Upplev Ungern

Spa och Wellenss med hälsovattenbehandlingar

Hälsovattenbehandlingar - Spa i Ungern

Varma källor, läkande bad, massager, wellness, spa och en livlig kultur på en plats: Ungern! Unna dig själv och din hälsa något bra med klassiska termalkurer på Spa Ungern.

Åk till Spa i Ungern för att...

Ungern bjuder på en ovanlig landskap med en stor urval av thermalbad, hälsobad, varma källor och kurhotell. I hela Ungern finns det mer än 1300 varma källor som har en mycket angenäm vattentemperatur somm ligger mellan 23-25 °C. Dessutom innehåller vattnet också många hälsosamma mineraler och har positiva effekter på kroppen. Väldig speciell för kur och spa i Ungern är världens största boilogiskt aktiva naturliga termalsjö. Vatten är fullt av viktiga mineraler och svavel och byts ut helt på 72 timmar genom källans generösa vattenflöde.

Utbildade experter gör att vattnet håller samma kvalitet och får kallas ”hälsovattnet”. Kur- och spahotell i Ungern kombinerar uppmärksam service, god mat och spa behandlingar med thermal- och hälsovattnet och den helande gyttjan. Mellan dina behandlingar rekommenderas långa promenader vid stand och i naturskyddsområden vid Balaton, vistelser av de magiska ungerska slott eller en utflykt till huvudstaden Budapest.

En kur i Ungern är perfekt om du har reumatism, osteoporos, problem med rörelseapparaten, ryggsmärta, atros, sjukdomar i andingssystemet, stress och mycket mer.

Bad Hévíz - en kurort med lång tradition

Ett bekant ort för kurer och spa i Ungern är väl Bad Hévíz och Bad Bük som ligger båda två i Ungerns västra del. Städerna är ganska små och idylliska. Bad Hévíz termalkälla har ett vulkanskt ursprung. Ungefär 410 l vatten strömmar per sekund ur källan. På vintern har sjön en temperatur mellan 23°C och 25 °C, på sommaren ligger temperatur mellan 33°C och 36°C. Bad Hévíz  huvudattraktion är en av världens största termalsjöar. 

Spa Ungern är ideal för alla som behöver en paus från vardagen och vill njuta av spabehandligar. Du kan kombinera din Spa Ungern också med några program ur kuranbudet så att du styrka din hälsa medan du har din må-bra semester i Ungern. En resa på Spa i Tyskland eller Spa Polen kan också vara intressant!

Upplev spa i Ungern