6 skäl till att göra en ayurvedakur i Tyskland

Ayurveda i Tyskland

Du hör fågelsång genom det öppna fönstret i ditt hotellrum. Är det det genomträngande skriket av den indiska koeln som väcker dig från en god natts sömn? Nej, det är en tysk koltrast som hämtar dig hit från drömmarnas land. Så här kan en underbar morgon under din ayurvedakur i Tyskland se ut. Endast blicken ur fönstret talar om för dig att du fortfarande är i Europa! När du stänger ögonen och njuter av din ayurvediska frukost med kanel och kardemumma är det nästan som om du kan känna den gröna världen av Indien. Tror du att det bara finns autentisk ayurveda i Indien? Vi har samlat 6 skäl varför en ayurvedakur är mer än en fantastisk idé!

1. Lätt resa dit & hem

2 veckor ayurvedakur på Sri Lanka är visserligen en fantastisk upplevelse. När du har slappnat av på riktigt är det bara 12-20 timmar flygresa som väntar på dig, då är du hemma igen. Vänta- 12-20 timmar flygresa med luftkonditionering, flygplansmat och orolig sömn?! Då är avslappningen ett minne blott. Om du däremot väljer att boka en ayurvedaresa till Tyskland kommer du snabbt och smidigt att kunna njuta av ayurvedans välgörande effekt.

2. Ett angenämt klimat

Indien och Sri Lanka – ayurvedans mödrar – lockar många gäster med ett soligt och tropiskt klimat. Du som föredrar mildare temperaturer kommer att trivas bäst med en ayurvedakur i Tyskland – utan svett, kvav luft och solsting. En hel del ayurvedahotell, som t.ex. Ayurveda Garden, ligger i en av de varmaste regionerna i Tyskland, i Rhein-Neckar-omgivningen och erbjuder riktigt autentiska ayurvedakurer. Efter behandlingarna kan du slappna av i den härliga naturen i mysiga temperaturer.

Ayurveda Garden Tyskland

3. Autentisk mat med nivå

Ingefära, chili, kurkuma och koriander – det vediska köket är känt för att vara exotiskt och färgsprakande. Tack vare erfarna kockar som lagar maten enligt originalrecept kan du njuta av ayurvedans mångfald även i Tyskland. Precis som i Indien får du en delikat diet som är skräddarsydd enligt din konsitution. I Kunzmanns Hotels i Bayern kan du njuta av traditionell indisk mat i en modern och lyxig atmosfär.

Kunzmanns Hotel Tyskland

4. Samma tidszon – hejdå Jetlag!

När du får en massage verkar det som om klockorna slår i en annan takt – varje andetag verkar vara evigt och samtidigt tar behandlingstiden ALLTID slut för snabbt. Ja, även om tiden verkar gå långsammare i ayurvedahotell, som t.ex. Sathya Ayurveda – det finns ingen tidsskillnad som du måste anpassa dig till. Medan du måste anpassa dig till andra tidszoner med en ayurvedaresa till indien eller Sri Lanka, slipper du trötthet och dåsighet under din regenerande time-out.

5. Drömlik natur

Okej – Bad Bocklet låter kanske inte superskoj. Men ayurvedahotell som Kurhaus Bad Bocklet eller Heritage Ayurveda i Odenwald är omgivna av en spektakulär natur! Upptäck den europiska naturen och bli kär i de utsträckta skogslandskapen och ängarna. Vare sig du vill vandra i de bayerska alperna eller ta promenader vid pittoreska floder som t.ex. Rhein – här finns det varierade landskap som får dig att glömma bort vardagen och stressa ner – fast den är så nära.

Kurhaus Bad Bocklet

6. Kvalificerade ayurveda-läkare

Även i Tyskland finns det autentiska ayurvedaläkare, som t.ex. Dr. Uditha Prabath Keppedigodage i Ayubowan Ayurveda Center. Han härstammar av en stor släkt av indiska ayurvedaläkare. Det är faktiskt många ayurvedaläkare som är mycket väl kvalificerade som dras till Tyskland – landet har ett ganska progressivt tänkande angående alternativa mediciner och uppskattar en god ayurvedisk utbildning.

Du är sugen att göra en ayurvedakur i Europa i vårt grannland nedanför havet?
Upptäck alla våra ayurvedahotell i Tyskland!

 

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta