Sparesa till Ungern

Spa Ungern

Härlig spa och wellness med hälsovattenbehandlingar

Upplev spa i Ungern

Termalvattenbehandlingar - spa i Ungern

Varma källor, läkande bad, massager, wellness, spa och en livlig kultur på en plats: Ungern! Unna dig själv och din hälsa något bra med klassiska termalkurer på spa i Ungern.

Spa i Ungern kommer bli din drömresa - varför?

Ungern bjuder på ett ovanligt landskap med ett stor urval av thermalbad, hälsobad, varma källor och kurhotell. I hela Ungern finns det mer än 1300 varma källor som har en mycket angenäm vattentemperatur mellan 23-25 °C. Dessutom innehåller vattnet också många hälsosamma mineraler och har en positiv effekt på kroppen. Det som gör kurer och spa i Ungern till en alldeles speciall upplevelse är världens största biologiskt aktiva naturliga termalsjö. Vattnet är fullt av viktiga mineraler och svavel och byts ut inom 72 timmar genom källans generösa vattenflöde.

Utbildade experter gör att vattnet håller samma kvalitet och får kallas ”termalvatten”. Kur- och spahotell i Ungern kombinerar uppmärksam service, god mat och spa behandlingar med thermal- och hälsovattnet och den helande gyttjan. Mellan dina behandlingar rekommenderas långa promenader vid strand och i naturskyddsområden vid Balaton, besök av de magiska ungerska slotten eller en utflykt och kur med spa i Budapest, Ungerns charmiga huvudstad.

En kur i Ungern är perfekt om du lider av reumatism, osteoporos, problem med rörelseapparaten, ryggsmärta, atros, sjukdomar i andingssystemet, stress och mycket mer.

Bad Hévíz - en kurort med lång tradition

Två kända orter för kurer och spa i Ungern är Bad Hévíz och Bad Bük som båda två ligger i Ungerns västra del. Städerna är ganska små och idylliska. Bad Hévíz termalkälla har ett vulkanskt ursprung. Ungefär 410 l vatten per sekund strömmar ur källan. På vintern har ån en temperatur mellan 23°C och 25 °C, på sommaren ligger temperaturen mellan 33°C och 36°C. Bad Hévíz  huvudattraktion är en av världens största termalsjöar. 

Spa i Ungern är idealiskt för alla som behöver en paus från vardagen och vill njuta av spabehandligar. Du kan kombinera din sparesa till Ungern med ett kurprogram så att du kan stärka din hälsa medan du njuter av din må-bra semester i Ungern. En resa till spa i Tyskland eller spa i Polen kan också vara intressant!

Våra absolut bästa hotell med spa i Ungern

Upplev din personliga spa-dröm i Ungern, boka redan idag!