blandar modernitet och avskalad stil med brokad, guld och snirklig dekoration.

Spa Budapest

Budapest är billigt!

För endast lite pengar kan du uppleva en riktigt spännande och givande weekend resa.

 • Frossa i god mat. Budapest är fullt med prisvärda restauranger och har mycket mer att erbjuda än bara gulaschsoppa.
 • Shoppa loss på gågatan Váci utca och galleriorna, t.ex. Duna Plaza
 • Unna dig den där extra lyxiga behandlingen på spahotellet som du är för snål för annars. Priserna för spa i Budapest är rimliga.
 • Det bästa är gratis – Budapest har en fantastiskt vacker arkitektur! Missa t.ex. inte den fina bilfria ön Margitsziget, Margaretaön. Spatsera genom den fina partken eller gör en cykeltur och avsluta besöket med ett bad.

Vad väntar du mer på? Släng ner bikinin i resväska och boka din resa med spa i Budapest redan idag, termalbaden med deras varma bassänger under glaskupoler väntar på att omfamna dig med härligt termalvatten.

Visste du att...?

Budapest är perfekt för en weekend resa! På grund av den korta flygtiden (endast ca. 2 timmar) lämpar sig Budapest perfekt för en spahelg och weekend trip. Du kan flyga direkt från Göteborg, Malmö och Stockholm. Det tar inte ens en timme att ta sig från flygplatsen Budapest Ferenc Liszt till stadskärnan med tunnelbana eller buss. Du har alltså tillräckligt med tid att upptäcka stadsdelarna Buda och Pest, som delas av Donau.

 

 

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Spa Budapest

Låt dina drömmar gå i uppfyllelse i spa staden Budapest